Bloc personal,

dimecres, 27 d’abril del 2022

Fruits Basket (2020) S02

[220]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yoshihide Ibata
Guió: Taku Kishimoto, Natsuki Takaya (manga)
Música: Masaru Yokoyama
Estudi: TMS/8PAN
Veus de doblatge: Manaka Iwami, Laura Bailey, Nobunaga Shimazaki

[ Animació, comèdia romàntica, drama, slice of life, sobrenatural, shōjo ] 25 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,7):
“Després que la Tohru sigui acollida per la família Soma, s'assabenta que dotze membres de la família es transformen involuntàriament en animals del zodíac xinès i els ajuda a fer front al dolor emocional causat per les transformacions.”

Crítica

Aquesta sèrie em té el cap trencat!

¿Com és possible tanta dolenteria i entortolligament mental, maltractament, misogínia i altres aberracions en una “comèdia romàntica” pura i innocent? No acabo d’entendre el perquè.

Tot i el final sorprenent en què es manifesta que déu és una dona –fins aquí bé–, aquest fet no fa més que suavitzar tota la dolenteria d’aquest personatge aterrador que és el déu dels dotze signes del zodíac (japonès, adaptat del xinès). Tota aquesta foscor emmascarada en aquesta aura de romanticisme em té descol·locat.

En un altre ordre de coses, es dona per fet que tots els signes ja són revelats i a mi no parava de donar-me voltes pel cap alguns signes que em faltaven o no m’acabaven de quadrar:
  • El primer era Akito (déu) que, en un moment donat, em pensava que era el personatge més poderós: el drac.
  • Després el fet que hi hagués un cavallet de mar: primer em pensava que era una manera de mostrar el cavall i només ha estat al final que he entès que era el drac en una forma inusual.
  • Que no sortís el gall fins ben bé al final també m’ha desquadrat.
  • I per acabar, la forma alternativa del gat, que en tot moment pensava que era el drac que estava metamorfosejant-se com si fos una papallona fins agafar una forma ben maca i que els salvaria a tots…

Estic embadalit començant amb la tercera temporada de tretze capítols per passar, tan ràpid com pugui, a la pel·lícula.

Resum (amb espòilers)

Quan la mare de l'estudiant de secundària Tohru Honda mor en un accident de cotxe, la Tohru decideix viure amb el seu avi. Les reformes a la casa i un membre de la família poc favorable i desagradable la fan marxar temporalment de la casa del seu avi. La Tohru rebutja l'oferta de quedar-se amb un de les seves dues amigues íntimes perquè no les vol imposar. Com que no té cap altre lloc on anar, la Tohru comença a viure en una tenda de campanya i a espavilar-se pel seu copmte.

Tanmateix, després de descobrir una casa propera on habiten el seu popular company de classe Yuki Sohma i el seu cosí Shigure, i després d'una esllavissada que destrueix la seva tenda, la Tohru es trasllada a la casa Sohma; el primer dia que viu allà, coneix el Kyo, el cosí de cabell taronja del Yuki i el Shigure, que s'estavella contra el sostre i desafia al Yuki a una baralla.

La Tohru intenta aturar-lo i, queient accidentalment sobre ell, fa que es transformi en un gat davant d'ella, descobrint la maledicció de la família Sohma; que dotze membres de la família, excloent el Kyo, estan posseïts pels esperits del zodíac xinès i es converteixen en el seu animal del zodíac quan estan dèbils, sota estrès, avergonyits o quan són abraçats per algú del gènere contrari.

Quan la Tohru descobreix el secret de la família Sohma, promet no dir-li a ningú i se li permet seguir vivint amb ells. Tot i que la maledicció de Sohma s'estén molt més profunda i fosca del que en Tohru pensa inicialment, la seva presència i acceptació d'ells aviat es converteixen en una gran influència positiva en els que posseeixen el zodíac. Es proposa trencar la maledicció i, en el camí, coneix i descobreix els esperits venjatius del zodíac de Sohma, inclòs el seu líder, l’Akito, que ocupa la posició de "Déu" a la llegenda xinesa, i que manté la família unida i els encadena als seus esperits.

En la segona temporada és quan sabem que Akito és el déu dels dotze signes del zodíac. També coneixem la Rin, el cavall i el Kureno, el gall… amb el vincle trencat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada