Bloc personal,

dilluns, 11 d’abril del 2022

Ryū to Sobakasu no Hime (2021) (Belle)

[1141]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mamoru Hosoda
Guió: Mamoru Hosoda
Música: Taisei Iwasaki, Ludvig Forssell, Yuta Bandoh, Miho Sakai
Estudi: Studio Chizu
Veus de doblatge: Kaho Nakamura, Ryô Narita, Shôta Sometani

[ Animació, aventura, drama ] 2h 4min

Sinopsi

IMDb (7,3):
“La Suzu és una tímida estudiant de secundària que viu en un poble rural. Durant anys, només ha estat una ombra d'ella mateixa. Però quan entra a "U", un món virtual massiu, s'escapa a la seva persona en línia com Belle, una cantant estimada a nivell mundial.”

Crítica

Commovedora, però m’ha faltat ‘alguna cosa’ perquè sigui de traca i mocador…

Buscant una portada per il·lustrar la fitxa, m’he trobat amb masses opcions diferents per poder escollir.

Per altra banda, el títol original en japonès és llarg com un dia sense pa, com no podria ser d’altra manera, però una traducció literal d’aquest títol seria El drac i la princesa de pigues. La història, òbviament, és una versió de la La Bella i la Bèstia, per si no havia quedat prou clar…

Hi ha moments que la música i el context fan posar la pell de gallina, però li falta ‘alguna cosa’ perquè realment arribi al fons. En la meva opinió, massa fanfàrria tecnològica…

Resum (amb espòilers)

Suzu Naito és una estudiant de secundària de disset anys que viu a la prefectura rural de Kōchi del Japó. Quan era jove, va estar a prop de la seva mare, que va donar suport al seu amor per cantar i escriure cançons. No obstant això, un dia, Suzu va ser testimoni de la seva mare rescatant un nen d'un riu inundat a costa de la seva pròpia vida. L'experiència traumàtica va fer que Suzu es ressentís de la seva mare per haver-la "abandonat" pel fill d'un desconegut i es va tornar incapaç de cantar. L'esdeveniment l'ha portat a allunyar-se del seu pare, malgrat els seus intents d'apropar-se, encara que es manté a prop d'un grup de professors de cor més grans, que eren amics de la seva mare. Està alienada de la majoria dels seus companys de classe, amb l'excepció del seu amic de la infància i autoproclamat protector Shinobu Hisatake, de qui està enamorada; la popular noia Ruka Watanabe; el seu company d'esportista Shinjiro Chikami, sobrenomenat Kamishin; i la seva genial millor amiga Hiroka Betsuyaku.

A proposta d'Hiro, la Suzu inicia sessió al popular metavers virtual conegut com "U" i crea un bell avatar amb pigues que anomena "Bell", la traducció anglesa del seu propi nom. En iniciar sessió a U, la Suzu es veu capaç de tornar a cantar. L'aparició de Bell al principi és criticada a causa de les seves pigues, però després de fer diverses aparicions mentre cantava i amb l'ajuda d'Hiro, que s'ha nomenat gerent i productora de Bell, Bell aviat es converteix en un gran èxit. Després de la seva popularitat, la gent comença a referir-se a ella com "Belle", que significa "bella" en francès.

Durant un dels concerts de Belle, un usuari infamement fort i gairebé imbatible anomenat simplement "The Dragon" (o "The Beast") fa una aparició violenta i arruïna el concert. Això fa que un grup de vigilants liderat per l'autojustificat Justin comenci a caçar el Drac, acusant-lo de pertorbar la pau d'U. Mitjançant un programa especialitzat, Justin planeja revelar la identitat del Drac al públic. La Suzu se sent intrigada pel Drac i comença a recollir informació sobre ell. Ella descobreix que és popular entre els nens, que el consideren com el seu heroi, especialment un nen tímid anomenat Tomo que estava a les notícies amb el seu germà i el seu pare, després de la mort de la seva mare. La Belle busca el Drac, mentre esquiva a Justin. És conduïda al castell amagat del Drac per un misteriós avatar d'àngel i finalment coneix el Drac i les seves cinc IA guardianes. Malgrat el seu començament difícil, la Belle i el Drac s'apropen. Mentrestant, al món real, la Ruka confia a la Suzu que té algú que li agrada. Atès que tant en Ruka com en Shinobu són els estudiants més populars de l'escola, la Suzu creu erròniament que en Shinobu és el que li agrada a la Ruka fins que més tard en Ruka aclareix que el que li agrada és Kamishin. Amb l'ajuda de la Suzu, en Ruka i en Kamishin són capaços d'admetre els seus sentiments l'un per l'altre.

De tornada a U, Justin captura i interroga a Belle, conscient que està molt a prop del Drac, i amenaça amb revelar la seva identitat a tot el món si es nega a cooperar. Les IA del Drac rescaten Belle a l'últim segon. No obstant això, la seva intervenció permet a Justin i al seu grup localitzar el castell del Drac i destruir-lo, encara que el Drac escapa. La Belle aconsegueix trobar-lo i intenta ajudar-lo, però ell fuig abans que ella pugui fer res. Suzu i Hiro treballen immediatament per esbrinar la identitat real del Drac abans que Justin pugui i avisar-lo. Troben un vídeo en directe de Tomo cantant una cançó que només la Belle i el Drac coneixen, i s'adonen que en Tomo és l'avatar de l'àngel, i que el seu germà gran Kei és el Drac. El canal revela que Kei i Tomo estan sent maltractats pel seu pare. La ira i la fermesa d'en Kei a l'hora de protegir en Tomo és el que li dóna al Drac la seva força i ràbia immillorables a U. En Suzu es posa en contacte amb Kei per ajudar-lo, però Kei no creu que sigui la Belle. Shinobu, Ruka, Kamishin i els professors del cor revelen el seu coneixement de la veritable identitat de Belle i insten a la Suzu a cantar com ella mateixa per guanyar-se la confiança de la Kei. La Suzu es revela a tot el món a U i comença a cantar, guanyant el suport de tots els que l'escolten. En veure això, la Kei decideix confiar en ella i intenta tornar a contactar amb ella. Malauradament, el pare d'en Kei veu el vídeo gravat del seu abús publicat en línia i immediatament talla la connexió a Internet abans que en Kei pugui dir a la Suzu la seva adreça.

Utilitzant la música de notícies locals de la televisió i els edificis visibles des de les finestres de la gravació de la sala, Ruka i Kamishin dedueixen que la ciutat natal de Kei és Kawasaki, Kanagawa, prop de Tòquio. Com que les autoritats no poden intervenir en els càrrecs d'abús fins que hagin passat 48 hores, la Suzu es precipita ràpidament a la ciutat sola per trobar en Kei. Suzu localitza Kei i Tomo i els protegeix del seu pare. Un cop resolta la situació, la Suzu i la Kei es donen les gràcies mútuament per donar-se coratge. L'endemà, la Suzu torna a casa; el seu pare la dóna la benvinguda a l'estació i ella li diu amb afecte que ha tornat. Shinobu lloa la Suzu per la seva valentia i decideix que ja no necessita la seva protecció. Finalment, entenent les accions desinteressades de la seva mare, la Suzu accepta la mort de la seva mare i està preparada per cantar amb els seus amics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada