Bloc personal,

dimecres, 25 de setembre del 2024

Made in Abyss 13 (2024)

[544]

Valoració



Fitxa tècnica

Akihito Tsukushi (guió, dibuix, tinta i color)
Damián Gaggero (traducció)
(メイドインアビス - Meido in Abisu - Made in Abyss)

[ Manga seinen, fantasia ] (ed. 2024)
Ivréa (xx/xx/25 a Espanya)
Takeshobo (30/08/24 al Japó)

3 capítols (67-69) + extres- 144 pàg. b/n + cobertes - 150 x 210 mm (A5)
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,74) (55.563)

Sinopsi

Whakoom:
“La Rico, el Reg, la Nanachi i Faputa han format temporalment un front unit amb la Flota Maleïda i finalment entren a la setena capa de les profunditats, el Vòrtex Definitiu. Mentre la Rico parla amb l’Srajo sobre l'essència de les ànimes i l'abisme, el grup cau de sobte en una fase oposada dels seus sentits. A més, s'enfronten a un contraatac d'una misteriosa presència invisible! ? Volum 13 d'un gran drama d'aventures on es barregen el respecte i el menyspreu! !”

Crítica

Cada cop menys capítols per volum, però millor comprensió d’allò dibuixat…

De moment, torno a seguir la sèrie amb bastant interès, tot i que l’autor s’ho pren amb moltíssima calma.





Resum (amb espòilers)

Capítol 67. Parador de l'ànima. En un flash-back, coneixem uns nous personatges que van conèixer el Bondrew –el Rimeyo i el Neyozel– i estan a la recerca de la Srajo pel que potser es trobin amb els protagonistes més endavant, que ara mateix estan a la setena capa, també anomenada el remolí final. L'ecosistema de la setena capa sembla que fa coses rares amb els fluids i les temperatures. Recordem els integrants de l’expedició a aquesta setena capa: la colla de la Riko (la Riko, el Reg, la Nanachi, la Faputa, la mascota Meya i la Prushka en format xiulet) per una banda, i la colla de l’Srajo, coneguda com la Flota Maleïda o Hail Hex (l’Srajo, la Nishagora, la Tepaste, el Sermie & la Menae, el Yataramar i la mascota Furapamu), per l’altra. Investiguen un fluxe de la setena capa i la Riko li pregunta a l’Srajo què són les ànimes. Mentre divaguen sobre el què és la vida, la mort, les ànimes, la maledicció, de la profunditat i quan menys s’ho esperen són atacats per un “antifase sensorial”. La Nanachi és aixafada intentant salvar els bessons i arrastrada per l’antifase sensorial.


Capítol 68. Zona de perill en el remolí (primera part). Mentre s’emporta la Nanachi, la Faputa protegeix la Riko, el Reg instintivament llença el seu braç cablejat al personatge atacant que ni han pogut veure. No saben la forma que té, però el tenen més o menys atrapat. L’Srajo dispara la seva arma a l’aire i alguna cosa cau cap a baix. La Faputa s’hi llença de cap. L’Srajo bufa el seu xiulet, el Yataramar fa una transformació semblant a Hulk i es llença seguint la Faputa per proporcionar-li un transmissor. Entre el Yataramar “potenciat” i la Faputa es disposen a rescatar la Nanachi.

Capítol 69. Zona de perill en el remolí (segona part). Mentre el Yataramar avanç pel sostre de la cova inferior on està mig atrapat l’antifase, la Riko discuteix amb l’Srajo sobre si utilitzar el braç explosiu del Reg. El Yataramar intenta seccionar la part visible de l’antifase, aquella que ja està mig estrangulada pel braç retràctil del Reg i està engullint la Nanachi, però és impossible. Mentrestant, la Faputa comença a menjar-se la bestiola gegant per la part davantera, situació que l’alerta i intenta fugir. Quan ascendeix, la Faputa el deixa estar i és quan entra en acció l’equip de l’Srajo. Els bessons fan un petit esquinçament en la pell, l’Srajo dispara la seva arma i secciona part del cos del monstre que, al moment, desapareix. Quan finalment el Yataramar accedeix a l’interior del cos restant que s’estava menjant la Nanachi, troba un espectacle dantesc amb una “boca” plena de dents per tot arreu i restes del que semblen ser la Nanachi.

Capítol 69.5. Extres. Imatges de la Nanachi, el Yataramar i les dues cares de la Faputa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada