Bloc personal,

dilluns, 30 de setembre del 2024

Imawa no Kuni no Arisu (2022) S02
(Alice in Borderland)

[542]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shinsuke Sato
Guió: Yoshiki Watabe, Yasuko Kuramitsu, Shinsuke Sato (manga: Haro Aso)
Música: Yutaka Yamada, Benson Taylor
Producció: Akira Morii
Distribució: Netflix
Actors: Kento Yamazaki, Tao Tsuchiya, Yūki Morinaga
Emissió: 22/12/22 (Netflix)
Títol original: 今際の国のアリス (Imawa no Kuni no Arisu)

[ Drama, ciència ficció, thriller, ] 8 capítols de 41-80 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,7) (102K):
“L'Arisu, un jove apagat, sense feina i obsessionat amb els videojocs, es troba de sobte en una versió estranya i buidada de Tòquio en la qual ell i els seus amics han de competir en jocs perillosos per sobreviure.”

Crítica

M‘ha agradat moltíssim més aquesta segona temporada que no pas la primera; un final potser massa llarg i encara més recargolat, però bé…

Basada en el manga shōnen de Haro Aso ja conclòs, publicat entre 2010 i 2016 amb un total de divuit volums. Del mateix autor de Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01 (Zom 100: Bucket List of the Dead). Hi han tres spin-offs, Alice in Borderland: Side Stories (2012-15), Alice on Border Road (2015-18, 8 vol., Takayoshi Kuroda il.) i Alice in Borderland: Retry (2020-21, 2 vol.), i un anime de tres capítols (2014-15).


En el manga, Ryohei Arisu és un jove que lluita per connectar amb la seva família i passa temps amb els seus amics, Daikichi Karube i Chōta Segawa. L'Arisu i la Chota sovint són immadurs i no ho intenten a l'escola, mentre que Karube gestiona un bar i insta els dos a viure junts. El trio es troba a una estació de tren quan veuen focs artificials tan encegadors que s'han de tapar els ulls, i quan els obren es troben de nou al bar de Karube, que ara està abandonat i tots els edificis coberts de vegetació. El trio s'emborratxa i juguen junts, però Karube es preocupa i insta la parella a prendre les coses seriosament. Després d'entrar en el que sembla ser un festival buit, són rebuts per Saori Shibuki que els diu que ja "han entrat al seu joc". El joc és 'Tres de clubs' anomenat 'Good Fortune Bad Fortune' on han de respondre preguntes obscures i, si s'equivoquen, se'ls disparen fletxes en flames. Karube i Shibuki discuteixen, fent que Chota hagi d'endevinar la resposta ràpidament i que els disparin fletxes. Les preguntes continuen, i la cama de la Chota està molt cremada, però a part d'això, els quatre escapen. Shibuki els revela que, a Borderland, han de jugar per sobreviure, amb el nombre de cada joc el nombre de dies que tenen fins que han de jugar un altre joc. Shibuki va arribar a Borderlands uns quants dies abans on va interpretar "Two of Hearts" i va ser l'única supervivent, traumatitzant-la. A causa de la lesió de Chota, en Shibuki s'ofereix per quedar-se enrere per atendre'l, mentre que els altres dos entren al "Cinc de piques", altres jugadors inclouen l'escalador Yuzuha Usagi i el jugador astut Shuntaro Chishiya. Només aquests quatre sobreviuen al joc, amb Arisu i Usagi aconseguint completar-lo junts. Arisu, Karube, Chota i Shibuki entren al joc "Set of Hearts" on es revela que només un pot sobreviure, els altres tres decideixen sacrificar-se per l'Arisu. Mentre l'Arisu continua desesperada, torna a trobar-se amb Usagi, ella s'apiada d'ell i decideixen fer parella.

La parella va començar a buscar la "platja", que era un lloc que Karube havia descobert abans de la seva mort. Descobreixen i es veuen obligats a unir-se a les files de la "Platja", que és un gran hotel habitat per jugadors dirigits pel "Barrerer Boig", que vol recollir totes les cartes de la baralla del joc i creu que recollir-les les portaria. tornar al seu món. Diversos jocs més tard, però, el Sombrerer Boig és assassinat i la platja es converteix en l'escenari de joc del Ten of Hearts, el joc final de la primera etapa. Després de l'autorització del joc, els directors de joc es revelen i anuncien una segona etapa, on hauran de competir en jocs de cartes de cara per completar els Borderlands.


Continua la disbauxa assassina sense sentit. Amb un final que convida una tercera temporada (renovada el 2023).




Resum (amb espòilers)

Episodi 1.- La següent etapa dels jocs comença quan el rei de piques, un expert tirador, comença a disparar als jugadors indistintament. L'arena de joc del rei de piques és tota la ciutat, i la seva presència està marcada per un dirigible amb la seva targeta de cara que el segueix. Arisu, Usagi, Kuina i Tatta s'amaguen junts, mentre que Chishiya i Ann fugen per separat. Encara buscant respostes, l'Arisu decideix jugar contra el Rei dels Clubs, amb Usagi, Kuina, Tatta i Niragi com a companys d'equip. Kyuma, el rei dels clubs, es presenta a ell i al seu equip com a "ciutadans" del país.

Episodi 2.- Kyuma explica que tots els jocs de cartes facials són combats a mort contra ciutadans. El joc King of Clubs, "Osmosis", és un joc basat en punts on els jugadors tenen l'oportunitat d'augmentar els seus punts de determinades maneres, inclosa mitjançant la "batall", on si dos jugadors contraris toquen, el jugador amb punts més alts agafa 500 punts. del jugador perdedor. Guanya l'equip amb més punts al final. Al principi, l'equip d'Arisu pren el lideratge, només per ser sorprès per la intrepidesa i la voluntat de morir del Kyuma i el seu equip per ajudar el seu equip a guanyar. L'equip de Kyuma s'emporta amb 500 punts, aparentment sense cap manera per a l'equip d'Arisu de posar-se al dia.

Episodi 3.- En Kyuma i en Arisu, que s'han anat entenent, xerren mentre esperen que s'acabi el compte enrere. L'Arisu s'adona que Kyuma i el seu equip van ser una vegada jugadors habituals i tem que això vol dir que netejar tots els jocs no els permeti tornar a casa. Arisu demana donar-li la mà a Kyuma. Quan ho fa aquest últim, perd 500 punts, posant al capdavant l'equip d'Arisu. Es revela que Tatta li va trencar la mà per donar la seva polsera de punts a Arisu, que podria utilitzar els punts acumulats per guanyar una última batalla. Kyuma i el seu equip accepten la seva mort, i Tatta mor a causa de les seves ferides. En un altre lloc, Chishiya juga al joc de Jack of Hearts en una presó, on els jugadors han d'endevinar correctament el joc de cartes que hi ha a la part posterior del collar per evitar ser assassinat i alhora trobar el Jack of Hearts, que s'amaga entre ells.

Episodi 4.- El Rei de Cors és trobat per Chishiya i dos jugadors més, un assassí en sèrie i un estafador. L'assassí en sèrie i l'estafador volen torturar el Jack per obtenir informació, però ell se suïcida i posa fi al joc. Kuina deixa l'Arisu i l'Usagi per trobar l'Ann i la Chishiya. L'Arisu està deprimit després de la mort de la Tatta, especulant que com que tots els mestres de joc semblen ser antics jugadors, guanyar el joc només els portarà a convertir-se en mestres de joc, però l'Usagi l'insta a ajudar-la a caçar. Troben una comunitat fora de Tòquio que va ser massacrada pel rei de piques i miren una pel·lícula on una noia explica que els focs artificials que tothom va veure abans d'entrar no eren focs artificials. Aleshores es separen quan el Rei de Piques ataca de nou. Arisu és rescatat per Aguni i la seva nova amiga, la Heiya.

Episodi 5.- Abans del canvi, la Heiya és una noia que porta una vida frívola. Es desperta i es troba en el seu primer joc, "Boiling Death". Ella és l'única supervivent, però perd la cama en el procés. Ara està decidida a sobreviure com pugui. L'Arisu s'uneix a l'Aguni i a la Heiya per posar una trampa al Rei de Piques, però el pla fracassa i l'Arisu es separa d'ells. Ann surt de la ciutat, però només troba bosc, envoltat de cràters gegants. Kuina sobreviu al joc Jack of Spades però lluita sol. L'Usagi decideix ajudar a un nen jove que té la visa caducada introduint-lo al joc de la reina de piques i protegint-lo. L'Arisu també entra al joc, reunint-se amb Usagi. El joc de Queen of Spades és "Escac i mat", on perseguir i etiquetar algú de l'equip contrari el transfereix al teu, i l'equip amb el major nombre de membres al final guanya. L'equip d'Usagi comença a perdre quan els altres jugadors decideixen quedar-se amb la reina de piques.

Episodi 6.- Usagi s'enfronta a alguns dels jugadors, preguntant-li si realment preferirien quedar-se en aquests jocs, en comptes d'esperar la possibilitat de tornar a casa i començar de nou. L'argument d'Usagi funciona, i els jugadors treballen junts, guanyant la partida. Arisu i Usagi troben aigües termals a les restes d'un estadi; es banyen junts i comparteixen un petó. Chishiya i tres persones més juguen a "Balance Scale", un joc de matemàtiques/lògica contra Kuzuryu, el Rei dels Diamants i un antic membre executiu de la platja. Chishiya s'adona que Kuzuryu ha estat tractant d'esbrinar si totes les vides tenen el mateix valor; li dóna a Kuzuryu l'oportunitat de matar-lo, però Kuzuryu decideix deixar que Chishiya guanyi.

Episodi 7.- La Kuina i l'Ann es reuneixen en el joc de la Reina dels Clubs i guanyen juntes. Quan queden dos jocs de cara, els jugadors comencen a convergir a Shibuya. Niragi, Arisu i Chishiya es troben al pas de Shibuya. En Niragi arrossega als altres dos a un tiroteig, durant el qual l'Arisu dispara en Niragi i la Chishiya és disparada salvant la vida d'Usagi. Arriba el rei de piques. L'Arisu i l'Usagi fan equip amb Ann, Kuina, Aguni i Heiya. Mentre l'Arisu prepara una trampa, els altres s'enfronten al rei de piques, que els derrota un a un. Aguni i Arisu fan volar el rei de piques amb un explosiu, i l'Aguni finalment li dispara al cap. Amb la resta dels seus amics ferits i a punt de morir, l'Arisu i l'Usagi van a l'últim joc de Queen of Hearts per acabar amb les coses.

Episodi 8.- Mira es revela com la Reina de Cors, i el seu joc és el "Croquet", on l'Arisu només necessita jugar tres rondes sense abandonar, independentment de qui guanyi o perdi la partida. Mira revela que va dissenyar el joc Seven of Hearts que va matar els amics de l'Arisu. Això enfada l'Arisu, fins que s'adona que si mata la Mira, mai no podran acabar el joc. La burla psicològica de Mira trenca la ment de l'Arisu, i ell al·lucina que està en un hospital psiquiàtric amb Mira com a psiquiatra, intentant convèncer-lo perquè deixi de fumar. L'Usagi aconsegueix treure l'Arisu de la seva crisi mental tallant-li el canell i convèncer-lo perquè torni per salvar-la. La Mira està emocionada que el seu amor hagi pogut treure l'Arisu de l'al·lucinació, i acaba el joc de croquet amb l'Arisu. L'últim joc derrotat, tots els jugadors tenen l'opció de convertir-se en "residents permanents" o no. Els jugadors que encara són vius i que decideixen no quedar-se després es desperten al món normal, on són supervivents d'un accident de meteorit a Tòquio. El germà d'Arisu li diu que el seu cor es va aturar durant un minut, durant el qual va estar a la frontera entre la vida i la mort. Els supervivents no recorden les seves experiències a l'altre món, però alguns es reconeixen, com l'Arisu i l'Usagi, que es troben en una màquina expenedora i decideixen passejar junts. L'últim pla és d'una taula de cartes, centrada en la carta de bromista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada