Bloc personal,

dilluns, 25 de desembre del 2023

Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
(Zom 100: Bucket List of the Dead)

[459]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuki Kawagoe
Guió: Hiroshi Seko (manga: Haro Aso, Kotaro Takata)
Música: Makoto Miyazaki
Estudi: Bug Films
Veus de doblatge: Shūichirō Umeda, Tomori Kusunoki, Makoto Furukawa
Emissió: 09/07/23 - 25/12/23
Títol original: ゾン100~ゾンビになるまでにしたい100のこと~

[ Animació, acció, comèdia, terror, distòpica, zombis, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,00) (105.625)

Sinopsi

IMDb (7,9) (3,7K):
“Un oficinista d'una empresa financera estrangera que sempre juga amb seguretat amb la recompensa de risc i té una llista interna de ‘100 coses que has de fer per no convertir-te en zombi’.”

Crítica

Zombi laboral o zombi real… què vols ser? Problemes d’emissió l’han convertit en un maldecap per seguir-la… per la resta, la gran sorpresa de la temporada… passada!

Basada en un manga seinen escrit per Haro Aso i il·lustrat per Kotaro Takata, actualment en publicació des de 2018 amb un total de 15 volums a dia d’avui. Aquest passat agost en van estrenar l’adaptació a live-action. També se la pot trobar amb els títols Zon 100 ~ Zonbi ni Naru made ni Shitai 100 no Koto ~, Zom 100: 100 Things I Want to do Before I Become a Zombie, Bucket List of The Dead, Zombie 100: 100 Things I Want to do Before I Become a Zombie, en definitiva 100 coses que vull fer abans de convertir-me en zombi.

Problemes de producció i de distribució han fet que, setmana rera setmana, hi hagin hagut canvis en la data i hora de l’emissió, situació que ha provocat que sigui difícil seguir-la amb assiduïtat.

En principi era una sèrie de temporada simple (12 capítols) i es va començar a emetre a l’estiu. Els problemes de producció van cancelar finalment la sèrie a falta dels tres últims capítols que s’han emès, de cop, el dia de Nadal. Aquest fet no li treu que sigui una de les millors sèries de la temporada (no sé si aquesta o de la passada) i, en qualsevol cas, de l’any.

Després d’un apocalipsi zombi i adonant-se que enlloc de treballar d’allò que volia ha acabat sent explotat laboralment, l’Akira decideix completar una llista de cent coses que vol fer abans que finalment es converteixi en un zombi.

Tretzena sèrie (13 de 21) d’anime finalitzada de la temporada tardor 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada tardor 2023

5/5
Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
 (temporada interrompuda; continuació) 
Zom 100: Bucket List of the Dead

5/5
Sōsō no Frieren (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
Frieren: Beyond Journey’s End

5/5
Kusuriya no Hitorigoto (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
The Apothecary Diaries

5/5
Blue Eye Samurai (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Rurōni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02 Part 2
The Ancient Magus’ Bride

4/5
Under Ninja (2023) S01
 

4/5
Spy × Family (2023) S02
 

4/5
Dark Gathering (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

4/5
Onimusha (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Onmyōji (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Tiān Guān Cì Fú (2023) S02
 (ONA Bilibili) 
Heaven Official’s Blessing

3/5
Jujutsu Kaisen (2023) S02
 (temporada doble; continuació) 
 

3/5
Ragna Crimson (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
 

3/5
Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su (2023) S01  (temporada doble; primera part) 
Shangri-La Frontier: Crappy Game Hunter Challenges God-Tier Game

3/5
Undead Unluck (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
 

3/5
Pluto (2023) S01
 (ONA Netflix) 
Pluto: Urasawa x Tezuka

3/5
Akuma Kun (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

2/5
Konyaku Haki Sareta Reijō o Hirotta Ore ga, Ikenai Koto o Oshiekomu: Oishii Mono o Tabesasete Oshare o Sasete, Sekai Ichi Shiawase na Shōjo ni Purodyūsu! (2023) S01
I’m Giving the Disgraced Noble Lady I Rescued a Crash Course in Naughtiness: I'll Spoil Her with Delicacies and Style to Make Her the Happiest Woman in the World!

1/5
Megumi no Daigo: Kyūkoku no Orenji (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
Firefighter Daigo: Rescuer in Orange

1/5
MF Ghost (2023) S01
 



Resum (amb espòilers)

Després de graduar-se en una universitat de primer nivell amb un historial extracurricular impressionant al club de rugbi, l’Akira Tendou ha clavat cada pas del camí per aconseguir la feina dels seus somnis. A més, una companya de feina maca i amable, sempre il·lumina el seu dia a l'oficina! La vida sembla que li va molt bé a l'Akira fins que a poc a poc s'adona que les nits sense dormir i el treball brutal són la seva nova realitat.

A causa de tres anys de treball angoixant en una empresa explotadora, l’Akira és incapaç de reconèixer la persona cansada i incomplerta en la qual s'ha convertit. A punt de perdre tota la passió a la vida com molts dels seus col·legues amb excés de feina, l’Akira troba la seva gràcia salvadora de la manera més inesperada possible: l'esclat d'un apocalipsi zombi.

Amb el temps lliure que té finalment, l’Akira decideix completar una llista de cent coses que vol fer abans que finalment es converteixi en un zombi. Encara que està envoltat de morts, l'Akira mai s'ha sentit més viu!

==

1.- Akira de la mort. L’Akira Tendo és un jove oficinista que odia la seva feina. Fa tres anys, un Akira entusiasmat va venir a Tòquio a treballar després de graduar-se, però es desil·lusiona cada cop més després d'assabentar-se que la seva empresa explota sense pietat els seus empleats. Tot i estar deprimit, continua quedant-se a causa de la seva companya de feina, la Saori Ohtori, l'única que el tracta amb amabilitat però que és incapaç de confessar els seus sentiments ja que l'Ohtori també és l'amant del seu cap. Quan un brot de zombis arriba a Tòquio, en lloc de desesperar-se, l'Akira el saluda amb felicitat, ja que finalment és lliure. Es dirigeix a l'apartament d'Ohtori per rescatar-la només per descobrir que era massa tard, ja que ella i el CEO s'han convertit en zombis. L'Akira li diu al CEO que renuncia abans d'empènyer-lo a la mort i confessa els seus sentiments a un Ohtori zombificat abans d'escapar. Adonant-se que podria morir durant el brot, Akira fa una llista de 100 coses que vol fer abans de convertir-se en un zombi.

2.- Llista de propòsits de la mort. Kira comença a gaudir de la seva nova llibertat bevent cervesa al matí. Tanmateix, aviat s'adona que s'ha acabat. Colant-se per una canonada per evitar zombis, coneix els Kousaka, els seus veïns desesperats que es tornen més esperançats veient el seu comportament alegre. Quan arriba a la botiga de conveniència, l'Akira es troba amb un altre supervivent que s'escapa del lloc, que l'admonesa perquè només s'emporti articles que considera innecessaris per a la supervivència. S'enlaira després de salvar-li la vida. Amb la seva bicicleta destruïda, finalment troba una motocicleta i la utilitza per escapar. Quan finalment torna a casa, l'Akira s'adona que els zombis han aconseguit entrar a l'apartament dels Kousaka. Retirant-se al seu apartament, reflexiona solemnement sobre la seva situació. Com a tal, Akira escriu una llista de 100 coses que vol fer abans de convertir-se en un zombi. Mentrestant, un flashback mostra que abans de conèixer l'Akira, la noia estava obsessionada amb la supervivència, però després de conèixer-lo comença a preguntar-se si hi hauria espai per a la diversió.

3.- Millor amic de la mort. Shou i altres supervivents defensen el Club Shou-Time. Mentrestant, després que l'Akira es creui fent-se créixer una barba fresca de la seva llista de coses, promet trobar el seu amic Kencho. Aleshores nota que el seu telèfon té notificacions no llegides. En un altre lloc, Kencho queda atrapat al Club Shou-Time quan rep una trucada d'Akira, que li promet conèixer-lo. Mentre es dirigeix a Shinjuku, l'Akira recorda la seva amistat abans de l'esclat. Just quan els zombis estan a punt de matar Shou, es distreuen quan senten un soroll. Un cop l'Akira i el Kencho es reuneixen, l'Akira demana disculpes a Kencho per estar gelós d'ell abans que els zombis els persegueixin al terrat. Després que l'Akira salti amb èxit al terrat d'un altre edifici, li diu a Kencho que faci el mateix. Kencho es nega i li revela a l'Akira que odia la seva feina com a agent immobiliari i que el que realment vol fer és ser un comediant. Amb l'ànim de l'Akira, Kencho ho aconsegueix mentre es treu la roba. Més tard aquella nit, l'Akira i el Kencho tenen una conversa mentre estan nus.

4.- Auxiliar de vol de la Dea. L'Akira i el Kencho decideixen anar als grans magatzems a buscar un televisor de pantalla plana, ja que l'Akira el tenia a la seva llista de desitjos. Quan hi arriben, descobreixen que no estan sols, ja que coneixen un ancià i tres assistents de vol anomenats Yukari, Maki i Reika. Acaben guanyant i sopant amb les noies, que era una altra cosa a la llista. Akira finalment beu massa intentant impressionar les noies, mentre que Kencho i Maki es dirigeixen al departament de mobles per tenir sexe. Mentrestant, la Reika és atacada pel vell zombificat. Més tard, Yukari s'acosta a l'Akira i els dos finalment tenen una conversa sobre els seus somnis. Quan Kencho investiga l'enrenou, Maki és assassinat per una Reika zombificada, mentre que el mateix Kencho es veu obligat a aixafar el cap de la Reika. Quan la Yukari està a punt de dir alguna cosa a l'Akira, és atacada i mossegada pel vell. Malgrat les súpliques de l'Akira, es sacrifica de bon grat quan el vell els ataca de nou. Akira i Kencho aconsegueixen escapar amb un televisor de pantalla plana. Quan tornen a la seva base, Akira afegeix el seu desig de recordar el seu somni d'infantesa a la seva llista de coses.

SP-1.- Programa especial Zom 100: 100 coses que has de preparar per fugir dels zombis. Un especial que es va emetre en lloc del cinquè episodi programat originalment.

5.- Heroi de la mort. Recordant quin era el seu somni d'infantesa, l'Akira es dirigeix a l'aquari amb Kencho per agafar un vestit de tauró perquè pugui assolir aquest somni de ser un superheroi. En un altre lloc, la noia que l'Akira va conèixer anteriorment és en un autobús quan un dels passatgers es converteix en un zombi. Ella i els supervivents restants es dirigeixen a l'aquari on són rescatats per Akira. Quan ell s'acosta a ella, ella qüestiona els seus motius. Després d'investigar un fort soroll, l'Akira i el Kencho descobreixen que un tauró zombificat amb potes està solt. Mentre tothom fuig, la noia es queda enrere. Un cop l'Akira la rescata de nou, se li planteja un pla per aturar el tauró. Un Kencho nu proporciona una distracció que permet a l'Akira electrocutar el tauró. Abans de separar-se, l'Akira i la noia, que es diu Shizuka Mikazuki, intercanvien informació de contacte.

6.- RV de la mort. Després que l'Akira i el Kencho agafin un parell de rellotges d'or massís, decideixen anar a Gunma. Quan arriben a un concessionari de vehicles recreatius, es troben amb Shizuka. Un cop escollit un RV, el trio segueix el seu viatge fins que són aturats per una franja de punxes, que també lesiona Kencho. Aleshores s'enfronten a un grup liderat per Gonzou Kosugi, l'antic cap d'Akira. Un Akira nerviós accepta a contracor tornar a treballar per a Kosugi durant dos dies a canvi d'utilitzar la seva parada de camions. L'endemà, mentre en Shizuka està amb Kencho, un Kosugi molest es veu obligat a anunciar que està organitzant una festa de benvinguda per a l'Akira i els seus amics després d'atrapar l'Akira fent cervesa per a tothom. Kosugi després es burla d'Akira quan el primer revela que està utilitzant el segon, els zombis i tots els altres com a mà d'obra barata.

7.- Parada de camions de la mort. Veure l'Akira sent maltractada per Kosugi li recorda a Shizuka com el seu pare controlava tots els aspectes de la seva vida. Mentre ella està a la caravana, la Shizuka troba la llista de coses d'Akira i hi escriu "Tell Kosugi Off". En un altre lloc, sense que un parell de membres de l'equip de recollida de subministraments ho sabien, un zombi s'amaga al seu camió. De tornada a la parada del camió, quan l'Akira, el Kencho i la Shizuka intenten marxar, en Kosugi manipula l'Akira perquè es quedi. Una Shizuka furiosa crida en Kosugi per ser un covard abans que li torni a Akira la seva llista de coses, que revela el que va escriure abans. Com a tal, l'Akira finalment guanya la confiança per denunciar en Kosugi. Una vegada que el caos arriba quan el camió arriba i allibera el zombi, Akira neutralitza la situació amb èxit i salva a tothom, fins i tot en Kosugi. Després que la colla d'en Kosugi el deixi enrere a la parada del camió a causa del seu comportament abusiu i controlador, així com la seva covardia, l'Akira, el Kencho i la Shizuka continuen el seu viatge.

8.- Sushi & aigües termals de la mort. Després d'Akira, Kencho i Shizuka provar Paddleboard Yoga, el trio segueix el seu viatge on es troben amb una dona otaku d'Alemanya anomenada Beatrix Amerhauser. L'Akira accepta ajudar-la a lliurar peix a Takasaki, ja que menjar en un restaurant de sushi està a la seva llista. Quan hi arriben, l'Akira i la Beatrix lluiten contra una horda de zombis fins que aquests últims són atrets i assassinats en una explosió provocada per Kencho i Shizuka. Tothom s'ho passa bé menjant sushi aquella nit. Temps després, el quartet arriba a una font termal. Mentre es diverteixen, descobreixen que està envoltat i es veuen obligats a fugir. Mentre està sol, l'Akira troba una font termal aparentment desocupada a les muntanyes. No obstant això, es troba amb Shizuka on tenen una conversa sincera sobre l'amor abans que se'ls uneixin Kencho i Beatrix.

9.- La casa de l'arbre de las mort. Akira, Kencho, Shizuka i Beatrix es troben a prop de Gunma quan es troben amb un túnel barricat ple de zombis. Mentre es desvien pel bosc, rescaten un vell anomenat Masaru Kumano d'un senglar zombificat. Un Kumano agraït ensenya al quartet la casa de l'arbre que està construint, la qual cosa fa que un Akira emocionat ajudi. Un cop acabada la casa de l'arbre, el quartet es separa de Kumano. Després d'un temps, finalment arriben al poble natal d'Akira. Quan l'Akira es retroba amb els seus pares, li costa molt pagar-los. No obstant això, sense que tothom ho sap, el pare de l'Akira amaga una marca de mossegada. Mentrestant, un altre grup del poble està completant una llista pròpia.

10.- La ciutat natal dels morts I.

11.- La ciutat natal dels morts II.

12.- La ciutat natal dels morts III.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada