Bloc personal,

dijous, 21 de desembre del 2023

Mahō Tsukai no Yome (2023) S02 Part 2
(The Ancient Magus’ Bride)

[455]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuaki Terasawa
Guió: Kazuaki Terasawa (manga: Kore Yamazaki)
Música: Junichi Matsumoto
Estudi: Studio Kafka
Veus de doblatge: Atsumi Tanezaki, Ryōta Takeuchi, Koki Uchiyama
Emissió: 05/10/23 - 21/12/23
Títol original: 魔法使いの嫁 SEASON2 第2クール

[ Animació, fantasia fosca, misteri, sobrenatural ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,86) (8.431)

Sinopsi

IMDb (7,7) (3,7K):
“La Hatori Chise, de 15 anys, perduda, sense esperança i sense família, es ven a un mag no humà conegut com Elias Ainsworth. Vacil·lant, comença una nova vida amb ell com la seva nova aprenent.”

Crítica

De les sèries més interessants que es fan actualment…

Basada en un manga shōnen de Kore Yamazaki actualment en publicació des de 2013 amb un total de 19 volums, a dia d’avui. El manga té dos spin-off amb guionistes i dibuixants diferents (The Ancient Magus' Bride: Jack Flash and the Faerie Case Files i The Ancient Magus' Bride: Wizard's Blue) des de 2019 amb un total de quatre i set volums publicats.

Em sembla que ja ho vaig comentar en la primera part d’aquesta segona temporada, però l’equip directiu, productiu i artístic és diferent del de la primera temporada.

Desconeixia que aquesta segona temporada tenia dues parts: la primera es va emetre entre abril i juny (primavera), hi ha hagut una pausa de tres mesos (estiu), i aquesta segona part entre octubre i desembre de 2023 (tardor).

Personalment aquesta franquícia m’agrada, però haig de reconèixer que aquesta segona temporada és bastant diferent de la primera amb aquest arc escolar. Amb tot, sí que és veritat que és massa lenta: estaria bé una mica més de dinamisme.

Novena sèrie (9 de 21) d’anime finalitzada de la temporada tardor 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada tardor 2023

5/5
Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
 (temporada interrompuda; continuació) 
Zom 100: Bucket List of the Dead

5/5
Sōsō no Frieren (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
Frieren: Beyond Journey’s End

5/5
Kusuriya no Hitorigoto (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
The Apothecary Diaries

5/5
Blue Eye Samurai (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Rurōni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02 Part 2
The Ancient Magus’ Bride

4/5
Under Ninja (2023) S01
 

4/5
Dark Gathering (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

4/5
Spy × Family (2023) S02
 

4/5
Onimusha (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Onmyōji (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Tiān Guān Cì Fú (2023) S02
 (ONA Bilibili) 
Heaven Official’s Blessing

3/5
Jujutsu Kaisen (2023) S02
 (temporada doble; continuació) 
 

3/5
Ragna Crimson (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
 

3/5
Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su (2023) S01  (temporada doble; primera part) 
Shangri-La Frontier: Crappy Game Hunter Challenges God-Tier Game

3/5
Undead Unluck (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
 

3/5
Pluto (2023) S01
 (ONA Netflix) 
Pluto: Urasawa x Tezuka

3/5
Akuma Kun (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

2/5
Konyaku Haki Sareta Reijō o Hirotta Ore ga, Ikenai Koto o Oshiekomu: Oishii Mono o Tabesasete Oshare o Sasete, Sekai Ichi Shiawase na Shōjo ni Purodyūsu! (2023) S01
I’m Giving the Disgraced Noble Lady I Rescued a Crash Course in Naughtiness: I'll Spoil Her with Delicacies and Style to Make Her the Happiest Woman in the World!

1/5
Megumi no Daigo: Kyūkoku no Orenji (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
Firefighter Daigo: Rescuer in Orange

1/5
MF Ghost (2023) S01
 





Resum (amb espòilers)

Després d'una sèrie d'atacs que han deixat a professors i estudiants destruïts de la seva màgia, la directora Liza Quillyn decideix tancar el Col·legi, cosa que fa que sigui impossible entrar o sortir del recinte. Com a resultat, Philomela Sargant no pot complir l'ordre de la seva àvia Lizbeth de retirar-se de l'escola.

Atrapats dins del Col·legi, la Chise Hatori i els seus companys comencen a adaptar-se a les seves circumstàncies noves i estressants. Però a mesura que passa el temps, l'estat de Philomela només empitjora, tant mentalment com físicament. Mentrestant, els detalls sobre el tràgic passat de la companya d'habitació de Chise, Lucy Webster, continuen ressorgint. Mentre la Chise s'enfronta a les preocupacions pels seus amics i amb el seu jo en evolució, la identitat del misteriós culpable d'esgotament de màgia que assoleix el Col·legi per fi pot sortir a la llum.

==

13.- Res s'aventura, res té - I. hilomena no sap si obeir a la Lisbeth i marxar, o quedar-se amb la Verònica que tècnicament és la seva Mestra. Alcyone, que es revela com un criat de fades artificials de la família dels sergents, queda atrapat a la universitat i per defecte serveix a l'única sergent allà, Philomena. Mentre visita Simeon Elias reflexiona sobre quins són els "amics" i s'adona que ja podria tenir-ne diversos, almenys quatre. Molts estudiants tenen por, ja que és possible que el criminal estigui ara segellat a la universitat amb ells. Zaccheroni s'encarrega de les classes d'autodefensa, ensenyant als estudiants a lluitar amb runes i armes, ja que el seu atacant pot esgotar la seva màgia deixant-los indefensos. Molts estudiants maten amb èxit els golems de pràctica. Philomena es veu atreta mútuament per Isaac. En Chise, d'alguna manera, sobresurt en el combat físic a través d'un instint desconegut, prou com per empatar en duel amb Zaccheroni abans que el professor Wachhman els detingui per raons de seguretat i renyi en Zaccheroni per anar massa lluny. La classe insisteix prou en Philomena perquè es desmaia, però es nega a veure el doctor Heath. Tothom està sorprès de les habilitats de Chise. Mentrestant, altres comencen a buscar el Grimoire desaparegut.

14.- Res aventura, res té - II. L'home llop plora el seu marit mentre els seus somnis revelen que només van atacar la universitat perquè Lizbeth va segrestar els seus fills. Amb la universitat completament segellada, els estudiants es posen a treballar excavant hortalisses per cultivar els aliments que necessiten. Alcyone revela que la violència sempre fa que Philomena se senti malalta. Philomena no pot entendre per què la Chise l'ajuda quan no té cap motiu per confiar en ella. La Lucy creu que és l'ego de la Chise, però la Chise insisteix que vol que Philomena se senti lliure i no lligada per la seva família. Philomena està trista perquè no pot confiar en ningú, fins i tot en aquells que mostren amabilitat. En resposta al seu estat emocional, l'Alcyone recita automàticament una advertència prèviament gravada de Lizbeth perquè Philomena obeeixi ordres o arrisca a no tornar a veure els seus pares. Liza sospita que el Grimoire ha deixat la universitat i espera que Marielle el trobi aviat. La Marielle i el xofer lloguen una altra bruixa per buscar la ciutat amb els seus familiars vespes. Chise i els altres reprenen les classes però Philomena comença a evitar-les de nou. Chise s'adona que l'Alcyone s'assembla molt a l'Elias. Rian i Isaac sospiten d'estar secretament enamorats de Philomena. Marielle rep un missatge a la Liza; les vespes han confirmat que el Grimoire encara es troba dins de la universitat.

15.- Necessitats deu quan el diable condueix - I. Simeó es recupera. Tothom està estressat per estar atrapat a la universitat. Com a distracció juguen amb blocs de trencaclosques de fusta, competint per obrir-los el més ràpid amb màgia. Mentre parla de música amb Simeon Elias s'adona que no sap si a la Chise li agrada la música, o si li agrada o no li agrada. Rian desafia a Philomena a superar la seva velocitat als blocs i ella accepta de mala gana. Trobar-se amb Elias Alcyone creu que és un ésser convocat com ella; Elias està segur que no ho és, però les seves similituds són notables. Philomena està plagada de records de l'abús de Lizbeth, que la distreuen perquè Rian guanyi, tot i que mai l'havia colpejat abans i s'enfada perquè es deixi fer més feble. L'Izaac renya en Rian perquè és obvi que Philomena s'està protegint d'alguna cosa. Chise reconeix els símptomes d'un trauma psicològic profund i s'adona que està impulsada a ajudar Philomena perquè era la mateixa abans de conèixer l'Elias. Lizbeth accepta tornar els seus fills a l'home llop. Elias i Chise poden passar una estona junts com de costum. La Jasmine es posa malalta i és hospitalitzada. L'Elias li recorda a la Violet que si volen ser mags necessiten un professor de mag, ja que els bruixots no són aptes per ensenyar mags. La Violet convida bruscament en Chise a jugar un joc. Desenes d'estudiants emmalalteixen simultàniament i necessiten tractament.

16.- Necessitats cal quan el diable condueix - II. Violet convida a tothom a recórrer els col·legis set llocs més encantats. Chise s'associa amb la Veronica i pregunta sobre la situació de Philomena. Veronica no pot ajudar, ja que està tan lligada a la seva família com Philomena està lligada a la seva, i aconsella a en Chise que deixi d'intervenir. La Verònica recorda amb afecte haver forçat Philomena a ser la seva assistent des de ben jove, fins i tot tastar el menjar de la Verònica per comprovar si hi havia verins, ja que sovint era l'objectiu dels assassins. La Violet s'associa amb Rian per mantenir-lo allunyat de Philomena després del seu esclat pels trencaclosques de fusta. Li recorda a Rian, a diferència d'ell, que va tenir una infància relativament normal, Philomena es va criar essencialment en captivitat, de manera que intentar obligar-la a prendre la llibertat de sobte està fent més mal a la seva salut mental que bé. L'Isaac recorda que Philomena Rian no està intentant molestar-la, només que des del seu punt de vista no pot entendre per què decideix romandre atrapada per la seva família. Després de les set ubicacions, tothom es reuneix per veure una pel·lícula de terror. En Rian decideix disculpar-se amb Philomena just quan els professors els agafen a tots després del toc de queda. La Violet acaba la nit revelant que la seva germana Jasmine està sent suplantada per un fantasma real, un estudiant que va morir fa 30 anys, espantant a tothom. L'Alexandra li demana a la Chise que visiti immediatament la infermeria.

17.- Recolliu els capolls de roses mentre pugueu. L'Alexandra pren prestada la màgia il·limitada de Sleigh Beggy de Chise per ajudar els estudiants a esgotar la màgia. Chise és agafat per un estudiant, permetent que una criatura dins de la seva ment comenci a drenar la seva màgia. El seu fragment de Cartaphilus la protegeix, destruint el braç dels estudiants. Basant-se en la ineficiència de l'atac, Elias teoritza que el Grimoire desaparegut controla l'atacant poc disposat o que l'atacant és un aficionat. Tots els estudiants malalts es recuperen sense cap motiu. Elias creu que rebre tanta màgia de Chise va trencar de sobte el vincle del Grimoire amb les seves víctimes. En Rian intenta veure la Philomena per demanar disculpes però ella l'evita. Alcyone té curiositat per la proximitat d'Elias amb Chise, en comparació amb Philomena que fa temps que no la necessita. L'Elias compara això amb un nen que ja no necessita pares a mesura que creixen, cosa que fa que Alcyone es pregunti si és digna de ser la mare de Philomena. Després de setmanes sense atac, els estudiants es tornen inquiets, donant lloc a una discussió on Kevin acusa a Lucy de ser l'atacant, fent referència a la tragèdia de Webster, de manera que el noquea. Philomena fa setmanes que no se sent bé i es posa més malalta a mesura que els seus sentiments de por empitjoren, especialment al voltant de la Verònica, els motius de la qual es fan més misteriosos i sinistres.

18.- Els esdeveniments propers fan les seves ombres abans. Cartaphilus i Silver reben la visita del déu cornut i la dama fosca a la recerca de Chise. La Chise està preocupada pel seu poder emergent per entrar a la ment de la gent. La Lucy li demana que vegi el seu record de la tragèdia de Webster on Chise descobreix que la parella d'home llop mata a tothom excepte a la Lucy, ja que l'home llop es va negar a matar algú tan jove. Chise també veu una segona noia present, encara que això confon encara més a la Lucy. Liza es nega a desenganxar la universitat i, tot i així, no fa cap esforç real per caçar l'atacant. Chise dóna a tothom un encant amb la runa de l'espina, amb l'esperança que els protegeixi. També n'envia una a Philomena que es nega a veure-la. Lizbeth està enfadada pel retard dels seus plans sobre el seu fill Adam. L'Alexandra confirma que la Chise ha estat maleïda per la criatura que li va atacar la ment. Tot i que sembla inactiu, és massa potent per eliminar-lo mai. Philomena pateix un trencament mental, s'empassa la runa de l'espina, recupera el Grimoire del seu amagatall dins d'Alcyone i s'enfronta a Veronica mentre el seu cos comença a mutar, presenciat per Rian, que queda inconscient. Chise ho nota i s'afanya a ajudar amb Elias. Philomena drena la màgia de cada estudiant que troba i demana a la Liza que desenganxi la universitat perquè pugui visitar els seus pares a l'infern.

19.- L'extremitat de l'home és l'oportunitat de Déu. La Liza s'adona que el Grimoire ha de contenir un déu i, de mala gana, desenganxa la universitat. Gregory es transforma en un ós per atacar Philomena, però l'home llop apareix per la drecera de Chise i escapa amb Philomena. Chise insisteix a trobar Philomena, però la Liza es nega perquè el Grimoire li ha costat la humanitat a Philomena, de manera que aviat es convertirà en un monstre o morirà. Elias assenyala com a mags ell i Chise treballen per regles diferents; havent fet una promesa d'amistat a Philomena Chise està obligada per un contracte màgic a ajudar-la, així que ella i Elias marxen de la universitat. Se'ls uneixen els seus amics i Zaccheroni. Chise pateix una visió del déu i recita un encanteri desconegut, transformant-se en un gran drac vermell que busca Philomena nedant a través de les línies de ley sota la terra. Philomena dóna el Grimoire a Lizbeth, permetent-li començar un ritual prohibit. La Zoe, l'Isaac, la Zaccheroni i la Lucy es desperten en una massa d'espines, es va revelar que es trobaven dins de l'Elias, l'única manera segura com a humans podrien seguir a Chise a través de les línies ley. La Chise surt a la superfície de la casa de la Lizbeth, però s'enfronta a una dona desconeguda que li demana el pagament. Philomena empitjora i Alcyone, que recorda que van ser els pares de Philomena els que li van demanar que cuidés de Philomena, no sap com ajudar-la.

20.- Fins i tot un cuc girarà. Alcyone recorda haver ajudat a criar Philomena des del dia que va néixer. La mare de Philomena, Iris, havia estat donada al seu pare Adam per practicar habilitats de tortura, però en canvi es van enamorar i van abandonar la dels Sargant per criar Philomena. La Lisbeth va esperar fins que Philomena tingués l'edat suficient per ser útil i després va enviar homes per recuperar-la a ella i a Adam. Iris va ser assassinada i Adam es va suïcidar per fer mal a Lisbeth. Alcyone va intentar fugir amb Philomena, però va ser capturat i van acabar amb la família Sargant. Ara, amb Philomena mutada, Alcyone tem que hagi fracassat. La dona desconeguda es revela com la deessa Dama fosca, esposa del Déu Cornut, i li demana a Chise que pagui el que se li deu; la branca d'or, una referència al vesc i un sacrifici de sang, encara que els detalls no estan clars. Elias retarda la seva petició, al·legant que Chise és massa jove. Dark Lady accepta la promesa de l'Elias de pagar en el futur i ordena a la Chise que torni els seus antics poders perduts de guerra i conflicte anomenant el seu veritable nom, Morrigan. Alliberada, Morrigan mata els guàrdies de la Lizbeth perquè la Chise i els seus amics puguin arribar a casa. En el camí, l'home llop femení ataca, de manera que la Zoe envia a tothom endavant mentre lluita contra l'home llop amb els seus poders com a Gorgona.

21.- Un nen cremat té por del foc. Zoe revela la seva personalitat interior de Gorgona. Nota cargols de ferro al crani de l'home llop que converteix en pedra, trencant l'encanteri que la controla. Se'n va, mentre que Zoe no recorda el que va fer. Philomena comença a desintegrar-se. Alcyone recorda que, per evitar que la Chise notés la seva presència, va treure l'ànima de Philomena, que ara li retorna. En Chise i tothom entren a la casa i Alcyone permet que tots, excepte Elias, vegin Philomena. La Lucy veu una aranya Webster conservada exposada a la paret i s'adona que Philomena hi era durant la tragèdia de Webster. S'enfronta a ella, fent que Philomena perdi el control davant el record de la Lizbeth maltractant-la. Chise s'introdueix a la ment de Philomena i viatgen junts més enllà de les ombres dels seus terribles records. Chise ajuda a començar a curar el dany a la ment i l'ànima de Philomena, després de la qual cosa es troben amb la ment d'Isaac i després la de Lucy. Trobar-se amb la Lucy fa que tots vegin la memòria de Philomena. Lizbeth havia enviat els homes llop per assassinar els Webster i va obligar a Philomena a mirar per saber sobre l'assassinat. També va ser Lizbeth qui va obligar a Philomena a atacar els estudiants universitaris perquè la seva màgia esgotada pogués ser utilitzada per ressuscitar Adam i Iris. La Lucy s'adona que Philomena no va tenir mai la culpa, que era només una altra de les víctimes de Lizbeth. Junts, finalment convencen a Philomena perquè s'acosti i els demani que l'ajudin. Mentre ho fa, apareix una figura fosca i se l'emporta abans que en Chise ho pugui aturar.

22.- Dona prou corda a un lladre i es penjarà. Tothom és expulsat del món dels somnis inconscient, excepte Filomena; ara torna a un cos més humà. Lizbeth es prepara per ressuscitar Adam. Elias domina l'Alcyone i elimina per la força un encanteri que la Lizbeth va col·locar a la seva ànima artificial, restaurant la programació amb la qual la va crear Adam. Lizbeth recorda el naixement d'Adam. No tenia cap amor per Adam fora del seu paper com el seu hereu, i després del seu suïcidi va acceptar Philomena però la va menysprear per ser un reemplaçament indigne d'Adam. Chise, Lucy i Isaac es desperten. Philomela arriba a Lizbeth, que planeja utilitzar el Grimoire i la sang de Philomena per convocar una deessa. La figura fosca pressiona Philomena perquè accepti, però ella es resisteix, de manera que Lizbeth la frena, revelant que el ritual sempre requeriria que Philomena morís i només ressuscitaria Adam, no Iris. En Chise i els altres arriben i demanen saber si Philomena realment vol morir. Malgrat la seva desesperació, Philomena s'adona que vol viure i torna a demanar-los l'ajuda. Chise destrueix el cercle de convocatòria de la deessa amb un martell de guerra flamí, cosa que hauria de ser impossible contra la màgia de la deessa, i rescata la alleujada Philomena.

23.- De dos mals tria el menys. A fora, Zaccheroni es troba amb una criatura petita i emmascarada. Enfurismada, la Lisbeth permet que el Grimoire també la muti. L'home llop arriba per exigir als seus fills, cosa que fa que Lizbeth destrueixi el nucli d'Alcyone. Això desencadena una trampa col·locada a Alcyone per Adam, convocant una còpia d'Adam. Quan Alcyone mor, trasllada tots els seus records a Philomena. Shadow-Adam revela com l'últim acte de rencor d'Adam el va deixar enrere per defensar Philomena matant a qui va matar Alcyone. Lucy exigeix que espere fins que Lizbeth confessi la tragèdia de Webster, però la deessa parcial absorbeix Lizbeth. Arriba Morrigan i la renya perquè s'intrusís al seu territori. L'Elias explica que la deessa és com Morrigan, només que ningú l'ha posat nom, així que segueix sent només una deessa parcial. Morrigan fa de Shadow-Adam la seva llança i Ruth el seu gos de guerra. L'home llop fuig amb Lucy i Isaac i revela que la Lizbeth realment va treballar amb un dels Webster. Chise s'adona que Morrigan no pot matar la deessa ja que va ser convocada per un humà i ha de ser desterrada per un humà. Treballant junts recuperen el Grimoire de l'interior de la deessa i Philomena demana màgia de Chise, Lucy i Isaac per activar el Grimoire.

24.- L'espectacle ha de continuar - I.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada