Bloc personal,

diumenge, 24 de desembre del 2023

Ōyukiumi no Kaina: Hoshi no Kenja (2023)
(Kaina of the Great Snow Sea: Star Sage)

[1217]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroaki Andō
Guió: Sadayuki Murai, Tetsuya Yamada (creadors: Tsutomu Nihei, Polygon Pictures)
Música: Kohta Yamamoto, Misaki Umase
Estudi: Polygon Pictures
Veus de doblatge: Yoshimasa Hosoya, Rie Takahashi, Ayumu Murase
Estrena: 13/10/23
Títol original: 大雪海のカイナ ほしのけんじゃ

[ Animació, aventura, fantasia èpica, shōnen ] 1 h. 40 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (6,84) (284)

Sinopsi

IMDb (7,2) (13):
“Un món cobert per un oceà de neu interminable i en constant creixement. La gent es guanya la vida, ja sigui amuntegada al voltant de les arrels d'enormes arbres que esquitxen a la superfície, o ben amunt a la copa, que s'estén per l'atmosfera del planeta. Una trobada casual entre el Kaina, un jove del dosser, i la Ririha, una jove de la superfície, enceta una cadena d'esdeveniments que canviaran el destí del món.”

Crítica

Ara la història s’entén molt millor…

Seqüel·la de la sèrie emesa l’hivern de 2023, sèrie de televisió d'anime japonesa  original  creada per Tsutomu Nihei i animada per Polygon Pictures per commemorar el 40è aniversari de l'estudi.

En la pel·lícula s’explica la continuació de la història iniciada a la sèrie que, si bé estava molt bé, deixava molt nusos sense desenredar i, ara, sembla que ja queden resolts.

De totes maneres, malgrat l’excel·lent animació, hi ha alguna cosa que no sé com definir que em cansa i esgota, que em provoca no voler seguir la història amb interès. Potser perquè és massa previsible? Podria ser… En tot cas, resol la història com ja ho hauria d’haver fet en la primera temporada i deixa un final “fueron felices y comieron perdices” dels que m’agraden.




Resum (amb espòilers)

L'aliança Atland i Valghia construeix un nou vaixell capaç d'arribar al Gran Arbre Orbital Spire, i una expedició que inclou el Kaina, la Ririha, el Yaona, l’Orinoga i l’Amelothee salpa. Aconsegueixen afrontar els molts perills del viatge i creuar amb èxit la fossa de neu oceànica. No obstant això, un cop superat l’obstacle, la majoria de la tripulació és capturada per una nació tecnològicament avançada, mentre que el Kaina i la Ririha es queden enrere.

La tripulació és portada a la ciutat de Planetos, dirigida per Byozan. El Kaina i la Ririha també aconsegueixen arribar a Planetos, i es sorprenen al descobrir que l'Amelothee i la seva tripulació valghiana han jurat lleialtat al Byozan mentre la tripulació d'Atland va ser enviada a unir-se a la força de treball.

La Ririha és capturada i empresonada mentre el Kaina és enviat per ajudar els treballadors a excavar el "Primer Lloc" sota l'arbre de la Gran Espira orbital. Tant la Ririha com el Kaina s'assabenten que el Byozan va aconseguir recuperar els textos perduts del Savi, i creu que l'única manera d'eliminar el mar de les neus és talant el Gran Arbre Orbital Spire. Per fer-ho, ha de recuperar el "Vestit d'usuari autoritzat" del primer lloc. També aprenen que la Llum és la manifestació del Gran Arbre Orbital Spire.

El Kaina és capaç de recuperar el vestit de l'usuari autoritzat i activa una sala de control antiga. S'assabenta que els arbres de l'espira orbital són en realitat part d'un sistema de terraformació. Tanmateix, el procés de terraformació només es pot completar amb una ordre de dues persones autoritzades.

El Byozan s'apodera del vestit i ordena a un exèrcit de constructors que tallin el Gran Arbre Orbital Spire. L’Amelothee i l’Orinoga lideren una rebel·lió contra el Byozan i sotmeten les seves forces de seguretat. El Kaina fa servir la seva pistola d'arpó per destruir el vestit, i juntament amb la Ririha reciten l'ordre de completar el procés de terraformació a Light. Els arbres de l'agulla orbital es desprenen del terra i suren a l'espai, deixant enrere grans illes mentre el mar de les neus es transforma en un mar real. La resta d'Atland i Valghia es traslladen a l'illa on es trobava el Gran Arbre Orbital Spire i comença a construir una nova civilització mentre el Kaina i la Ririha es casen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada