Bloc personal,

divendres, 22 de desembre del 2023

Rebel Moon:
A Child of Fire - Part One (2023)

[1216]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Zack Snyder
Guió: Zack Snyder, Kurt Johnstad, Shay Hatten (història: Zack Snyder)
Música: Tom Holkenborg
Productors: The Stone Quarry, Grand Electric
Veus de doblatge: Sofia Boutella, Djimon Hounsou, Ed Skrein
Emissió: 22/12/23 (Netflix)
Títol original: Rebel Moon: A Child of Fire - Part One (subtitulada en català!)

[ Acció, aventura, drama ] 2 h. 13 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (6,2) (4,7K):
“Quan un assentament pacífic a la vora d'una lluna llunyana es veu amenaçat pels exèrcits d'una força governant tirànica, un misteriós estrany que viu entre els seus vilatans es converteix en la seva millor esperança de supervivència.”

Crítica

El primer que m’ha vingut al cap són els còmics dels vuitanta: Druillet per una banda i Corben per una altra, per dir un parell de noms…

En tot cas, el Zack Snyder ja ha donat el primer pas per tenir la seva pròpia franquícia. A partir d’ara a explotar-la tan com pugui… De totes maneres, l’inici m’ha semblat molt de telefilm dels d’“antes” (amb pressupost, això sí). M’ha acabat agradant, però m’ha costat entrar-hi…

La pel·lícula està ambientada en una galàxia fictícia governada pel Món Mare, en la qual el seu exèrcit, l'Imperium, amenaça una colònia agrícola a la lluna Veldt, i Kora, un antic soldat de l'Imperium, s'aventura en una recerca per reclutar guerrers de tota la galàxia per oposar-se a l'Imperi abans de tornar a Veldt.

Una cosa bona interessant és que, en aquesta ocasió sí, té els subtítols en català! Si us plau, fem l’onada i celebrem-ho…

Resum (amb espòilers)

En una galàxia llunyana, el Món Mare és un imperi militarista alimentat per segles de conquesta i guerra. L'actual rei dóna la benvinguda a una filla, la princesa Issa, que posseeix un rar do de curació i resurrecció. Això es pren com un signe de redempció per al Món Mare, ja que la família reial s'ha cansat del conflicte i espera que Issa unifiqui l'imperi no per la força sinó per la compassió. En canvi, Issa i els seus pares són assassinats públicament durant la seva coronació, i Balisarius, un destacat senador, es declara regent i renova les conquestes de l'imperi amb el suport de l'almirall Atticus Noble, un líder militar sàdic.

Al planeta independent de Veldt, Noble i els seus homes arriben i insisteixen que el Pare Sindri, un cap del poble local, els vengui cereals per reposar les seves reserves de menjar mentre busquen una banda de rebels coneguda com el Clan Bloodaxe. Un granger ambiciós anomenat Gunnar no està d'acord amb la negativa de Sindri a tractar amb Noble; L'almirall després colpeja a Sindri fins a la mort i ordena a Gunnar que prepari tot el gra del poble abans que torni. Un dels vilatans, Kora, empaqueta les seves coses per marxar, però quan veu que els soldats de l'Imperium intenten violar una dona jove, s'enfronta i els mata. Kora revela als vilatans que és una antiga membre de l'Imperi, les millors tropes del Món Mare.

Kora i Gunnar marxen cap a Providence, una ciutat portuària propera, per reunir una banda de guerrers i defensar Veldt contra la flota de Noble. Primer recluten en Kai, un contrabandista i criminal. Els porta a dos guerrers addicionals, un domador de bèsties conegut com Tarak i una talentosa espadachín cyborg, Nemesis. Kora s'aventura a una lluna remota per reclutar a Titus, un comandant de l'Imperi deshonrat i reduït a la lluita de premis. Gunnar s'assabenta de Kora que va ser criada per Balisarius després que el seu món caigués a l'Imperi, i que sent un sentiment de culpa per la mort d'Issa, ja que una vegada va servir com a guardaespatlles de la princesa.

Sabent que no poden defensar-se de la nau de Noble, la Mirada del Rei, els guerrers utilitzen els tractes anteriors de Gunnar amb el Clan Bloodaxe per conèixer els seus líders, els germans Darrian i Devra, i demanar l'ús dels seus caces estel·lars. En Darrian i la meitat del clan accepten ajudar, però la Devra, que considera que aquesta lluita és desesperada i un malbaratament dels seus recursos, es retira amb l'altra meitat a la seguretat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada