Bloc personal,

dijous, 14 de desembre del 2023

Tiān Guān Cì Fú (2020) S01
(Heaven Official’s Blessing)

[450]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Li Haoling
Guió: Chunri Youling (novel·la: Mo Xiang Tong Xiu)
Música: Yang Bingyin
Estudi: Haoliners Animation League, Bilibili
Veus de doblatge: Zhengyang Ma, James Cheek, Ying Huang
Emissió: 31/10/20 - 02/01/21 (ONA Bilibili)
Títol original: 天官赐福

[ Animació, acció, aventura, drama, fantasia, històric, mitologia, BL ] 11 capítols (+ 1 especial 2021) de 22-35 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,34) (56.901)

Sinopsi

IMDb (8,2) (2,3K):
“Desterrada al regne mortal per exorcitzar fantasmes, una deïtat ha de comptar amb un dimoni i aviat descobreix un fosc secret darrere dels déus celestials.”

Crítica

Excepte per la tensió sexual entre els dos protagonistes, la història és bastant fluixeta…

Basada en la novel·la serialitzada de Mo Xiang Tong Xiu publicada entre 2017 i 2022 amb un total de sis volums. També hi ha un manhua* il·lustrat per STARember amb dos volums a dia d’avui.

(*) Abans de res: en català, animació; en anglès, animation; en japonès, anime; en xinès, donghua; en coreà, anime, ani o hangul. De la mateixa manera: en català, còmic, historieta o tebeo; en anglès, comic; en japonès, manga; en xinès, manhua; en coreà, manhwa.

El títol també es pot trobar sense accents i ajuntant paraules Tian Guan Cifu o també abreviat TGCF. En espanyol es pot trobar sota el títol La bendición del oficial del cielo.

L’estètica dels cartells pot donar a confusió sobre la temàtica, doncs sembla més aviat BL (boys love, temàtica gay masculina dirigida a públic femení). En tot cas, nois joves i macos, agraciats facialment, amb cossos estilitzats, llargues i sedoses cabelleres, ulls perfilats i una mica de transvestiment quan cal, que es tiren els trastos contínuament… (ai, las!)

Per altra banda, no sé massa de caracters orientals, però diria que els dos primers pòsters estan en japonès i els últims sí estan en xinès tot i que hi veig alguna diferència entre uns i altres. Jo l’he vista doblada al japonès, amb títols de crèdit en japonès, però amb cançons en xinès subtitulades en japonès, excepte l’opening i l’ending que també està en japonès.

Estic bastant confòs al respecte, però sembla que, ara mateix, estan emetent la segona temporada.

Si les tradicions i mitologia japonesa ja es prou complicada per ella mateixa (8 milions de deïtats), la xinesa és un embolica que fa fort. Certament se m’escapen molts conceptes: el Regne de la Terra, el Regne del Cel, “ascendir”, la burocràcia de les deïtats, els esperits, els fantasmes, els dimonis… Déu n’hi do tot plegat! (mai millor dit).

Si ja em costa recordar els noms dels protagonistes que no siguin un Smith, per exemple, quan apareixen noms japonesos, si aquest no és extremadament simple, no el recordo. Ara posem el cas que els protagonistes tenen el nom xinès: impossible recordar-los. Aquí els anoto com a recordatori personal: Xie Lian, el príncep hereu del regne de Xian Le vestit de blanc i rialla dels companys del Cel per haver ascendit fins a tres vegades, i Sang Lang , un misteriós jove vestit de vermell amb coneixements del rei fantasma Hua Cheng, a qui cerca Xie Lian i temut per dimonis i déus, que li tira els trastos al Xie Lian. El perquè és la trama de la història.




Resum (amb espòilers)

Fa vuit-cents anys, Xie Lian era el príncep hereu del regne de Xian Le. Era estimat pels seus ciutadans i era considerat l'estimat del món. Va pujar als cels de jove; no obstant això, a causa de circumstàncies desafortunades, va ser expulsat ràpidament de nou al regne mortal. Anys més tard, torna a ascendir, només per ser desterrat de nou uns minuts després de la seva ascensió.

Ara, vuit-cents anys després, Xie Lian ascendeix al cel per tercera vegada amb la burla dels tres regnes. En la seva primera tasca com a déu ascendit tres vegades, es troba amb un fantasma misteriós que governa els fantasmes i aterroritza els cels, però, sense que Xie Lian ho sap, aquest rei fantasma fa molt de temps que li presta atenció.

==

El cel tremola, els trons ressonen i Xie Lian apareix amb un somriure de disculpa, de nou! Vuit-cents anys abans, era un estimat déu marcial, conegut com el príncep hereu de Xian Le. Ara, ascendeix al regne celestial per tercera vegada, però simplement com un lamentable déu recol·lector de trastos vells sense seguidors al darrere.

En la seva primera missió, Xie Lian es troba sol a la fosca nit de lluna. Allà, un home amable vestit de vermell el guia pel bosc. Tanmateix, tan bruscament com va aparèixer, l'home es dissipa de sobte en un eixam de papallones platejades.

Xie Lian s'assabenta més tard que aquest misteriós desconegut no era un altre que Hua Cheng, la flor buscada per la pluja carmesí, un rei fantasma temut tant pels dimonis com pels déus. Però abans que Xie Lian pugui esbrinar per què Hua Cheng ajudaria a un Oficial Celestial com ell, coneix San Lang. Un jove que posseeix un gran coneixement no només del Rei Fantasma, sinó també del príncep hereu ara oblidat, San Lang decideix acompanyar Xie Lian en el seu viatge per descobrir els misteris del passat.

==

1.- El Príncep Núvia. Després d'incórrer en un deute de 8,88 milions de crèdits per mèrits, Xie Lian té l'encàrrec de dirigir-se al regne mortal per fer front a un nuvi fantasma que segresta núvies a la muntanya Yujun. Xie Lian posa un parany per atrapar el nuvi en el moment amb l'ajuda de dos oficials menors del cel mitjà, Fu Yao i Nan Feng.

2.- Ming Guang bloquejat a la muntanya. Xie Lian finalment es troba amb un temple de Ming Guang al mont Yujun. Troba les núvies desaparegudes a dins i arriba a una conclusió sorprenent.

3.- Rancúnia passat del confident. El fantasma que hi ha darrere de tots els segrestos es revela i Xie Lian es veu atrapat entre atrapar l'autor i mantenir els vilatans fora de perill. Tanmateix, capturar el fantasma només planteja més preguntes que respostes, ja que es troba una malaltia que hauria d'haver-se extingit fa segles.

4.- El rei fantasma Hua Cheng. Xie Lian va als altres déus per preguntar-li tot el que va veure a la muntanya Yujun. Ens assabentem de 4 reis fantasmes, en particular Hua Cheng, que va provocar la desaparició de trenta-tres funcionaris celestials. Xie Lian aclareix el seu deute i es dirigeix una vegada més al regne mortal amb plans per obrir un temple i guanyar seguidors.

5.- Vida quotidiana al temple Puqi. Xie Lian coneix un jove mentre viatja amb un carro tirat per bous. Els dos tenen una llarga discussió sobre déus i fantasmes, abans de ser interromputs per fantasmes al llarg del camí del bosc. Mentre Xie Lian intenta colar-se, els fantasmes s'enfronten a ell només per retrocedir bruscament amb por. Un cop tornat al seu temple, Xie Lian ofereix al jove un lloc on allotjar-se al seu santuari.

6.- Perdut a Banyue. Un titella disfressat d'home malalt apareix al santuari, en pànic. Els homes s'adonen que no era humà i el sotmeten. Després de criar l'antic preceptor estatal de Banyue, els dos homes juntament amb Fu Yao i Nan Feng viatgen a Banyue. Durant el seu viatge, van veure 2 dones corrent i es van veure embolcallats per una forta tempesta de sorra.

7.- Ombra de serp de cua d'escorpí. El grup sobreviu a la tempesta de sorra i entra a una cova amb alguns comerciants i artefactes de Banyue. Entre els artefactes hi ha una tauleta amb detalls de la vida d'un tinent de l'exèrcit que es va oposar a Banyue. Després d'una carrera gairebé letal amb una serp de cua d'escorpí que deixa un comerciant i Xie Lian ferit, el grup i el guia del comerciant es dirigeixen a Banyue per buscar un antídot a base d'herbes. En arribar a Banyue, veuen les dues dones corrent de l'episodi anterior i s'amaguen, només per ser detectades.

8.- Vent de presagi al País Antic. Mentre exploren un palau abandonat, Xie Lian i els altres es troben amb una estranya criatura abans de ser capturats per un grup de soldats.

9.- Plaga del mal taoista. Després d'un enfrontament ferotge entre San Lang i el general Ke Mo, Xie Lian s'assabenta de més coses sobre l'ascens fulgurant d'una sacerdotessa maligna.

10.- Dies de Banyue passats. Xie Lian, atrapat al Fossar del Pecat, per fi coneix la famosa preceptora imperial… que resulta ser una antiga coneguda.

11.- Drets i errors enterrats a la sorra. El grup de Xie Lian s'enfronta al brutal atac d'unes serps i s'adona que hi podria haver algú més amagat al Fossar del Pecat.

12.- Episodi especial. Ara que la crisi al Regne de la Mitja Lluna ja està resolta, Xie Lian i Hua Cheng gaudeixen d'uns preciosos moments tot sol… però no per gaire temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada