Bloc personal,

dissabte, 30 de desembre del 2023

Hinamatsuri (2018) S01

[461]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kei Oikawa
Guió: Keiichirō Ōchi (manga: Masao Ōtake)
Música: Yasuhiro Misawa
Estudi: Feel
Veus de doblatge: Takako Tanaka, Yoshiki Nakajima, Rie Murakawa
Emissió: 06/04/18 - 22/06/18
Títol original: ヒナまつり

[ Animació, comèdia, fantasia, slice-of-life, yakuza, seinen ] Wikipedia   |   MyAnimeList (8,13) (247.744)

Sinopsi

IMDb (7,9) (2,3K):
“Un vòrtex deixa caure un ésser d'un altre món a la vida d'un yakuza, una vida que està a punt de canviar molt.”

Crítica

Una sorpresa molt agradable que tan et fa riure com plorar…

Basada en un manga de Masao Ōtake ja conclòs, publicat entre 2010 i 2020 amb un total de dinou volums. També se la pot trobar amb el títol de Hina Festival.

Tradicionalment, Hinamatsuri (雛祭り), escrit amb uns kanjis diferents als del títol de la sèrie (ヒナまつり), és el festival de les nenes o dia de la nina (el Kodomo és el festival dels nens), una festa religiosa (shinto) al Japó, que se celebra el 3 de març de cada any. Les plataformes cobertes amb un material de catifa vermella s'utilitzen per mostrar un conjunt de nines ornamentals que representen l'emperador, l'emperadriu, els assistents i els músics amb vestits de cort tradicionals del període Heian.

El plantejament de la sèrie és ben estrany: tan et fa riure com plorar. L’animació, per la seva banda, és prou bona encara que hi ha moments que en alguna escena mostra personatges fora de proporció.

Al principi sembla que la història donarà tot el protagonisme al personatge principal, la Hina, pel fet de ser tan inusual i estrambòtic, però finalment tots els secundaris acaben agafant més protagonisme, perquè tenen més carisme que el principal. La Hitomi o l’Anzu projecten més tendresa que no pas la Hina.

Resum (amb espòilers)

Mentre es delecta amb l'èxit d'enganxar un gerro preuat per a la seva col·lecció, Yoshifumi Nitta, un membre de la yakuza, es veu interromput de manera ruda quan una gran i peculiar càpsula es materialitza de sobte i cau al seu cap. Obre la càpsula per revelar una noia jove i de cabell blau, que no revela res d'ella sinó el seu nom —Hina— i el fet que posseeix poders immensos. Com si les coses no poguessin empitjorar, perd el control i desencadena una explosió si els seus poders no s'utilitzen. Davant que no té cap altra opció, el Nitta es troba convertint-se en el seu cuidador.

Per deixar-la utilitzar els seus poders lliurement, el Nitta demana a la Hina que l'ajudi amb un acord de construcció, que va bé. Però mentre això passa, un grup de yakuza rival ataca encobertament el seu cap. Per a sorpresa del Nitta, els seus col·legues després li culpen! Amb l'encàrrec d'atacar el grup rival com a represàlia, el Nitta s'acosta i arriba al seu amagatall. Però de sobte, la Hina intervé inesperadament i l'ajuda a eliminar tot el grup. Com a resultat, la Hina podria convertir-se en un actiu valuós per al Nitta i el seu negoci de la yakuza, sempre que no faci servir els seus poders sobre ell primer! I així comença l'estranya vida d'aquest duet inusual.

==

1.- Arribada de la Noia Psicocinètica! Un Yakuza de nivell mitjà, Yoshifumi Nitta, es relaxa a casa quan una gran beina metàl·lica li cau al cap del no-res. Després de prémer un interruptor a la part posterior, una noia nua surt de la beina. No recordant res més que el seu nom, Hina, utilitza la psicocinesi per amenaçar a Nitta perquè compri la seva roba i joguines. Nitta aviat s'adona que s'ha convertit en el seu tutor de facto. Quan la Hina demana entrar a l'escola, la Nitta s'ofereix a introduir-la en una escola propera si deixa d'utilitzar els seus poders. Després d'una presentació incòmode, la Hina s'instal·la a la seva nova escola. No obstant això, el seu poder augmenta massa i acaba explotant dins de l'apartament de Nitta. Més tard, Nitta fa ús dels seus poders per netejar un terreny per a la seva companyia. Un cop acabada la feina, Nitta és cridada pel seu cap de Yakuza per venjar-se d'un grup rival. Ell convenç accidentalment a la Hina perquè faci la feina per ell, ja que fa servir els seus poders per acabar amb tota l'oficina enemiga per ella mateixa.

2.- Així tens una batalla de superpoders! Una noia rossa emergeix d'una beina semblant a la de la Hina, destruint una banda de carrer i robant la roba del seu líder. Nitta es troba accidentalment amb ella en una botiga de ramen i descobreix que té els mateixos poders que la Hina. Amb l'ajuda de contactes locals sense llar, Nitta rastreja la noia, Anzu, i utilitza Hina per sotmetre-la sense més danys. Hina s'ofereix a passar l'estona amb Anzu una última vegada abans de tornar al futur, i els dos es queden a l'apartament de Nitta. Després d'acomiadar-se, l'Anzu descobreix que no pot tornar al seu temps original. Més tard, la Nitta descobreix que les seves dones preferides han deixat de demanar-li sortir quan s'ha corregut la veu que té una filla (Hina). Enfadat per aquest torn, comença a sortir més mentre deixa la Hina amb una llauna de verat per sopar. La Hina, cada cop més sospitosa, demana a la seva companya de classe Hitomi ajuda per localitzar-lo, però no para de distreure's. Hina acaba demanant consell a l'Utako, mentre que Hitomi és accidentalment pressionada com a cambrera per un home borratxo. L'Utako i la Hina tornen al bar per trobar en Hitomi servint begudes per a diversos clients, inclosa la Nitta. Aleshores, el grup es dirigeix junts a un club de cabaret proper i fa una festa intensa. L'endemà al matí, la Nitta es desperta i troba una gran factura del club.

3.- Vida vagabunda 101. Anzu es veu perseguida per botiguers locals pel robatori de menjar. Un home sense sostre l'ajuda a escapar dels seus perseguidors i li ensenya a viure honestament en un campament local de persones sense llar. Nitta es troba amb l'Anzu agafant llaunes per al canvi i li ofereix 40.000 iens. Al principi ho rebutja, però després accepta, amb l'esperança d'ajudar els seus companys sense llar. No obstant això, l'Utako i els botiguers locals l'atrapen i s'emporten la major part dels diners per a la mercaderia robada. A la nit, Hitomi treballa en secret com a cambrera després de ser xantatge per Utako. No obstant això, els clients del bar s'han agradat per les seves begudes, inclosa la professora d'Hitomi i la vicedirectora. Mentrestant, Nitta comenta que li agradaria que l'Anzu i la Hina canviessin de lloc en algun moment. L'endemà, la Hina intenta netejar l'apartament per evitar el seu escenari de malson, però la seva negligència empitjora les coses.

4.- Desconeixement Rock n' Roll Fever. En trobar el seu apartament a les escombraries, Nitta rebutja la Hina i la expulsa. Hina esgota tots els seus diners i acaba passant la nit amb l'Anzu a la seva barraca, però aviat també esgota la seva paciència fins que l'Anzu la expulsa tres dies després. Mentrestant, Utako i la resta dels seus habituals al bar expulsen a Nitta per suposadament haver abandonat la seva filla. Sola i perduda, Hina s'inspira en una banda de rock indie local per utilitzar els seus poders per a la màgia del carrer, i també ajuda la banda a explotar en popularitat. No obstant això, decideix portar els seus guanys amb el grup i marxa a comprar a Nitta un gerro nou com a ofrena de pau. Més tard, Hitomi acaba un altre dia de cambrera quan ajuda a l'Anzu a agafar llaunes buides i, a canvi, s'introdueix en el seu estil de vida sense llar. Hitomi intenta mantenir-se al dia amb l'animat Anzu, però s'adorm dempeus.

5.- Tres caps són millor que un. L'Anzu intenta trobar televisors antics per vendre'ls a un altre home sense sostre. Després de colpejar un carro ple de televisors CRT antics, l'Anzu aconsegueix que Hina i Hitomi l'ajudin. Hitomi és atrapada per un policia, mentre que Hina demana diners a Nitta per comprar-ne un. Finalment, els dos aconsegueixen vendre un televisor cadascun, amb l'Anzu revelant que volia els diners per comprar un videojoc per jugar amb la Hina. Més tard, els companys de classe d'Hitomi veuen que Hitomi i després la seva professora d'aula es dirigeixen a un bar local. Després de reunir la Hina i un altre amic d'Hitomi, els nens intenten esbrinar la veritat. Després dels intents fallits d'interrogar-la a l'escola, el grup la segueix al bar i l'Aizawa fa que confessi que és cambrera en tons cada cop més alts.

6.- Nitta-san té un pare Dandy. Nitta és cridada a casa per la seva mare i la seva germana per presentar un homenatge al seu difunt pare. No obstant això, després que la Hina respongui el telèfon, a la Nitta se li acudeix una mentida cada cop més complexa per explicar la seva presència. Mentre beu amb la seva família, Nitta deixa escapar el temps que va expulsar a la Hina de casa seva i decideix admetre que la Hina és la seva filla. Mentrestant, el campament de persones sense llar està a punt de ser enderrocat pel govern local. Anzu intenta reunir els seus companys sense llar, però cap d'ells vol lluitar en una batalla perduda. En canvi, la deixen amb llàgrimes amb Utako, que després la deixa a la família Hayashi, propietària del restaurant xinès "Rairaiken". Recordant els seus vells amics i les seves lliçons, l'Anzu decideix treballar a Rairaiken amb la seva nova família.

7.- Anzu és un saludador ara. La nzu s'adapta al xoc cultural de la seva nova llar i la seva feina al restaurant, mentre segueix retrocedint els seus hàbits dins del campament per a persones sense llar. Més tard, la Hina està cansada que els professors li cridin per dormir a classe. Després de parlar amb Nitta, la Hina decideix presentar-se a la presidència del Consell d'Estudiants amb els seus únics objectius de poder dormir i menjar més a l'escola. L'Oyabun de Nitta ho troba entranyable i aconsegueix que el seu advocat escrigui el discurs de la Hina per a ella, que després repeteix textualment. Com que només és de primer any, la Hina és escollida com a secretària, però mai assisteix a una sola reunió, de manera que Hitomi es veu obligada al servei. Nitta intenta convidar l'Utako a sortir, però ella es nega a sortir del seu bar. Més tard, la Hina i la Hitomi aconsegueixen que l'Utako acordi a contracor una cita amb Nitta. Tanmateix, la Nitta trenca accidentalment el peu de la Hina mentre celebra. La Hina li diu a la Nitta que vagi a la cita de totes maneres, i llavors l'Utako el rebutja, pensant que està massa lligat a tenir cura de la Hina.

8.- I és la mateixa Hina vella. Kei Ikaruga, el cap de seguretat de la misteriosa organització, es reuneix amb l'Anzu en l'actualitat per observar la Hina i determinar si ha millorat després de causar una destrucció massiva en la seva línia de temps original. Per a sorpresa de la Kei, la Hina passa la seva llista de verificació, i la Kei està consternada en descobrir que la Hina ha de tornar al seu temps després de fer-ho. Un dia, la companya de classe de la Hina, Mami Shinjou, veu que Hina utilitza la seva telequinesi per llençar les escombraries i intenta aprendre els secrets de l'ús dels poders psíquics ella mateixa. Hina l'humila durant un parell de dies, utilitzant els seus propis poders per fer que la Mami se senti realitzada, però la Mami s'humilia quan intenta demostrar els seus poders a classe sense l'ajuda de la Hina. Finalment, Kei parla directament amb la Hina, dient-li que viatjaran de tornada al seu temps original en tres dies. Després de lluitar per dir-ho a la Nitta, la Hina finalment li ho diu, i és tractada amb el seu menjar preferit abans de marxar. No obstant això, descobreix que no pot tornar després que la Nitta va llençar la seva bola original. Hina torna a l'apartament de Nitta, només per trobar-lo enmig de la celebració de la seva nova "llibertat".

9.- La vida és sobreviure. La Kei decideix convocar a Mao de la seva organització per portar una càpsula de transport addicional per recollir la Hina, però Mao cau a una illa deserta i accidentalment perd tant el seu orbe com el de recanvi al surf. Després de buscar els orbes sense sort, Mao crea versions de titelles de la Hina i l'Anzu amb qui parlar mentre gaudeix del seu temps a l'illa. Mesos més tard, es trenca i els llença, abans de crear una bassa improvisada i marxar. Mentrestant, Nitta intenta que el seu cap sigui el següent cap de família. Després que la Hina suggereixi que la Nitta hauria de ser la nova líder, l'Oyabun la complau un moment abans que la Nitta la torni cap a Kiyoshi. No obstant això, Sabu ja va enviar un missatge de text a Kiyoshi sobre la primera part de la seva conversa, la qual cosa el porta a enterrar Nitta en ciment fins que el mateix Oyabun ho ha d'aclarir. Kiyoshi decideix incòmodement nomenar a Nitta tinent mentre encara està enterrat al ciment. Més tard, Hina pregunta a tothom com celebrar la promoció de Nitta; tanmateix, quan Nitta arriba a casa, descobreix amb horror que el que la Hina ha muntat s'assembla més a un funeral (el seu).

10.- Com una Riera de Riu. La mare d'Hitomi no s'ho creu quan sincerament li parla de la seva feina de cambrera. Utako, que vol quedar-se amb el fabricant de diners del seu bar, pressiona a la Hitomi perquè llogui un apartament pel seu compte, i després la dirigeix cap a diversos treballs temporals per pagar-ho. L'estrès de tanta feina s'acumula fins al punt que Hitomi s'ensorra a la porta del seu apartament. Mentre Utako i els seus habituals organitzen una festa d'inauguració de casa a casa d'Hitomi, Hitomi convida a la seva mare a sabotejar l'arranjament i l'ajudi a tornar a una vida normal, però en canvi, la seva mare està contenta que Hitomi hagi fet tantes connexions amb diverses empreses i l'aprovi, marxant. Hitomi sense sortida. Mentrestant, Anzu rep 5.000 iens dels seus pares en subsidi. Mentre compra amb Hitomi, l'Anzu s'instal·la en un dispositiu de massatge d'espatlles per als seus pares, però no té els diners necessaris, quan apareix Sabu i la porta a un hipódromo local. Anzu guanya l'aposta a la seva primera carrera, però després perd els seus diners a la resta. Tornant a casa, l'Anzu fa un massatge personal a les espatlles als seus pares.

11.- Un home assedegat de sang, violència i diners. Un videoperiodista entrevista Nitta amb l'esperança d'aconseguir una primicia sobre Yakuza actual. Malauradament, Nitta és molt més simpàtic del que esperava, cosa que va obligar el periodista a editar i fabricar directament parts de l'entrevista per fer que Nitta sembli més dolenta. L'especial de televisió fals fa vergonya a Nitta davant dels seus caps de yakuza. Més tard, mentre la Hina està d'esquí amb la seva classe, l'Anzu es queda amb la Nitta. Després de posar-se gelosa de l'actitud optimista d'Anzu, Nitta intenta espatllar-la i arrossegar-la fins al nivell de la Hina. No obstant això, el comportament d'Anzu esdevé massa per a Nitta, i en canvi comença a veure l'Anzu com la filla perfecta; la ratxa s'ha acabat malauradament l'endemà ja que l'Anzu ha de tornar a casa. Després de marxar, Nitta rep una trucada que la Hina va desaparèixer a les muntanyes durant el viatge d'esquí.

12.- Yukimatsuri. Hina es perd a les muntanyes amb Hitomi i dos companys més. Després de construir un iglú, la Hina intenta demostrar que pot utilitzar els seus poders per ajudar, però es queda sense energia després de passar gana. L'endemà al matí, el grup intenta alimentar a la Hina amb una mica de sushi ikura amb neu per augmentar-li l'ànim. Finalment, un equip de rescat els troba després que la Hina utilitzi els seus poders per fer una escultura gegant de sushi ikura amb neu. L'espectacle torna al present tres anys després, on Mao és el millor estudiant d'una escola xinesa de qigong d'"Arts marcials superhumanes", mentre un rocker de carrer japonès intenta aprendre a recrear l'acrobàcia "Rockusion" de Hina d'abans. Després de trobar-se en una casa de te, Mao i el rocker creuen que l'altra persona està boja. Quan el rocker esmenta el nom de la Hina, en Mao decideix viatjar de tornada al Japó amb ell, però els altres membres de l'escola intenten aturar-los a tots dos. Després d'una gran baralla, la Sifu de l'escola intenta fer servir un judici injust per convèncer-la de quedar-se, però en Mao utilitza subtilment els seus poders per vèncer-la. La Sifu, de mala gana, li permet marxar al Japó per crear més branques de l'escola, mentre que Mao espera conèixer els seus col·legues del futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada