Bloc personal,

dissabte, 16 de desembre del 2023

Rurōni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (2023) S01
(Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story)

[452]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hideyo Yamamoto
Guió: Hideyuki Kurata (manga: Nobuhiro Watsuki)
Música: Yū Takami
Estudi: Liden Films
Veus de doblatge: Sōma Saitō, Rie Takahashi, Taku Yashiro
Emissió: 07/07/23 - 15/12/23
Títol original: るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚-

[ Animació, acció, aventura, arts marcials, romanç, shōnen ] 24 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,67) (23.305)

Sinopsi

IMDb (8,2) (894):
“Durant l'era violenta coneguda com el Bakumatsu, hi va haver un assassí Ishin conegut només com l'Hitokiri Battousai, l'habilitat i brutalitat del qual es van convertir gairebé en llegendàries a l'època de la Restauració que va ajudar a construir. Tanmateix, quan el temps de la lluita s'acostava a la seva fi, va desaparèixer sense deixar rastre, només per ressorgir onze anys més tard com un espadachín errant, Himura Kenshin. Ara allotjat en un dojo de kenjutsu mantingut per una dona de temperament ardent anomenada Kamiya Kaoru, i envoltat d'amics recents com el lluitador de carrer Sagara Sanosuke, el fill de l'ex samurai Myoujin Yahiko i l'astut metge Takani Megumi, busca complir el seu vot. protegir els febles sense matar per expiar les vides que s'han pres. No passa molt, però, abans que aquest vot sigui posat a prova i les ombres del seu passat tornin a perseguir-lo a ell i a tots els que estima.”

Crítica

La moda retro…

Basada en un manga shōnen de Nobuhiro Watsuki ja conclòs, publicat entre 1994 i 1999 amb un total de vint-i-vuit volums publicats. Hi han alguns spin-off més recents (2012, 2014 i 2017) que han tingut prou continuïtat també. L’adaptació a anime primera va ser entre 1996 i 1998. També hi va haver una pel·lícula (1997) i uns quants OVAs. Hi han live-actions dels anys 2012, 2014 i 2021.

Se la pot trobar amb els títols Samurai X, Wandering Kenshin: Romantic Tales from the Meiji Era, senzillament Rurouni Kenshin o Kenshin, el Guerrero Samurai, quan es va emetre en espanyol. La traducció literal del japonès seria El rodamón Kenshin: una història romàntica d’un espadatxí de l’era Meiji.

Rurōni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (2023) és un remake de l'adaptació original de 1996, però ara utilitza una nova tecnologia d'animació –l’actual– per fer-la atractiva tant per als nous espectadors com per al públic que torna a la sèrie. També s’han fet modificacions complementàries per aportar un to més seriós i una profunditat a la història.

Els animes i el manga antics no els he llegit ni vist mai, però sí n’he vist una pel·lícula live-action més moderna per curiositat: Rurōni Kenshin: Kyōto taika-hen (2014). La vaig valorar negativament (2/5), però en recordava la història bastant bé. De fet, em donava la sensació que n’havia vist alguna més, però l’hemeroteca diu que no…

Anime de temporada doble (24 capítols) que va començar a l’estiu i acaba ara.

Sisena sèrie (6 de 21) d’anime finalitzada de la temporada tardor 2023.

Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada tardor 2023

5/5
Zom 100: Zombie ni Naru made ni Shitai 100 no Koto (2023) S01
 (temporada interrompuda; continuació) 
Zom 100: Bucket List of the Dead

5/5
Sōsō no Frieren (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
Frieren: Beyond Journey’s End

5/5
Kusuriya no Hitorigoto (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
The Apothecary Diaries

5/5
Blue Eye Samurai (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Rurōni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02 Part 2
The Ancient Magus’ Bride

4/5
Under Ninja (2023) S01
 

4/5
Spy × Family (2023) S02
 

4/5
Dark Gathering (2023) S01
 (temporada doble; continuació) 
 

4/5
Onimusha (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Onmyōji (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

4/5
Tiān Guān Cì Fú (2023) S02
 (ONA Bilibili) 
Heaven Official’s Blessing

3/5
Jujutsu Kaisen (2023) S02
 (temporada doble; continuació) 
 

3/5
Ragna Crimson (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
 

3/5
Shangri-La Frontier: Kusoge Hunter, Kamige ni Idoman to su (2023) S01  (temporada doble; primera part) 
Shangri-La Frontier: Crappy Game Hunter Challenges God-Tier Game

3/5
Undead Unluck (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
 

3/5
Pluto (2023) S01
 (ONA Netflix) 
Pluto: Urasawa x Tezuka

3/5
Akuma Kun (2023) S01
 (ONA Netflix) 
 

2/5
Ikenaikyo (2023) S01
Konyaku Haki Sareta Reijō o Hirotta Ore ga, Ikenai Koto o Oshiekomu: Oishii Mono o Tabesasete Oshare o Sasete, Sekai Ichi Shiawase na Shōjo ni Purodyūsu!
I’m Giving the Disgraced Noble Lady I Rescued a Crash Course in Naughtiness: I'll Spoil Her with Delicacies and Style to Make Her the Happiest Woman in the World!

1/5
Megumi no Daigo: Kyūkoku no Orenji (2023) S01
 (temporada doble; primera part) 
Firefighter Daigo: Rescuer in Orange

1/5
MF Ghost (2023) S01
 



Resum (amb espòilers)

A finals del segle XIX, quan els temps cruels del període Bakumatsu van arribar a la seva fi, una nova era Meiji va marcar l'era de la restauració per al Japó. Acabada la guerra, el seu infame heroi Hitokiri Battousai va desaparèixer en l'aire, deixant només la seva llegenda.

Anys més tard, un caminant aparentment senzill anomenat Kenshin Himura es troba amb Kaoru Kamiya, el propietari d'un dojo local en dificultats a Tòquio. Kaoru persegueix un autoproclamat Battousai que vaga pels carrers, matant indiscriminadament ciutadans i policies. A més, el guerrer professa utilitzar el Kamiya Kasshin-ryu, un estil d'espasa desenvolupat pel pare de Kaoru profundament arrelat a l'essència de la vida, no a la mort.

Kenshin decideix ajudar a Kaoru a derrocar l'impostor i restaurar el dojo del seu pare. Sense que tothom ho sàpiga, Kenshin no és altre que el veritable guerrer el nom del qual encara terroritza la gent. Tot i que Kaoru finalment s'assabenta de la veritat, el seu jurament d'expiar la seva història assassina protegint sense sang als febles la mou, i ella dóna la benvinguda a Kenshin perquè es quedi al seu dojo. Tanmateix, els ideals de Kenshin aviat es veuen desafiats pels fantasmes del passat i els enemics del present.

==

1.- Kenshin - Himura Battosai. Després de 10 anys després del final del Bakumatsu, l'antic assassí "Hitokiri Himura Battosai" vaga per Tòquio on és atacat pel professor d'espasa Kamiya Kaoru del Kamiya Kasshin Ryu intenta derrotar-lo. Himura es rendeix, afirmant que la seva arma, el sakabato, és incapaç de ferir una persona. Just aleshores, un home que afirma ser Battosai estudiant el Kamiya Kasshin Ryu provoca disturbis a la ciutat i Himura s'escapa amb Kaoru després de veure-la ferida. Al dojo, Himura s'assabenta dels valors de la Kaoru sobre com una espasa pot salvar els altres i sospita que una de les seves ajudes, Kihee, podria estar relacionada amb Battosai. Després que Himura investiga en Kihee, el fals Battosai envaeix el Kamiya Kasshin Dojo, revelant que Kihee és el seu germà gran que pretén tenir lloc. Himura llavors revela la seva veritable identitat i derrota fàcilment les forces d'Hiruma amb el seu estil mortal Hiten Mitsurugi que no mata els seus enemics com a resultat del seu sakabato. Quan l'Himura està a punt de marxar, en Kaoru li demana que l'ajudi amb el dojo ja que no li importa el seu passat. Accepta la idea, revelant que el seu veritable nom és Himura Kenshin.

2.- Un samurai de Tokyo - Yahiko Myojin. Quan està a punt de separar-se de Kaoru per comprar el menjar, Kenshin és robat per un nen, Myojin Yahiko, però li permet treure la seva bossa per llàstima. Això enfada a Yahiko i el llença enrere, fent que Kenshin comenti que hauria de mantenir aquesta actitud madura abans de fer això. Més tard, Kenshin és arrestat pels policies per manejar una espasa, però un grup més despietat pren el cas amb sàdica. Quan en Kaoru intenta alertar en Kenshin sobre els policies, Kenshin els derrota a tots. Llavors és descobert pel seu antic aliat Yamagata Aritomo, un polític important de l'era Meiji que vol que torni, però Kenshin nega qualsevol privilegi perquè pretén continuar amb el seu propi estil de vida. Després d'haver vist la baralla d'en Kenshin, Yahiko recorda les seves paraules i renuncia a ser un lladre. Tanmateix, això fa que sigui maltractat pels seus superiors.

3.- Kasshin-ryu - renaixement. El yakuza va vèncer a Yahiko i es burla dels seus pares difunts fins que Kenshin arriba a la zona i intimida el líder perquè l'alliberi. Aprenent del nen que vol ser fort per protegir la reputació dels seus pares, Kenshin decideix convertir en Yahiko en el proper estudiant del Kasshin-Ryu de Kaoru. No obstant això, després de la seva recuperació, segueix sent rebel cap a Kaoru. Quan dos estudiants apareixen demanant l'ajuda d'en Kaoru perquè estan involucrats en una baralla amb bandits, en Yahiko s'adona que els estudiants estaven borratxos i havien causat l'enfrontament. No obstant això, Kaoru assumeix la responsabilitat, guanyant-se el respecte de Yahiko quan decideix lluitar al seu costat. Llavors Kenshin torna al Dojo, espanta els bandits i diu als antics estudiants de Kaoru que no tornin a empuñar mai més una espasa. Malgrat els pensaments específics de Kaoru i Kenshin sobre les seves creences, canvien d'opinió quan en Yahiko agafa la seva espasa de fusta i comença a netejar el lloc.

4.- El lluitador a lloguer - Sanosuke Sagara. Kenshin, Kaoru i Yahiko van al restaurant Akabeko, on un trio d'homes borratxos causen caos mentre parlen de polítics. Quan Kenshin està a punt d'enfrontar-los, és interromput per un jove anomenat Sagara Sanosuke que els supera fàcilment. Després que en Kenshin els espanta amb la seva espasa, en Sanosuke explica que és un lluitador per lloguer i que està interessat a veure la força d'en Kenshin. Encara que Kenshin rebutja l'oferta, en Sanosuke més tard troba els germans Hiruma, que li demanen ajuda per matar en Kenshin. En Sanosuke inicialment es mostra reticent fins a saber que és de l'Ishin Shishi. En Sanosuke torna a desafiar en Kenshin, que accepta en descobrir que va ser contractat pels Hiruma. Utilitzant la seva gran arma zanbatō semblant a una llança, Sanosuke intenta matar el seu oponent, però Kenshin esquiva fàcilment els seus moviments.

5.- I després, un altre. Amb la seva habilitat superior, Kenshin supera fàcilment en Sanosuke, però la seva ira cap a l'Ishin Shishi per matar el seu superior Sagara Sōzō dels Sekihōtai durant la revolució l'empeny a seguir lluitant. Kihee aprofita i intenta disparar en Kenshin però bloqueja la bala amb la seva tsuba. Aleshores, el seu germà intenta agafar en Kaoru i en Yahiko, però en Sanosuke l'atura amb el seu zanbatō. Ell i Kenshin participen en un altre enfrontament en què el seu sakabatō talla el seu zanbatō, deixant en Kenshin victoriós. En Sanosuke es nega a rendir-se fins que s'adona que Kenshin no és com l'Ishin Shishi que odia a causa dels seus valors pel que fa a la revolució real. L'endemà, un Sanosuke ferit però en recuperació apallissa els borratxos de l'Akabeko i es fa amistat amb Kenshin, agraint-li que hagi posat a prova els seus valors.

6.- Kurogasa. La mort de diversos polítics a mans d'un sol espadachín fa que la policia demani l'ajuda de Kenshin i Sanosuke com a guardaespatlles. Durant la nit, Kenshin sospita que l'esgrima podria ser un vell rival basat en la tècnica sobrenatural que va utilitzar. A mitjanit, l'assassí, l'antic Shinsengumi i hitokiri Jin-e, apareix i comença a matar guardaespatlles. Paralitza fàcilment en Sanosuke i la resta amb el seu chi, però Kenshin es resisteix. Atret per la seva habilitat, Jin-e s'escapa, havent decidit apuntar-se sol a ell. Malgrat les súpliques d'en Kenshin per lluitar contra ell sol, en Kaoru s'enfronta a Kenshin, fent-li prometre que no abandonarà la ciutat fins que li torni l'arc. No obstant això, Jin-e la segresta, enfurismant a Kenshin.

7.- Els dos Hitokiri. Seguint les instruccions d'en Jin-e, Kenshin troba la ubicació del seu enemic on guarda en Kaoru. Jin-e supera fàcilment en Kenshin ja que afirma que era més fort al Bakumatsu quan mostrava una notable set de sang. Decebut, Jin-e paralitza Kaoru, donant-li poc temps abans de morir. Això fa que Kenshin torni al seu personatge d'Hitokiri Battosai i intenti matar-lo amb les seves tècniques de battojutsu titular per aclaparar el seu enemic. Abans que Kenshin mati el seu enemic, en Kaoru recorda la seva amable personalitat i es va alliberar del control de Jin-e perquè Kenshin no trenqui el seu vot de no matar. Jin-e es suïcida, però encara es burla de Kenshin en els seus últims moments. Tornant al dojo, Kenshin i Kaoru s'agraeixen mútuament per evitar que es produeixi un assassinat, però aquest últim està disgustat en veure el seu arc ara cobert de sang.

8.- Bellesa a la carrera. Mentre juga amb els seus amics i Kenshin, Sanosuke es sorprèn al saber que un d'ells ha mort després de convertir-se en un addicte a l'opi. Aleshores són detectats per una dona anomenada Takani Megumi que està sent perseguida per dos homes i un assassí, Beshimi. Després de derrotar-los, Kenshin i Sanosuke aprenen que Megumi també porta opi i intenta amagar-lo a Kaoru. Això fa que el grup sigui expulsat del dojo. Un dels amics de Sanosuke revela que els dos homes han estat executats per Takeda Kanryu, responsable de portar la droga a Tòquio. En Kenshin es sorprèn pel seu guardaespatlles Shinomori Aoshi, el líder de les forces Oniwaban. Quan tornen al dojo, Kenshin demana més informació a la Megumi, però ella es nega a divulgar material sensible. Després de disculpar-se amb en Kaoru per mentir sobre el problema actual, un gran home de l'Oniwaban, Hyottoko, ataca el dojo.

9.- La vaga d'Oniwabanshu. Hyottoko intenta incinerar en Kenshin i en Sanosuke, però ràpidament és derrotat. Un Beshimi amagat intenta matar a Megumi amb una bala verinosa però Yahiko bloqueja el tir. Quan el verí fa efecte, Kenshin intenta atacar en Beshimi però és interromput per l'Oniwaban Hannya. Kenshin el fereix però escapa amb els homes. Megumi ajuda a crear un antídot per curar Yahiko. Es revela que Megumi pertanyia originalment al clan Takani, que va obligar els seus fills a estudiar medicina occidental. Després d'un conflicte a Aizu, la Megumi perd la seva família i es veu obligada per Takeda a produir l'opi que distribueix. En adonar-se de la culpa que porta, Kenshin demana a la Megumi que es quedi al dojo amb el qual Kaoru està d'acord. Quan una Hannya ferida informa a Shinomori Aoshi sobre Kenshin, el seu cap s'interessa per l'espasaxinès. A l'escena posterior als crèdits, Kanryu es mostra encantat en veure un element desconegut en un vaixell occidental.

10.- Una raó per actuar. Tot i que la Kenshin, la Kaoru i la Yahiko accepten la Megumi, la Sanosuke segueix ressentida pel seu treball anterior. Hannya s'acosta a Megumi mentre està sola al dojo i l'amenaça de trobar-se amb Kanryu. En arribar a la seva seu, en Megumi intenta matar-lo però en Shinomori l'atura i el fa presoner. Kenshin va a rescatar-la i convenç en Sanosuke que s'uneixi a ell. Acompanyats per Yahiko, assalten el recinte i derroten l'exèrcit privat de Kanryu. Quan arriben a la seva mansió, Kanryu intenta reclutar a Hitokiri Battosai com a guardaespatlles, però és rebutjat. Entrant a l'habitació on està subjecta, en Shinomori torna el ganivet de Megumi i la implora que escolli entre un final pacífic a les seves mans o ser torturada fins a la mort per Kanryu. Quan el grup de Kenshin entra a la mansió, s'enfronten a Hannya.

11.- El salvatge Han'nya - l’honorable Shikijo. Kenshin lluita contra Hannya, però inicialment lluita per evitar ser colpejat. Utilitzant el seu sakabato apuntant cap endavant en una posició defensiva, determina que els tatuatges de Hannya donen la il·lusió que els seus braços canvien de llarg, el que li permet donar un cop. La màscara de Hannya es trenca, revelant una cara mutilada a causa del seu treball com a espia. Kenshin derrota a Hannya i el grup es trasllada al següent pis de la mansió, on s'enfronten al Shikijo físicament imponent. En Sanosuke decideix enfrontar-s'hi sol mentre Kenshin i Yahiko troben en Megumi. Shikijo revela com en Shinomori el va agafar per la seva força i convida en Sanosuke a unir-se a ells, impressionat per la seva. Preferint els valors pacifistes d'en Kenshin per sobre de la força de l'Oniwaban, Sanosuke derrota en Shikijo però perd el coneixement poc després. En un altre lloc, Kenshin s'enfronta a Shinomori i tots dos es preparen per lluitar.

12.- Okashira - Aoshi Shinomori. El Shinomori domina fàcilment al Kenshin amb el seu estil de lluita Kenpo i un kodachi més curt. Quan Kenshin entén la seva tècnica, agafa el seu sakabato per la seva fulla per escurçar el seu abast i aconsegueix ferir en Shinomori. L'Oniwaban intenta matar el seu enemic amb el seu moviment més fort, el Kaiten Kenbu, però Kenshin ho llegeix i contraataca. Els dos lluitadors cauen a terra amb en Shinomori perdent breument el coneixement i en Kenshin negant-se a matar-lo. Acceptant la seva derrota, en Shinomori explica que vol portar els seus treballs als Oniwaban rebutjats, però només en Kanryu els va acceptar. A continuació, són interromputs per Kanryu que intenta matar-los amb una pistola Gatling, ferint les cames d'en Shinomori. Sanosuke, Hannya i Shikijo arriben per aturar en Kanryu; Shikijo utilitza el seu cos com a escut per protegir el seu líder, però queda atrapat en el tir.

13.- Final de la batalla. Tot i que Shikijo, Hyottoko, Beshimi i Hannya són assassinats protegint en Shinomori, Kenshin utilitza el seu sacrifici per derrotar en Kanryu. Quan el grup troba la Megumi, decideix expiar els seus crims i es lliura a la policia que arriba. Kenshin l'atura i menteix, afirmant que en Megumi és una dona innocent que va ser utilitzada per Kanryu per crear les seves drogues. Amb Kanryu intimidat per Kenshin en silenci, la policia marxa amb ell, mentre que Kenshin, Sanosuke i Yahiko convencen a la Megumi de redimir-se curant els altres. En un altre lloc, un Shinomori traumatitzat s'escapa amb els caps tallats dels seus subordinats i es prepara per a la seva propera baralla amb Kenshin. Mentre el grup torna al dojo, un metge ofereix a la Megumi una nova casa on poder allotjar-se. A l'escena posterior als crèdits, Shinomori promet als seus difunts subalterns portar-los l'honor de l'invencible.

14.- La batalla de Yahiko. curiosos per les recents absències d'en Yahiko a les seves classes, Kenshin, Kaoru i Sanosuke l'espien per saber què està fent. El troben treballant al restaurant Akabeko al costat de la jove Tsubame per raons desconegudes. Tsubame es veu obligat a ajudar els lladres a donar una còpia d'una clau per robar el lloc, però Yahiko intenta aturar-los. Malgrat les queixes d'en Kaoru i en Sanosuke, Kenshin els convenç de deixar que en Yahiko s'ocupi de les coses pel seu compte en lloc de confiar en els altres. Després, en Yahiko demana a Kenshin que li ajudi amb idees sobre com derrotar a diversos oponents al mateix temps i en Kaoru li reforça els valors del Kamiya Kasshin Ryu. A la nit, Yahiko recupera la clau del lladre i decideix tots els lladres un a un fins que Kenshin i Sanosuke espanten la resta. Mentre Tsubame demana l'ajuda de Yahiko, el nen és capaç de derrotar al cap dels lladres. Després, Yahiko confessa a Sanosuke que el seu veritable objectiu era comprar un sakabato com el de Kenshin, que lamenta que sigui massa car. No obstant això, en l'escena posterior als crèdits, Yahiko se sent satisfet amb el seu creixement com a espadachín.

15.- Aquell Home - Raijuta. El Kenshin acompanya en Kaoru i en Yahiko al dojo de Maekawa on veu que s'ensenya i s'entrena el kendo. Un home anomenat Raijuta Isurugi entra al dojo, buscant enderrocar-lo. En un duel amb Maekawa, Raijuta gairebé mata el mestre amb una espasa de bambú, obligant a Kenshin a detenir-lo i desafiar el mateix Raijuta. En el seu duel, Kenshin veu en Raijuta utilitzar una tècnica per fer que la seva espasa de bambú sigui mortal, però evita els seus talls. En Raijuta se'n va però l'endemà envia una invitació a Kenshin. En tornar a trobar-se amb ell, Raijuta revela el seu objectiu de restaurar l'espasa a un art marcial mortal, ressentit del kendo no letal generalitzat. Kenshin rebutja la seva creença, sense estar disposat a viure en un món on prospera l'espasa letal. Raijuta accepta la seva resposta i dibuixa la seva katana.

16.- L'home ideal. El Raijuta lluita contra Kenshin però ràpidament és derrotat; tanmateix, promet aixafar-lo. El seu alumne, Yutaro, repta a Yahiko a un duel, arribant al dojo a primera hora del matí. La seva manca d'habilitat és evident quan Yahiko s'adona que va venir mentre té somni per guanyar. Sentant pena que en Raijuta no li hagi ensenyat mai, en Kaoru li ensenya. Yutaro revela el seu desig de superar al seu pare com a espadachín, que va abandonar el fet de convertir-se en samurai per ser comerciant. Raijuta permet a Yutaro entrenar al dojo Kamiya, on avança ràpidament. No obstant això, tot i que agraït pel seu entrenament, Yutaro creu que el seu veritable potencial és entrenar-se amb Raijuta, explicant-los quan va salvar ell i el seu pare dels bandits. Ell els porta al lloc de l'atac, però en Raijuta embosca en Kenshin, sense voler ferir a Yutaro. Revela que havia organitzat l'incident per tenir el seu pare ric com a inversor. Kenshin accepta el duel de Raijuta, però primer porta a Yutaro a un hospital, on les seves ferides es revelen com a prou greus com per evitar que torni a practicar l'espasa.

17.- Ajustar la puntuació. El Kenshin lluita contra Raijuta i determina que fa servir talls com el buit desplaçant l'aire al voltant de la seva fulla. A través de les seves alardes, també conjectura que, tot i ser altament qualificat, Raijuta mai no ha matat ningú. Tot i patir diversos talls, Kenshin el derrota colpejant en Raijuta amb el seu mànec i la seva funda, derrocant-lo. Humiliat, Raijuta agafa Yahiko i amenaça de matar-lo, però les seves amenaces són rebutjades i se'n van amb Yutaro. Més tard, el seu pare parla amb Kenshin i li explica la seva elecció de traslladar-se amb el seu fill a Alemanya, amb l'esperança que s'oblidi de l'espasa. Paralitzat per les seves ferides, Yutaro es desanima per la seva incapacitat per practicar l'espasa; En Yahiko l'anima fent balancejar a Yutaro amb la seva espasa de bambú, que la bloqueja amb el seu bastó i s'adona que les seves habilitats no s'han perdut del tot. A l'escena posterior als crèdits, Raijuta troba dos civils i intenta matar-los per demostrar que té la força de voluntat per assassinar, però ell cedeix i es trenca davant la seva incapacitat per actuar.

18.- Pintures Sanosuke & Nishiki. Mentre navega per una col·lecció de pintures de nishike, Sanosuke troba una peça que detalla el seu antic capità, Sagara. Descobreix que la pintura va ser feta per un home anomenat Tsunan Tsukioka, a qui reconeix com un vell amic, membre dels Sekihōtai i el protegit de Sagara. En retrobar-se amb ell, Sanosuke s'assabenta que, malgrat que han passat deu anys des de la dissolució de l'exèrcit, Tsukioka segueix fidel a la causa dels Sekihōtai i planeja utilitzar un cache de bombes incendiàries per llançar un atac a Tòquio, destruint el govern Meiji. En Tsukioka li dóna temps a Sanosuke per considerar unir-se a ell. L'endemà, Sansosuke organitza una gran festa i convida a tothom del poble; Tsukioka coneix a Kenshin, però es desconfia després de saber que és un antic membre de l'Ishin Shishi. Quan la festa acaba i els convidats comencen a marxar o a adormir-se, en Tsukioka i en Sanosuke es mouen i es dirigeixen a Tòquio, sense saber que Kenshin està despert i conscient de les seves accions.

19.- Pintures Tsunan & Nishiki. El Kenshin s'enfronta a Sanosuke i Tsukioka a Tòquio. Després de diversos intents fallits de derrotar a l'antic Ishin Shishi, en Sanosuke noqueja a Tsukioka i deixa totes les bombes del seu amic per ser ocultes per Kenshin. Com a conseqüència, un Tsukioka furiós se sent traït i intenta suïcidar-se, però en Sanosuke intenta aturar-lo. Després d'una breu baralla, en Sanosuke convenç en Tsukioka d'evitar causar caos a la ciutat, ja que l'era Meiji li va ensenyar que hi ha diverses persones que estan intentant viure com els seus amics i un suïcidi no afectaria l'estat actual. Després, Tsukioka dóna i decideix començar a escriure un diari que critica el govern. A l'escena posterior als crèdits, l'antic Ishin Shishi Okubo Toschimichi parla del recent atac però descarta la possibilitat que "Shishio" sigui la causa per la manca de víctimes.

20 i 21.- Història romàntica de l’espadatxí de l’era Meiji: Acte Zero. Davant la insistència dels seus amics, Kenshin explica una història sobre un dels seus viatges. Mentre visita Yokohama, Kenshin coneix un tirador de rickshaw, Dankichi. Quan es presentaven, una dona s'ensorra a prop; El passatger de Dankichi, un estranger conegut com el Dr. Elder, comença a tractar-la. Es van enfrontar amb Deian Ishizu, un metge cobdiciós que vol monopolitzar la medicina occidental i menysprea el tracte que el doctor Elder fa als pobres. Ordenant als seus homes que matessin la dona, Kenshin els derrota mentre Dankichi porta la dona a un hospital. Un agraït Dr. Elder convida els dos al te de la tarda, però dins del restaurant, Kenshin s'adona d'un home que porta una espasa de disseny occidental. Després d'un passeig per Yokohama, Kenshin i el Dr. Elder s'allotgen a un hotel per passar la nit. Involuntàriament, s'assabenta que el doctor Elder és en realitat una dona. Mentrestant, Ishizu demana l'ajuda d'un home estranger per matar el Dr. Elder. L'assassí de l'home, Espilar, s'emociona per lluitar contra Kenshin, després d'haver-lo reconegut abans.
Espilar, que maneja un sabre de fulla espiral, atrau en Dankichi i el Dr. Elder fora i els ataca. Quan demana el parador d'en Kenshin, Kenshin aviat arriba, havent deduït que un missatge enviat al Dr. Elder era una trampa. Tot i fer servir nombroses empenta i, finalment, el seu atac més ràpid, Espilar és profundament derrotat. Per a la seva sorpresa, Kenshin no el mata; sabent que la katana d'un samurai és la seva ànima, veu que el seu sakabato és indicatiu de les seves noves maneres. Ishizu intenta alliberar un vial de verola per matar-los, però Espilar l'atura. Més tard, Espilar reflexiona sobre el seu objectiu fallit de derrotar a Kenshin, però el doctor Elder l'anima a tenir aspiracions més petites de les quals pugui estar orgullós. Es converteix en el nou guardaespatlles del Dr. Elder i li mostra a Kenshin el seu nou sabre, inspirat en el seu sakabato. Abans de marxar cap als Estats Units, la doctora Elder revela la seva veritable identitat a la gent de Yokohama. Per sorpresa dels seus amics, Kenshin els diu que aquesta història en particular va ser només cinc dies abans de conèixer en Kaoru.

22.- Resurrecció del Llop. Els amics de Kenshin noten que sembla més reservat i tranquil últimament. Els explica la seva experiència amb el Shinsegumi. Els oponents predominants dels Ishin Shishi, van ser l'últim i més gran grup d'espadatins del Japó. Un home entra al Kamiya Dojo i es troba amb Sanosuke; s'adona que està buscant en Kenshin però ràpidament és derrotat. L'atacant, Saito Hajime, un capità del Shinsegumi, està aliat amb el secretari del Senat Shibumi, l'antic Ishin Shishi i el cervell dels atacs de Jin-e contra els polítics del govern. Mentre la Megumi tracta en Sanosuke, Kenshin determina que Saito és el responsable, encara que no està segur de si pot derrotar-lo. Saito coordina un pla amb l'Akamatsu Arundo, el mercenari de Shibumi. Kenshin segueix les instruccions deixades per Saito i viatja sol a un camp obert. Allà, lluita contra l'Akamatsu, que l'atreu amb una falsa sensació de seguretat i l'enganxa dins de les seves cadenes. En un altre lloc, un Saito disfressat troba en Yahiko.

23.- El ullal del llop. Entrant al dojo disfressat de policia, Saito li diu a en Kaoru i en Yahiko que Kenshin està sent l'objectiu. Kaoru s'ofereix a deixar-lo quedar i esperar. Creient que ha guanyat, l'Akamatsu li diu a Kenshin que algú està sent objectiu per una raó especial, però Kenshin s'aixeca i el derrota. Kaoru el veu mentre camina cap a casa i li parla del "policia" del dojo enviat per protegir-lo. Trobant-se cara a cara amb el seu vell enemic, Kenshin els diu qui és realment Saito. Es barallen, però Kenshin rep diverses ferides ràpidament. Per a sorpresa d'en Kaoru, Kenshin torna a ser el seu personatge d'Hitokiri Battosai i comença a lluitar de manera més cruel. Sanosuke assenyala que amb els dos lluitadors ara intentant matar l'altre, l'únic que els pot aturar és algú que ha lluitat en la seva guerra. Després que Kenshin i Saito perden les armes, es preparen per donar el cop final, però l'enfrontament s'interromp per l'arribada d'Okubo.

24.- Meiji 11, 14 de maig. L'Okubo informa a Kenshin que el necessita perquè Makoto Shishio està actiu a Kyoto. Un antic assassí d'Ishin Shishi, Shishio era excepcionalment hàbil però perillós i ambiciós. Va ser executat per por de fer-se càrrec del Japó quan el govern Meiji es va establir recentment, però va sobreviure. Okubo li dóna una setmana per decidir. Saito després mata Akamatsu i Shibumi, mantenint la seva creença com a Shinsegumi per matar immediatament els seus enemics. Abans que Kenshin pugui planejar reunir-se amb Okubo per discutir la seva decisió, el ministre de l'Interior és assassinat per un soci de Shishio. Kenshin va a l'escena de la seva mort i l'assassí es burla abans que desaparegui entre la multitud. Ell i Saito saben que la mort d'Okubo desencadenarà disturbis civils que utilitzarà en Shishio. Després d'haver pres la seva decisió, Kenshin s'acomiada de Kaoru i explica que, tot i que una part d'ell seguirà sent Hitokiri Battosai, només havia tornat a aquesta persona en situacions que posaven en perill ell mateix o ella. Abraçant la Kaoru, li agraeix tot el que ha fet abans de marxar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada