Bloc personal,

dimecres, 27 de desembre del 2023

Yoru wa Mijikashi Aruke yo Otome (2017)
(Night Is Short, Walk On Girl)

[1218]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masaaki Yuasa
Guió: Makoto Ueda (novel·la: Tomihiko Morimi)
Música: Michiru Ōshima
Estudi: Science Saru
Veus de doblatge: Gen Hoshino, Kana Hanazawa, Hiroshi Kamiya
Estrena: 07/04/17
Títol original: 夜は短し歩けよ乙女

[ Animació, comèdia, romanç ] 1 h. 32 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,18) (50.246)

Sinopsi

IMDb (7,5) (6,1K):
“En aquesta comèdia sobre una nit èpica a Kyoto, una estudiant de segon de la universitat viu una sèrie de trobades surrealistes amb la vida nocturna local, tot i que desconeix els anhels romàntics del seu company de classe Senpai.”

Crítica

Seqüel·la “espiritual” de The Tatami Galaxy (Yojōhan Shinwa Taikei) (2010) S01…

Basada en la novel·la de Tomihiko Morimi il·lustrada per Yusuke Nakamura que també és l’encarregada del disseny dels personatges en la pel·lícula. Del mateix equip creatiu de The Tatami Galaxy (Yojōhan Shinwa Taikei) (2010) S01…

La traducció literal del japonès (“Yoru wa Mijikashi Aruke yo Otome”) vol dir La nit és curta, així que camina, noia.

En una nit misteriosa que sembla durar un any, un estudiant universitari normal continua perseguint una de les seves companyes de classe, una noia de cabell negre, la noia dels seus somnis. Fins ara, ha confiat en un pla senzill, que és topar-se amb ella cada dia de manera calculadora mentre sembla una coincidència significativa. No obstant això, els seus esforços segueixen sent inútils, ja que la seva relació no avança gens.

Mentrestant, la noia de cabell negre creu que tot està connectat pel destí i s'esforça per experimentar tantes coses noves com sigui possible, deixant-ho tot perquè el destí decideixi. Passejant pels animats carrers de Kyoto, descobreix que l'inici del seu fatídic viatge, un llibre que va tenir de petita, es ven actualment en una llibreria de segona mà. En saber-ho, l'estudiant universitari veu una altra oportunitat de trobar-se amb ella "per casualitat": aquesta vegada, espera aconseguir el llibre abans que ella i finalment copsar el fil del destí que podria connectar els seus cors.




Resum (amb espòilers)

La pel·lícula segueix una sortida nocturna per a dos estudiants universitaris: una noia sense nom, coneguda com a Kōhai al llarg de la pel·lícula (i kurokami no otome, “donzella de cabell negre”, als crèdits de la pel·lícula) i un home sense nom, anomenat Senpai a la pel·lícula i als seus crèdits. El senpai planeja confessar-li els seus sentiments romàntics per la kōhai aquella nit, encara que les circumstàncies els mantenen separats durant la major part de la nit.

La kōhai es troba amb un pervertit, el Tōdō, en un bar. Es guanya l'admiració d'altres dos mecenes, el Higuchi i la Hanuki, després de donar un cop de puny al Tōdō quan fa un avançament sobre ella. El Higuchi i la Hanuki lideren la kōhai a les festes de desconeguts, on ella beu una quantitat impressionant d'alcohol. Més tard participa en un joc de begudes amb el Rihaku, un ésser sobrenatural, i guanya.

Mentrestant, el senpai i la kōhai van a un festival de llibres usats per buscar un llibre d'imatges de la infància de la kōhai. Allà, el Rihaku organitza un concurs de menjar picant que fa que els entusiastes dels llibres usats competeixin per seleccionar un llibre de la seva rara col·lecció. El senpai s'adona que el llibre d'imatges de la kōhai es troba entre la col·lecció i competeix. Guanya el llibre, però el concurs és interromput pel Déu dels Festivals del Llibre Usat (ajut de la kōhai) que redistribueix tots els llibres del Rihaku al festival a preus raonables.

Després d'obtenir el llibre, el senpai i la kōhai van tots dos al festival escolar. El senpai s'assabenta que la kōhai serà el protagonista de l'escena final d'una producció de teatre de guerrilla. Intenta substituir el protagonista masculí a l'escena, però no ho té. Després d'haver agafat un refredat, el senpai torna a casa.

La kōhai visita els companys que ha conegut al llarg de la nit, tots els quals han agafat el mateix refredat que el senpai i prova per curar-los. La seva última visita és al senpai, que li dona la còpia de Ratatatam i li suggereix visitar junts una llibreria usada, a la qual ella assenteix amb entusiasme. La pel·lícula acaba amb la trobada dels dos per prendre un cafè abans d'anar a la llibreria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada