Bloc personal,

dimecres, 1 de novembre del 2023

Yojōhan Time Machine Blues (2022) ONA
(The Tatami Time Machine Blues)

[433]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Masaaki Yuasa
Guió: Makoto Ueda (novel·la: Tomihiko Morimi)
Música: Michiru Ōshima
Estudi: Science Saru
Veus de doblatge: Shintarō Asanuma, Hiroyuki Yoshino, Maaya Sakamoto
Emissió: 14/09/22 - 12/10/22
Títol original: 四畳半タイムマシンブルース

[ Animació, comèdia fosca, psicològica, misteri, comèdia romàntica ] 6 capítols de 18-30 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,18) (10.016)

Sinopsi

IMDb (7,5) (408):
“Un sofocant dia d'estiu quan l'Ozu, el "terrible amic" del protagonista, ofega accidentalment l'únic comandament a distància de la unitat d'aire condicionat del seu apartament. Mentre discuteixen la seva situació amb Akashi, l'interès amorós del protagonista amb els cabells corbs, arriba un estudiant que viatge en el temps amb un vestit descuidado de 25 anys en el futur, cosa que fa que el protagonista prengui prestada la seva màquina del temps en un esforç per agafar el comandament a distància del passat abans que es trenqui.”

Crítica

Una història molt ben articulada amb viatges en el temps… m’ha agradat molt més que l’original, dotze anys abans…

Basada en una novel·la de la Tomihiko Morimi publicada el 2004, Yojōhan Shinwa Taikei (The Tatami Galaxy). Després de l’anime de 2010, l’autora, amb la col·laboració del guionista de l’anime, el Makoto Ueda, va publicar aquest spin-off, Yojōhan Time Machine Blues (The Tatami Time Machine Blues), publicat el 2020 i, a continuació, va sortir l’anime de l’spin-off el 2022 en un ONA de 6 capítols. El mateix 2022 hi ha la pel·lícula d’aquest spin-off.

També es pot trobar amb els títols Yojouhan Time Machine Blues, Yojo-Han Time Machine Blues i Yojou-Han Time Machine Blues. Fins i tot Yojōhan Taimu Mashin Burūsu.

Ull a l’ONA que és un encàrrec de Disney+. Millora substancialment la gràfica, els colors i la disbauxa del guió. S’entén molt millor.




Resum (amb espòilers)

En un calorós dia d'estiu a Kyoto, un jove camina cap al seu apartament, somiant amb encendre l'aire condicionat i refrescar-se. Però abans que pugui convertir el seu somni en realitat, el desastre naturalment arriba en forma d'Ozu, que vessa refresc per tot el comandament. Amb l'aire condicionat totalment inutilitzat, l'home i els seus amics es queden a patir amb la terrible calor d'agost.

Just quan sembla que s'ha perdut tota l'esperança, el grup troba una màquina del temps real al seu magatzem. Sense saber les nefastes conseqüències de fer-ho, decideixen viatjar al passat i agafar el comandament abans que l'Ozu tingui l'oportunitat de destruir-lo. El que els espera a l'altra banda és una aventura sorprenent per a la qual cap d'ells està preparat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada