Bloc personal,

divendres, 17 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 7 (2022)

[500]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (17/03/22 al Japó)
Norma Editorial (06/10/23 a Espanya)


10 capítols (58-67) - 192 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.545)

Sinopsi

Whakoom:
“Un cop acabats els exàmens, la Frieren reprèn el seu camí cap a Aureole, la terra on descansen les ànimes. En el viatge, seran les trobades i els comiats els que l'ajudin a recordar les paraules i vivències dels seus vells companys d'aventures.”

Crítica

La Fern, maga de primera classe; la Frieren, no!

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

Aquest és l’últim àlbum publicat a Espanya. No sé per quan hi ha previst el volum 8. Si mantenen el ritme de tres o quatre mesos, es pot esperar que pel gener o febrer de 2024.

Resum de la història fins ara: La Frieren, una maga elfa, transcorreguts vuitanta anys després d’haver viscut la glòria d’haver derrotat al Rei Dimoni conjuntament amb el grup d’herois liderat pel Himmel, acull com a pupil·la la Fern, maga també, i més tard recluta l’Stark, guerrer, amb l’objectiu d’anar a Aureole, la ciutat on descansen les ànimes per tornar a veure els seus companys ja morts per l’inevitable pas del temps pels humans.

Per arribar a Aureole primer cal passar per la meseta nord, una zona infestada de bèsties i dimonis, situació que obliga a tenir el títol de mag de primera classe per accedir-hi. La Frieren, que té mil anys d’experiència com a maga i ha derrotat el Rei Dimoni, no té, en canvi, cap títol que ho acrediti i ha de passar l’examen de mag de primera classe.

De passada que s’inscriu per passar l’examen, també hi inscriu la Fern. Havent superat totes dues la primera prova de l’examen en grups de tres mags amb l’objectiu de capturar un stille o ocell metàl·lic meteòric, a continuació passen la segona que consta d’una incursió en la masmorra laberíntica de la tomba del Rei Arruïnat on l’enemic més fort és l’Spiegel, el dimoni de l’aigua reflexat, que és capaç de fer clons de cadascun dels mags amb absolutament tots els seus poders. Amb dificultats, però gaudint-ho, especialment la Frieren, superen la segona prova també.

En aquest volum: En la tercera prova de l’examen, la Serie, la maga elfa mestra de la Flamme, mestra alhora de la Frieren, supervisa la prova: una prova-entrevista d’intuició. La Fern la passa. La Frieren no… la Serie sempre li ha tingut mania des de que era petita…

I continuen el seu viatge al nord amb la intenció d’atravessar la meseta nord on les notícies indiquen que els dimonis estan més esvalotats de l’habitual. La Fern i l’Stark tenen una cita formal…

==

Segons la meva previsió-aposta, el contingut d’aquest volum sortirà en la segona temporada de l’anime: sis primers volums a la primera temporada i sis segons volums a la segona.




Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

“Han passat vint-i-nou anys des de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

58.- Intuïció de sèrie. En la tercera prova que ha decidit realitzar personalment l’elfa Serie, la Frieren ja endevina que, digui el que digui, no passarà, i també de la mateixa manera la Fern sí passarà. Així és i quan la Fern passa la prova i la Serie li proposa ser la seva mestra, la Fern rebutja malgrat pugui suspendre la prova. De fet, de dotze aspirants passen la Fern, el Denken, l’Übel, el Land, el Wirbel i la Methode, la meitat. Excepte per la Frieren, sembla que la intuició de la Serie ha funcionat.

59.- Amb una mica d'ajuda. L’Stark coneix el Denken quan amb la Fern i la Laufen coincideixen en una pastisseria-cafeteria. Per la seva banda la Frieren s’ho passa pipa llegint grimoris (llibres màgics) i també coincideix amb el Wirbel. Coneixem una mica més dels perquès cadascú ha escollit la màgia. Tots estan esperant al moment solemne-burocràtic de l’entrega del privilegi especial de mag de primera classe.

60.- Sortida i comiat. Quan la Fern es presenta a recollir el seu privilegi especial, la Frieren s’entera que ella té prohibida l’entrada per ordre de la Serie. Malgrat tot, no pot estar més orgullosa de la Fern sabent que es convertirà en algú especial. Mentre espera fora junt amb l’Stark, se li presenta el Lernen, un mag de primera classes i un dels responsables de l’escola continental de màgia conjuntament amb la Sense i deixeple de la Serie. Manifesta que, malgrat tots els anys, quan ell mori la Serie no el recordarà i prefereix ser recordat per la Serie per sobre de tot encara que sigui per haver matat la Frieren. A continuació, l’ataca i la fereix. Després li sol·licita un duel al que la Frieren refusa. Mentrestant la Fern ja ha rebut el privilegi i es despedeixen dels vilatans per continuar el seu camí. Per cert, el privilegi especial es poder escollir un tipus de màgia que la Serie concedeix i la Fern ha demanat una màgia per a roba immaculada, és a dir, per portar la roba sempre neta…

61.- Cristall anul·lador de màgia. De camí a Aureole, abans d’arribar a la meseta nord, la Fern intenta fer foc màgic per cuinar l’esmorzar i no pot. La Frieren els ensenya que prop hi ha una cristall amb la propietat màgica d’anul·lar qualsevol tipus de màgia i a més, acumular una gran quantitat de manà. El deixen on l’han trobat i continuen el camí cap a la zona d’aigües termals que és un zona d’activitat sísmica. En aquest punt, el terreny cedeix sota els seus peus i cauen sobre un dipòsit mineral de cristall anul·lador de màgia, quedant atrapats en un mar de coves de cristall on la Frieren i la Fern són dues noies normals i corrents sense màgia. Després de recórrer innombrables passadissos, no troben la sortida i, en un moment en què la Frieren aprofita per dormir una mica, són atacats per un drac amfibi verinós que ni tan sols l’Stark pot fer front, així que han de fugir tots corrents cames ajudeu-me fins que, sense voler-ho, acaben sortint a l’exterior.

62.- Per què em vaig posar en aquest viatge. Mentre avancen pel bosc la Frieren i la Fern aprofiten per banyar-se. L’Stark, sense voler, gairebé les exampa i és reganyat. Finalment arriben a una construcció fortificada enmig del camí principal que porta a la meseta del nord i, en entrar-hi, es troben que és una posada on, entre altres transeünts, hi ha el Wibbel i companys. El Wibbel està fugint de la meseta nord i acompanya els seus amics al port per fugir per mar. Sembla que els dimonis s’estan esvalotant a la meseta nord. El Wibbel li insiteix a l’Stark per segona vegada d’acompanyar-lo a la vanguàrdia per estabilitzar el nord, i l’Stark ho torna a refusar tot i que el Wibbel l’agafa per banda i hi torna a insistir. L’Stark li diu a la Fern que, de fet, està al grup més per ella que la Frieren, quan el va animar per matar el drac.

63.- L'Heroi del Sud. En el següent poblat són requerits per netejar una estàtua de bronze a canvi d’un encanteri. Aquest cop, però, no es tracta d’una estàtua del Himmel sinó de l’Heroi del Sud. Detalls que sabem: a part del Rei Dimoni, al nord hi havient els Set Savis de la Destrucció; ells (el grup de l’Heroi Himmel) només en van matar a dos; l’Heroi del Sud en va matar tres més; la Frieren va matar l’Aura recentment. Només queda un dels Set Savis de la Destrucció. El grup de Set Savis de la Destrucció era liderat per l’omniscient (que té coneixement absolut) Schlacht (atenció: vuit lletres i una sola vocal); l’Heroi del Sud el va enfrontar i es diu que el va derrotar, però mai es va tornar a saber d’ell. L’Heroi del Sud podia veure el futur i, en el passat, va intentar fitxar la Frieren i ja aleshores li va explicar tot el que finalment ha acabat passant.

64.- El dimoni amb espasa. En la següent gran ciutat, contràriament al que habitualment li agrada fer a la Frieren de prendre-s’ho amb calma, ella es mostra neguitosa (en l’anterior estada van ser requerits a solucionar els seus problemes a la força). Abans que tinguin temps de res, són de seguida avasallats pel comte Dach que els invita a sopar. Sense més embuts li sol·licita recuperar l’espasa robada per un dimoni, igual que en temps del seu avi, a canvi d’un grimori. Seguint la pista del dimoni, arriben a un poble destruït pel Dimoni Espasa, com és conegut, on hi ha una monjo viatgera de pas, així ho explica ella, però la Frieren ràpidament la desemmascara per mostrar-la com la Dimoni Espasa que realment és. La Frieren, sense més problemes, la finiquita ràpidament, retorna l’espasa al comte i rep el seu grimori com a pagament.

65.- La font termal secreta de les muntanyes Etwas. Continuen més al nord, però l’ambient es torna càlid: estan en zona de fonts termals. Quan haurien d’haver arribat al poble es troben amb només una cabana: les fonts s’han secat i el poble ha estat abandonat. De totes maneres queda la font termal secreta de les muntanyes Etwas que la Frieren ja va visitar amb el grup de l’Heroi. La Frieren diu de continuar, però l’Stark insisteix en anar-hi. Després de lluitar amb monstres i dracs arriben a una font termal tan ridícula que només poden remullar-se els peus, però almenys ho poden fer tots tres junts.

66.- Els llocs que li agradaria. Ara sí, a la següent ciutat fortificada gaudeixen com cal dels onsen o banys termals. Mentre esperen la despreocupada Frieren, l’Stark i la Fern estan lliures i mig de broma l’Stark li diu de tenir una cita. Curiosament la Fern no reacciona violentament i accepta sense dir res més. L’Stark, espantat, acut al consell de la Frieren (què pot sortir malament?) i aquesta li ensenya llocs on poder anar amb la Fern. Curiosament la Frieren no sap què li agrada a la Fern, però si recorda tot el que li va dir el Heiter i, encara que no ho demostri, n’està al cas de la Fern.

67.- Temps de pau. La Fern s’ha vestit especialment per la cita i està passejant amb l’Stark pel mercadal. La cita es converteix en una situació massa normalitzada on no hi han sentiments i en arribar el vespre, veient que la Fern no ha somrigut, el Fern li confesa que, en realitat, els llocs els ha escollit la Frieren. Malgrat tot, com ha estat pensant en el bé de la Fern, ella se sent adulada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada