Bloc personal,

dijous, 16 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 5 (2021)

[498]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (16/07/21 al Japó)
Norma Editorial (14/04/23 a Espanya)

10 capítols (38-47) - 192 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.475)

Sinopsi

Whakoom:
“Ni tan sols les elfes immortals estan lliures de fer exàmens… Per poder continuar avançant en el viatge cap a Aureole, la terra on descansen les ànimes, la Frieren haurà d'aprovar l'examen de maga de primer nivell. En el transcurs de les seves proves coneixerà tota mena de nous mags els mètodes dels quals s'escapen del comú, i se li aniran revelant les creences i motivacions dels que persegueixen la seva mateixa finalitat. Aquesta és una història que ens convida a descobrir el llegat que van deixar darrere seu aquells que una vegada van ser herois.”

Crítica

Competicions a l’acadèmia de màgia…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

Amb la intenció d’anar a Aureole, la ciutat de les ànimes, han de passar inevitablement per la meseta del nord que, a l’estar pràcticament ocupada en la seva totalitat per bèsties i dimonis, no s’hi pot accedir a menys que el mag sigui de primera classe. Per això, les aventures fins ara han estat per portar a la Frieren a Äußerst, la ciutat de la màgia per passar l’examen de mag de primera classe.

Casualment, només arribar, hi ha un examen a dos mesos vista. Com sembla que la Frieren no hi pot participar, apunten a la Fern, tot i que al final, la Frieren també pot fer l’examen. Tot aquest volum és dedicat a com superar la primera prova de l’examen, havent-se constituït els examinats en grups de tres, amb l’objectiu de capturar un stille, un ocell metàl·lic molt ràpid. Òbviament, el passen totes dues.

Proper volum: segona prova de l’examen…




Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

“Han passat vint-i-nou anys des de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

38.- Stille: l’ocell de ferro meteòric. En la primera prova per l’examen de màgia de primer nivell a Äußerst, els cinquanta-nou participants han estat distribuïts en grups de tres. A la Frieren li han tocat dues noies, la Lawine i la Kanne, amigues des de la infància i magues de tercera classe, que no paren de barallar-se. A la Fern li ha toca l’Übel i un noi. La primera prova consisteix en atrapar un stille, un ocell de ferro meteòric, en una gàbia i que tots tres integrants hi siguin presents abans de la posta de sol del dia següent. Les dues amigues del grup de la Frieren, tot i que no paren de discutir, se sincronitzen molt bé. El grup de la Fern capturen l’stille bastant ràpid, però ara han de preparar-se per si altres grups intenten robar-lo.

39.- Començar l'estratègia de captura. La Frieren lidera el seu grup i sap que la Kanne domina l’aigua i la Lawine el gel, però, encara que amb anterioritat han aconseguit immobilitzar un stille, la rapidesa de reacció i força que té no les han permés capturar-lo fins ara.

Mentrestant, el grup de la Fern (tercera classe), format per l’Übel (tercera classe) i el Land (segona classe), decideixen amagar-se fins que acabi l’examen. Fins que arribi l’hora necessiten reabastir-se d’aigua, però quan es dirigeixen al llac són atacats per un altre grup bastant problemàtic que els vol robar l’stille. Enmig de tot l’embolic la Lawine congela el llac i, al mateix temps, la resta de grups es posen nerviosos i comencen a urdir plans per robar també. La Frieren, però, té un pla i l’està executant calmadament.

40.- Un encanteri per capturar un ocell. El pla és el següent: mentre la Lawine ha congelat el llac, la Kanne ha impregant de manà la resta d’estancs i manantials excepte una, perquè hi apareguin els stille i la Frieren els capturi amb el seu encanteri d’aus. La resta de grups no paren de lluitar entre ells, amb especial virulència el de la Fern. Hi ha un grup, però, composat per un mag ancià de segona classe, el Denken, i dos de tercera, que ha entès el parany i es queda a l’aguait. La Frieren amaga tot el seu manà i captura amb facilitat l’stille, però és detectada pel grup de l’ancià i se li tiren al damunt en un tres i no res.

41.- Temps de resolució. Tan la Fern, per una banda, com la Frieren, per l’altra, no paren de rebre atacs de la resta de grups que els volen robar els stilles. Tots els grups s’ataquen entre ells, de moment de manera individual. La Fern guanya la seva batalla i quan acaba, es disposa a ajudar l’Übel que està a punt de ser assassinada pel Wirbel, un mag de segona classe bastant problemàtic i busca raons.

42.- Un motiu per lluitar. La Fern assegura que ha eliminat la companya del Wirbel, per la qual cosa, encara que es presenti amb l’stille, al no ser-hi tots, ja ha perdut, així que desisteix de matar l’Übel. Ara es disposen a ajudar el Land, però al ser de segona classe, sembla que no té problemes per defensar-se. Òbviament, la Fern no ha matat la seva contrincant: senzillament l’ha deixada fora de combat i ha enganyat el Wirbel. Quan el Wirbel, abatut i vençut, recull els seus companys esgotats i buits de manà pel camí, casualment troba un stille i el captura. La Frieren, per contra, tot i estar acompanyada de les seves companyes, és robada davant dels seus nassos sense adonar-se per una estranya màgia d’alta velocitat.

==

Il·lutració d’agraïment de Tsukasa Abe per haver guanyat el 14è Manga Taishō (2021).


==


43.- Privilegi. Denken, el mag ancià de segona classe i líder del grup que li ha robat l’stille a la Frieren, sap qui és ella. El Denken la desafia i el seu acompanyant es disposa a matar una de les noies, però el Denken acaba aturant-lo. Mentre fan temps perquè no persegueixi la maga que li ha robat l’stille a la Frieren, se n’assabenta dels privilegis que comporta ser de primera classe, cedits per una elfa maga anomenada Serie, fundadora de l’associació continental de màgia, molt propera en coneixement a la omminiscent i totpoderosa deessa. La Frieren la va conèixer quan era petita quan la va portar la seva mentora, la Flamme.

44.- Recapturar l’ocell. El Danken ataca amb tot i la Frieren, de manera molt humil, però amb un avantatge avasallador, ho evita tot fins que el deixa buit de manà. Llavors amenaça en matar-lo si no apareix la Laufen, la lladre que és la neta del Danken. Finalment recupera l’stille parant-li una trampa. Al mateix temps, la Frieren acaba de desxifrar la barrera que protegeix a tots els participants en l’examen, que va crear la Serie.

45.- Màgia de la manipulació de l'aigua. En el moment en què l’acompanyant del Denke lluita intensament amb les companyes del grup de la Frieren, aquesta destrueix la barrera i comença a caure aigua de pluja. Ara la Kanne té avantatge en la manipulació de l’aigua. Els examinadors queden atònits i ara ja saben qui és.

46.- Un sabor encara millor. Finalment arriba la posta de sol i els examinats han de presentar-se amb un stille cada grup si volen continuar a la següent prova. L’han passat sis grups: el de la Frieren, el de la Fern, el del Denken, el del Wirbel i dos grups més (Method i Edel). Abans de la segona prova tenen tres dies de descans i es retroben amb l’Stark. Decideixen anar a sopar a un lloc especial, el mateix lloc on han anat l’Übel i el Land, del grup de la Fern en la primera prova, on també hi han anat el grup complet del Denken.

47.- La Fern i els seus dolços al forn. La Fern s’enfada amb la Frieren perquè s’ha adormit i la Frieren li demana ajuda a l’Stark. Quan hi parla, la Fern diu que vol menjar entrepans per fer passa el seu malhumor… Mentre l’Stark escull barres de pa, la Lawine i la Kanne s’afegeixen al grup. També de camí apareix el Wirbel i recluta, pràcticament contra la seva voluntat, l’Stark per una missió. A l’habitació, la Lawine i la Kanne li regalen a la Frieren un cistell amb dolços i entre totes quatre el gaudeixen. Els participants que queden de l’examen reben indicacions per la segona prova, tutelada per la Sense. Diuen que en les quatre proves anteriors que va supervisar, no va superar-la ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada