Bloc personal,

dimecres, 15 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 4 (2021)

[497]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (17/03/21 al Japó)
Norma Editorial (25/11/22 a Espanya)

10 capítols (28-37) - 192 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.475)

Sinopsi

Whakoom:
“L’eternitat és encara més llarga si has de caminar sola. La Frieren, una maga elfa que continua vivint després de la mort de l'heroi, torna a emprendre el camí de l'aventura que antany va viure al costat dels seus companys valents. Ara, igual que passés en el passat, noves trobades i situacions van dotant de color i vida els seus viatges. Aquesta és una història que, fent-nos tornar la vista enrere al dia a dia que van compartir a la seva aventura, ens convida a enllaçar els records d'aquells que una vegada van ser herois.”

Crítica

Un volum de transició, en ruta, en direcció a la gran ciutat de la màgia Äußerst…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

Finalment convertit en quartet, la Frieren, la Fern, l’Stark i el Sein van transitant per diferents pobles i ciutats per arribar primer a Äußerst, la ciutat de la màgia, on la Frieren s’ha de treure el títol de màgia de primera classe –que no té– per travesar la meseta del nord i poder continuar el seu viatge encara més al nord, a Aureole, la ciutat de les ànimes, el seu destí final per veure els herois desapareguts.

Just abans d’arribar a Äußerst, el Sein se separa del grup per continuar la seva recerca del seu amic de la infància. Per la seva banda, la Frieren i la Fern s’inscriuen a l’examen de màgia de primera classe i això fa pinta que el proper volum serà un volum d’escola de màgia tipus Harry Potter amb personatges bastant conflictius…




Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

“Han passat vint-i-nou anys des de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

28.- El sacerdot i el seu penediment. Al final del volum anterior estava clar que el Sein s’afegia al trio i es convertien en quartet. Això ho sabia tothom excepte el mateix interessat. La Frieren, la Fern i l’Stark, cadascú amb els seus matisos i les seves preferències, estan intentar reclutar un esquiu Sein, que encara no ha dit que sí, però finalment acaba acceptant amb l’únic objectiu de trobar el seu amic que va dir que tornaria en tres anys i no ho ha fet havent-ne passat deu.

29.- L’adult ideal. En l’aniversari de la Fern, l’Stark no li té res preparat de regal, ella s’enfada i ell marxa emprenyat. El Sein fa de mediador. L’Stark i la Fern s’acaben demanant disculpes mútuament i van a escollir i comprar un regal. La Frieren i el Sein observen des de la distància.

30.- Flor de lotus emmirallada. De nou en ruta en la diligència d’un comerciant, la carreta és assaltada per un monstre alat que se l’emporta per l’aire amb ells a dins. Mentre discuteixen absurdament com sortir amb vida d’aquella situació, la Frieren salta del carretó, mata el bitxo i amortigua la caiguda de tots. Ells es troben sans i estalvis, però la carreta ha quedat ben trinxada. Al final, tot l’incident ha començat perquè estaven distrets buscant un anell de la Frieren dins la seva desendreçada maleta, amb un disseny semblant a la pulsera que l’Stark ha regalat a la Fern. A més, el disseny del braçalet és una flor de lotus que significa amor etern i es regala a la persona estimada… sense que l’Stark ho sabés. Després d’un parell de dies el carretó està arreglat, però la Frieren està inquieta buscant l’anell que ha perdut. El comerciant, en agraïment, li regala un conjur de màgia per trobar objectes perduts i el troba a l’instant.

31.- Flor de la confusió. En el següent poble de la ruta es troben un poble amb els habitants adormits enmig del carrer per una maledicció. L’Stark, als pocs minuts, també cau adormit per la maledicció. El Sein diu d’atacar directament la font de la maledicció. De camí a les afores, la Fern també cau adormida. La Frieren prepara una barrera de protecció pels dos bells dorments i continua amb el Sein, però també acaba adormida. El Sein localitza la font del mal: una flor gegant que adorm la gent i que ho aprofita per succionar el manà. El Sein llença atacs, però són tots rebutjats. Finalment, aconsegueix despertar la Frieren cinc segons, temps suficient per aniquilar la flor.

32.- La família Orden. Finalment arriben a una ciutat emmurallada, el pas previ a la ciutat de la màgia a on es dirigeixen. Allà, el cap de la família Orden veu la similitud de l’Stark amb el seu fill recentment traspassat i li proposa fer-se passar per ell. Les formes en que el recluten no agraden a la Frieren, però la Fern li fa saber que no tenen pressupost per a reabastir-se i acaben escoltant la proposta. Per no afeblir la moral de la població després de la fatídica batalla contra els dimonis, no vol fer saber que l’hereu és mort. Així, de pas, mentre es recuperen militarment, l’Orden prepara un ball de gala per mostrar l’hereu sa i estalvi. Durant els tres mesos previs a la celebració del ball de gala, l’Stark aprèn a comportar-se educadament segons l’etiqueta. L’Stark acaba ballant amb la Fern i reben el seu pagament.

==

Felicitació de Nadal per any nou de 2021 de Tsukasa Abe a la revista setmanal Shōnen Sunday Comics (que surt els dimecres, no pas els diumenges…) en el moment de la seva publicació.

==

33.- L’avi Voll. Un nan guerrer anomenat Voll que ha viscut prop de quatre-cents anys i coneix la Frieren viu en el poble següent. S’hi estan una setmana tot i que la Frieren vol passar-s’hi deu anys… Mentrestant, el Voll entrena l’Stark. La Frieren i el Voll parlen de recordar i mantenir els records.

34.- Les estàtues dels Herois. A una setmana de camí d’arribar a Äußerst, la gran ciutat de la màgia, el Sein va preguntant pel camí si han vist o conegut un tal Guerrer Goril·la, sobrenom del seu amic de la infància que finalment va marxar del poble amb la promesa de tornar als tres anys que, després de deu anys de no fer-ho, és el motiu pel que s’ha embarcat en aquesta aventura. Finalment obté respostes i pistes del seu pas deu anys enrera. Una àvia en sap alguna cosa, però només dirà el que sap si accedeixen a les seves peticions que inclouen des de portar una carta al ferrer del poble del costat, fins a matar monstres. L’última petició és netejar les estàtues dels Herois, uns herois desconeguts que no són els quatre que coneixem: són el Kraft, l’elf que es van trobar pel camí i un guerrer desconegut. L’estàtua l’havien vist amb anterioritat el Sein i el seu amic de petits, motiu pel qual va decidir posar-se de sobrenom el Guerrer Goril·la, perquè tothom el recordés. El Sein és rebatejat Barba de Boc pel Heiter per la seva semblança amb l’heroi desconegut. Finalment sap cap on va anar, més al nord-est del seu destí, però això suposa separar-se del grup…

35.- Un motiu per començar el viatge. Mentre decideixen si separar-se, passen la nit en una cabana d’un poble, però l’endemà comença una tempesta neu. Dubten entre quedar-se o continuar. El fet que al poble hi hagi una botiga de màgia llegendària fa que les opcions es redueixin. Els dies de reclusió fan que l’Stark i la Fern coquetegen més de l’habitual. Passats els dies de tempesta es despedeixen i cadascú segueix el seu camí: el trio original continuen cap a Äußerst i el Sein cap a Tür a la recerca del Guerrer Goril·la. De totes maneres, s’intueix que és una separació temporal…

36.- Suport emocional. Després d’estar caminant pràcticament sense parar, la Fern ha agafat febre. Quan aconsegueixen resguardar-se en una cabana, la Frieren no deixa d’agafar-li la mà perquè es recuperi. Quan l’Stark li pregunta per què ho fa, la Frieren li contesta perquè ho ha fet així des de que era petita. La Fern, avergonyida, retira la mà. L’Stark i la Frieren surten a cercar medicines per curar el refredament. Finalment es cura i continuen el seu camí.

37.- L'examen de primera classe. Arribant a Äußerst el trio reflexiona sobre la necessitat de la titulació per tirar endavant i de la capacitació real per enfrontar combats. Mentrestant, camí d’Äußerst també, el monjo elf Kraft coneix una maga bruna anomenada Übel, una mica violenta, i continuen un tros de camí junts davant la presència de bandolers.

Quan la Frieren vol inscriure’s per l’examen, pel fet de no estar prèviament inscrita en cap gremi, no hi pot accedir, així que el primer que pensen és en apuntar la Fern, que té acreditació de tercera classe. No obstant això, la Frieren té un penjoll que li garanteix accés a l’examen. Al final s’hi inscriuen totes dues i tenen dos mesos per preparar-se.

Comença l’examen i comencen les proves. L’Übel és una de les participants. A la Fern li toca emparellar-se amb l’Übel en la primera prova.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada