Bloc personal,

dimecres, 29 de novembre del 2023

Ryū no Haisha (2017) ONA
(The Dragon Dentist)

[440]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuya Tsurumaki
Guió: Ōtarō Maijō, Yōji Enokido (curtmetratge original: Ōtarō Maijō)
Música: Hiroshi Nakamura (i-dep), Tomisiro
Estudi: Khara
Veus de doblatge: Fumika Shimizu, Nobuhiko Okamoto, Megumi Hayashibara
Emissió: 18/02/17 - 25/02/17 (ONA NHK BS Premium)
Títol original: 龍の歯医者

[ Animació, aventura, fantasia ] 2 capítols de 46 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,36) (16.177)

Sinopsi

IMDb (6,9) (382):
“Benvinguts al País del Drac. La Nonoko és una dentista recentment nomenada i la seva missió és protegir el drac, el guardià del país, dels bacteris de la cavitat dental. Un dia, enmig de batalles cada cop més ferotges amb el país veí, la Nonoko troba a la dent del drac un nen soldat inconscient del país enemic. Es diu Bell, i el drac ha ressuscitat de dins de la dent, un fenomen sobrenatural que la llegenda diu que es produeix abans d'un gran desastre. Mentre la Nonoko i el Bell travessen una sèrie de ferotges batalles, finalment aprenen a acceptar el seu destí.”

Crítica

Una història un pèl estranya, però amb una animació que no pot deixar ningú diferent…

Ryū no Haisha es basa en el primer episodi de Nihon Animator Mihonichi, una sèrie OVA setmanal col·laborativa de curts d'anime autònoms… que si tinc temps i em ve de gust, haig de veure sí o sí. El curtmetratge original, de nou minuts, va ser escrit i dirigit per Ōtarō Maijō.

Haig de dir que el fons de la història no l’he entès. He de suposar que hi ha una metàfora, però no la sé veure. Sí entenc les coses bàsiques de que els bons són bons i els dolents són dolents. Podria fins i tot entendre la figura del drac com la figura d’una ànima o espiritualitat col·lectiva. El que no entenc de cap manera és la palla mental de les dents, les càries i tot allò que envolta el món dels dentistes en aquesta història.

Independentment d’això, la qualitat de l’animació pot deixar en ridícul qualsevol anime que ara mateix estigui en emissió o, fins i tot, la majoria de pel·lícules.

Resum (amb espòilers)

La guerra fa estralls entre dos països veïns, però un bàndol té un as a la màniga: un antic drac lligat per un pacte per protegir la nació. Tot i que aquestes criatures aclaparadores són capaços d'anivellar camps de batalla sencers, les cavitats les fan inútils. Per tant, una unitat especial —els dentistes del drac— té l'important deure de cuidar les dents del drac.

La Nonoko Kishii va ser l'única dels molts voluntaris valents que va sobreviure a una ronda recent de reclutament; per unir-se als dentistes del drac, cal presenciar la seva futura desaparició i acceptar-la sense lluitar. Coneixent les circumstàncies exactes dels seus fins destinats, els dentistes de dracs es dediquen a la seva feina. Un dia, aconsegueixen un nou membre que no es va sotmetre a la prova: Bernard "Bell" Octavius, un jove oficial enemic assassinat pels seus propis homes i ressuscitat per les dents del drac. Tot i que la seva aparença és un presagi d'un gran desastre, es posa sota la cura de la Nonoko com a dentista en formació. ¿Aconseguirà el Bell conèixer les actituds dels dentistes de dracs davant la mort i els ajudarà a afrontar el dolorós futur que vindrà?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada