Bloc personal,

dimarts, 28 de novembre del 2023

The Simpsons (1990) S02

[439]

Valoració



Fitxa tècnica

  • •  34 Primetime Emmy Awards
  • •  34 Annie Award
  • •  Peabody Award

Creador: Matt Groening
Música: Danny Elfman
Estudi: Gracie Films, 20th Television
Veus de doblatge: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright
Emissió: 11/10/90 - 11/07/91
Títol original: The Simpsons

[ Animació, sitcom, comèdia (sàtira) ] 22 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (8,7) (428K):
“Una representació satírica d'un estil de vida americà de classe mitjana disfuncional protagonitzada per la família homònima: Homer, Marge, Bart, Lisa i Maggie. Ambientat a la ciutat de Springfield, l'espectacle posa en valor tant la cultura americana com la condició humana.”

Crítica

Coneixement col·lectiu: cultura popular…

Basada en els curtmetratges de The Simpsons de Matt Groening, d’un minut de durada, emesos entre 1987 i 1989 dintre l’espai televisiu The Tracey Ullman Show, una comèdia d’sketch de la Fox.

Els continuo veient en español-latino, encara que algun capítol està en castellà. El més curiós és el nom dels personatges Rasca i Pica que, en alguns capítols és Tomy y Daly en altres Itchy & Scratchy, i encara en altres Rasca y Pica.


Temporades



Resum (amb espòilers)

1.- En Bart rep una 'F'. En Bart falla una prova i se li diu que té una oportunitat més de passar-la o, en cas contrari, es retindrà un any. Bart intenta que el geni de la classe Martin Prince l'ajudi, però després d'això fracassa, en Bart demana ajuda. Aquella nit, Springfield es veu afectada per una gran tempesta de neu i l'escola està tancada, donant a Bart un dia més per estudiar. Malgrat els seus intents desesperats, en Bart torna a fallar la prova. Mentre plora, esmenta un esdeveniment històric obscur i la senyora Krabappel, assenyalant que aplicava coneixements pràctics, el passa.

2.- Simpson i Dalila. Homer descobreix una nova fórmula de creixement del cabell miraculosa anomenada Dimoxinil i enganya alguns formularis d'assegurança perquè pugui comprar-ne. Homer es fa créixer el cabell durant la nit i aviat se li dóna una promoció a la central nuclear de Springfield. Aconsegueix un nou secretari anomenat Karl, que l'ajuda a tenir èxit. Tanmateix, l'assistent del senyor Burns, Waylon Smithers, es posa gelós de tota l'atenció que Burns està prestant a Homer i descobreix que Homer havia enganyat els formularis d'assegurança. Smithers intenta acomiadar a Homer, però Karl afirma que va enganyar els formularis i és acomiadat en lloc d'Homer. En Bart vessa el dimoxinil restant d'Homer i Homer perd tot el cabell. Com a resultat, Homer és degradat de nou a la seva antiga posició.

3.- La casa de l'arbre de l'horror. Casa dels mals somnis: en Bart explica una història en què els Simpson es traslladen a una casa embruixada construïda en un cementeri dels nadius americans. Després que la Marge l'exclami, decideix destruir-se en lloc de viure amb els Simpson. Els famosos són els condemnats: a l'altra història de Bart, els Simpson són segrestats per ser portats al planeta Rigel IV per a una festa. La Lisa desconfia de les intencions dels extraterrestres, creient que els Simpson estan sent cuinats. Quan la seva confiança es perd, els extraterrestres ofès Kang i Kodos tornen la família a la Terra. El corb: Lisa torna a explicar el poema d'Edgar Allan Poe, on Homer apareix com a narrador del poema i Bart és el corb.

4.- Dos cotxes a cada garatge i tres ulls a cada peix. Després que Bart atrapa un peix de tres ulls en un riu aigües avall de la central nuclear de Springfield, s'inspecciona la planta i es descobreix que té 342 infraccions, la qual cosa costaria 56 milions de dòlars per rectificar. Per evitar que la seva planta es tanqui, el Sr. Burns decideix presentar-se a governador. Després d'una dura campanya en què Burns passa de ser menyspreat universalment a córrer coll i coll amb la titular Mary Bailey, es decideix que Burns soparà amb un empleat a l'atzar la nit abans de les eleccions. Homer és escollit, per a disgust de la Marge. La Marge serveix el peix de tres ulls a Burns per sopar, que no se'l pot menjar i, en conseqüència, perd les eleccions.

5.- Ballant Homer. Homer activa la multitud en un joc de Springfield Isotopes i és escollit per ser la nova mascota de l'equip. Immediatament es converteix en una atracció popular i els Isòtops inicien una ratxa de victòries. Com a resultat, Homer ascendeix a l'equip de Capital City. Els Simpson es traslladen a la capital, però Homer no aconsegueix captivar la multitud i torna a casa.

6.- Mort posant societat. Ned Flanders convida Homer a casa seva a prendre una cervesa. Homer, veient com és de bonica la casa d'en Ned, es posa gelós, provocant que Flanders li demani enutjat que marxi. Flandes es penedeix immediatament del seu esclat i intenta compensar amb Homer, que es manté desafiant. Un dia mentre jugava al minigolf, el fill de Bart i Flanders, Todd, decideixen participar en un torneig. Homer confia que en Bart guanyarà i fa una aposta amb Ned perquè el pare del nen que no guanya haurà de tallar la gespa del seu veí amb el vestit de diumenge de la seva dona. El dia del torneig, en Bart i en Todd arriben a la final, però decideixen empatar-ho, obligant tant a Homer com a Ned a complir els requisits de la seva aposta.

7.- Bart vs acció de gràcies. Quan se'l culpa d'arruïnar l'Acció de Gràcies, en Bart fuig i troba un menjador social i alguns homes sense sostre. Finalment, en Bart torna a casa, amb la intenció de disculpar-se, però té pensaments d'última hora i s'enfila al terrat de la casa dels Simpson on sent la Lisa plorar. Li demana disculpes i la família gaudeix feliç d'un àpat amb les restes.

8.- Bart el Temerari. Els Simpson van a una manifestació de camions monstre que compta amb el famós temerari Lance Murdock. En Bart immediatament s'enamora i decideix que també vol convertir-se en un temerari. La primera acrobàcia de Bart acaba amb una lesió i, malgrat els esforços de la família i el doctor Hibbert, continua intentant acrobàcies. Bart decideix saltar el congost de Springfield, però Homer s'assabenta del seu pla i fa que en Bart prometi que no el saltarà. En Bart de seguida trenca la seva promesa i va a saltar el congost de totes maneres, però Homer l'atura just a temps i finalment aconsegueix que Bart jure que deixarà de ser un temerari. Homer accidentalment acaba havent de saltar ell mateix el congost, fracassant en l'intent.

9.- Raska & Pika & Marge. La Maggie ataca Homer amb un mall, i la Marge culpa immediatament a The Itchy & Scratchy Show d'haver-la tornat violenta. Marge forma S.N.U.H. (Springfieldians per a la noviolència, la comprensió i l'ajuda) i campanyes contra l'espectacle. Finalment, aconsegueix que els escriptors canviïn les seves maneres i facin que l'espectacle sigui menys violent. Mentrestant, el David de Miquel Àngel fa una gira de costa a costa pels Estats Units, i els membres de S.N.U.H. mobilitzar-se per protestar. La Marge, però, diu que li agrada l'estàtua i, adonant-se que és incorrecte censurar una forma d'art però no una altra, renuncia a la seva protesta.

10.- Bart és atropellat per un cotxe. Un dia, en Bart està fent monopatí quan de sobte és atropellat pel cotxe del Sr. Burns. Un advocat anomenat Lionel Hutz suggereix que els Simpson demanin a Burns, prometent un gran acord en efectiu. Homer està d'acord, i ell i Hutz passen temps inventant la història d'en Bart, portant-lo a veure el doctor Nick Riviera, que té credencials dubtoses. La Marge s'oposa a demandar a Burns i estaria contenta que pagués les factures mèdiques de Bart i demanés disculpes. Burns finalment s'assabenta del metge fals i la Marge és cridada a la barra de testimonis durant el judici. Ella es nega a mentir i el seu testimoni fa que es perdi el judici.

11.- Un peix, dos peixos, peix globus, peix blau. Els Simpson van a un nou bar de sushi, on en Homer li agrada el menjar i decideix provar el fugu, que és verinós si no es talla correctament. El fugu d'Homer no ho és, i el porten a l'hospital on li diuen que li queden 22 hores de vida. Homer fa una llista de les coses que vol fer i passa el seu últim dia fent esmenes amb l'avi i parlant amb els seus fills. Homer accepta el seu destí, però resulta que després de tot no va ser enverinat i promet viure la vida al màxim. Llavors Homer continua vivint la seva vida com abans.

12.- Com érem. En el primer episodi de flashback dels Simpson, la Marge explica la història de com ella i Homer es van conèixer a l'escola secundària el 1974. La Marge i l'Homer es troben per primera vegada durant la detenció i immediatament intenta que Marge sigui la seva cita per al baile de graduació. Ella inicialment està d'acord, però acaba assistint amb Artie Ziff. Al final, la Marge es penedeix d'anar amb Artie i revela que s'ha enamorat d'Homer.

13.- Homer vs Lisa i el 8è manament. Homer aconsegueix un cable il·legal. Malgrat el gaudi dels nous canals, la Lisa sospita que estan robant cable. Les seves sospites són confirmades pel reverend Lovejoy i les protestes de la Lisa per deixar de veure la televisió. Mentrestant, Homer convida els seus amics a veure un partit de boxa, però la protesta de la Lisa li arriba. Decideix no veure la baralla i talla el cable.

14.- Directora encantadora. La Selma demana a la Marge que l'ajudi a trobar un marit i ella demana l'ajuda d'Homer. Mentrestant, en Bart es posa en problemes a l'escola i Homer és portat per parlar amb el director Skinner, que decideix que seria perfecte per a la Selma. Homer convida en Skinner a sopar, però s'enamora de la Patty en comptes de la Selma. La Patty i la Skinner comencen a sortir, per a la infelicitat de la Selma. Skinner proposa a Patty, però ella el rebutja a causa del seu vincle amb Selma.

15.- Oh germà, on ets? L'avi confessa que Homer té un mig germà, i Homer immediatament intenta localitzar-lo. Homer finalment descobreix que el seu mig germà és Herb Powell, el cap d'un fabricant d'automòbils a Detroit. Herb comença immediatament a unir-se amb Bart i Lisa i convida a Homer a dissenyar el seu propi cotxe. El disseny del cotxe d'Homer és un desastre, fent que Herb es faci fallida.

16.- El gos de Bart rep una 'F'. Homer es cansa del petit ajudant del Pare Noel, que destrueix coses contínuament. Diu que s'eliminarà d'ell si no va a una escola d'obediència. Bart, Lisa i Maggie han començat a estimar el gos i prometen entrenar-lo. El petit ajudant del Pare Noel ho fa malament allà, ja que en Bart no està disposat a utilitzar una cadena d'asfixia. La nit abans de l'examen final, en Bart i el petit ajudant del Pare Noel juguen amb el suggeriment de la Lisa, pensant que seran les seves últimes hores junts. Aquest vincle trenca la barrera de comunicació, el que significa que el petit ajudant del Pare Noel ara pot entendre les ordres de Bart, passant així l'escola d'obediència molt a la felicitat de la família (excepte la felicitat d'Homer). Mentrestant, la Lisa té les galteres.

17.- Diners vells. L'avi s'enamora d'una dona rica anomenada Bea Simmons. El dia de l'aniversari de la Bea, l'avi intenta celebrar-ho, però Homer l'arrossega. La Bea mor aquella nit i l'avi culpa a Homer d'haver fet que s'hagi perdut els seus últims moments. Després del funeral, l'àvia rep la seva fortuna de 106.000 dòlars. Apareix el fantasma de la Bea i ella li diu que perdoni Homer i gasti els seus diners en una causa digna.

18.- Pinzell amb grandesa. Després de trobar algunes pintures antigues que va fer de Ringo Starr, la Marge decideix fer una classe d'art al Springfield Community College. Allà, es converteix en la millor estudiant i guanya l'exposició d'art de la universitat. Mentrestant, el Sr. Burns necessita una pintura per a l'ala Burns del Museu d'Art de Springfield i li demana a la Marge que el pinti. Al principi, té problemes per pintar un home tan malvat, però després decideix pintar-lo nu i fràgil. Tothom, fins i tot Burns, elogia la pintura de Marge. Mentrestant, Homer decideix posar-se a dieta després d'estar atrapat en un tobogan aquàtic durant una excursió familiar.

19.- Suplent de Lisa. Quan la senyoreta Hoover emmalalteix d'un cas sospitós de malaltia de Lyme, és substituïda pel professor substitut, el Sr. Bergstrom. A causa dels seus mètodes d'ensenyament poc ortodoxos, la Lisa ràpidament li agrada. Just quan la Lisa està a punt de demanar al senyor Bergstrom que vagi a sopar a casa dels seus pares, la senyoreta Hoover torna. Mentrestant, Bart es presenta a la presidència de la classe contra Martin Prince, però perd a causa del fet que ningú de la classe va votar, a excepció de Martin i un dels seus partidaris.

20.- La Guerra dels Simpson. Després que Homer s'emborratxa en una festa, la Marge decideix apuntar-los a un retir d'assessorament matrimonial. Homer descobreix que la retirada es farà al llac Catfish i empaqueta el seu equip de pesca, tot i que la Marge li diu que l'únic que faran és resoldre les seves diferències. Al llac l'endemà al matí, Homer intenta escapar-se per anar a pescar, però la Marge l'atrapa i en lloc d'això es passeja. Al moll, Homer troba una canya de pescar abandonada. El pal, amb el llegendari peix gat anomenat general Sherman a la línia, el treu del moll cap a una petita barca de rems i cap al llac. Homer agafa el seu peix i quan veu la Marge molesta, immediatament el deixa anar per demostrar el seu amor per ella.

21.- Tres homes i un còmic. Bart, Milhouse i Martin Prince ajunten els seus diners per comprar el primer còmic Radioactive Man de Comic Book Guy. Descobreixen que són incapaços de compartir el còmic i a causa de la seva desconfiança entre ells, l'acaben destruint.

22.- Feu de sang. Després que el senyor Burns emmalalteix i necessita desesperadament una transfusió de sang, Homer descobreix que Bart té el tipus de sang rar de Burns. Homer insta el seu fill a donar, prometent-los que seran ben recompensats. Després d'haver rebut la sang, però, l'únic que fa Burns és enviar una targeta a la família. Enfurismat, Homer escriu una resposta insultant, però la Marge el convenç a l'últim moment de no enviar-la, però en Bart sense saber-ho l'envia de totes maneres. El senyor Burns es posa furiós i demana que Homer sigui colpejat. Smithers anul·la la pallissa, però, argumentant que aquesta acció no és una manera d'agrair l'home que va salvar la vida del senyor Burns. Ell convenç a Burns de comprar un regal a la família.

S01 (1989) S02 (1990) S03 (1991) S04 (1992) S05 (1993) S06 (1994) S07 (1995)
S08 (1996) S09 (1997) S10 (1998) S11 (1999) S12 (2000) S13 (2001) S14 (2002)
S15 (2003) S16 (2004) S17 (2005) S18 (2006) S19 (2007) S20 (2008) S21 (2009)
S22 (2010) S23 (2011) S24 (2012) S25 (2013) S26 (2014) S27 (2015) S28 (2016)
S29 (2017) S30 (2018) S31 (2019) S32 (2020) S33 (2021) S34 (2022) S35 (2023)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada