Bloc personal,

dimarts, 21 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 12 (2023)

[505]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (18/12/23 al Japó)
Norma Editorial (sense data prevista a Espanya)

10 capítols (108-117) + contingut extra - 192 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,67) (26.732)

Sinopsi

Whakoom:
“Com a grup d'herois, van derrotar el Rei Dimoni, i després d'això… la Frieren és una maga elfa que ha viscut molt de temps. Tan bon punt va tocar el monument de pedra de la deessa, la seva consciència es remunta al passat… Les històries honoren el passat i confien l'esperança al futur. Una fantasia preqüela sobre herois que viatgen pel desconegut!”

Crítica

La preqüel·la amb el grup de l’heroi Himmel el Valent…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.


Encara no publicat a Espanya.

A dia d’avui ja han emès el capítol onze de l’anime (de temporada doble: 24 cap.) i jo ja estic al dia de tota la història del manga publicada setmanalment a la revista Shūkan Shōnen Sunday (Weekly Shōnen Sunday). L’edició en tankōbon encara no ha sortit; està anunciada per abans de Nadal: 18/12/23. Ho havia de dir… ;-)

  • Més enllà del final del viatge (vol. 1 i 2)
    (el grup de l’heroi: Himmel, Heiter, Eisen i Frieren; Fern i Stark)
     
  • Infiltració de dimonis (vol. 2 i 3)
    (Lügner, Linie, Draht i Aura)
     
  • Primers viatges del nord (vol. 3 i 4)
    (Kraft)
     
  • Viatge amb el Sein (vol. 4)
    (Sein)
     
  • Examen de mag de primera classe (vol. 5 i 6) (i 7))
    (Serie, Sense, Denken, Lernen, Methode, Wirbel, Übel…)
     
  • Continuació dels viatges al nord (vol. 7 i 8)
    (Böse, Shclacht i l’Heroi del Sud)
     
  • Subjugació general del dimoni (vol. 8)
    (Revolte)
     
  • La Terra Daurada (vol. 9, 10 i 11)
    (Macht i Solitär)
     
  • Monument de la Deessa (vol. 12)
    (preqüel·la… Solitär, Tot, Rivale i Grausam)
     

Resum de la història fins ara: La Frieren, una maga elfa, transcorreguts vuitanta anys després d’haver viscut la glòria d’haver derrotat al Rei Dimoni conjuntament amb el grup d’herois liderat pel Himmel, acull com a pupil·la la Fern, maga també, i més tard recluta l’Stark, guerrer, amb l’objectiu d’anar a Aureole, la ciutat on descansen les ànimes per tornar a veure els seus companys ja morts per l’inevitable pas del temps pels humans.

Per arribar a Aureole primer cal passar per la meseta nord, una zona infestada de bèsties i dimonis, situació que obliga a tenir el títol de mag de primera classe per accedir-hi. La Frieren, que té mil anys d’experiència com a maga i ha derrotat el Rei Dimoni, no té, en canvi, cap títol que ho acrediti i ha de passar l’examen de mag de primera classe. A mig camí, la Frieren elimina la dimoni Aura la Guillotina i l’Stark i la Fern els dos dimonis restants.

De passada que s’inscriu per passar l’examen, també hi inscriu la Fern. La Fern i la Frieren passen la primera (stille) i segona prova (Spiegel), però la tercera prova (entrevista d’intuició) que depèn de la Serie, la maga elfa mestra de la Flamme, mestra alhora de la Frieren, la Fern la passa, però la Frieren no. Després continuen el seu viatge al nord amb la intenció d’atravesar la meseta nord on les notícies indiquen que els dimonis estan més esvalotats de l’habitual. La Fern i l’Stark tenen una cita formal…

Finalment arriben a la meseta nord. El Revolte, un dimoni de quatre braços amb quatre espases i cua de serp, està fent estralls entre civils i soldats de Norm. Al grup de la Freiren, la Fern i l’Stark se’ls afegeixen el Genau i la Methode que estan seguint indicacions de la Serie per fer-se càrrec dels dimonis i entre tots cinc acaben amb ell.

Després de diverses aventures, arriben a la ciutat daurada que segella el dimoni Macht, ajudant al Denken a eliminar el dimoni, tot i que, d’entrada, coincideixen que no el poden derrotar. Coneixem a través d’un flashback vida, obra i miracles del dimoni Macht, el senyor feudal Glück, el mag Denken i la ciutat de Weise on finalment tot es va petrificar en or. La Frieren comença a analitzar tota la situació i estableix com a dos mesos el temps necessari… el mateix temps que necessita la Solitär per destruir el segell de la ciutat de Weise. La Solitär ho fa dos dies abans i comença una lluita entre la Fern, l’Stark i el Denken contra la Solitär i el Macht. Resultat final? Tots petrificats en or inclosa la Frieren, tot i que…

La Frieren ha aconseguit desxifrar la maledicció de la petrificació en or i es normalitza. Cerca el Denken i també el torna a l’estat normal. Tots dos enfronten la Solitär i el Macht en un volum on els mastegots van amunt i avall entre la Frieren i la Solitär i entre el Denken i el Macht. Finalment, la Frieren estava fent temps perquè l’encanteri desaparegués i tot tornés la normalitat, el poble i la Fern que, quan la Solitär menys s’ho espera, li atravesa el pit des de darrera. La Frieren la remata. En el moment que tot torna a la normalitat, el Macht baixa la guàrdia i un Denken agonitzant aprofita per foradar-li el pit també. Més tard, quan el Macht ja ha passat del punt de no retorn, es troba el Glück tornat a la normalitat i, davant seu, el Denken que semblava mort, també el remata. El Denken, la Fern, la Frieren i l’Stark es recuperen l’església.

Passats uns dies, ja recuperats, segueixen el seu camí mentre el Denken visita la tomba de la seva dona. El trio de la Frieren continuen el seu camí al nord i just abans d’entrar a l’Imperi visiten la tomba de la deessa i…

En aquest volum: En el moment en què la Frieren toca el monument a la deessa, pateix un salt temporal a vuitanta anys abans, quan encara faltaven tres anys per matar el Rei Dimoni, i es reuneix amb els seus companys del grup de l’heroi. Al principi és reàcia d’explicar què ha passat, però els mateixos companys endevinen que ella no és la mateixa, per la qual cosa acaba explicant què passat, guardant-se d’explicar què passarà en el futur, per no alterar la línia temporal. Ara, el grup de l’heroi composat pel Himmel, el Heiter, l’Eisen i una Frieren del futur, es disposen a cercar informació dels monuments a la deessa, passant innombrables aventures, altra vegada. Finalment troben alguna informació, però una Solitär del passat es torna a avançar acompanyada d’altres dimonis mítics. Són atacats i atrapats en blucles d’il·lusions mentals.


==

Material promocional de la sèrie anime. Estrena: 29/09/23.





Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

Cinquanta-tres anys abans de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

108.- Reunió. Després de la sorpresa d’haver tornat al passat en un viatge temporal, la Frieren dubta si explicar-li-ho als companys o no per no alterar el temps. De totes maneres, quan avancen per entrar a l’Imperi es troben uns carretons destrosat i, en poc tmps, se’ls presenta el dimoni Zart el Romanent, un dimoni de la que la Frieren no havia sentit parlar mai i que, abans d’adonar-se, l’envia pels aires per sobre dels núvols. La Frieren de la nostra història domina la màgia del vol, però la Frieren de fa vuitanta anys encara no. El dimoni, des de bon començament, ja sap el què de l’alteració temporal.

109.- Zart el Romanent. La Frieren aconsegueix amortiguar la caiguda sense activar la màgia de vol i entre el Himmel i l’Eisen acaben ferint el Zart que ha de fugir utilitzant una màgia que no correspon a l’època… El Himmel i la resta de companys confien plenament en la Frieren, però ja saben que no ha actuat com sempre així que li pregunten. Ella respon què pot fer amb un exemple, però els demana que no ho expliquin a ningú. La Frieren ha d’eliminar al Zart.

110.- El grup de l'Heroi. La Frieren finalment confesa que ve de vuitanta anys en el futur al grup de l’heroi. El Heiter intenta saber si finalment aconseguiran derrotar el Rei Dimoni, però el Himmel diu que és millor no saber-ho doncs, independentment de si el derroten o no, ells continuaran lluitant. Li pregunten si sap com tornar a la seva línia temporal i contesta que no. Per trobar alguna pista, continuen fins el següent poble i pregunten al gremi de màgia, però no troben resposta.

Capítol extra especial humor:
110.5.- Cuinant amb la Frieren. la recepta secreta de l’hamburguesa d’un quilo que li va cuinar la Frieren a l’Stark en el dia del seu aniversari.

111.- Petició d'escorta. Mentre van preguntant, són requerits per un comerciant per fer-li d’escorta. Els companys del grup d’herois no paren de fer-li preguntes del futur a la Frieren, però ella no pot dir res, tot i que els fa saber que n’està ben orgullosa d’ells. A mig camí són atacats per una mena d’exèrcit d’homes llop amb espasats, escuts i arquers, per davant i per la reraguarda.

112.- Fe. Allà on paren, allà que pregunten sobre monuments a la deessa, relíquies de l’era mítica, però no troben cap tipus d’informació. Decideixen cercar a monasteris, doncs allà encara es conserven manuscrits i no es deterioren tan fàcilment com els llibres normals. Reben indicacions per anar a un monestir que està construït en un penyasegat i té difícil accés. Mentre intenten arribar, el Heiter li recorda a la Frieren quan ell mateix i el Himmel eren nens. Finalment, quan arriben al monestir tampoc troben cap tipus d’informació.

113.- Drac emperador infernal. Continuen cercant informació sense resultats. Ara també cerquen tradicions i folklore per si se’n parlés. Finalment, en una cantina on el Heiter fa allò que millor sap fer, emborratxar-se, el cambrer els dona una pista d’una conversa d’un grup d’aventurers, en la que parlaven d’una ciutat abandonada de l’Imperi Unificat amb un església i de la que mai van tornar. Quan hi arriben, en el campanari de l’església hi ha posat un drac emperador infernal. Abans que tinguin temps de fer-se una idea de la situació, són atacats pel drac des d’una distància molt gran. Sort de la ràpida defensa de la Frieren del futur. En equip aconsegueixen abatre el drac.

114. L'espasa de l'heroi. A l’església no troben la informació que busquen i continuen la cerca. Finalment els envien a un nan ferrer que ha viscut cent anys. Ell no en sap res, però recorda haver vist llibres de la deessa a l’antiga casa del cap del poble. Curiosament, el nan ferrer és el forjador de l’espasa que duu el Himmel tot i ser una rèplica. El nan li ofereix donar-li una de veritat, però el Himmel diu que s’estima més aquella rèplica. Finalment només l’afila.

115.- Millors amics. Quan arriben a l’antiga casa del cap del poble, la zona està infestada de monstres cànids atigrats gegants i han de fugir cames ajudeu-me. En la fugida, un drac baixa del cel i s’emporta el Eisen, però és escupit al cap d’una estona. Aprofiten la nit per infiltrar-se amb un encanteri del Heiter evitant els cànids i, quan arriben a la casa del cap, els apareix el mateix drac d’abans escupint foc pels queixals. En aquest punt, el Himmel i el Heiter entren a la casa, però la Frieren i l’Eisel se separen. Quan la Frieren i l’Eisen comencen a atacar el drac, el Himmel i el Heiter surten a donar-los suport. Finalment, sembla que troben algun registre sobre els monuments de la deessa.

116.- Màgia de tornada. La Frieren llegeix que en el capítol de l’au viatgera del temps s’explica l’encanteri per poder tornar. El Heiter explica que els encanteris s’han de desxifrar i poden tardar entre vint i trenta anys. El Heiter també explica que el capítol de l’au viatgera del temps és conegut com un capítol de buit total, doncs ningú ha pogut desxifrar cap encanteri en aquest capítol des de que la deessa entregués les escriptures al món fa mil cinc-cents anys. El Himmel li fa recordar a la Frieren què hi havia de diferent en el monument a la deessa, “Fiala Toll”, i aquestes són les paraules que ells han d’inscriure, i pronunciar en el moment en què el toquen, en el monument perquè en el futur sàpiguen quin conjur cal recitar. En qualsevol cas, han de tornar al monument del final del volum anterior. Quan estan decidint això, en aquest moment, un dimoni anomenat Solitär està visitant el monument, perquè ha detectat una anomalia temporal. La Solitär no va sola, està acompanyada pel Rivale, el Grausam i la Tod, i esperen informació del futur de la Frieren…

117.- Il·lusió miraculosa. Els diferents dimonis es presenten i, particularment la Tod, que en primera instància decideix no participar en la incursió, avança que té un maledicció que en cent anys s’empassarà el sol. La Solitär diu que ajudarà, però sempre des de darrera, amagada a l’ombra. Quan el grup de la Frieren s’acosta al monument, detecta una font de manà molt gran dels dimonis, però abans que tinguin temps de reaccionar, reben el primer ataca del Rivale. L’Eisen reté el Rivale i la resta corren al monument. Mentre fugen de l’atac de la Solitär, el Grausam els atrapa en bucles d’il·lusions mentals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada