Bloc personal,

diumenge, 12 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 1 (2020)

[494]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (18/08/20 al Japó)
Norma Editorial (06/05/22 a Espanya)

7 capítols (1-7) - 192 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.320)

Sinopsi

Whakoom:
“Frieren és una elfa i, com per a tots els de la seva raça, els anys passen en un sospir… però no és així per als seus antics companys de batalla, als quals la Frieren veurà envellir i morir. De sobte, la Frieren s'adona que malgrat que la vida avança a un ritme més lent per a ella, les experiències amb els seus éssers estimats se li escapen de les mans. Un aire nostàlgic envolta aquest manga fantàstic tan entranyable que ja ha venut més de 2,5 milions de còpies al Japó.”

Crítica

Posant-me al dia amb la història excel·lentment narrada a l’anime…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

He començat a llegir aquest manga amb l’emissió del capítol 10 de l’anime. És tan bonic… L’anime supera en moltes coses el manga, però, és clar, el manga és l’original de la història i l’única manera d’anar un pas endavant.

M’ha sorprès veure el tractament del color en el manga, on saturen molts els colors. Tot i que el disseny dels personatges estan molt treballats i pràcticament no ha canviat en res en l’anime, el tractament del color el fa semblar dues històries diferents… i això que el manga és en blanc i negre. (Òbviament em refereixo a les portades i pàgines especials a color).

Trobo que en l’anime s’han superat tractant les imatges clares i sense destorb, amb fons plans o degradats molt suaus. L’altra cosa que han millorat ha estat en detalls de la personalitat dels personatges. M’encanta l’anime!

L’anime és bastant fidel al manga, però en l’anime es deixen entreveure connexions emocionals més fortes entre els personatges, que queden més emmascarats o subliminals al manga. En aquest primer volum del manga s’ha arriba al moment en què la Frieren i la Fern coneixen les notes de la gran maga Flamme, tutora de la Frieren en el passat, es proposen una meta: anar a Aureole, també conegut com el cel per poder conversar amb els morts, amb el Himmel concretament.




Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

1.- El final del viatge.

2.- La mentida del capellà.

3.- Herba blava-lluna.

4.- El secret del mag.

5.- Matar la màgia.

6.- Festa de cap d'any.

7.- La terra on descansen les ànimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada