Bloc personal,

diumenge, 19 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 9 (2022)

[502]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (15/09/22 al Japó)
Norma Editorial (sense data prevista a Espanya)

10 capítols (78-87) - 192 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.658)

Sinopsi

Whakoom:
“Arran de la mort de l'heroi Himmel, la Frieren és una maga que viatja amb l’excusa de conèixer gent. L'objectiu és el lloc on les ànimes dormen: el lloc on es troba el castell del Rei Dimoni. Continuen cap a la meseta nord i troben el dimoni Macht de la Terra Daurada, un dels Set Savis de la Destrucció. La història projecta els records que queden a la Ciutat Daurada. Una fantasia posterior a la història que representa els vells temps dels herois!”

Crítica

La ciutat daurada que segella el dimoni Macht…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

Encara no publicat a Espanya.

Resum de la història fins ara: La Frieren, una maga elfa, transcorreguts vuitanta anys després d’haver viscut la glòria d’haver derrotat al Rei Dimoni conjuntament amb el grup d’herois liderat pel Himmel, acull com a pupil·la la Fern, maga també, i més tard recluta l’Stark, guerrer, amb l’objectiu d’anar a Aureole, la ciutat on descansen les ànimes per tornar a veure els seus companys ja morts per l’inevitable pas del temps pels humans.

Per arribar a Aureole primer cal passar per la meseta nord, una zona infestada de bèsties i dimonis, situació que obliga a tenir el títol de mag de primera classe per accedir-hi. La Frieren, que té mil anys d’experiència com a maga i ha derrotat el Rei Dimoni, no té, en canvi, cap títol que ho acrediti i ha de passar l’examen de mag de primera classe.

De passada que s’inscriu per passar l’examen, també hi inscriu la Fern. Havent superat totes dues la primera prova de l’examen en grups de tres mags amb l’objectiu de capturar un stille o ocell metàl·lic meteòric, a continuació passen la segona que consta d’una incursió en la masmorra laberíntica de la tomba del Rei Arruïnat on l’enemic més fort és l’Spiegel, el dimoni de l’aigua reflexat, que és capaç de fer clons de cadascun dels mags amb absolutament tots els seus poders. Amb dificultats, però gaudint-ho, especialment la Frieren, superen la segona prova també.

En la tercera prova de l’examen, la Serie, la maga elfa mestra de la Flamme, mestra alhora de la Frieren, supervisa la prova que consta d’una prova-entrevista d’intuició. La Fern la passa, però la Frieren no. Després continuen el seu viatge al nord amb la intenció d’atravesar la meseta nord on les notícies indiquen que els dimonis estan més esvalotats de l’habitual. La Fern i l’Stark tenen una cita formal…

Finalment arriben a la meseta nord. Allà qui talla el bacallà és la companyia Norm que té exèrcit propi per mantenir la protecció dels habitants de la zona. El Revolte, un dimoni de quatre braços amb quatre espases i cua de serp (el que surt a la portada), està fent estralls entre civils i soldats de Norm. Al grup de la Freiren, la Fern i l’Stark se’ls afegeixen el Genau i la Methode que estan seguint indicacions de la Serie per fer-se càrrec dels dimonis i entre tots cinc acaben amb ell.

En aquest volum: Continuen les seves aventures per la meseta nord i després de diverses aventures, arriben a la ciutat daurada que segella el dimoni Macht, ajudant al Denken a eliminar el dimoni, tot i que, d’entrada, coincideixen que no el poden derrotar.




Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

“Han passat trenta anys des de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

78.- Llac Corredor. Continuant el seu camí dins la meseta nord amb la intenció d’anar a Aureole, arriben a un llac que han d’atravesar, però degut al mal temps han d’esperar alguns mesos a que acabi totalment l’hivern atrapats a la ciutat portuària. Degut a les excessives despeses dels mesos aturats, en el moment de partir no tenen prous diners i han de realitzar un encàrrec: trobar les memòries de l’heroi Himmel en una illa del camí. En unes runes abandonades protegides per un tel màgic, la Frieren troba les memòries inacabades del Himmel i les dona al barquer que li ha fet l’encàrrec. Veient la seva mirada, el barquer endevina que la Frieren és la maga del grup d’aventurers i decideix regalar-li a ella. Camí a la costa novament, l’Stark s’ha de fer càrrec d’un kraken que els ataca.

==

Calendari Frieren 2022


==

79.- El gran canyó del Tor. Pel camí es troben un immens precipici de tres quilòmetres de profunditat impracticable per tot arreu. Malgrat tot, la Frieren decideix continuar vorejant-lo direcció nord fins que es troba el Gehn, un nan conegut de la Frieren que porta dos-cents anys treballant en un punt i que, sembla, ara ja està finalitzat. Unes bestioles amb ales, però, es dediquen a fer vent i fer volar pels aires tots els que hi passen. La Frieren es desfà ràpidament de la primera bandada, però sembla que hi ha un niu a prop i no paren de venir. El grup de la Frieren es desfà del niu i passen el pont sense més entrebancs.

80.- Cristalls sants de neu. Atravesant un camp gelat s’adonen que els queden pocs recursos econòmics, així que decideixen desviar-se una mica per visitar un campament aventurer de tendes que cerca cristalls sagrats de neu. Accepten una feina per eliminar monstres mentre els aventurers minen la zona sense preocupacions. Fan la seva feina i en llevar-se comproven meravellats les llampades de llum que fan els cristalls, tal com la Frieren va observar en el passat amb el grup del Himmel.

81.- La Terra Daurada. El Lernen, de l’Associació Continental de Màgia, el que va intentar matar la Frieren retant-la a un combat que ella va refusar, els envia una carta amb una petició personal. Assistir al Denken, ara guardià de la barrera màgica que vigila la ciutat fortificada convertida en or per un dels Set Savis de la Destrucció, Macht del Dorado, per encàrrec de la Serie. En realitat, el Denken vol enfrontar-se amb Macht del Dorado i la Frieren, que ja s’hi va enfrontar una vegada i va perdre, no vol tornar-s’hi a enfrontar ara que està segellat. Després de recordar històries amb el Himmel, la Frieren accepta ajudar-lo.

82.- Diagoldze: l'encanteri per transformar tota la creació en or. Diagoldze és l’encanteri que convertia en or tot allò que maleïa el Macht. De passada, coneixem la història d’amistat jovenívola entre el Denken i el Lernen i com el poble natal del Denken va ser engolit pel Daurat. També coneixem que la conclusió del Denken és la mateixa que el de la Frieren: no poden derrotar el Macht.

83.- El braçalet de pedra de la soberania. El Denken continua la seva història sobre el segellament de la ciutat amb el Macht dintre i de com, havent visitat la tomba de la seva dona, el Macht va trobar el Denken i no el va matar ni convertir en or. També sobre la informació rebuda a través de l’Edel, com a maga de segona classe, investigadora sota les ordres de Lernen. Coneixem del braçalet de pedera de la sobirania, mitjantçant el qual és possible controlar mentalment un dimoni com es podria fer amb un humà amb màgia sense el braçalet i de l’encàrrec que el Lernen li fa a l’Edel per restaurar el braçalet que encara té el Macht.

84.- Temerari. El Fernen continua l’explicació de la investigació del Lernen i l’Edel. L’Edel aconsegueix saber com l’anterior senyor feudal va aconseguir sotmetre al Macht, però alguna cosa no quadra i decideixen entrar a la ciutat daurada on, com no podia ser d’una altra manera, són localitzats pel Macht i comença una lluita.

85.- Malícia. L’objectiu de l’Edel mentre dura el combat entre el Lernen i el Macht és analitzar i restaurar el braçalet. La restauració, però, no és possible perquè, en el fons, el Macht no té cap tipus de malícia… perquè no sap el què és. Quan es disposen a marxar per compartir la informació amb el Denken, el Macht no els ho permet i fereix el Lernen, però l’Edel toca el Macht i llegeix els seus records. Aquí acaben les explicacions del Denken.

86.- Debats. Ara sí, tots quatre entre a la ciutat daurada i els està esperant el Macht per invitar-los a la seva casa. La Frieren li recorda al Macht que s’hi va enfrontar fa sis-cents anys i, pel que sembla, no sembla recordar-ho. Sap de la Frieren, perquè formava part del grup d’herois que va derrotar al Rei Dimoni i són històries que al Denken li agradava repetir una i altra vegada. Malgrat les tensions en la conversa, i veient que no aporta res que no sàpiguen, després del prendre el té tornan per on han vingut, però vius.

87.- Afecte. Mentre van de tornada, la Frieren s’entera que el Macht va ser el mestre del Denken… El Macht va estar servint el feudal de manera voluntària vint anys abans que li possessi el braçalet i van coexistir pacíficament humans i dimonis. La Frieren li proposa al Denken d’ajudar a processar tota la informació que va rebre de l’Edel. El Macht per la seva banda, mentre reflexiona la conversa que han tingut, dona per fet que el Denken estarà en aquell moment comparint els records del Macht amb la Frieren.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada