Bloc personal,

diumenge, 26 de novembre del 2023

Vive más:
Reduce tu edad biológica y aumenta tu vitalidad (2023)

[3]

Valoració



Fitxa tècnica

Marcos Vázquez
(Títol original: Vive más: Reduce tu edad biológica y aumenta tu vitalidad)

[ Benestar, salut, vida sana ] (ed. 2023)
Ed. Grijalbo (Penguin Random House) (05/10/23)

12 capítols + extres - 304 pàgines - 141 x 215 mm

Sinopsi

“Eines pràctiques per reduir l'edat biològica i rejovenir. De la mà de Marcos Vázquez, el divulgador de salut més reconegut en parla hispana, ens endinsarem en el procés d'envelliment del cos humà per descobrir què és i per què i com envellim. La nostra edat cronològica avança sempre a la mateixa velocitat i en la mateixa direcció, però la nostra edat biològica és molt més flexible i emmotllable; els darrers avenços científics indiquen que pot fins i tot retrocedir: REJOVENIR ÉS POSSIBLE. Vive más és la guia essencial per entendre la ciència de la longevitat i, sobretot, per aplicar-la de manera personalitzada, proporcionant eines pràctiques per mantenir la salut i la vitalitat per ralentir l'envelliment i millorar la qualitat de vida i l'aparença. Hi aprendràs que l'exercici és l'elixir de la joventut, quins aliments alenteixen l'envelliment i quin efecte tenen estratègies com el dejuni intermitent. Ens ensenya com potenciar el sistema immunitari i optimitzar les hormones sexuals o quins són els millors suplements per allargar la joventut. En resum, aprendràs les claus per morir jove, amb molts anys. Però Vive más va més enllà. La darrera secció resumeix les tecnologies emergents que ens permetran, en poques dècades, allargar de manera exponencial la nostra longevitat. El futur és increïble i és més a prop del que penses.”

Crítica

No m’agrada gens llegir llibres! Fins i tot allò que em pot arribar a generar interès, en format llibre m’avorreix!

Vaig comprar aquest llibre en format digital (Kindle) el mateix dia de la seva edició (05/10/23) com a auto-regal d’aniversari. He llegit la majoria de llibres que ha escrit Marcos Vázquez amb anterioritat*, però, tot i que m’interessava especialment el que hi explicava, he tardat gairebé dos mesos en acabar-me’l. És tenir un llibre entre les mans, i postposar-lo contínuament… no puc fer-hi més.

De totes maneres, haig de dir que esperava alguna cosa més. Potser perquè ja estic acostumat a llegir els seus ensenyaments a través del web, xarxes socials i podcast, que ja he escoltat tot el que havia de dir. Per alguna raó, esperava que en aquest llibre aportés alguna cosa més: alguna poció miraculosa… i, evidentment, no ha estat el cas. És el mateix de sempre, aplicat especialment a ralentitzar l’envelliment.

(*) Segueixo el Marcos Vázquez des d’aproximadament 2011, quan em va caure entre les mans Mentiras que engordan, una publicació gratuïta (o potser va costar 0,99€?) en format Kindle que, en certa manera, em va obrir els ulls. A partir d’aquell moment vaig començar a saber diferenciar entre escrits buits per aconseguir el click-bait i contingut de qualitat, basat amb evidència científica, que aportava coses realment interessants. El millor de tot, és que em va fer començar a provar i experimentar la seva visió. Des de llavors, he anat seguint els seus ensenyaments a través del web Fitness Revolucionario i també, òbviament, a travès dels seus llibres:
  • Mentiras que engordan
  • Verdades que adelgazan
  • El Plan Revolucionario
  • Desencadenado
  • Guía del emprendedor revolucionario
  • La revolución de la comida real
  • Efecto Kettlebell
  • La guía del ayuno intermitente y la dieta cetogénica
  • SaludableMENTE
  • El arte de emprender
  • De Cero a Ceto
  • Invicto

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada