Bloc personal,

dimarts, 14 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 3 (2020)

[496]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (18/12/20 al Japó)
Norma Editorial (08/09/22 a Espanya)

10 capítols (18-27) - 200 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.415)

Sinopsi

Whakoom:
“Un vell enemic i una veritat ineludible. La nostra elfa favorita s'enfronta a un vell enemic que va estar una vegada al servei del Rei Dimoni i que ja es va enfrontar en el seu extens passat. Durant la batalla, es revelarà una veritat important sobre aquesta elfa tan espabilada… Quins sentiments, emocions o pensaments pot guardar una persona tan longeva? Quin preu va pagar per les victòries del passat? Un passat tan llunyà pot tenir una relació tan directa amb el present?”

Crítica

Ara sí, al dia amb l’emisió de l’anime, capítol 10: dimonis finiquitats…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

L’Stark acaba amb el dimoni Linie i la Fern amb el dimoni Lügner. En el capítol 22 la Frieren mata l’Aura. A partir d’aquest punt, tot el contingut llegit és nou i encara no l’he vist a l’anime.

Després d’un breu període de calma i tranquilitat, continuen el seu camí, però se n’adonen que la Frieren no té el títol adequat per poder continuar i li toca fer un examen. En el camí a l’escola de màgia, passen una tempesta de neu i coneixen el Kraft, un monjo d’arts marcials elf, amb el que hi conviuen gairebé mig any. “Han passat vint-i-nou anys des de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

Finalment arriben al Poble de les Espases enmig de les muntanyes. Un dimoni amb forma de llop s’ha convertit en el governador i custodia l’Espasa de l’Heroi, anclada en una roca, com a la llegenda del rei Artur. El Himmel, en el seu moment, no va poder treure-la i, ara, ells tampoc poden.

En la següent ciutat descansen. L’Stark celebra els divuit anys. La Fern li regala una pulsera i la Frieren li prepara una hamburguesa gegant, com les que feien l’Eisen i el germà de l’Stark.

En el següent poble fitxen per la seva aventura un sacerdot amb un poder curatiu innat, el Sein. Ara ja són un quartet.




Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

18.- L'exèrcit dels no-morts.

19.- Incursió.

20.- Tècnica del màster.

21.- Covard.

22.- Les balances de l'obediència.

23.- Una victòria i un funeral.

24.- El desig dels elfs.

25.- El poble de l'espasa.

26.- Un regal a un guerrer.

27.- Un sacerdot d'un poble ordinari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada