Bloc personal,

dilluns, 20 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 10 (2023)

[503]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (16/03/23 al Japó)
Norma Editorial (sense data prevista a Espanya)

10 capítols (88-97) - 200 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.690)

Sinopsi

Whakoom:
“Viatjant a Aureole, el lloc on descansen les ànimes, amb la Frieren, una maga que formava part del grup d'herois. En el passat del coneixement del Macht, un dels Set Savis de la Destrucció, hi havia una relació única entre els humans i els dimonis. La història es fon en or incolor. Una fantasia posterior a la història que reflecteix la malícia dels herois!”

Crítica

Un volum sencer amb un flashback on es continua la història del dimoni Macht i la ciutat daurada…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

Encara no publicat a Espanya.

Resum de la història fins ara: La Frieren, una maga elfa, transcorreguts vuitanta anys després d’haver viscut la glòria d’haver derrotat al Rei Dimoni conjuntament amb el grup d’herois liderat pel Himmel, acull com a pupil·la la Fern, maga també, i més tard recluta l’Stark, guerrer, amb l’objectiu d’anar a Aureole, la ciutat on descansen les ànimes per tornar a veure els seus companys ja morts per l’inevitable pas del temps pels humans.

Per arribar a Aureole primer cal passar per la meseta nord, una zona infestada de bèsties i dimonis, situació que obliga a tenir el títol de mag de primera classe per accedir-hi. La Frieren, que té mil anys d’experiència com a maga i ha derrotat el Rei Dimoni, no té, en canvi, cap títol que ho acrediti i ha de passar l’examen de mag de primera classe. A mig camí la Frieren elimina la dimoni Aura la Guillotina i l’Stark i la Fern els dos dimonis restants.

De passada que s’inscriu per passar l’examen, també hi inscriu la Fern. Havent superat totes dues la primera prova de l’examen en grups de tres mags amb l’objectiu de capturar un stille o ocell metàl·lic meteòric, a continuació passen la segona que consta d’una incursió en la masmorra laberíntica de la tomba del Rei Arruïnat on l’enemic més fort és l’Spiegel, el dimoni de l’aigua reflexat, que és capaç de fer clons de cadascun dels mags amb absolutament tots els seus poders. Amb dificultats, però gaudint-ho, especialment la Frieren, superen la segona prova també.

En la tercera prova de l’examen, la Serie, la maga elfa mestra de la Flamme, mestra alhora de la Frieren, supervisa la prova que consta d’una prova-entrevista d’intuició. La Fern la passa, però la Frieren no. Després continuen el seu viatge al nord amb la intenció d’atravesar la meseta nord on les notícies indiquen que els dimonis estan més esvalotats de l’habitual. La Fern i l’Stark tenen una cita formal…

Finalment arriben a la meseta nord. Allà qui talla el bacallà és la companyia Norm que té exèrcit propi per mantenir la protecció dels habitants de la zona. El Revolte, un dimoni de quatre braços amb quatre espases i cua de serp (el que surt a la portada), està fent estralls entre civils i soldats de Norm. Al grup de la Freiren, la Fern i l’Stark se’ls afegeixen el Genau i la Methode que estan seguint indicacions de la Serie per fer-se càrrec dels dimonis i entre tots cinc acaben amb ell.

Després de diverses aventures, arriben a la ciutat daurada que segella el dimoni Macht, ajudant al Denken a eliminar el dimoni, tot i que, d’entrada, coincideixen que no el poden derrotar.

En aquest volum: Pràcticament tot el volum és tot la continuació d’un flashback per conéixer bé qui eren el dimoni Macht, el senyor feudal Glück, el mag Denken i la ciutat de Weise on finalment tot es va petrificar en or. La Frieren comença a analitzar tota la situació i estableix com a dos mesos el temps necessari… el mateix temps que necessita la Solitär per destruir el segell de la ciutat de Weise. La Solitär ho fa dos dies abans i comença una lluita entre la Fern, l’Stark i el Denken contra la Solitär i el Macht. Resultat final? Tots petrificats en or inclosa la Frieren, tot i que…

Diria que en el proper volum veurem una Frieren l’Assassina, amb el sobrenom en majúscules, en tot el seu esplendor de fredor i destrucció contra els dimonis, sense ni una broma al repecte.





Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

“Han passat trenta anys des de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

88.- La Solitär. Continuant el flash-back de les no-emocions que sent el dimoni Macht i coneixem la Solitär, una dimoni que està estudiant els humans i es dediquen a divagar sobre malícia, culpa i sentir-se malament. El Macht també rep la visita de l’Schlacht (vol. 7 cap. 63).

89.- Culpa. L’Schlacht li demana assistència al Macht per eliminar l’Heroi del Sud, seguint les ordres del Rei Dimoni, amb l’amenaça de ser executat pel Grausam, un altre del Set Savis de la Destrucció, si no col·labora. El Macht es veu obligat a acceptar sabent que després li esborrarà la memòria. De fet, el Schlacht, que pot veure el futur, sap que la Frieren llegirà els records del Macht i no pot permetre que sàpiga què va passar en la batalla contra l’Heroi del Sud.

90.- El Glück. Tirant el temps encara més enrera, veiem el moment en que el Macht coneix el Glück, enmig d’una matança del primer. Cercant respostes sobre què és la malícia i la culpa, sembla que les respostes del Glück a punt de morir el satisfan. Es coneixen detalls de la vida del Glück i es coneixen detalls de la negociació entre el Glück i el Macht i el perquè el Macht va acceptar servir el Glück. Sota aquest acord temporal, la ciutat prospera per primera vegada en molt temps.

91.- Escenari frontal. Finalment arriba el dia en què el Rei Dimoni és derrotat pel grup de Himmel i el Macht continua servint el Glück. La ciutat de Weise continua prosperant i Macht és presentat com a mag personal de la família Glück desfent-se dels oponents i simulant que està socialitzant i una falsa amistositat, fins el punt que, quan es necessari, ha de matar a dimonis com ell per mantenir la seva confiança. També és així com comença a ensenyar màgia humana al Denken, per indicacions del Glück.

92.- La desaparició de Weise. Encara fent la vista enrera, veiem una escena molt similar a la de la Fern de petita i la Frieren indicant-li com destruir una roca a gran distància, entre el Macht i un Denken adolescent. Passa el temps, el Macht continua instruint al Denken i finalment es casa. Mentrestant l’Schlacht ha destruit una ciutat sencera, però el poble pensen que podria haver-ho fet el Macht, excusa per encolomar-li el braçalet de la sobirania. Passen els anys i la dona del Denken mor. El Denken marxa de la ciutat i el Glück, l’amic del Macht i qui el “controla”, es fa gran. El Macht, veient que no podrà seguir al seu costat decideix començar a convertir la ciutat en or, començant pel mateix Glück, tancant així la seva època de servitud.

93.- La gran barrera. Al dia següent d’haver-ho convertit tot en or, ciutat i habitants, comprova que la maledicció del braçalet que deia que havia de morir no funciona i continua viu. En el moment en què debat què fer a continuació, la Serie se li presenta sobtadament per darrera i amenaça de matar-lo si no ho torna tot a la normalitat. El Macht se li regira, però la Serie li toca el braç i per màgia inversa li converteix el braç en or. El Macht, però, restaura el braç i intenta atacar la Serie. La Serie intenta destruir al moment al Match, però el Lernen i un altre deixeple interfereixen per no perdre l’esperança de tornar la ciutat a la normalitat, així que segellen tota la ciutat amb el Macht dintre. Fins aquí l’interminable flashback dels records que el Denken comparteix amb la Frieren que havia començat al capítol 87 del volum 9. Just en el moment en qué acaben la transferència de records, apareix la Solitär en escena disposada a entrar a Weise.

94.- Anàlisi. Després de la transferència de records la Frieren ha quedat exhausta i, tot i que el Denken havia previst tres anys per analitzar tota la informació i poder actuar, la Frieren diu que en “només” dos mesos ho haurà processat. Curiosament, la Solitär, que també està analitzant la barrera per deixar lliure al Macht, també necessita dos mesos per processar-ho. A dos dies que la Frieren acabi, la Solitär destrueix la barrera.

95.- Gran dimoni sense nom. En aquest moment la Fern confirma el que ja havia sentit abans, una immensa font de manà. La Solitär parla amb el Macht per saber si ja ha trobat allò que cercava. Davant l’expansió de la petrificació en or, el grup decideix fugir d’allà conjuntament amb la població de l’asentament. A mig camí de fugida, però, senten com aquella font de manà s’acosta: és la Solitär. Quan comença a fer preguntes, de seguida la Fern i l’Star que s’han quedat a la reraguàrdia, ataquen la Solitär, que atura l’atac i continua fent preguntes. Davant d’un segon atac de la Fern a Solitär, aquesta última li atravesa l’espatlla amb una espasa. L’Stark ataca i també és atravesat, però la Fern s’aixeca i intenta atacar la Solitär.

96.- Mestre i aprenent. La Frieren, que encara està analitzant la informació i va mig grogui, continua amb el grup dels pobladors de l’asentament i el Denken es queda enrera per protegir-los. El Denken es troba amb el Macht i, després d’una breu conversa, lluiten una bona estona al mateix nivell fins que, curiosament, el Denken utilitza la màgia inversa i converteix el Macht totalment en or, màgia que li va cedir la Serie quan va superar l’examen de primera classe. Com era d’esperar, mica en mica el Macht comença a tornar a la normalitat.

97.- Observació. Per la seva banda, la Solitär no para de xerrar mentre està lluitant contra la Fern i l’Stark al mateix temps, com si no li costés cap esforç. Continuen atacant sense parar i també rebent cada cop més ferides. Els atacs de la Fern, però, sembla que finalment comencen a atravesar la Solitär. Al mateix temps, el Macht ja s’ha desfet de la petrificació en or i enfronta el Denken que es veu obligat a fugir. Quan comptava amb la possibilitat de sobreviure, la Solitär l’atura, moment en que es petrifica en or, conjuntament amb la Fern, l’Stark, els vilatans i la Frieren… Quan la Solitär i el Macht abandonen l’escena daurada, a la Solitär li entren dubtes que hagin pogut acabar-ho tan fàcilment. I justament en aquest moment, la Frieren acaba de desxifrar el conjur i torna a la normalitat…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada