Bloc personal,

dijous, 16 de novembre del 2023

Sōsō no Frieren, vol. 6 (2021)

[499]

Valoració



Fitxa tècnica

  • 14è Manga Taishō (2021)
  • 25è Premi Cultural Osamu Tezuka al nou creador (2021)

Kanehito Yamada (guió)
Tsukasa Abe (il·lustrador)
(葬送のフリーレン - Frieren: Beyond Journey’s End)

[ Manga shōnen, aventura, drama, fantasia ]
Tumangaonline
Shogakukan (Shōnen Sunday Comics) (18/11/21 al Japó)
Norma Editorial (09/06/23 a Espanya)


10 capítols (48-57) - 192 pàgines b/n (algunes pàg. a color) - 112 x 176 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,66) (26.521)

Sinopsi

Whakoom:
“Superada la primera prova, els aspirants hauran d’enfrontar-se al segon repte. La Frieren, la maga del grup d'herois que abans va derrotar el Rei Dimoni, s'enfronta aquesta vegada a la segona prova de l'examen de mag: la conquesta d'una masmorra. En aquest nou desafiament no només sortiran a la llum les autèntiques habilitats del divers grup de mags candidats, sinó també alguns secrets ben guardats de la mateixa Frieren.”

Crítica

Segona prova de l’examen de màgia de primera classe…

També se la pot trobar sota els títols Sousou no Frieren, Sōsō no Furīren, Frieren: Beyond Journey's End, Frieren, the Final Farewell to the Dead o, senzillament, Frieren.

Resum de la història fins ara: La Frieren, una maga elfa, transcorreguts vuitanta anys després d’haver viscut la glòria d’haver derrotat al Rei Dimoni conjuntament amb el grup d’herois liderat pel Himmel, acull com a pupil·la la Fern, maga també, i més tard recluta l’Stark, guerrer, amb l’objectiu d’anar a Aureole, la ciutat on descansen les ànimes per tornar a veure els seus companys ja morts per l’inevitable pas del temps pels humans.

Per arribar a Aureole primer cal passar per la meseta nord, una zona infestada de bèsties i dimonis, situació que obliga a tenir el títol de mag de primera classe per accedir-hi. La Frieren, que té mil anys d’experiència com a maga i ha derrotat el Rei Dimoni, no té, en canvi, cap títol que ho acrediti i ha de passar l’examen de mag de primera classe.

De passada que s’inscriu per passar l’examen, també hi inscriu la Fern. Havent superat totes dues la primera prova de l’examen en grups de tres mags amb l’objectiu de capturar un stille o ocell metàl·lic meteòric, ara passen la segona.

En aquest volum: La segona prova consta d’una incursió en la masmorra laberíntica de la tomba del Rei Arruïnat on l’enemic més fort és l’Spiegel, el dimoni de l’aigua reflexat, que és capaç de fer clons de cadascun dels mags amb absolutament tots els seus poders. Amb dificultats, però gaudint-ho, especialment la Frieren, superen la segona prova també.

Encara queda, però, una tercera prova de l’examen per passar i la Serie, la maga elfa mestra de la Flamme a qui menyspreava de la mateixa manera que ho feia amb la Frieren, és la que agafa les regnes per decidir que serà mag de primera classe.

==

Ja que estic en aquest punt, voldria fer una petita juguesca per pronosticar que la primera temporada de l’anime arribarà al volum 6, aquest que ens ocupa. Ara, que encara no fa una setmana que han emès el capítol 10, han arribat pràcticament a meitat del volum 3. Per tant, calculo que el capítol 12, el desembre, cap a final del volum 3 i el capítol 24, pel març, l’arc de l’examen de mag de primera classe amb el volum 6 i fins i tot els primeres capítols del volum 7 per deixar tancat l’arc acadèmic. A veure com va la cosa…




Resum (amb espòilers)

La història segueix la maga elfa Frieren, una antiga membre del grup d'aventurers que va derrotar al Rei Dimoni i va restaurar l'harmonia al món després d'una recerca de deu anys. En el passat, el grup heroic incloïa la Frieren, l'heroi humà Himmel, el guerrer nan Eisen i el sacerdot humà Heiter. Abans de separar-se, observen junts l'Era Meteors, una pluja de meteors que es produeix un cop cada cinquanta anys. La Frieren accepta tornar-los a veure i els ofereix una millor visió la propera vegada que succeeixi l'esdeveniment celeste. Aleshores, la Frieren marxa i viatja pel món a la recerca del coneixement màgic.

La Frieren torna a la capital cinquanta anys després; tanmateix, la humanitat ha canviat i els seus antics companys han envellit clarament. Després d'una última aventura per veure la pluja de meteors, el Himmel mor de vell. Durant el funeral, la Frieren expressa la seva culpa per no intentar aprendre més sobre ell. Aleshores, la Frieren fa una visita als seus antics companys. Accepta una oferta per ensenyar i tenir cura de la Fern, una nena òrfena adoptada pel Heiter. També rep una invitació per viatjar molt al nord, al lloc de descans de les ànimes, i tornar a veure el Himmel per acomiadar-se de l'heroi i expressar els seus sentiments. Per complir aquestes peticions, la Frieren s'embarca en un viatge juntament amb la Fern mentre segueix perseguint la seva passió per aprendre màgia.

La naturalesa èlfica de la Frieren li atorga una vida útil extremadament llarga, fet que li fa veure períodes d'anys o dècades com a efímers (aquesta percepció del temps la fa considerar l'aventura de deu anys amb la festa del Himmel una experiència fugaç). Així, la història transcorre durant molt de temps, amb flashbacks periòdics acompanyats del desenvolupament físic i mental de personatges a part de la mateixa Frieren.

==

“Han passat vint-i-nou anys des de la mort de l’heroi Himmel, el Valent”.

48.- Les ruïnes de la tomba del rei. La segona prova de l’examen de mag de primera classe és la incursió en la masmorra laberíntica de la tomba del Rei Arruïnat. La Sense, una maga de primera classe que no ha aprovat a ningú amb anterioritat, és la supervisora de la prova. La masmorra té múltiples entrades. Alguns participants cooperen entre ells. Altres van per lliure. La Frieren i la Fern entren juntes, però se’ls afegeix l’examinadora, la Sense. La Frieren, malgrat ser la més experimentada en masmorres gràcies a l’interès del Himmel, així que veu un Mimic (cofre que engolleix qui l’obre) s’hi atansa despreocupadament tot i les advertències de la Fern.

49.- Masmorres i objectes màgics. El grup del Denken, experimentat en masmorres, composat ara per cinc membres també ha entrat i ha hagut de sortejar baldoses amb resorts mortals i gàrgoles. La noieta més jove del grup ha quedat aïllada i, davant una mort imminent, ha hagut de trencar el flascó de vidre amb el gòlem de salvació quedant el grup reduït a quatre integrants. Per la seva banda, la Frieren no para de col·leccionar objectes i artilugis aparentment inútils que, per contra, l’omplen de felicitat i encomana la Fern. El grup del Wirbel ha de fer front als seus propis clons. El grup del Denken també, però, a més, en arribar a una sala, es troben a la Frieren disposada a donar batalla… o potser és una clon de la Frieren…

50.- Spiegel: el dimoni d'aigua reflexat. Efectivament, el Denken és atacat per la clon de la Frieren, el dimoni d'aigua reflexat, i ha de fugir ràpidament. El Land és atacat per la clon de l’Übel, però, com encertadament observa, el clon copia les característiques i força de l’original, i no copia, en canvi, la personalitat. Amb aquest raonament, l’Übel ofereix la seva ampolla gòlem de salvament al Land i ataca la seva pròpia clon que li havia robat l’ampolla al Land. L’Übel perd la lluita, però el Land acaba matant la clon. Al final, sembla que el Land ferit també era un clon, però aquest fabricat pel mateix Land, així com l’ampolla gòlem que havia estat manllevada. La Frieren, per la seva banda, ha arribat al grup de Denken, que porten mig dia esquivant la presència de la clon de la Frieren en la següent sala.

51.- Batalla del calabós. Entre els allà presents valoren què és el millor que caldria fer. Es diu que l’Edel amb la seva màgina hipnòtica potser podria ajudar, però l’Edel, que està acorralada amb dos mags més per la clon de l’examinadora Sense ho intenta i és ferida. No té més remei que trencar el flascó del gòlem i abandonar.

52.- Reunió d'estratègia. El Dunst, un dels dos companys de l’Edel arriba on estan la majoria de participants i informa del successos. El seu company s’ha quedat endarrerit, però no sap si ha aconseguit salvar-se. També arriben la Lawine i la Kanne i aporten el nom del dimoni: Spiegel, el dimoni de l’aigua reflexada. Tenen clar que el dimoni Spiegel és un dimoni feble que està darrera la porta que defensa el clon de la Frieren i, a més, la porta està protegida amb màgia, així que l’única forma de matar l’Spiegel és matar primer la clon de la Frieren. Finalment acorden una forma d’atacar.

53.- Una era dels humans. A la sala del clon de la Frieren només hi entren la Frieren original i la Fern. La resta han de quedar-se fora lluitant contra la resta de clons que apareixeran i deixar-los el camí lliure a la Frieren i la Fern per lluitar amb comoditat. Enmig de la batalla sabem per un flash-back una conversa profunda que va tenir amb la mestra de la Flamme, la també elfa Serie, pràcticament una divinitat, amb la Frieren. Acabat el flash-back la Fern fulmina el clon davant el somriure confiat de la Frieren.

54.- Un encanteri que talla gairebé qualsevol cosa. El clon, però, ha sabut bloquejar-ho i a la sala prèvia comencen a aparèixer els clons dels mags. La Lawine i el Richter acaben ferits i han de trencar el flascó. Per la seva banda l’Übel no té gaire problemes en desfer-se del clon de l’examinadora Sense. L’última vegada que es va presentar a l’examen va ser desqualificada perquè va matar accidentalment l’examinador…

55.- Acaba el segon examen. La Fern i la Frieren canvien de tàctica i, encara que la Fern acaba ferida, acaben amb l’Spiegel i, instantàniament, també amb la resta de clons que estaven fent estralls en les altres lluites. Han arribat també al final de la masmorra i els que queden, dotze dels divuit inicials, passen la prova. La Frieren, com no podia ser d’una altra manera, davant la cambra dels tresors no pot evitar obrir un Mimic i quedar-hi atrapada.

56.- El bàcul de la Fern. Acabat el segon examen, la Fern es retroba amb l’Stark i li explica que s’ha enfadat amb la Frieren, perquè, a la batalla final, el clon li va trencar el bàcul i no és reparable. La Frieren li va dir de comprar-ne un de nou, però per a ella era un record inestimable, doncs era un present del Heiter. La Frieren, per la seva banda, visita la botiga del Richter que acaba de suspendre l’examen, per veure si li pot arreglar el bàcul de la Fern. Al vespre, quan la Fern torna després d’explicar-li les seves penes a l’Stark, es troba el bàcul reparat damunt del seu llit.

57.- El tercer examen. Per la tercera prova ens trobem que l’esquiva Serie es presenta davant la Sense, perquè s’ha enterat que hi arribaran dotze mags i és un número inusualment alt. Amb tot, estava previst que per la tercera prova possiblement tots morissin, així que la Serie diu que es farà càrrec de la tercera prova. I la tercera prova és una entrevista personal amb la Serie que, va descartant a tots un per un. Quan arriba el torn de la Frieren també la descarta. Quan arriba el torn de la Fern també veu que es queda paralitzada per la quantitat de manà que emet la Serie i sembla estar disposada a descartar-la, però quan li pregunta què veu, la Fern respon “inestabilitat”, el punt feble de la Serie que, sembla, ningú fins ara ha vist. Quan reconeix el talent de la Fern li demana que sigui la seva aprenent, però ella respon esqüetament “no, gràcies”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada