Bloc personal,

dilluns, 11 de desembre del 2023

Gekijōban Kyōkai no Kanata:
I'll Be Here - Kako-hen (2015)
(Beyond the Boundary Movie:
I'll Be Here - Past)

[1211]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Taichi Ishidate
Guió: Jukki Hanada (novel·la: Nagomu Torii)
Música: Hikaru Nanase
Estudi: Kyoto Animation
Veus de doblatge: Kenn, Risa Taneda, Minori Chihara
Estrena: 14/03/15
Títol original: 劇場版 境界の彼方 I'LL BE HERE 過去篇

[ Animació, acció, comèdia, fantasia, escolar ] 1 h. 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,72) (74.161)

Sinopsi

IMDb (6,6) (642):
“Reexplica els esdeveniments de la sèrie d'anime en una pel·lícula: la Mirai Kuriyama és l'única supervivent d'un clan de guerrers del món espiritual amb el poder d'utilitzar la seva sang com a armes. Com a tal, la Mirai té l'encàrrec de caçar i matar yōmu, criatures que es diu que són la manifestació d'emocions humanes negatives. Un dia, mentre pensava profundament al terrat de l'escola, la Mirai es troba amb l’Akihito Kanbara, un rar mestiç de yōmu en forma humana. En un estat de pànic, li submergeix el seu sabre de sang només per adonar-se que és un ésser immortal. A partir d'aleshores, els dos formen una amistat improvisada que gira al voltant de la Mirai que constantment intenta matar l’Akihito, en un esforç per augmentar la seva pròpia confiança vacil·lant com a guerrera del món espiritual. Finalment, l'Akihito també aconsegueix convèncer-la perquè s'uneixi al Club Literari, que acull altres dos poderosos guerrers del món espiritual, el Hiroomi i la Mitsuki Nase. Tanmateix, a mesura que el vincle del grup s'enforteix, també ho fa la tenacitat dels yōmu que els envolten. Les seves desventures aviat es convertiran en una lluita per la supervivència a mesura que s'acosta l'alliberament inevitable del yōmu més poderós, el Més enllà del Límit.”

Crítica

Quina gran decepció! Resum de la sèrie en format pel·lícula…

Basada en una novel·la lleugera escrita per Nagomu Torii i il·lustrada per Tomoyo Kamoi ja conclosa, publicada entre 2012 i 2013 amb un total de tres volums.

Sí que és veritat que, segons com es miri, tal com es planteja en la pel·lícula està més ben explicat cronològicament que a l’anime, encara que també podria ser que ara hi ha hagut una millor traducció, però per tornar a veure el mateix una altra vegada… doncs no!

Sembla que la segona part de la pel·lícula (Mirai-hen - Future) sí que hi ha contingut nou… esperarem.




Resum (amb espòilers)

El cap de la família Nase a la ciutat de Nagatsuki, la Izumi, es posa en contacte amb la Mirai Kuriyama, un membre del clan que ha maleït la sang, i li encomana la missió de matar l’Akihito Kanbara, un mig-yōmu immortal. De camí cap a casa, l'Akihito s'adona de la Mirai al terrat de l'escola i s'apressa per salvar-la de suïcidar-se, només perquè la Mirai l'apunyala amb una espasa formada amb la seva sang. Aquesta reunió porta a que la Mirai intenti matar l'Akihito en múltiples ocasions i que tots dos es coneguin. Mentrestant, la Miroku Fujima del Departament d'Observació dels Guerrers del Món Espiritual es reuneix amb la Izumi per informar-la sobre el yōmu anomenat Ombra Buida. En un penya-segat, l'Akihito és posseït per l'Ombra Buida i suplica a la Mirai que li injecti la seva sang. Després que la Mirai forcés l'Ombra Buida i la destruís, el Hiroomi Nase, la Shizuku Ninomiya i l’Ayaka Shindō contenen l'Akihito debilitat mentre el seu costat yōmu està a punt de sortir a la superfície. Els tres no aconsegueixen aturar un Akihito transformat, però la Mirai aconsegueix pacificar el seu yōmu i recuperar-lo. Durant un festival de fanals, la Mirai li diu a la Izumi que ha decidit no matar l'Akihito mentre es manté fidel a la seva missió.

Després de deixar enrere a l'Akihito, la Mirai i el seu germà Hiroomi, la Mitsuki coneix el Miroku, que després explica que la calma que s'acosta, un fenomen en què tots els yōmu es tornen febles, és causada per un yōmu anomenat Més enllà del Límit (Kyōkai no Kanata en japonès o Beyond the Boundary en anglès). El Hiroomi apareix i es baralla amb el Miroku abans que aquest s'escapi. Durant la Calma, l’Akihito i la seva meitat yōmu es debiliten i aquest últim es manifesta. L'Akihito transformat lluita breument amb la Izumi abans d'escapar. La Izumi li diu a la Mirai que la seva sang pot extreure el yōmu de l'Akihito del seu cos per salvar-lo, però a costa de la seva vida i li dona la seva ubicació. La Mirai troba l'Akihito transformat en un bosc i es baralla amb ell fins que aconsegueix incapacitar-lo. L'Akihito es desperta dins del seu apartament i troba la Mirai cuidant-lo. Un temps més tard dins de l'habitació del Club de Literatura, la Mirai revela que està somiant des del seu "despertar" i que la seva existència es deu a una part de la seva sang dins del seu cos, ja que ja no existeix al món real abans d'acomiadar-se amb un petó. L'Akihito es desperta a l'habitació d'un hospital i s'assabenta que fa tres mesos que està inconscient des de la seva última trobada amb la Mirai.

La Mirai es veu al món de Més enllà del Límit juntament amb un titella sense sentit de l’Akihito i més tard s'enfronta a una batalla amb el yōmu. Mentrestant, l'Akihito sent sorolls que provenen del cel, amb l'Ayaka explicant que és la seva meitat yōmu, Més enllà del Límit, que una vegada va habitar el seu cos. L'Akihito llegeix l'últim missatge de text de la Mirai i esclata a plorar. Algun temps més tard a la nit, el Hiroomi, la Mitsuki, la Shizuku i la Sakura Inami són testimonis de múltiples yōmu absorbits per una esfera negra al cel i es troben amb l'Akihito que va a la sala del Club de Literatura. Aleshores, el grup coneix a la Yayoi, la mare d'Akihito, que revela que la Mirai és viva. Amb l'ajuda de la seva pedra yōmu que li va ser desallotjada durant l'incident de l’Ombra Buida, l’Akihito es fusiona amb un tros de Més enllà del Límit i el seu titella al seu món. Aleshores es retroba amb la Mirai, que tots dos planegen derrotar el Més enllà del Límit.

La Mirai finalment arriba al nucli de Més enllà del Límit amb l'ajuda de l'Akihito i el destrueix amb la seva espasa. Aleshores, els dos es troben envoltats pels mals records de l'Akihito. Mentre es calmen, els dos estan envoltats de múltiples yōmu, que maten. Aleshores, l’Akihito derrota Més enllà del Límit, que pren la forma de si mateix i la torna a absorbir en ell mateix. Després de donar-li cops al cap i dir el seu agraïment, l'Akihito troba que la Mirai desapareix lentament a causa de la derrota de Més enllà del Límit. Aleshores, salta del món en ruines de Més enllà del Límit per salvar l'anell que ella ha deixat. Poc després després de l'incident, l'Akihito detecta la Mirai al terrat de l'escola i li confessa el seu amor mentre li regala unes ulleres de marc vermell. En una escena posterior als crèdits, la Mirai porta les ulleres, però de sobte recorda els records de la seva mare i el seu temps amb l’Akihito mentre comencen a desaparèixer. Després, qüestiona la seva identitat i la de l'Akihito.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada