Bloc personal,

dimarts, 5 de desembre del 2023

Vampire in the Garden (2022) ONA

[444]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ryōtarō Makihara
Guió: Ryōtarō Makihara
Música: Yoshihiro Ike
Estudi: Wit Studio
Veus de doblatge: Megumi Han, Yū Kobayashi, Chiaki Kobayashi
Emissió: 16/05/22 (ONA de Netflix)
Títol original: ヴァンパイア・イン・ザ・ガーデン (Vanpaia in za Gāden)

[ Animació, fantasia fosca, acció, militars, vampirs ] 5 capítols de 24-30 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,12) (30.264)

Sinopsi

IMDb (6,7) (1,7K):
“En el món dividit del futur, dues noies volen fer el prohibit: l'humà vol tocar el violí i el vampir vol veure un món més ampli.”

Crítica

Un pèl fosca, autoconclusiva i a mig camí amb un vídeo joc: molt interessant, però millor realitzada…

Sèrie original produïda per Wit Studio sota encàrrec directe de Netflix.

Per la qualitat de la sèrie, sembla que ha tingut poca repercussió. Sí és veritat que, al final, et quedes una mica fred: amb moltes ganes de molt més.

Resum (amb espòilers)

Durant un hivern fa molt de temps, vampirs gairebé immortals van començar a plagar el món. A mesura que la seva població va créixer a un ritme sorprenent, van deixar ràpidament la humanitat del seu lloc a la part superior de la cadena alimentària. Desesperats per evitar l'extinció, els humans supervivents es van concentrar en el seu últim refugi segur: una petita ciutat envoltada d'un enorme mur. Allà, han fet la guerra contra els vampirs durant molts anys.

Enmig d'un atac especialment brutal dels vampirs, un soldat humà anomenat Momo es troba amb Fiine, la reina dels seus enemics. Després de veure-la tractar de salvar la millor amiga de la Momo d'un vampir arrasat, la Momo segueix a Fiine de tornada a casa seva. És allà que Momo connecta amb Fiine pel seu amor per la música i el seu desig d'escapar de la baralla.

Perseguint aquest objectiu d'escapament, els dos decideixen viatjar cap a un suposat paradís on conviuen humans i vampirs, tot i no estar segurs de la seva existència. No obstant això, Momo i Fiine estan sent l'objectiu d'ambdues races, que primer hauran d'evadir si esperen arribar al seu destí d'una sola peça.

==

Episodi 1. Després d'una guerra contra els vampirs, les restes de la humanitat resideixen en una ciutat envoltada d'un mur de llum per evitar els vampirs. A causa de l'oïda sensible dels vampirs, la música i el cant estan prohibits. El jove soldat Momo dubta a matar un nen vampir que li lliura una caixa de música. La mare de Momo, Nobara, general de l'exèrcit, està jubilosa. Els vampirs han començat a injectar-se una droga durant la batalla que augmenta la seva força a costa de morir ràpidament, cosa que suggereix que s'estan desesperant. Fine, la reina dels vampirs, sovint ignora els seus deures per assistir a festes fastuoses. En secret, està malalta per negar-se a beure sang i està deprimida. La Nobara descobreix la caixa de música i s'enfuria, provocant que Momo fugi. Els vampirs ataquen la ciutat per destruir la torre que alimenta els llums. Bon testimoni de Momo amb la caixa de música, demanant morir per escapar de la misèria del món. La millor amiga de Momo, Mirena, és assassinada. Fine salva Momo i els dos fugen junts. Els vampirs es veuen obligats a retirar-se quan el seu atac falla.

Episodi 2. La Nobara envia el seu germà Kubo a buscar la Momo. Amagada a la seva mansió, Fine intenta introduir la música en Momo, però està massa molesta per la mort de la seva amiga. La Momo troba una imatge a la caixa de música d'un lloc anomenat Eden, on vampirs i humans gaudeixen de la música junts. L'amic i servent de Fine, Allegro, s'encarrega de portar Fine de tornada. Fine reconforta la Momo i explica que la música és una manera d'expressar emocions. Kubo intercanvia sang amb vampirs famolencs i s'assabenta del castell. La Momo agraeix a Fine per intentar salvar la Mirena i li demana que l'ajudi a cantar. Kubo ataca la mansió al mateix temps que arriben els vampirs, es produeix una batalla i Fine salva la Momo, escapant al seu cotxe i rient junts. Amb la mansió destruïda, la Momo suggereix que trobin l'Eden, encara que Fine no està segur que existeixi realment.

Episodi 3. Els dos viatgen durant dies, escoltant música i unint-se. Nobaru és culpable de la traïció de la humanitat en Momo. La parella entra en una ciutat on els humans i els vampirs coexisteixen amb inquietuds intercanviant sang per or. Fine es posa malalta i la Momo es talla per fer-li beure, però Fine es nega. La Momo s'arrisca a demanar sang als humans, però és rebutjada, així que la roba. Els vampirs envaeixen l'hotel, creient que hi ha d'haver més humans a dins. Allegro captura la Momo, revelant que Fine una vegada va estar a prop d'un altre humà que la va trair. La Momo s'escapa amb Fine mentre els vampirs destrueixen l'hotel i cremen la caixa de música. Obliga a Fine a recuperar-se injectant sang a les seves venes i li pregunta per què Fine la va salvar si es deixava morir. Bé demana disculpes. Viatgen en vaixell per la costa i es desmaien durant una tempesta de neu. La Momo es desperta en un llit al costat d'un quadre de la imatge de la caixa de música. Un jove vampir li diu que ha arribat a Eden, una illa de la costa.

Episodi 4. La vampira, Alicia, mostra que hi ha electricitat, granges i els humans donen sang. Un vampir que pateix addicció a la sang està tancat en un vell submarí, cosa que fa que Fine se senti incòmode. Allegro assenyala que Fine només vol reviure el seu passat amb l'Aria. La Nobara està preparada per arrestar la seva filla o matar-la, preocupant-se més per la seva pròpia reputació. Fine deixa una nota i el seu punyal per a Momo, però els illencs la persegueixen. Momo s'amaga al submarí, on el vampir addicte revela que el seu poder curatiu genera l'electricitat de l'illa. Imatges com la de la caixa de música són trampes, atraient vampirs a l'Edèn perquè s'utilitzin com a bateries perquè els humans i els vampirs d'allà puguin mantenir la façana de la convivència. Alicia el mata i persegueix la Momo. Kubo arriba a l'illa i s'inicia la batalla. Momo llança un torpede sobre l'Alicia, destruint el submarí. La Momo comença a ofegar-se mentre Fine està tancada a una presó.

Episodi 5. Somia bé de perdre l'Aria abans d'escapar i salva la Momo. Intenten fugir junts, però Fine rep un tret i obliga a la Momo a escapar, prometent trobar l'Eden junts, però quan els humans li disparen de nou, s'injecta la droga dels vampirs. En Momo és atacat per Allegro que rep un tret al cor. Morint, li diu que salvi a Fine. Kubo fa duels a Fine, convertit en un monstre per la droga. La Momo intenta aturar-los, però Fine està més enllà de la raó i la mossega salvatgement. Superat pels records de l'Aria i l'amor per la Momo, Fine deixa viure en Kubo i s'envola amb la Momo. Tornant parcialment a la normalitat, Fine li diu a Momo de l'Ària, que li va ensenyar a pintar, ballar i tocar música, però més tard va ser assassinada per humans. Ella demana disculpes per tractar la Momo com un reemplaçament de l'Aria, ja que ha començat a estimar la Momo durant el seu temps junts. Abans de morir li demana a la Momo que la plori amb una cançó. Portant el seu cos per la muntanya, la Momo agraeix a la Nobara per ajudar-la a descobrir la vida que vol portar, i després marxa, ignorant les seves súpliques perquè la Momo torni. Anys més tard, la Momo ha fundat un autèntic Eden per a humans i vampirs i ensenya als seus fills a cantar i a ballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada