Bloc personal,

dilluns, 11 de desembre del 2023

Gekijōban Kyōkai no Kanata:
I'll Be Here - Mirai-hen (2015)
(Beyond the Boundary Movie:
I'll Be Here - Future)

[1212]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Taichi Ishidate
Guió: Jukki Hanada (novel·la: Nagomu Torii)
Música: Hikaru Nanase
Estudi: Kyoto Animation
Veus de doblatge: Kenn, Risa Taneda, Minori Chihara
Estrena: 25/04/15
Títol original: 劇場版 境界の彼方 I'LL BE HERE 未来篇

[ Animació, acció, comèdia, fantasia, escolar ] 1 h. 30 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,15) (132.842)

Sinopsi

IMDb (7,3) (1K):
“Ambientada un any més tard després dels esdeveniments de la sèrie d'anime amb una història original totalment nova. Després que l'Akihito Kanbara es reuneix amb la Mirai Kuriyama, a qui creia que havia desaparegut després de derrotar Més enllà del Límit, descobreix un fet desgarrador: la Mirai ha perdut tota la memòria d'ell, dels seus amics i del seu passat com a guerrera espiritual. L'Akihito està completament devastat, però s'adona que té una oportunitat única. La Mirai finalment pot viure la vida d'una noia normal, on estarà completament desproveïda de la societat sobrenatural que la va evitar i la va utilitzar. Tot i que tot és pel bé de la felicitat de la Mirai, el preu és car: l'Akihito i els seus amics han de mantenir en secret els seus orígens reals i, com a resultat, evitar fer-se amics amb ella. No obstant això, els records preocupants de l'antiga vida de la Mirai comencen a ressorgir gradualment i un misteriós nou mal condueix a un grup de criatures semblants a l'ombra a la ciutat amb l'objectiu de buscar-la. A mesura que les situacions es tornen greus, l'Akihito ha de lluitar per protegir-se a si mateix, als seus amics més propers i a la Mirai, la bellesa amb ulleres que més estima.”

Crítica

En aquesta, ara sí, han anat per feina i al que interessa de veritat…

Basada en una novel·la lleugera escrita per Nagomu Torii i il·lustrada per Tomoyo Kamoi ja conclosa, publicada entre 2012 i 2013 amb un total de tres volums.

Al final de la sèrie –i pel·lícula resum–, la Mirai que havia desaparegut per segon cop en la lluita contra el Més enllà del Límit, torna del no res, però al moment perd tota la memòria. L’Akihito i els seus companys no volen explicar-li res perquè volen que sigui feliç, però finalment, davant els successos devastadors provocats pel Miroku –que curiosament havien “eliminat” a la pel·lícula, però no a la sèrie–, ha de fer-se càrrec de la situació i, conjuntament amb l’Akihito, confesar-se els sentiments mutus.


L’animació és brutal, però cal dir que se m’arriba a fer un pèl pesada tanta batalla, no tant com a l’anime, perquè aquí està tot més mesurat. La resolució final de “y fueron felices y comieron perdices” és de les que a mi m’agraden.




Resum (amb espòilers)

Un any després de l'incident de Més enllà del Límit, l’Akihito i la Mitsuki són ara estudiants de tercer any, el Hiroomi s'ha graduat i s'ha fet càrrec del clan Nase després de la desaparició de la Izumi, i la Mirai ara és una estudiant de segon any amb amnèsia. L’Akihito decideix amagar la veritat sobre la identitat de la Mirai per alliberar-la del seu miserable passat. La Sakura i l'Ai Shindō conviden a la Mirai a unir-se al tennis, però aquesta vol unir-se al Club de Literatura. Mentrestant, el Hiroomi i la Shizuku lluiten contra els humans negres, però aquest es retira. La Mirai i la Sakura se'n van a casa des de l'escola quan es troben amb el pessic negre i una misteriosa figura encaputxada, que telepàticament li pregunta a la Mirai si vol saber la seva identitat. L’Akihito i el Hiroomi arriben per salvar les noies, seguits per la Mitsuki. Aleshores, la Mirai insisteix que la Mitsuki i l’Akihito li expliquin la seva identitat, però el Hiroomi i la Mitsuki tapen a l'Akihito. Més tard a la nit, la Mirai troba que la sang de la seva mà esfona prop del seu anell.

La Mirai s'uneix al Club de Literatura com a vicepresidenta per invitació de la Mitsuki, que vol protegir-la. La Sakura i la Mitsuki s'acosten a l'Akihito i li diuen que la Mirai encara té un sentiment persistent relacionat amb ell. L'Akihito i la Mirai van a sopar junts. Després, la Mirai demana a l'Akihito que li digui la veritat sobre ella mateixa i la seva relació amb ell i revela que ha descobert la seva capacitat per formar una espasa amb la seva sang. De sobte, la figura encaputxada els ataca. La Mirai protegeix instintivament un Akihito ferit i la seva sang fa que la caputxa de la misteriosa figura es fongui, revelant la seva identitat com a la Izumi. La Izumi restaura alguns dels records de la Mirai, durant els quals hi arriba el Hiroomi i planta un encanteri de seguiment a la seva germana gran abans que aquesta fugi.

Al seu apartament, l’Akihito rep la visita de la seva mare Yayoi. La Yayoi li diu que ella i el Hiroomi tractaran amb la Izumi. Al seu apartament, la Mirai rep la visita de l'Akihito, però es preocupa quan rep una trucada telefònica de l'Akihito. El fals Akihito revela que és el Miroku, el responsable de la possessió de la Izumi i injecta a la Mirai un yōmu capaç de treure la foscor dins d'ella. Aleshores, la Mirai recorda el destí del seu clan i l'Akihito que posseïa el Més enllà del Límit. L’Akihito arriba i es veu atacat per una Mirai posseïda. La Mitsuki i la Shizuku detenen la Mirai, amb la Shizuku preparant la pista per escapar-los per portar-los al castigador darrere dels recents atacs. Mentrestant, el Hiroomi i l’Ayaka arriben a un bosc per fer front a la Izumi, però l’Ayaka teletransporta al Hiroomi per ajudar-lo a l’Akihito i es prepara per lluitar contra la Izumi.

L'Akihito, la Mitsuki i la Shizuku arriben a un edifici abandonat, on s'assabenten de les imatges arxivades que el Miroku ja és mort i que la Izumi és el seu vassall com a resultat de la injecció del mateix yōmu en el passat. La Mirai arriba i intenta matar l'Akihito, però el Hiroomi la deté. De sobte, una Ayaka derrotada en la seva forma yōmu és llançada a l'edifici per la Izumi, que més tard és incapacitada pel Hiroomi. l’Akihito es deixa apunyalar per la Mirai, durant el qual és transportat al seu subconscient i s'assabenta del seu passat. Ell aconsegueix treure-la de la seva misèria i l'ajuda a acceptar-la. Abans de tornar al món real, tots dos prometen que es quedaran amb l'altre per sempre. Mentrestant, la Yayoi està present amb el grup i es revela com la guardià entre els mons dels humans i els yōmu. Més tard es retroben amb l’Akihito i la Mirai, i les seves vides tornen a la normalitat després de l'incident. En una escena posterior als crèdits, l'Akihito i la Mirai es diuen “t’estimo”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada