Bloc personal,

divendres, 15 de desembre del 2023

Yū Yū Hakusho (2023) S01

[451]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shō Tsukikawa
Guió: Tatsurō Mishima (manga: Yoshihiro Togashi)
Música: Yutaka Yamada, F.A.M.E.'S. Project
Producció: Robot Communications, Kazutaka Sakamoto, Akira Morii
Actors: Takumi Kitamura, Shuhei Uesugi, Jun Shison, actors, actors
Emissió: 14/12/23
Títol original: 幽遊白書 (Netflix live-action)

[ Acció, aventura, comèdia dramàtica, fantasia ] 5 capítols de 45-56 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,9) (757):
“Un adolescent delinqüent és assassinat i ressuscita per servir com a investigador d’allò sobrenatural.”

Crítica

Un live-action d’allò més freaky i bizarre

Basada en un manga shōnen de Yoshihiro Togashi ja conclòs, publicat entre 1990 i 1994 amb un total de dinou volums. En la dècada dels anys noranta va tenir molt d’èxit gràcies a les quatre temporades de l’anime (1992-94: 112 capítols), a més dels OVAs (1994-96 i 2018) i les pel·lícules (The Movie de 1993 i Poltergeist Report de 1994).

El títol es pot trobar amb les dues primeres síl·labes juntes, separades, amb l’accent pla, sense accent, doble “u”, amb una estrella entremig…: Yū Yū Hakusho, Yu Yu Hakusho, Yuu Yuu Hakusho, YuYu Hakusho, 幽☆遊☆白書 o Yu☆Yu☆Hakusho. Els dos primers kanjis japonesos es pronuncien igual (Yū), però un vol dir “tranquil” (幽) i l’altre “gira” (遊). Hakusho (白書) vol dir “paper blanc”.

Personalment en desconeixia la seva existència fins que he vist que Netflix estava emetent aquesta petita joia del bizarre a través de la miniatura d’un fotograma amb l’increïble Hulk de color vermell.

Realment és molt dolenta, com no podria ser d’altra manera un live-action basat en un manga de fantasia, però només són cinc capítols i es fa entretingut.

Resum (amb espòilers)

Després de perdre la vida en un acte heroic, el rebel Yusuke Urameshi és triat Detectiu Espiritual per investigar casos relacionats amb yōkai perillosos. El seu plat preferit? El ramen. La seva tècnica insígnia? La reigan. Un adolescent rebel, ara ha d'aprendre a fer servir els seus nous poders per protegir els seus éssers estimats.

==

1.- Episodi 1. Mentre assimila la dura realitat, el Yusuke rep la visita d'algú del Món Espiritual. Mentrestant, unes forces malignes desfermen el caos al Món dels Humans.

2.- Episodi 2. Els criminals yōkai roben tres objectes perillosos. Mentre el Yusuke intenta dominar els seus nous poders, uns nens es desmaien misteriosament en un parc.

3.- Episodi 3. El Yusuke, encarregat de recuperar el darrer objecte perillós, es cola en una mansió. Més tard, el Koenma li busca una mentora de primera per ajudar-lo amb el seu entrenament.

4.- Episodi 4. A l'illa Kubikukuri, el grup del Yusuke se separa per enfrontar-se als seus enemics. Tancada en una cel·la, la Keiko topa amb la Yukina i posa en marxa un pla de fugida.

5. Episodi 5. El Yusuke es veu les cares amb el Toguro i descobreix la devastadora veritat. El Koenma intenta fer entrar en raó la Sakyo mentre el Món dels Dimonis s'obre ràpidament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada