Bloc personal,

dijous, 7 de desembre del 2023

Odd Taxi (2021) S01

[446]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Baku Kinoshita
Guió: Kazuya Konomoto (manga: Kazuya Konomoto)
Música: OMSB, Punpee, Vava
Estudi: OLM Team Yoshioka, P.I.C.S.o
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Riho Iida, Ryōhei Kimura
Emissió: 06/04/21 - 29/06/21
Títol original: オッドタクシー (Oddo Takushī)

[ Animació, comèdia, drama, crim, misteri, suspens, seinen ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList (8,68) (204.182)

Sinopsi

IMDb (8,4) (5,4K):
“En una ciutat que hauria de ser familiar, hi ha la sensació d'alguna cosa una mica diferent.”

Crítica

Una genialitat que no ha tingut prou reconeixement… (penso)

Basat en un manga de Kazuya Konomoto ja conclòs, publicat entre 2021 i 2022 amb un total de 5 volums. Hi ha una adaptació a novel·la i un spin-off actualment en publicació. També en van fer una pel·lícula el 2022 (Odd Taxi: In the Woods) que, sembla, no ha tingut la bona valoració que ha tingut la sèrie (6,2 a MyAnimeList i IMDb per la pel·lícula). No sé si l’acabaré veient…

Vaig començar a veure aquesta sèrie abans de veure Blue Eye Samurai (2023) S01 i, en els primers capítols, em va semblar brutal. Però quan vaig acabar la de la samurai, aquesta sèrie se’m va fer un pèl pesada i difícil de seguir amb la mateixa alegria que la vaig començar. De totes maneres, amb la resolució de totes les trames creuades cap al final i, sobretot, amb el gir final referent a humans i animals, l’hi he tornat a agafar el gustet.




Resum (amb espòilers)

Excèntrica i contundent, la morsa Hiroshi Odokawa porta una vida relativament normal. Condueix un taxi per guanyar-se la vida, i allà coneix diverses persones úniques: el Taichi Kabasawa sense feina que està decidit a tornar-se viral, la misteriosa infermera Miho Shirakawa, el duet còmic "Homo Sapiens" en dificultats i Dobu, un bon home, però delinqüent conegut.

Però la senzilla forma de vida d'Odokawa està a punt de capgirar-se. El cas d'una noia desapareguda que la policia ha estat rastrejant el porta de nou, i ara tant la yakuza com un duet de policies corruptes estan al seu darrere.

==

1.- El conductor excèntric. A la nit, el taxista de morsa Hiroshi Odokawa recull l'estudiant universitari hipopòtam nan Taichi Kabasawa, que publica una selfie amb Odokawa amb l'esperança de fer-se viral a les xarxes socials. De moment, sent detingut pels policies bessons idèntics de suricates Kenshiro i Koshiro Daimon, Odokawa els diu que no ha vist un gàngster babuino gelada anomenat Dobu. A Nerima, Odokawa deixa en Kabasawa, que accidentalment deixa el seu mòbil al taxi. La publicació de selfie viral va capturar una imatge de Dobu al fons. A casa, l'Odokawa parla amb algú que viu al seu armari, però no responen. L'endemà al matí, l'Odokawa visita la clínica per veure el metge goril·la Ayumu Goriki i la infermera d'alpaca Miho Shirakawa. Quan Odokawa s'acosta al seu taxi, Kenshiro confisca una targeta SD de la càmera de comandament, sospitant que Odokawa ha segrestat una estudiant de secundària. En una izakaya, el conserge de gibons blancs Eiji Kakihana menteix sobre els seus ingressos anuals en una aplicació de cites. Goriki, Kakihana i el propietari del cangur izakaya, Taeko Harada, tenen una discussió sobre Dobu. Poc després, Goriki és alertat que alguns medicaments van ser robats de la clínica. Shirakawa agafa un viatge al taxi d'Odokawa, mentre Kenshiro dóna la targeta SD a Dobu a canvi d'un suborn.

2.- Com passar una nit llarga. En una sauna, Kakihana s'assabenta que l'Odokawa i la Shirakawa van intercanviar números de telèfon al final del viatge. Kakihana rep un partit a l'aplicació de cites amb el gat calico Shiho Ichimura. En un concert de debut, el caniche de joguina Rui Nikaid®, la cantant principal del nou grup d'ídols anomenat Mystery Kiss, confia al seu superfan Shun Imai que Mystery Kiss té problemes per guanyar popularitat. L'Imai se sorprèn que Ichimura i el gat negre Yuki Mitsuya, que són els cantants de seguretat de Mystery Kiss, estiguessin obligats contractualment a portar màscares per al concert de debut. El gerent de la guineu vermella, Fuyuki Yamamoto, diu a Ichimura i Mitsuya que venguin mercaderies sobrants fora del local. Tot i gastar diners en bitllets de loteria amb l'esperança de comprar àlbums de CD de Mystery Kiss, l'Imai fa un viatge amb Odokawa, que finalment es regateja perquè l'Imai un viatge a Shinjuku. L'Imai demana els números de la sort d'Odokawa abans de marxar. A continuació, Odokawa recull el senglar Kensuke Shibagaki i el cavall Atsuya Baba, el duet de comèdia manzai anomenat Homosapiens. Baba rep una trucada per aparèixer en un programa de menjar durant el dia sense Shibagaki. Després de deixar a Shibagaki i Baba a la NHK, Odokawa aviat és detingut a punta de pistola quan Dobu entra al taxi.

3.- Compte amb els plomalls prestats. De tornada a la sauna, en Kakihana escolta el cap de tapir yakuza Shigeru Kuroda parlant per telèfon amb Dobu sobre el cas de la noia desapareguda. Odokawa envia en secret un senyal de socors al seu taxi. Després que Dobu admet que té la targeta SD de la càmera de tauler, l'Odokawa s'assabenta que el gàngster porc espí Haruhito Yano ha difós rumors falsos sobre Dobu. Kenshiro i Koshiro s'aturen al taxi, però només Kenshiro surt del cotxe de policia i acomiada tant en Odokawa com en Dobu. Acceptant cooperar quan Dobu amenaça de fer mal a Shirakawa, Odokawa deixa en Dobu a Shinjuku, on Dobu enterra el seu revòlver. Arribant tard a la seva cita amb Shirakawa al parc, Odokawa fa girar el seu taxi davant del desenvolupador de videojocs puma Hajime Tanaka als carrers. Al parc, l'Odokawa i la Shirakawa miren junts la sortida del sol i parlen de capoeira. Després de deixar a Shirakawa a la clínica, l'Odokawa es troba amb Kakihana a l'izakaya, i aviat s'assabenta que Kakihana va introduir informació falsa al seu perfil a l'aplicació de cites. En Shirakawa es posa en contacte amb l'Odokawa, dient que en Goriki ha desaparegut. Kakihana es reuneix amb Ichimura a una parada d'autobús a Arakawa, sense saber que Yamamoto i el gàngster d'ós polar Togo Sekiguchi el segueixen.

4.- La revolució de Tanaka. Tanaka recorda quan va recollir gomes d'esborrar novetats per encaixar amb els seus companys durant el tercer grau fa setze anys. Va rebre una cacatúa grisa mascle com a regal del seu pare. Més tard, va utilitzar la targeta de crèdit del seu pare per comprar una goma d'esborrar rara que s'assemblava a l'intèrpret de rakugo mandrill Donraku Shofutei, i finalment va fer una oferta de 100.000 yenes en una subhasta en línia. Tanmateix, l'esborrany no va arribar mai a casa seva i els seus companys van passar a jugar a futbol. Quan va començar a treballar en una empresa de videojocs fa quatre anys, Tanaka es va fer addicte al joc per a mòbils Zooden. Finalment, va gastar 5.000.000 yenes per recollir espècies súper rares. En adquirir finalment el dodo ultra rar, la celebració de Tanaka és de curta durada quan Odokawa va desviar el seu taxi davant de Tanaka, que en conseqüència deixa caure el seu telèfon mòbil a una rasa. Després de reparar el seu telèfon mòbil i restaurar la seva còpia de seguretat de dades, Tanaka descobreix que Zooden no va registrar el dodo abans que les seves dades s'estavellessin. Deambulant cap a casa, Tanaka cau en la desesperació i es dirigeix al parc per enterrar la seva cacatúa ara morta. Troba el revòlver de Dobu enterrat a la brutícia. Després de passar per Shibagaki pels carrers l'endemà, un Tanaka venjatiu aviat veu Odokawa passant en el seu taxi.

5.- No em digueu ídol. Yamamoto aclama el taxi d'Odokawa, portant a Mitsuya i Ichimura per separat a un estudi a Sasazuka. A Mitsuya li agrada el pollastre fregit, mentre que a Ichimura li agraden les bombes de bany. Quan l'Odokawa porta a Yamamoto a la seva oficina de l'agència a Kamimeguro, Odokawa deixa escapar que va deixar una altra noia a prop de l'oficina de l'agència fa dues setmanes. Fora de l'oficina de l'agència, Odokawa es nega a vendre les dades de la seva càmera de tauler a Yamamoto. Mentrestant, Tanaka segueix l'Odokawa en un altre taxi fins a casa seva, sense que Odokawa ho sap. Més tard a la nit, en Goriki li diu a l'Odokawa que planeja tancar temporalment la seva clínica per por de ser culpat dels medicaments que falten encara que en Shirakawa sigui el culpable. Després, Dobu confirma que Shirakawa estava pagant el seu deute venent-li els medicaments robats. Odokawa torna el favor esmentant que Yamamoto volia comprar les dades de la càmera de tauler. Kakihana surt a una cita amb Ichimura en un restaurant elegant. Mentre es desplaça pel seu telèfon mòbil, Ichimura descobreix una foto d'Imai suposadament guanyant 1.000.000.000 de yenes a la loteria, així com un vídeo viral de Kabasawa jurant perseguir Dobu. Quan Kakihana paga el menjar en efectiu, el seu rebut revela un préstec per un total de 100.000 yenes.

6.- Deixa'm sentir-te dir: "Què dimonis?" Com que els números de la sort d'Odokawa van permetre a l'Imai guanyar la loteria, Imai decideix tornar-li el favor tractant a l'Odokawa en un club de cabaret on treballa a temps parcial. Tot i que l'Odokawa se sent socialment incòmode, es veu obligat a fugir al lavabo quan Tanaka va aparèixer amb una màscara de calavera i sostenint el revòlver. També hi treballa a temps parcial, Shibagaki arrisca la seva vida mentre aconsegueix distreure en Tanaka. Al parc, l'Odokawa s'assabenta de mala gana que Shirakawa es va acostar inicialment a ell amb l'esperança d'utilitzar el seu taxi en una escapada a l'escena del crim quan Dobu planeja un futur robatori a un banc, així com el fet que encara li deu a Dobu 3.000.000 ¥ en interessos exorbitants després d'haver estat endeutada amb ell durant quatre anys. L'endemà, Dobu ensenya a l'Odokawa un vídeo viral de Kabasawa acusant a Dobu de l'incident del tiroteig al club de cabaret. Oferint-se a restaurar la clínica d'en Goriki i trobar Tanaka si l'Odokawa l'ajudarà a atrapar Kabasawa, Dobu accepta la condició d'Odokawa per alleujar el deute de Shirakawa. S'ha revelat que està sortint en secret amb Nikaid®, Baba té una agenda plena d'aparicions a la televisió i té problemes per trobar temps per practicar la seva rutina de comèdia amb Shibagaki.

7.- Truc o tracte. Incapaç de trobar Kabasawa, Odokawa torna a casa amb una bala disparada a través de la seva finestra a una paret. L'Odokawa porta en Koshiro a casa seva i li mostra el cartutx recuperat. Koshiro s'assabenta que Kenshiro està en comú amb Dobu, que és rival amb Yano que treballa per a Kuroda, mentre que els vídeos virals de Kabasawa, l'incident del tiroteig de Tanaka, el robatori de medicaments de Shirakawa i l'aturada de la clínica de Goriki giren al voltant d'això. Abans que en Koshiro pugui inspeccionar l'habitació d'Odokawa, és enviat per fer front a un cos femení no identificat que es troba a la desembocadura del riu Sumida. Després d'assabentar-se que Shirakawa va col·laborar anteriorment amb Dobu, en Goriki li demana que l'ajudi a tractar l'Odokawa. Kakihana es reuneix amb Ichimura en un lloc de construcció, només per ser capturat per Yamamoto i Sekiguchi. A Shibuya, l'Odokawa xoca accidentalment amb en Yano amb un scooter. En un restaurant, l'Odokawa es troba amb Dobu amb una màscara de calavera. Mystery Kiss actua durant un festival de Halloween. En veure un home que portava una màscara de calavera, l'Odokawa i en Dobu descobreixen que no és Tanaka. Amb una màscara de pallasso, Kabasawa fa una gravació de vídeo al seu mòbil i fuig d'Odokawa i Dobu. Revelat que treballa amb Sekiguchi, Yano es prepara per torturar a Kakihana en un magatzem del moll de Shibaura.

8.- Beneir-te. Després de torturar a Kakihana, en Yano s'adona que Kakihana s'està ofegant en deutes. En Yamamoto es posa en contacte amb Odokawa per demanar-li que el portessin a ell i a l'Ichimura al magatzem del moll de Shibaura. Iniciant el pla de Dobu, Odokawa ofereix vendre les dades de la càmera de tauler per 1.000.000.000 de yenes abans de deixar Yamamoto i Ichimura. Quan Yamamoto informa a Sekiguchi que l'Ichimura vol participar en els jocs del teixó, Ichimura li diu a la Kakihana que mai li va agradar passar temps amb ell. Goriki convida a l'Odokawa a passar l'estona a l'izakaya, intentant descobrir la font de l'aparent sinestèsia d'Odokawa. Quan Yamamoto li diu a Sekiguchi que l'Imai té 1.000.000.000 de yenes i que pot gastar-los en Mystery Kiss, en Yano sospita que Dobu està implicat d'alguna manera i té previst fer ús de Kakihana. Més tard, Odokawa enregistra en secret una gravació d'àudio de Dobu que planeja robar a l'Imai quan retiri el seu guany de loteria del banc, així com el fet que Kenshiro està en comú amb Dobu. Després d'enviar l'enregistrament d'àudio a Koshiro, Odokawa intenta convèncer l'Imai perquè editi la seva publicació a les xarxes socials dient que va fingir guanyar la loteria. Quan l'Imai esmenta que les coses finalment comencen a canviar, l'Odokawa s'adona que en Kakihana ha estat segrestada.

9.- La melancolia de l'heroi. Després d'haver escoltat l'enregistrament d'àudio, Koshiro li diu a Odokawa que està fora de la seva jurisdicció per arrestar en Kenshiro. En un altre lloc, Kabasawa està dormint amb la conill freelance Reina, que segueix a Kabasawa a les xarxes socials. Com que Kabasawa es penedeix de ser una celebritat d'Internet, rep un missatge d'Odokawa per trobar-se amb Dobu al moll de Shibaura. Mentre condueix Dobu fins al moll de Shibaura, Tanaka li dispara a Odokawa que condueix una furgoneta blanca. Odokawa aconsegueix perdre Tanaka i es dirigeix cap al moll de Shibaura. Quan Odokawa i Dobu s'apropen al magatzem, Dobu lluita contra Sekiguchi mentre Odokawa rescata en Kakihana. Després de rebre un tret a la cama per una figura invisible, Dobu sotmet Kabasawa quan apareix per prendre el mèrit. Kabasawa es veu obligat a tancar les seves xarxes socials com a compensació per provocar una multitud en línia contra Dobu. L'endemà, en Goriki coneix la casera de carlins d'Odokawa. Esmenta que Odokawa ha estat recolzat durant tota la infància per una fundació misteriosa que li compensava el lloguer i les necessitats bàsiques, però Odokawa va insistir a tornar els diners addicionals quan va començar a treballar com a taxista. Aleshores, Goriki s'assabenta que els dos pares d'Odokawa estan morts.

10.- No tenim demà. Quan Homosapiens perd una competició de comèdia, Shibagaki es nega a formar equip amb l'escola secundària girafa Satoshi Nagashima, que és un fan obsessiu dels Homosapiens. Després de veure una publicació a les xarxes socials d'Imai amb un bitllet de loteria fals, en Yano descobreix ràpidament l'enginy perquè el bitllet de loteria estava mal editat. Mentrestant, l'Odokawa intenta fer que Yamamoto derroqui en Yano. Yamamoto utilitza un cinturó per intentar estranyar a l'Odokawa, que es salva quan Shirakawa arriba puntualment i fa capoeira a Yamamoto. Amb Yamamoto ara derrotat, accepta ajudar a enderrocar en Yano a canvi de la protecció de Mystery Kiss. Odokawa finalment troba un dispositiu GPS amagat al seient del darrere del taxi. A la sauna, l'Odokawa coneix la Kuroda, que creu que probablement Odokawa no és la culpable del cas de la noia desapareguda. Sekiguchi aconsegueix identificar el parador d'Imai a partir de les seves publicacions recents a les xarxes socials. Dobu explica a l'Odokawa les etapes del pla de robatori de bancs, amb el nom en clau "Odd Taxi". L'endemà, Odokawa transmet els seus propis girs d'aquest pla a Yamamoto i Imai individualment. Quan la notícia informa que el cadàver ha estat identificat com Mitsuya, Odokawa murmura que no és ella.

11.- Si poguéssim tornar a aquell dia. En el passat, després que es formés Mystery Kiss, en Nikaido va intercanviar informació de contacte amb Baba en un tren. Quan Mystery Kiss va assajar davant d'un productor de porcs, volia que Mitsuya fos el cantant principal. En Nikaido va trucar a la Mitsuya per reunir-se a l'oficina de l'agència de Yamamoto, però en Nikaido hi va arribar només per trobar que Mitsuya ja estava morta. En Yano i en Sekiguchi van ser cridats per ajudar en Nikaido i Yamamoto a disposar del cos de Mitsuya al moll de Shibaura i presentar una denúncia de persona desapareguda. En Yamamoto va presentar a Sakura Wadagaki, semblant a Mitsuya, com a nou membre de Mystery Kiss. Tot i que l'informe de la persona desapareguda es va retirar en silenci, hi va haver un final solt amb les dades de la càmera de tauler d'Odokawa. En el present, Dobu li diu a Odokawa que el robatori al banc podria ser frustrat. Baba decideix bruscament trencar els llaços amb Shibagaki just abans del grup de perdedors de la competició de comèdia. Goriki s'assabenta que els pares d'Odokawa van estavellar la seva furgoneta al moll de Takeshiba en un doble suïcidi forçat, mentre que l'Odokawa va escapar pel seu compte en estat crític. Durant una conferència de premsa, Yamamoto admet que Wadagaki va substituir en Mitsuya quan aquest va desaparèixer, revelant que Mitsuya era la filla de Shofutei. Kenshiro parla amb Odokawa sobre Koshiro. Yano i Sekiguchi acompanyen l'Imai al banc en una furgoneta negra, mentre en Dobu mira a prop des d'una altra furgoneta negra.

12.- No n'hi ha prou. Yano i Sekiguchi, sense saber-ho, reben nou de cada deu maletes de diners falsos abans que Dobu rebi les nou maletes de diners genuïns poc després. Durant el tram de perdedors de la competició de comèdia, Homosapiens realitza una rutina de comèdia a l'escenari, però en Shibagaki aviat es trenca davant de Baba. En un pont prop del moll d'Hinode, Kenshiro s'atura en Yano i Sekiguchi, mentre allibera l'Imai. Just quan en Yano descobreix les nou maletes de diners falsificats, Dobu s'allunya amb la seva furgoneta, després d'haver agafat la desena maleta de diners genuïns. Dobu es reuneix amb l'Odokawa, que condueix a un aparcament a Shimbashi per recollir les altres nou maletes de diners genuïns. Odokawa i Dobu veuen Tanaka sostenint el revòlver, tot i que suposadament Tanaka va utilitzar les sis bales. Quan Tanaka demana disculpes a l'Odokawa, la rara goma d'esborrar cau de la butxaca de l'abric d'Odokawa. Descobrint que Dobu estava darrere de l'estafa de la subhasta en línia i que ocupava el primer lloc a Zooden, Tanaka dispara a l'abdomen de Dobu abans de fugir en pànic. Odokawa abandona en Dobu i es prepara per deixar les nou maletes de diners genuïns a la furgoneta d'en Dobu per a l'Imai. Després d'haver segrestat el cotxe de policia de Kenshiro, Yano i Sekiguchi s'enfronten a una persecució de cotxes contra Odokawa.

13.- Cap a on? Sent un introvertit durant la infància i tenint afinitat amb els animals del zoològic, Odokawa es va despertar en un hospital després que els seus pares es van suïcidar doblement. Va patir una condició mental anomenada agnòsia visual causada per una disfunció executiva, imaginant-se a tothom com a animals del zoològic antropomòrfic. La persecució de cotxes, que es va informar a la notícia, acaba amb Odokawa sortint del pont i caient en picat al riu. Els altres personatges principals, que tenen les seves pròpies lluites, són testimonis d'aquest esdeveniment. Shirakawa salva l'Odokawa d'ofegar-se al riu. Odokawa veu tothom com a humans quan recupera la consciència en una ambulància i és traslladat a l'hospital. Koshiro va ser qui abans va disparar a Dobu a la cama. Nikaido és arrestat com a sospitós d'assassinat, mentre que Yamamoto, Yano i Sekiguchi són arrestats com a còmplices. L'Imai li dóna a Odokawa 100.000.000 de yenes recuperats del maleter del taxi. A la sauna, Odokawa dóna els diners a Kuroda, que ha estat donant suport als orfes. Odokawa arriba a casa i s'assabenta que un gat real vivia al seu armari. Els altres personatges principals es veuen donant voltes. Va ser revelat com qui va assassinar en Mitsuya, Wadagaki entra al taxi d'Odokawa amb l'esperança de lligar els cabots solts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada