Bloc personal,

dijous, 22 de juny del 2023

Mahō Tsukai no Yome (2023) S02 Part 1
(The Ancient Magus’ Bride)

[367]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kazuaki Terasawa
Guió: Kazuaki Terasawa (manga: Kore Yamazaki)
Música: Junichi Matsumoto
Estudi: Studio Kafka
Veus de doblatge: Atsumi Tanezaki, Ryōta Takeuchi, Koki Uchiyama
Emissió: 06/04/23 - 22/06/23
Títol original: 魔法使いの嫁

[ Animació, fantasia fosca, misteri, sobrenatural ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,7):
“La Hatori Chise, de 15 anys, perduda, sense esperança i sense família, es ven a un mag no humà conegut com Elias Ainsworth. Vacil·lant, comença una nova vida amb ell com la seva nova aprenent.”

Crítica

Ara, recorda massa a Harry Potter, però manté la innocència de la història original…

Basat en un manga shōnen de Kore Yamazaki actualment en publicació des de 2013 amb un total de 19 volums, a dia d’avui.

Els molts anys de diferència entre la primera temporada (2017) i aquesta segona (2023) fa que moltes coses les recordi com en una boirina. A més hi han hagut un parell d’OVAs abans de la primera i segona temporada, amb tres capítols cadascun, però també molt espaiats en el temps, fet que fa dissipar el records.

[   Abans de la primera temporada hi va haver un OVA de tres capítols, que va servir a mode de prequel·la (2016-17): Els que esperen una estrella (Hoshi Matsu Hito - Those Awaiting a Star). Just abans d’aquesta segona temporada hi ha hagut un altre OVA, una mena d’spin-off, també de tres capítols (2022-23): El noi de l'oest i el cavaller de la boirina de la muntanya (Nishi no Shounen to Seiran no Kishi - The Boy From the West and the Knight of the Mountain Haze).   ]

Així i tot, però, el que recordo de la primera era realment fosc, primer pel fet de que un noia de quinze anys sigui venuda, com si fos un mercat d’esclaus en tracta de blanques, i després pel que fet que es casi amb un home (humanoide amb cap de calavera animal) més gran per interessos. Tot això sense comptar amb la foscor inherent de la mateixa màgia i bruixeria.

En aquesta segona temporada es normalitza el surrealisme i tot allò sobrenatural que sobtava a la primera temporada queda minimitzat. La protagonista s’ha fet gran, ha madurat i decideix sortir de la caseta de camp allunyada de la civilització per anar a estudiar a una universitat de mags, no perquè li faci falta, doncs en tot aquest temps ha adquirit més poders que ninú, sinó senzillament per relacionar-se amb altres persones humanes. Al final, però, recorda massa un Harry Potter i els misteris que amaga l’escola de màgia de Hogwarts.

Vuitena sèrie (8 de 22) d’anime finalitzada de la temporada primavera 2023.

Totes les temporades


Llistat per ordre de valoracions d’animes de la temporada primavera 2023

5/5
Kimetsu no Yaiba: Katanakaji no Sato-hen (2023) S03
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Swordsmith Village Arc

5/5
Tengoku Daimakyō (2023) S01
Heavenly Delusion

4/5
Skip to Loafer (2023) S01
Skip and Loafer

4/5
Jijō o Shiranai Tenkōsei ga Guigui Kuru (2023) S01
My Clueless First Friend

4/5
Jigokuraku (2023) S01
Hell's Paradise: Jigokuraku

4/5
Mahō Tsukai no Yome (2023) S02
The Ancient Magus' Bride

4/5
Edomae Elf (2023) S01
Otaku Elf

4/5
Kimi wa Hōkago Insomnia (2023) S01
Insomniacs After School

4/5
Boku no Kokoro no Yabai Yatsu (2023) S01
The Dangers in My Heart

4/5
Yamada-kun to Lv999 no Koi o Suru (2023) S01
Loving Yamada at Lv999!

4/5
Kubo-san wa Mobu o Yurusanai (2023) S01
Kubo Won't Let Me Be Invisible

3/5
Oshi no Ko (2023) S01
 

3/5
My Home Hero (2023) S01
 

3/5
Niehime to Kemono no Ō (2023) S01
Sacrificial Princess and the King of Beasts

3/5
Rokudō no Onna-tachi (2023) S01
Rokudo's Bad Girls

3/5
Ōsama Ranking: Yūki no Takarabako (2023) S02
Ranking of Kings: Treasure Chest of Courage

3/5
Golden Kamuy (2023) S04
 

2/5
Kaminaki Sekai no Kamisama Katsudō (2023) S01
KamiKatsu: Working for God in a Godless World

2/5
Tonikaku Kawaii (2023) S02
Fly Me to the Moon

2/5
Vinland Saga (2023) S02
 

1/5
Otonari ni Ginga (2023) S01
A Galaxy Next Door

1/5
Megami no Kafe Terasu (2023) S01
The Café Terrace and Its Goddesses


Resum (amb espòilers)

Després d'haver estat ningunejada tant pels seus familiars com per part la societat, l'estudiant orfa de secundària japonesa Chise Hatori decideix vendre's en una subhasta per tal que algú més l'aculli i tingui un nou lloc al que anomenar casa. A la subhasta de Londres, es ven per cinc milions de lliures a Elias Ainsworth, un humanoide de dos metres tretze centímetres d'alçada amb un crani d'animal per cap. El mag, que sembla més a prop d'un dimoni que d'un humà, o bé li porta la llum que busca desesperadament o l'ofega en ombres cada cop més profundes al seu nou país, la Gran Bretanya. La sèrie tracta d'una història romàntica de la vida sota una llum surrealista i sobrenatural.

==

1.- Viure i deixar viure - II. Adolf ofereix a Chise un lloc al Col·legi, admetent que espera estudiar a Chise, ja que és una Sleigh-Beggy que també posseeix una maledicció de drac i una maledicció d'immortalitat. L'Elias no està segur, però dóna suport al desig d'aprendre en Chise. La presidenta de la universitat, Liza Quillyn, concedeix a Elias una plaça de professor temporal per mantenir-se a prop d'ella. La doctora de la universitat Alexandra Heath, una Caterpillar Muryan, està intrigada per la fisiologia única de Chise. L'Adolf es sorprèn que l'Elias va deixar en Chise sol amb l'Alexandra i l'Elias admet que la idea de que en Chise l'enganxi espiant l'omple d'una sensació estranya. Adolf confirma que probablement és por. Elias es troba amb Renfred que no està content de veure'l. Chise revela des que va rebre l'ull de Cartaphilus que té flaixos de les seves moltes vides de records, i com que només té 15 anys dels seus propis records, li preocupa que els records de Cartaphilus dominen i alterin la seva personalitat. Chise coneix les quatre mares del dormitori, gats especialitzats en diferents necessitats dels nens. Recordant l'afirmació de Nevin que té llibertat al cor, Chise tria el dormitori de la mare Rose-Lyn i se li assigna una companya d'habitació, Lucy Webster, que sembla antisocial. De camí per conèixer l'Alice Chise es troba amb un estudiant de cabells platejats que es desmaia bruscament.

2.- Els ocells d'una ploma s'agrupen - I. La nena de cabells platejats, Philomena, explica que pateix una por nerviosa, així que la Chise li recepta un te calmant. Philomena torna a classe amb la seva companya Veronica. L'Alice revela que ara té el seu propi familiar, Will-o-the-Wisp, que li va agradar tot i ser un bruixot. La Chise assisteix a la seva primera classe amb la professora Narcisse per començar a aprendre els conceptes bàsics de la bruixeria. Chise s'assabenta que, com a mag, no s'espera que realment faci bruixeria, només per aprovar exàmens escrits. Veronica expressa interès per la màgia de Chise. L'Elias, disfressat de dona jove, ensenya a la classe com començar a utilitzar la màgia negociant amb criatures màgiques. L'Alice té una bona relació amb Will-o-the-Wisp, però perd el control fàcilment a causa del seu temperament, mentre que la Chise és capaç de convèncer fàcilment una salamandra de foc perquè l'ajudi. Un estudiant anomenat May insulta la salamandra quan es nega a treballar amb ell i Elias es veu obligat a aturar que la salamandra el mati, revelant el seu veritable aspecte. Com que només uns pocs estudiants mostren aptitud per a la màgia, l'Elias aconsella sàviament a la resta que abandonin la seva classe, però Renfred encara l'ensenya per posar en perill els estudiants. El company de classe Rian demana a un Chise sorprès que li ensenyi màgia en lloc de l'Elias. En un altre lloc, dos bruixots entren en una habitació misteriosa.

3.- Els ocells d'una ploma s'agrupen - II. Tory Innis, un instructor i mestre de Rian, escolta parcialment la seva conversa. En Rian està decebut quan Ruth i Will-o-the-Wisp confirmen que no té cap aptitud màgica. Elias i Chise sopen a la cafeteria. Narcisse informa al subdirector Gregory, a qui li preocupa que Chise i diversos estudiants més alterin l'equilibri de poder dins de la universitat. Els alumnes de l'Elias insisteixen a menjar amb ells; Beatrice, Sofia, Isaac, Kevin, Martin, els bessons Jasmine i Violet, Lazarus, Roy i Zoe. Verònica, Abril, Maig i Filomena seuen per separat. La Lucy s'asseu sola, no veu cap sentit a fer amics. Chise sent la por de la Zoe. Adolf contacta amb Lindel per esbrinar si Elias és perillós; Lindel decideix compartir com Elias es va guanyar el títol de Pilum Muralis (Spear Wall). Chise es relaxa estirat a la gespa. L'Elias, que normalment no pot estirar-se d'esquena amb les banyes, és capaç d'estirar-se descansant a la falda d'en Chise. Mentre recol·lecta carabasses per Halloween/Samhain, en Joseph es desperta breument i està decebut que en Chise no li torni la vista, així que li recorda la seva promesa i es torna a dormir. La Stella la visita, fent que l'Elias se senti incòmode, ja que una vegada havia intentat matar-la. La Chise i la Ruth desapareixen bruscament en una boira estranya.

4.- La capota no fa el monjo. Chise coneix Rahab, el mestre de Lindel, que la va cridar. Angèlica visita l'Elias. Rahab revela que l'Elias va viure amb ella durant dècades aprenent sobre els humans, però sempre no va entendre les emocions i només podia imitar el comportament humà. Rahab una vegada va intentar explicar-li el matrimoni, però no va anar bé. L'Elias explica a l'Angelica la seva creixent preocupació per l'hàbit de la Chise d'enfrontar-se al perill, fins i tot donant-li la seva preciosa corbata de plata amb l'esperança d'evitar trencar-la que comenci a evitar el perill. En Chise assegura a Rahab que l'Elias definitivament té emocions, encara que ell mateix no ho sap. La Rahab està contenta que l'Elias va conèixer en Chise, però li demana que no la mencioni a l'Elias. En un altre lloc, Philomena llença el te que li va donar en Chise, llevat d'un petit sobre. Elias li mostra a Chise una drecera a la universitat a través d'una porta mística, però li adverteix que és extremadament perillós, ja que és possible perdre's per sempre en el temps i l'espai. El carter del Centaure els guia, mostrant-los com subornar els gossos guardiàs per passar. Chise acaba preguntant a l'Elias què creu que és una núvia. Philomena escolta la Zoe confessar la seva por a Chise a la doctora Alexandra. La Lucy té un malson del seu passat.

5.- Les primeres impressions són les més duradores. La Chise lluita per parlar amb la Lucy. Jasmine fa referència a la tragèdia de Webster, però no en revelarà més. Isaac li explica a Chise les set famílies que van fundar el Col·legi. Rian és de la família de protectors Scrimgeour. En Chise intenta parlar amb la Zoe, però quan la ignora, la Lucy li roba els auriculars, revelant que els seus cabells són en realitat serps. La Zoe es sorprèn quan en Chise deixa sense por les seves serps a un costat, permetent a la Lucy tornar els auriculars. La Zoe explica que la seva mare era una gorgona i el seu pare un bruixot. El seu pare el va enviar al Col·legi per experimentar humans, però en conèixer en Chise els seus sentits li van dir que era un monstre. Chise revela el seu braç de drac; els dracs i les gorgones són enemics naturals. La Lucy diu que les seves serps són boniques, i el fa vergonya. La Ruth descobreix a Philomena espiant, i li revela que és una cosina dels Scrimgeour's especialitzada en la recollida d'intel·ligència. A proposta d'en Rian, tothom entra en un contracte màgic per mantenir el secret de Zoe, ja que les Gorgones sovint són perseguides per les seves parts del cos. Lucy es nega a confiar en Philomena, ja que van ser els espies els que van matar la seva família. Rian renya en Jasmine per haver-li explicat en Chise l'incident de Webster. Com a membre del St Georges Jasmine està preocupat, Rian ha abandonat la seva família Scrimgeour. La Violet li recorda a la Jasmine que si volien podrien abandonar la bruixeria i els St Georges, sobretot perquè Elias els va dir que tenien potencial com a mags.

6.- Millor doblegar que trencar. En Chise li pregunta a Elias per què va proposar matrimoni quan no pot entendre què significa. Elias demana el consell d'en Renfred, suposant que Renfred planeja casar-se amb l'Alice per continuar amb la seva línia de sang de bruixots. Renfred està furiós amb aquesta suposició, ja que està criant l'Alice com a filla. L'Alice escolta i està molesta, així que es queda a casa d'Elias amb en Chise. L'Alice està molesta. Renfred encara pensa en ella com una nena a protegir, quan durant tot aquest temps l'Alice pensava que l'havia estat protegint després que ell perdés el braç davant Cartaphilus. Li pregunta a Chise per Elias; Chise admet que és confús, ja que Elias és el seu amo, tècnicament el seu marit, però de vegades actua com el seu pare. L'Alice se'n va a dormir, sense saber què vol de Renfred. L'Elias admet a Chise que quan li va proposar pensava que la mateixa persona fos aprenent i cònjuge seria més convenient que dues persones separades. Chise ho accepta però també explica que cap relació és permanent; els aprenents es graduen i els cònjuges es poden divorciar, però ella està més feliç amb l'Elias que sense. L'Alice s'enfronta a Renfred, però ell persisteix a protegir-la fins que es pot confiar en ella perquè deixi d'actuar com un nen. Mentrestant, dos bruixots entren a la misteriosa habitació per emmagatzemar un objecte amb una aura fosca.

7.- Lent i segur - I. Rian recorda la seva infantesa jugant feliç amb Philomena. Durant l'educació física, l'Elias veu la Chise feliç amb els seus amics i està momentàniament gelosa. L'Adolf recorda tristament la seva casa original a Dresden, Alemanya, que no ha visitat des que va ser destruïda durant la Segona Guerra Mundial, i li recorda a l'Elias que només perquè Chise estigui feliç on és no vol dir que mai tornarà a casa. La Verònica anima a la Philomena a fer amistat amb Chise, però ella sospita del motiu de la Verònica. Philomena és sobtadament convocada per la seva família, la majoria dels quals la menyspreen els esforços de la seva mare per convertir-se en hereva abans que altres parents. Li pregunta a l'Alcyone, familiar de la família, com la Chise l'hauria pogut atrapar mentre estava oculta. Alcyone revela que alguns mags poden olorar emocions, fins i tot la pròpia ànima humana, i promet trobar una contramesura. L'àvia de Filomena, una dona cruel i maltractadora, té una feina per a ella. Un professor aconsella a l'Alice que es relaxi amb el seu entrenament, ja que s'esforça massa. Adolf s'adona que Renfred està preocupat per l'Alice. Els estudiants són portats de campament salvatge a Escòcia per aprendre bushcraft. Mentre allà, Chise és observat per una criatura d'ulls morats.

8.- Lenta i segura - II. Chise s'havia negat a deixar venir l'Elias perquè el viatge tracta d'aprendre l'autosuficiència. Al final Elias es va dividir per la meitat per poder estar amb Chise però impotent. En Chise descobreix un Each-uisge, un perillós parent de Kelpies. Parla breument amb Philomena i està contenta que encara duu el te calmant que li va donar. Lucy revela que odia els bruixots tot i assistir a la universitat. La Chise, la meitat Elias i la Ruth senten una pertorbació màgica i troben a la Lucy sense màgia. La criatura d'ulls morats es revela com un Nuckelavee, un perillós monstre marí semblant a un centaure. Half-Elias està confós perquè Nuckelavee no esgota màgia. La Chise i els seus amics fugen a través d'un riu perquè no pot tocar l'aigua dolça. Half-Elias no pot lluitar, però convoca els Each-uisge per demanar ajuda. El Nuckelavee es veu obligat a entrar en un llac per morir, però intenta ofegar en Chise per posseir "el poder de veure més enllà de les ombres". El braç de drac de Chise muta bruscament en una urpa de drac que mata el Nuckelavee. El Each-uisge intenta menjar-se en secret en Chise com a pagament, però és forçat per en Rian amb una destral de ferro. Ignorant d'aquesta Chise ofereix el seu cabell com a pagament, que accepta de mala gana. Tornant al campament, Chise s'adona que sense Elias gairebé no tenia ni idea de què fer.

9.- La consciència sí que ens fa covards a tots - I. Lucy roman en coma. Chise substitueix la màgia de la Lucy per la seva. Preocupada pel seu braç, la Chise visita Cartaphilus, qui assegura que matar-la per protegir-se és natural, però està contenta que la Chise hagi començat per un camí fosc. El germà de la Lucy, Seth, visita. La Lucy es desperta i la Chise veu els seus somnis d'una massacre i aranyes. Philomena demana a Chise que siguin amics. Els bibliotecaris de la universitat descobreixen que un llibre prohibit ha estat substituït per una falsificació, el Testament de Carnamagos, un Grimori tan perillós que la lectura de les paraules pot matar el lector. Elias, després d'haver llegit el llibre una vegada, revela que es tracta de com robar màgia, crear o matar immortals i nigromància. Com que la falsificació contenia seda d'aranya, els professors sospiten que els Webster estan implicats. Els professors revelen que els Websters van conrear aranyes especials per utilitzar la seva seda per preservar els grimoris. La tragèdia de Webster va implicar la massacre de la família, excepte Lucy i Seth, i el robatori de totes les aranyes. Seth fa temps que és un sospitós, després d'haver abandonat la família perquè no tenia màgia. El professor Simeon Paladihle, un expert en màgia sonora, és atacat per algú que porta el Grimoire robat. La Lucy es pregunta per què en Seth va visitar quan s'odien. Fora de la universitat, el conductor de Seth és assassinat per persones no humanes que planegen envair la universitat.

10.- La consciència sí que ens fa a tots covards - II. El xofer sobreviu i és recuperat per la bruixa Marielle. Lucy està molesta Seth li ha donat un milió de lliures però no explica el seu origen (Seth és el subhastador que va vendre Chise a Elias). La doctora Alexandra salva Simeon amb una transfusió màgica d'Elias. Seth, Lucy i Chise són atacats pels no humans, revelant que el seu objectiu és assassinar els Websters restants. La Lucy recorda que van ser els no humans els responsables de la tragèdia de Webster, i després descobreix que no pot utilitzar la seva bruixeria. La Chise porta la Lucy i el Seth a la drecera d'Elias i Elias permet que els no humans el segueixin. Els gossos guardiàs ataquen als no humans, que es revela que són homes llop casats, i només s'aturen quan Chise promet un suborn més gran. L'home llop fuig amb el cap del seu marit mort. Seth revela que, malgrat haver criat a Lucy, va arribar a odiar-lo després dels rumors de la seva implicació en la tragèdia de Webster. En Seth no sap per què els homes llop van salvar deliberadament a la Lucy aquella nit. La Marielle descobreix que el Grimoire desaparegut continua esgotant la màgia de Simeon. La Lucy està molesta en Chise per salvar l'home llop, però també està contenta perquè encara hi ha l'oportunitat de trobar el cervell de l'assassinat de la seva família. La Lucy es desmaia mentre el Grimori continua esgotant la seva màgia.

11.- Una petita filtració enfonsarà un gran vaixell - I. Philomena està trista que l'olor del te d'en Chise comença a esvair-se. Elias decideix resoldre el misteri del Grimoire abans que en Chise faci alguna cosa perillosa. Chise està sorprès Elias considera a Simeó un amic. Philomena és capaç de demanar a la Chise que refrescar el seu te. A Rune Class, Chise se sent atret per la runa protectora Thurisaz que representa les espines i és perillosa per als humans. La Zoe visita la Lucy i es sorprèn quan demana acariciar les seves serps, tot i que l'acte és increïblement íntim per a Gorgons, cosa que un Seth que escolta a escolta troba divertit. Silver està descontent. La Chise viurà a la universitat fins que la Lucy es recuperi. Chise torna a la drecera d'Elias per pagar el suborn que deu als gossos, tres ovelles. El carter del centaure adverteix contra més ximpleries, ja que els gossos poden exigir carn humana la propera vegada i un cos pot ser que no sigui suficient. La universitat celebra Halloween. La Lucy intenta anar a la seva feina a la Torre de Residus, on la universitat emmagatzema els resultats dels experiments fallits i pot ser una font útil de materials valuosos. La Chise, la Zoe, el Rian i l'Isaac s'ofereixen per anar-hi perquè pugui descansar. Mentre allà es troben amb Philomena i l'empleat de la Torre Fabio; Philomena informa en secret que Chise Fabio és perillós. La presidenta Liza rep una carta de l'àvia de Philomena que la retira de la universitat per estudiar a un altre lloc.

12.-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada