Bloc personal,

dimarts, 24 d’agost del 2021

Natsume Yūjin-chō (2011) S03 (Natsume's Book of Friends)

[155]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takahiro Omori
Guió: Sadayuki Murai , Yuki Midorikawa (manga)
Veus de doblatge: Hiroshi Kamiya, Kazuhiko Inoue, Miki Itô

[ Animació, comèdia, drama, misteri, sobrenatural ] 13 capítols de 22-23 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Quan Natsume Takashi hereta un llibre que pertanyia a la seva difunta àvia, s'adona que el llibre s'omple amb els noms dels esperits que va derrotar i lligats al seu testament. Després decideix tornar els seus noms perquè puguin tornar a ser lliures.”

Crítica

Es manté l’interès amb més contingut…

De moment, la millor temporada amb personatges ben posicionats, nous personatges i interés general. Els capítols, en aquesta temporada, en resolucions de dos en dos.

Resum (amb espòilers)

1. Natsume coneix un déu del santuari en forma de dona gran. Es veu obligat a ajudar-la a retornar un mirall a un youkai que va dir que portaria un desastre. El youkai resulta ser Reiko, l'àvia de Natsume, a qui el déu del santuari només confonia com a youkai. Reiko havia prestat el mirall perquè el déu del santuari pogués salvar la vida d'un arbre vell, però els dos es van separar després que Reiko va saber que la dona gran era una youkai.

2. El pare de Tanuma marxa de viatge i un estrany youkai envaeix casa seva, escampant un miasma que fa patir tots els youkai propers. Natsume la rastreja i descobreix que el nociu youkai va ser un cop resident en un poble de tot youkai. Durant poc temps es va obrir un portal durant una cerimònia humana que havia dut a veure a la seva germana. Tot i això, van quedar atrapats al món humà i la seva germana va morir. Després de tornar a l’antic temple on es feien les cerimònies, el portal s’obre i torna a casa.

3. És l’aniversari de Shigeru i Touko ha demanat a Natsume que compri uns pastissos de maduixa per celebrar-ho. No obstant això, Shibata, un antic company de classe de Natsume, el troba i li demana ajuda. Va recordar que Natsume deia coses estranyes, de manera que volia saber si una noia que ha estat veient és real o no. Quan Natsume coneix la noia, Murasaki, sembla normal. Reassegura a Shibata que és una humana. Més tard, Natsume té una visió que la revela com un arbre youkai amb intenció de menjar Shibata. Natsume intenta advertir Shibata, es nega a escoltar i acusa Natsume de mentir. Natsume intenta parlar amb Murasaki, però ella no vacil·la. Aleshores es revela que, tot i que inicialment havia planejat menjar Shibata, es va enamorar d'ell mentre passaven temps junts i, ja que el seu arbre ha estat tallat, de totes maneres morirà aviat. Shibata rep una nota de Murasaki just a temps perquè passin els seus darrers moments junts.

4. Ha arribat l’estiu per a Natsume i els seus amics a l’escola. Després dels exàmens, Natsume, Sasada, Nishimura i Kitamoto van de viatge a un museu d'art. Al seu retorn, Tohko recorda sobre un vell amic que sentia que havia ofès, cosa que fa que Natsume reflexioni sobre la seva infància turbulenta. En l’actualitat, un youkai que viu a les branques d’un arbre torna a pensar en Natsume. S’havia avorrit perquè ningú la podia veure i, quan es va assabentar que Natsume podia veure youkai, sovint li feia por que es notés. Tots dos es van separar en males condicions. La història torna a Natsume en l'actualitat, que fa una parada al seu antic barri per visitar el youkai. La youkai, que s’havia aïllat dels humans, es veu alleujada al veure que Natsume està bé i ha trobat un motiu per somriure. L'episodi acaba amb els pensaments de Natsume: "Si hi ha algú que desitgi conèixer, ja no està sol".

5. Natsume i Tanuma es refugien sota un sostre de la pluja. Resulta que la casa pertany a Taki i treballen junts per netejar el seu magatzem on el seu avi va estudiar youkai. Natsume trenca accidentalment un segell que l'avi de Taki va fer per atrapar un perillós kimono youkai. Els tres corren per la casa per trobar els membres fora de lloc abans que ho faci el youkai; el seu poder serà retornat en completar el cos. Natsume i Taki intenten que el resident youkai ajudi, però es neguen. Quan el quimono youkai s’acosta a fer mal a Natsume, venen al rescat. Després que Taki els doni les gràcies, tots recorden la seva afició per l’avi de Taki i marxen a un altre lloc.

6. Natsume xoca accidentalment amb una dona amb sang que li cobreix el cos. Segueix els sagnants passos que va deixar la dona i descobreix una petita casa. Quan obre la porta, veu a youkai molt ferit. Hi ha algú que mata youkai per sang i, amb l'ajut de Natori, Natsume rastreja qui creu que és l'assassí: Matoba. Tot i això, Matoba el captura.

7. Natsume descobreix qui ha estat robant la sang de youkai: l'exorcista Matoba Seiji. Investiga amb l'ajuda de Natori, però és capturat pel criat youkai de Matoba. Matoba està disposat a sacrificar qualsevol nombre de youkai per les seves pròpies ambicions. Li explica a Natsume per què recull sang: alliberar el segell d’un poderós youkai. Natsume s'assabenta que hi ha persones que tracten Youkai d'una manera totalment diferent a ell o fins i tot a Natori.

8. Natsume és convidat a anar a una aula de ceràmica amb Shigeru. Es celebra en una fonda on va estar una vegada. Quan hi va, coneix un vell amic: el nen de la guineu que va salvar una vegada.

9. A causa de la seva verinosa ferida de fletxa, Madara passa la major part del temps dormint per curar-se. Sense Sensei per protegir-lo, Natsume ha de romandre en guàrdia constant. Sobretot perquè una pedra estranya sembla que provoca fenòmens estranys arreu del seu entorn. Per empitjorar les coses, és el festival cultural i Natsume és designat per servir els clients al basar establert per la seva classe. Però la pressió de guardar secrets dels seus amics fa que Natsume es trenqui.

10. Un esdeveniment al bosc fa que Tanuma eviti Natsume els dies següents, cosa que li preocupa. Els miralls es trenquen misteriosament per l’escola i un dia Natsume atrapa a Tanuma actuant de forma estranya. Resulta que Tanuma ha estat posseïda per un youkai que buscava el seu mirall, que havia estat trencat en trossos durant una tempesta uns dies abans. Utilitzant-lo com a vaixell fins que recuperi el seu mirall, Natsume no té més remei que ajudar-la. El youkai adverteix que hi pot haver altres que busquin el mirall. 11. A causa de la seva possessió, Tanuma és capaç de veure el youkai que l’envolta i, per tant, entendre millor com viu Natsume.

12. Quan un perillós youkai del passat de Natsume troba la seva casa actual, cau amb febre i somia amb la seva vida just abans de mudar-se als Fujiwaras.

13. Natsume passa temps jugant a jocs infantils "humans" amb youkai amb el qual s'ha fet amic. Jocs dels quals havia quedat fora de petit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada