Bloc personal,

diumenge, 15 d’agost del 2021

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

[1079]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Slade
Guió: Melissa Rosenberg, Stephenie Meyer (novel·la)
Actors: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner

[ Acció, aventura, drama ] 2h 4min

Sinopsi

IMDb (5,0):
“Mentre una sèrie de misteriosos assassinats s'apropa a Seattle, la graduació de l'escola secundària s'acosta ràpidament, Bella es veu obligada a triar entre el seu amor pel vampir Edward i la seva amistat amb l’home llop Jacob.”

Crítica

Aquesta em sembla la més justeta, de moment…

Sembla que no coincidim en apreciacions amb el que en pensa la majoria, però en aquesta li trobo inconsistències de guió i descripció de personatges errònia. El vampir, que fins ara atreia, ara arriba a ser repulsiu i monstruós, i la protagonista deixa d’aparentar innocent i es converteix en tòxica manipuladora.

Amb tot, m’acabaré les cinc pel·lícules (quatre parts). Està decidit.

Resum (amb espòilers)

A Seattle, no lluny de Forks, Victoria ataca Riley Biers, de manera que pot començar a crear un exèrcit de nounats amb ell per venjar-se d'Edward Cullen per matar el seu veritable amor James. De tornada a Forks, Edward i Bella Swan comenten les complicacions de convertir-se en un vampir immortal. Als divuit anys, un any més gran que l'edat que tenia Edward quan es va convertir en vampir, Bella expressa la seva aversió a la idea de casar-se tan jove, tot i que Edward es nega a convertir-la en vampir fins que es casin, el seu argument que hauria de fer-ho. té diverses experiències humanes que d’altra manera trobaria a faltar. Mentre Charlie Swan investiga la desaparició de Riley Biers, Edward sospita que la seva desaparició va ser causada pels vampirs acabats de néixer.

Tot i que l’Edward tem per la seva seguretat, Bella insisteix que Jacob Black i la resta de la manada d’homes llop no la perjudicaran mai, però Edward encara no està convençut. Bella va a La Push a veure Jacob i torna il·lesa a casa. Durant una de les seves visites, Jacob confessa que està enamorat de Bella i la besa amb força contra la seva voluntat. Furiosa, ella li dóna un cop de puny i es torça la mà, i Edward més tard amenaça a Jacob si mai torna a tocar Bella sense el seu consentiment i li diu que esperi que Bella digui les paraules. Bella fins i tot revoca les invitacions de Jacob i els seus membres del grup a la seva festa de graduació, però quan Jacob demana perdó pel seu comportament, ella el perdona.

Mentrestant, Alice veu una visió de l'exèrcit acabat de néixer atacant Forks dirigit per Riley Biers. Jacob, acompanyat de Quil i Embry, escolta això, cosa que condueix a una aliança entre els Cullens i Wolf. Més tard, els Cullen i els llops acorden un lloc i un moment de reunió per entrenar i discutir l’estratègia. Durant l'entrenament, Jasper explica a Bella que va ser creat per una vampira anomenada Maria per controlar un exèrcit acabat de néixer. Odiava la seva existència original i, en conèixer Alice, es va unir als Cullen amb ella. Bella veu l’autèntic vincle entre una parella de vampirs aparellats i comença a entendre millor a Jasper. Tot i les seves reticències a casar-se, Bella s’adona que passar l’eternitat amb l’Edward és més important per a ella que qualsevol altra cosa i accepta casar-se amb ell. L’Edward i la Bella acampen a les muntanyes per amagar la Bella dels nadons assedegats de sang. Durant la nit, Bella escolta una conversa entre Edward i Jacob, en què deixen temporalment el seu odi cap a l’altre. Al matí, Jacob escolta Edward i Bella parlant del seu compromís i s’enlaira. Bella li demana desesperadament que li faci un petó i s’adona que s’ha enamorat d’ell. Edward s’assabenta del petó però no es molesta, ja que Bella, sabent que el seu amor per Jacob no és tan fort com el seu amor per Edward, li diu a Edward que l’estima més que Jacob.

Quan apareix Victoria, Edward la mata mentre Seth mata a Riley. Mentrestant, els llops Cullen i Quileute destrueixen el seu "exèrcit", tot i que Jacob està ferit salvant Leah Clearwater d'un nounat. Diversos membres de la policia dels vampirs, els Volturi, arriben per fer front a l'exèrcit acabat de néixer. També veuen que els Cullen custodien el nounat, Bree Tanner, que s’havia negat a lluitar i es va rendir a Carlisle i Esme. Jane tortura a Bree per recollir informació i, a continuació, indica a Felix que la matin, malgrat els esforços dels Cullen per estalviar-la. Quan Jane nota que a Caius li resultarà interessant que Bella segueixi sent humana, Bella li informa que s’ha establert la data de la seva transformació. Bella visita el ferit Jacob per dir-li que, tot i que està enamorada d'ell, ha escollit estar amb Edward. Desconsolat però disposat a acceptar la seva elecció, Jacob accepta a contracor deixar d’intentar posar-se entre ella i Edward.

Bella i Edward van al seu prat, on ella li diu que ha decidit fer les coses a la seva manera: casar-se, fer l'amor i després transformar-se en vampir. També explica que mai no ha estat normal ni ho serà mai; s’ha sentit fora de lloc tota la seva vida, però quan es troba al món d’Edward se sent més forta i completa. Al final de la història, decideixen que necessiten explicar a Charlie el seu compromís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada