Bloc personal,

dissabte, 24 de desembre del 2022

Kōkyū no Karasu (2022) S01
(Raven of the Inner Palace)

[310]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Chizuru Miyawaki
Guió: Satomi Ooshima, Kōko Shirakawa (novel·la)
Música: Asami Tachibana
Estudi: Bandai Namco Pictures
Veus de doblatge: Saku Mizuno, Masaaki Mizunaka, Taku Yashiro
Emissió 01/10/22 - 24/12/22

[ Animació, fantasia, història, sobrenatural ] 13 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,7):
“En el fons del palau interior viu una consort especial que no serveix a l'emperador malgrat la seva posició, coneguda com la consort corb. La gent que l'ha vist diu que sembla una dona gran, mentre que altres diuen que sembla una noia jove. Les històries parlen del seu ús de les arts misterioses i de com pot acceptar qualsevol petició, ja siguin malediccions de la mort fins a trobar coses perdudes. Koushun, l'actual emperador, va a visitar la consort corb amb aquesta intenció, sense saber que la seva trobada predestinada es convertirà en un tabú que bolcarà la història.”

Crítica

Una de les sorpreses positives d’aquesta temporada: la Sherlock Holmes del paranormal a la Xina medieval…

Basat en una novel·la lleugera de Kōko Shirakawa ja conclosa, publicada entre 2018 i 2022 amb un total de 7 volums. Aquesta primera temporada n’adapta els dos primers volums.

El disseny dels personatges és aparentment bastant millorable, però justament m’ha agradat molt el personatge principal. El que més em portava de cap des de bon començament era aquest tocat que portava amb les pinces daurades creuades per aguantar el monyo i del que penjaven més elements com si fos un mòbil (en la seva acepció de mòbil penjant que s’acostumava a fer com treball d’escola en etapes primàries i que es penjava del sostre, fent equilibris per compensar els pesos).

La història també està molt ben explicada. Entre misteri i misteri que la protagonista va resolent, coneixem el funcionament del palau de l’emperador de la Xina, un món irreal amb regles i normes pròpies dintre del món de la resta dels mortals, separat pels murs del palau.

Ja s’explica en la introducció repetitiva en l’inici de cada capítol: “en el palau interior hi viu…”. Un palau dins d’un altre palau. La protagonista, la Shouxue, és una noia jove que se li ha atorgat el càrrec de consort de l’emperador, però una consort especial que no ha de tenir relacions amb l’emperador, que en té altres per satisfer els seus impulsos sexuals… explicat així és aterrador, però així funcionaven les coses abans… i ara també. Ella, però, està totalment aïllada de la resta del palau, sense gent que n’estigui a l’aguait de la seva cura.

Mica en mica anem coneixent la història de com l’emperador ha arribat la poder, matant tot el que hi havia per davant, amb raó o sense, i com per raons místiques depèn tan de la consort corb, com si fossin els pols oposats del yin i del yang que alhora mantenen l’equilibri.

I enmig d’aquesta no relació, veiem com el jove emperador i la encara més jove consort es van apropant en una relació impossible, de la mateixa manera que, al seu voltant, apareixen tot un seguit de personatges secundaris que fan més càlida l’existència de la consort aïllada.

Si li haig de posar una pega, a part d’aquesta falsa aparença de falta de detall en el dibuix dels personatges, diria que el fet de que cada cop que fa servir els seus poders per exorcitzar, les imatges de com es treu la flor del pèl, la posa sobre la mà i la bufa, són repetitives i cansen, com ho eren fa cinquanta anys les imatges de Mazinger Z quan es preparava per actuar en cada capítol.

==

A part de les sèries que vaig seguint per referències o tastets, aquests són els animes seguits durant la temporada de tardor 2022 (els he intentat posar per ordre de preferència, però és terriblement injust veure sèries tan diferentes una davant de l’altra…):

Haig de matitzar que, en línies generals, ha estat una molt bona temporada, per sobre de l’habitual, i, si no fos perquè hi han sèries que m’han agradat moltíssim, per la injusta comparació, algunes que he puntuat amb 3/5 segurament haurien estat puntuades també amb 4/5.

Resum (amb espòilers)

1.- L'arracada de jade, part 1. L'emperador Gaojun puja al tron agafant el poder de l'emperadriu vídua que va fer matar la seva mare, la qual cosa va provocar que fos desheretat. Poc després de reclamar el seu govern, s'acosta a la Raven Consort Shouxue preguntant-li sobre l'amo d'una arracada de jade aparentment va ser deixat caure per un esperit, però ella l'acomiada de manera sumaria. Després de la persuasió, Shouxue accepta ajudar-lo, utilitzant poders místics per revelar l'esperit d'una dama de la cort que va morir per estrangulació. Gaojun demana que ajudi a alliberar l'esperit. Vestida d'assistent de palau, Shouxue és ajudada per un jove assistent, Jiujiu, amb informació sobre el cas: una consort, Ban Yingnü, s'havia penjat fa deu anys després de ser acusada d'enverinar la Tercera Consort, que suposadament era infidel. Mentrestant, Gaojun busca proves per processar l'emperadriu vídua per la mort de la seva mare, només per ensopegar sense voler amb Shouxue al riu, amb els cabells blancs platejats d'una família de la dinastia anterior.

2.- L'arracada de jade, part 2. Shouxue descobreix que el propietari de l'arracada era Ban Yingnü, l'esperit del qual continua sent incapaç de descansar en pau. Amb la Jiujiu nomenada com la seva dama de companyia, les dues es dirigeixen al rentador on ara resideix l'antiga donzella de Ban Yingnü, Su Hongqiao. Malgrat que se li tallen la llengua, Hongqiao aconsegueix explicar, per escrit, com Ban Yingnü havia estat acusada falsament i, per tant, posteriorment es va penjar desesperada. El veritable culpable és en realitat l'emperadriu vídua, que va matar la Tercera Consort a causa de l'embaràs d'aquesta, donant a Gaojun les proves que volia. L'arracada es lliura a l'amant de Ban Yingnü, un oficial de la cort Guohao que posseeix l'altra meitat, permetent que l'esperit passi pacíficament. Gaojun revela a Shouxue que Ban Yingnü li havia donat una vegada l'arracada per consolar-lo quan era nen. L'endemà al matí, Gaojun executa l'emperadriu vídua, acusada dels assassinats de la Tercera Consort, la pròpia mare de Gaojun, així com d'un dels seus amics fidels, i l'intent d'assassinat contra ell, el nou emperador.

3.- El xiulet. Shouxue recorda com la seva mare va ser assassinada intentant protegir-la, i va ser venuda com a esclava abans de ser trobada per l'anterior Raven Consort. Des d'aleshores, s'ha tenyit els cabells de negre per evitar la persecució, encara que Gaojun li promet que no la matarà. Al matí, la concubina de més alt rang del palau interior, Yun Huanniang, fa una visita a Shouxue, encuriosit per les freqüents visites de Gaojun. Jiujiu informa a Shouxue que Huanniang és coneguda no només per la seva posició com a consort i amiga de la infància de l'emperador, sinó també per com porta una flauta de flors perpètuament al voltant de la seva faixa, amb aquestes flautes de flors tradicionalment penjades a finals d'hivern per plorar-la. els morts. Aleshores es diu que els morts tornen amb el vent de primavera i sonen la flauta. Huanniang demana a Shouxue que investigui per què la seva flauta no sona, una flauta que havia fet especialment per al seu amant, Ou Xuanyou, després de la seva mort. Per a la seva sorpresa, Shouxue no pot convocar l'ànima de Xuanyou, ja que ha estat atrapada per un bruixot amb el mateix cabell platejat que ella. El bruixot es burla de Shouxue, dient-li crípticament que el Raven Consort és capaç de tenir tot el que desitja. Amb l'esperit de Xuanyou alliberat, finalment canta la flauta de Huanniang.

4.- La princesa alosa. Jiujiu, sentint pietat pel fantasma d'una alosa, demana a Shouxue que l'ajudi. Shouxue investiga la princesa Hibari, una antiga membre del palau interior i una princesa malaltissa i aïllada coneguda per la seva mascota alosa. Com que no té experiència en la interacció social, Shouxue creu erròniament que una petita xerrada de les criades perquè el palau d'una consort es consideri un bon lloc per treballar, els seus treballadors han de rebre roba fina. El seu intent de regalar roba a Jiujiu, però, només enfada aquest últim. Tornant al cas, Shouxue s'assabenta de l'estreta relació de la princesa Hibari amb una dama de la cort Yang Shiniang, que torna al riu on la princesa s'havia ofegat per posar flors amb freqüència. Yang Shiniang explica que ho fa per culpa, perquè el dia que la princesa es va ofegar havia estat el dia en què havien tingut una discussió, i fins i tot quan l'alosa de la princesa la demanava per ajudar-la, havia optat per no tornar. Shouxue dedueix que la princesa, a causa de la seva condició, tenia coneixements en medicaments i havia estat tractant de collir fritil·laria, una planta que podia eliminar la tos estacional de Yang Shiniang, només per caure al riu. Utilitzant l'escultura d'una oreneta feta per Gaojun, Shouxue li dóna vida per guiar el fantasma de l'alosa cap al paradís. Més tard, la Jiujiu es disculpa per haver superat els seus límits com a dama de companyia, i la Shouxue es disculpa per no entendre els seus sentiments de voler servir per pura lleialtat. Jiujiu, Shouxue i Hongqiao comparteixen alguns dolços junts.

5.- Confiant. Gaojun es desperta d'un malson sobre Ding Lan i la seva mare que apareixen davant seu a la seva habitació. Quan Wei Qing va suggerir que hauria de preguntar-ho a Shouxue, ell li diu que no ho fes. De totes maneres, Gaojun arriba al palau Ye Ming i li pregunta a Shouxue sobre un fantasma amb cabells platejats que ronda el palau interior, sota el salze al sud del palau de Huaniang. Shouxue creu que és Luan Bingyue, el nét de l'anterior emperador conegut per les seves habilitats en la bruixeria. És per aquesta època que la Qing li va preguntar a Shouxue com parla amb Gaojun, fins i tot va arribar a advertir-la que ell també coneix el seu secret. L'endemà, Dan Hai informa a Gaojun sobre el pare adoptiu de Luan Bingyue, Feng Yixing, un bruixot. Qing s'ofereix per ajudar a investigar l'assumpte. Mentrestant, Shouxue descobreix que l'esperit inquiet sota el salze no és el de Bingyue, sinó el d'una dona amb un adorn d'àgata. Gaojun li va concedir permís per comprovar el magatzem per alguna cosa semblant, i en secret, ja que només els eunucs i l'emperador hi poden entrar. Qing es va trobar al barri vermell buscant a Yixing, on es va enfrontar al seu passat. Fuig del lloc i finalment torna al palau de l'emperador Gaojun, on el veu enfrontant-se als fantasmes de Ding Lan i la seva mare. Després que Gaojun li demani que faci una mica de te, informa que no va poder trobar el bruixot. Gaojun diu que ha fet prou. L'endemà Qing ve a demanar disculpes a Shouxue, encara que ella mateixa es disculpa. És aquí on Qing demana ajuda sobre les aparicions que persegueixen l'emperador Gaojun al seu dormitori. I de camí cap al magatzem del palau de Ningguang, fa olor a alguna cosa familiar. Aquest episodi també revela el passat trist i turmentat de Qing. Després que la seva mare es va suïcidar, va decidir convertir-se en eunuc, però va ser enganyat perquè es convertís en una prostituta. fugint del bordell on es trobava, va conèixer un jove Gaojun, que el va acollir i el va nomenar ajudant, a més de donar-li el seu nom i cognoms actuals.

6.- El rei de l'estiu i el rei d'hivern. Yuyi, la bodega, li ensenya un penjoll de jade vermell, el de la princesa Mingzhu, la bella segona princesa de l'antiga dinastia, que és el mateix penjoll que va veure al fantasma sota el salze. Segons Yuyi, es va negar a ser presa amb vida pels guàrdies imperials que volien matar-la suïcidant-se sota un salze. Yuyi també mostra el punyal que Mingzhu utilitzava per matar-se, i un retrat de Mingzhu al costat del de Luan Bingyue. Shouxue nota una pinta de vidre al retrat que, segons Yuyi, no es va trobar mai. Gaojun està informat d'això. També creu que Qing li va parlar de les aparicions al seu dormitori, però en Shouxue va mentir dient que era a causa d'una estranya olor que venia del seu dormitori. Després de preguntar a Xue Yuyong sobre un document que conté informació relacionada amb el Raven Consort, escrit per un tal Baiyan, que és falsificat pel primer emperador Luan, Gaojun demana la veritat i descobreix que hi ha un altre "shuangtongdian" (registres històrics) transmès. d'un emperador a un altre que conté els únics orígens veritables del Raven Consort. Una part del veritable registre l'està conservant la mateixa Raven Consort compromesa amb la memòria, i ell li demana que li mostri. Tot i que s'ha ofès quan s'assabenta que Gaojun ho fa per llàstima per ella, li ensenya el registre, de totes maneres: es tracta de la deessa Niao Lian i la seva elecció de dues de les persones on va descansar per convertir-se en el rei de l'estiu i el rei de l'hivern; així com Luan Xi, un general que és l'avantpassat de la dinastia Luan, i Xiang Qiang, el nou Rei d'Hivern i el primer Raven Consort, que ha protegit Niao Lian al Palau Ye Ming, construït per a ella per Luan Xi. Xi s'havia negat a reconèixer a Qiang com el rei d'hivern per por que esclatés una altra guerra, que va afectar els primers reis d'estiu i d'hivern. Pràcticament la raó per la qual va existir la Raven Consort i la raó per la qual no pot sortir del palau, ja que Shouxue diu que Niao Lian "li va enfonsar les urpes" la nit que la seva mare va ser assassinada, ja que era una nit de lluna, el temps va dir que ser quan la deessa s'escapa de Ye Ming i es converteix en el Yeyoushen, el segrestador dels nens; i la lliga al palau perquè no pugui sortir del palau, sinó mor. Just aleshores, Bingyue posseeix Jiu-Jiu i amenaça amb fer-la mal físicament amb un fragment d'una tassa que va llançar al terra amb ràbia.

7.- Pregària de vidre. Després de desarmar el fragment de les mans del posseït Jiu-jiu, en Shouxue treu a Bingyue d'ella i gairebé el va exterminar amb els seus poders quan Gaojun la va aturar, i finalment va escoltar el que deia. Bingyue demana l'ajuda de Shouxue amb el fantasma de la seva tia Mingzhu, la seva amant (perquè són de pares diferents). Quan va ser decapitat per Yandi durant la purga de Luan, va estar condemnat a vagar com un fantasma. Veu el fantasma de Mingzhu, però com si ella no l'escoltés i no pogués parlar amb ella, impedint que l'enviés al Paradís. En no trobar el seu mestre Feng i Yandi, posseïa molts bruixots en un intent de comunicar-se amb Mingzhu fins que escolta que hi ha un nou Raven Consort i un Luan. De camí cap al salze, en Shouxue li pregunta a Bingyue sobre una pinta de vidre, que diu que és un símbol del seu compromís amb ella, i que s'ha perdut. Shouxue troba la pinta enterrada sota el salze, probablement enterrat per la mateixa Mingzhu. A través dels poders de Shouxue, ella va tornar el pentinat als cabells de Mingzhu, i això li permet a Bingyue parlar amb ella, i se'n va al Paradís junts. La nit següent, Shouxue s'escapa del palau Ye Ming i se'n va cap a Ningguang per exorcitzar el monstre que s'amaga a la cambra de Gaojun, la raó per la qual els fantasmes de Ding Lan i la seva mare hi són. Es diu que l'olor és la d'una maledicció amb una bèstia, que va deixar la corrupta emperadriu vídua moments abans de ser decapitada. Més tard, mentre Shouxue es vesteix per prendre el te amb Huaniang, recorda Li Niang, el seu predecessor que va ensenyar. que marxés en estricte reclusió. En el camí de tornada des del lloc d'Huaniang, troba en Gaojun a la porta amb notícies sobre ell derogant la ordre de mort imposada als Luans per només haver nascut amb els cabells blancs platejats. Gaojun també va fer jurar Shouxue amb un jurament, com entre el Rei de l'Estiu i el Rei de l'Hivern, simbolitzat per dos amulets de peixos: un jurament perquè Gaojun no la matés, que no es barallen entre ells, que la tractés com l'Hivern. King (així com respecte per tots els altres Ravens Consort abans que ella)... i pel seu desig de ser el seu amic.

8.- Oreneta blava. Després que una misteriosa dona amb vel amb l'olor que portava una persona de dol va arribar a Shouxue preguntant en va si podia ressuscitar algú, un eunuc Hadan anomenat Yi Siha va venir a demanar ajuda sobre un fantasma que apareix al palau Feiyan, el d'un jove eunuc. En Siha va arribar a Shouxue com a últim recurs, ja que ningú el creuria, i també va provocar que el batessin. Va fer una visita al palau, passant per l'espanyola Oreneta Consort Chang Huangying per demanar permís, amb compte de no espantar-la. El fantasma, parat en un pont, sembla que es disculpa amb una ploma blava a la mà. En sentir la tristesa del fantasma, es va preguntar si l'amo de Siha sap alguna cosa. Va atrapar a Kang Lang, el mestre de la Siha, abotinant a Siha, per simplement dir que va veure un fantasma. Llavors li pregunta sobre un eunuc Hadan que va morir al Palau Feiyan i el fantasma del qual ronda pel lloc. Negant-ho al principi per por de molestar a l'Oreneta Consort, va dir alguna cosa per por quan va veure alguna cosa als ulls d'en Shouxue. Es tracta d'un eunuc que es va enamorar d'una consort. Aleshores el va renyar per haver fet servir càstigs durs. Va preguntar a Gaojun sobre això aquella nit, així com al mestre de l'eunuc mort; i li va parlar dels durs càstigs repartits als nous eunucs errats. Més tard es revela que el fantasma és el de Yuisha, un eunuc executat. El seu amic Shiyan revela els detalls: Yuisha va oferir una ploma d'oreneta blava a la consort del Palau Feiyan, que periòdicament n'anava seguida més però la consort se n'avorria. Obsessionat, Yuisha va començar a arrencar tots els ocells que atrapava a les seves trampes. Una oreneta blava va morir accidentalment en una de les seves trampes, que es castiga amb la mort si passava dins dels murs del palau. La Yuisha va ensenyar l'ocell a la Consort Oreneta per demanar disculpes, cosa que la va espantar. Va ser executat poc després, mentre en Shiyan s'amagava amb por perquè l'ajudava a muntar el parany. Utilitzant la ploma blava d'oreneta que Shiyan encara té en la seva possessió, Shouxue ajuda a Yuisha a entrar al paradís, amb Yuisha perdonant a Shiyan. D'alguna manera, això li va donar a Shouxue una visió de què és l'amistat. Mentrestant, Yi Siha, sent expulsat pel seu amo, és avalat per Wen Ying perquè l'accepti com a criat, perquè veu una raresa en ella, que té compassió pels eunucs, com ell, castigats per defensar un llaüt. jugador que va ser agredit en un grup d'acrobàcia de la qual va formar part. A la nit, Shouxue té un malson que implica la totpoderosa deessa aviar Niao Lian que l'havia escollit, la qual cosa implica més misteris i perills personalment pel que fa a Shouxue.

9.- Veu de l'aigua. Durant les nits fosques i sense lluna, és habitual que la Shouxue dormi amb un dolor llagrimós, ja que és incapaç de mantenir la Niao Lian dins del seu cos. Aquella mateixa nit, després de veure Niao Lian volant al cel, Feng Xiao Xue, un estudiant del mestre Feng Xiying, va voler anar al palau interior. Va prometre presentar-li una connexió, sense saber que Xiao Xue té plans per matar a la Raven Consort. Mentrestant, mentre es recupera d'aquella nit ensenyant a Yi Siha, el seu nou lloc, com escriure, en Gaojun sospita del motiu pel qual li va prohibir visitar aquella nit i li pregunta a Xue Yuyong sobre ella. La nit següent, una dama de la cort anomenada An Huilan ve a demanar ajuda a Shouxue per escoltar veus dins de l'aigua, la de Xi Wanlin, anomenada la Princesa Garraca, i la consort a la qual va servir una vegada que, el dia abans que l'emperador hagi de visitar. ella, troba les seves sabatilles al costat del llac i va suposar que s'hi va ofegar, i que va començar a escoltar les veus després de ser enviada al rentador com a bugaderia. Després d'una petita investigació de fons, Shouxue visita el Palau Quechao i troba Huilan a la vora del llac. Ella diu que a Huilan no li va agradar molt Wanlin pel que va passar realment: l'amant d'Huilan, un jove llibreter de visita, va irrompre a la seva habitació, va ser arrestat i decapitat al moment. Aleshores, Wanlin va guardar una bossa que contenia brutícia amb la sang de l'home decapitat, que Huilan, per la seva rigorositat, va llençar, fent que Wanlin s'ofegués, i per això Huilan tem molt el seu rancor. A més, en aquell moment, Shouxue estava parlant amb l'esperit d'Huilan, ja que havia mort la nit anterior d'una malaltia pulmonar, dient que Huilan té por a ella mateixa per conduir a Wanlin fins a la seva mort. Sorpresa en albirar el seu reflex macabro, Huilan s'esmuny dins les aigües, mentre Shouxue llança una corona amb un encanteri per mantenir la seva essència confinada allà, ja que Wanlin ja és al paradís. Admet que Li Niang ho podria haver manejat millor. Aquella nit, quan rep un regal de Gaojun després d'acceptar una invitació d'ell per reunir-se amb el Ministeri de Foment, va sentir dolor. Tornant precipitadament cap a la vora del llac, troba la corona trencada per algú, a qui arriba a reconèixer que és el mateix "mussol" que va veure aquella nit sense lluna. Mentrestant, Feng Xiao Xue visita algú; presumiblement, la dona que va demanar desesperadament que Shouxue tornés a la vida el seu amant abans.

10.- L'home emmascarat. La notícia d'una màscara maleïda de tela que permet a una persona veure un fantasma que gira amb el so d'un llaüt de cinc cordes crida l'atenció de Gaojun a través d'un erudit anomenat He Mingyun, just quan s'assabenta de notícies del canceller Yun Yongde que un eunuc del Palau Feiyan (que probablement podria ser l'antic mestre de Yi Siha, després de veure aquell "monstre" als seus ulls) afirma ser maleït per la Raven Consort. En Gaojun se'n va mentre Yongde l'adverteix sobre l'associació amb el Raven Consort. Mentrestant, Yue Yuyong ve a dir-li a Shouxue que no faci el que li diuen, tot i que ella es defensa, dient que no és com si li agradi. Aquella nit, Gaojun ve a mostrar la màscara maleïda de tela, que va comprar, a Shouxue. Va fer una petita investigació, que va implicar demanar a Wen Ying que convoqués a la tropa de Red Sparrow, però ja van abandonar la capital. Gaojun, però, diu que als arxius imperials hi ha un llaüt de cinc cordes, gestionat per un músic anomenat Zuoqiu Yao. Va identificar el fantasma com el de Qifu Shicui, un músic obsessionat amb el llaüt de cinc cordes que va rebre cada cop menys peticions d'actuació a causa del seu comportament egoista. Després es va passar els dies jugant al Taller Baoer fins que es va quedar demacrat i els seus dits sagnant per tocar-lo. Yao l'havia aturat agafant el llaüt i tancant-lo, només per trobar-lo mort penjat del sostre l'endemà. El so del seu llaüt es va sentir fins i tot després del seu funeral, que es va aturar quan va cremar el llaüt. Shouxue és capaç d'enviar-lo al paradís utilitzant les seves habilitats mentre li demana a Yao que toqui el llaüt sigui el que passi. Quan Shicui va creuar, Shouxue va cremar la màscara i el llaüt, un tresor nacional. Mentre ell, Dan Hai i Wei Qing escorten en Shouxue a casa després d'això, ella expressa les seves preocupacions per Gaojun a Wen Ying sobre el motiu pel qual es va casar amb Huaniang. En el camí de tornada al palau de Ningguang després d'escoltar en Shouxue a casa, Qing estava a punt de renyar a Ying i recordar-li el motiu pel qual va ser enviat al palau de Ye Ming, quan Dan Hai els alerta dels problemes. Els tres eunucs es sorprenen al trobar el cos d'una dona recentment assassinada als peus d'un arbre caigut en algun lloc del bosc.

11.- Treball de base. Una dama de la cort corre per salvar la seva vida, lluny d'una criatura desconeguda que la va matar més tard. L'endemà, la notícia de la dona morta als peus d'un arbre caigut, la de la dama de la cort del Palau Quechao, arriba a Shouxue i, després de preguntar-li a Dan Hai, va deduir que va ser un humà qui ho va fer. Mentrestant, durant un joc de taula, en Gaojun parla amb Xue Yuyong sobre com trencar les limitacions de la Raven Consort quan arriba en Shouxue, vestit d'eunuc, i sap dels plans de Yuyong per retirar-se de la seva posició. Quan li pregunta a Gaojun sobre la dama de la cort assassinada, Wei Qing esmenta el nom de Xue Cheng, la qual cosa porta a la Magpie Consort, que ha estat plorant la pèrdua del seu germà, i Gaojun està pensant en tornar-la als seus pares, però dubta a causa de la política que hi ha darrere. Després de les paraules d'advertència de Yuyong per no ser massa amable amb l'emperador, Shouxue demana a Wen Ying que investigui la Magpie Consort. Després d'ajudar el fantasma de Xue Cheng a creuar-se al paradís, Wen Ying ve a informar i descobreix que la Magpie Consort està postrada al llit i no permet que ningú més que un eunuc escollit i una determinada persona entri. La Shouxue es sorprèn al descobrir que la persona és aquell "mussol" que va veure la nit que Niao Lian va passejar lliurement, i sap del seu nom. Qing també informa d'estranys sorolls de beure i gemecs que provenen del dormitori de la Magpie Consort. Demanant estar sola, sap que el "mussol" està allà fora, disposat a matar-la, i està fent que se senti abatut, fins i tot amb Huaniang que ve de visita, oferint el seu suport. Ella ho revela a l'emperador Gaojun quan es troba amb ell de camí per anar a buscar en Wen Ying, que no va tornar a la nit (en realitat, Feng Xiao Xue l'enxampa colant-se al Quechao i el va atacar). Ella revela que va enviar a Ying a causa de la seva por de ser assassinada, ja que sentia que s'havia debilitat. Però Gaojun la assegura que està bé sentir-se feble i confiar en els altres. Gaojun acompanya Shouxue a Quechao, on troben la Magpie Consort al seu dormitori, l'olor espessa de l'encens xiangfu a l'aire i la d'una altra olor, la del mateix Feng Xiao Xue, dempeus als peus de la consort enlit. En veure que finalment ha arribat el Raven Consort, somriu malament.

12.- Germans. Shouxue va venir a retornar el xal a Qin Huiyao, el Consort de la Garraca, mentre Feng Xiao Xue simplement va desaparèixer a una habitació. Segons ella, després de no demanar aquest favor a Shouxue, Xiao Xue va aparèixer davant ella i suposadament va poder complir el seu desig de donar vida al seu germà gran mort mitjançant l'ús d'alguna bruixeria que implicava una mica del cabell del seu germà i una mica de brutícia. . Buscant el ninot de fang que Huiyao creu que és el seu germà, entren a una habitació i es troben amb galledes del que sembla sang humana; i trobar a Wen Ying dins, inconscient però viu. Huiyao intenta en va aturar-los simplement perquè és feble i Shouxue pot olorar-lo, o més aviat el seu zombi de nines d'argila. El zombi apareix, gairebé ataca a Shouxue, però Ying i un Dan Hai que entra intenten sotmetre-lo. De fet, s'està tornant boig perquè, segons Huiyao, tornarà a un grup de brutícia si no se li dóna sang humana, que Huiyao li dóna fàcilment tallant-li el braç i deixant-li xuclar la sang, i la raó per la qual està feble i demacrada. . Huiyao admet més tard que va ser el seu "germà" qui va atacar i va matar a la dama de la cort que va ser trobada morta al bosc després que es va trobar amb ells per accident la nit en què es va tornar boig. Shouxue diu que Xiao Yue no el va donar vida, sinó que només va crear un ninot d'argila en moviment sense ànima. Una altra negació li costa la vida quan el zombi la mossega al coll. La Shouxue utilitza els seus poders per apunyalar el zombi amb una fletxa màgica i treu el cabell de la nina de fang, que s'enfonsa ràpidament després.
Dan Hai més tard informa a Shouxue que Xiao Xue no es troba enlloc. Gaojun promet a Shouxue que el trobarà. En el camí de tornada a Ningguang, Gaojun es gira de sobte i torna. El motiu: en aquell moment, Shouxue va a enfrontar-se a Xiao Xue, o millor dit, al seu vaixell. El vaixell va ser enviat pel veritable Xiao Xue des del Palau de la Reclusió, des de la terra a l'altra banda del mar on es diu que resideixen els déus, com a botxí de la "cosa" dins de Shouxue (en referència a Niao Lian), i és aquí per executar la seva "germana", és a dir, el que hi ha dins de Shouxue. També presenta Simalu, que es diu que és el niaobu (familiar) original del Corb. En realitat l'està observant durant molt de temps perquè qualsevol interferència directa per part d'ell en aquella illa, un lloc on els exiliats del Palau de la Reclusió, està prohibida. També diu que l'òliba i el corb eren originalment un, però es van dividir en dos a partir d'una bombolla, un es va convertir en el botxí i l'altre es va convertir en la guia dels esperits dels morts. Pel que sembla, el guia va ser temptat pels morts per cridar una ànima de tornada al món mortal i reviure-la, que és un pecat greu. Va esperar mil anys per trobar el moment perfecte per matar el corb i el troba, però això significa matar el vaixell (Shouxue).
L'emperador Gaojun entra per salvar, juntament amb Wei Qing i els altres. Aclaparat però encara no vençut, Xiao Xue culpa a Xiang Qiang, la Raven Consort original del seu patiment, el resultat del seu segellat a Niao Lian dins d'ella i a cada Raven Consort que la va succeir, fins a la mateixa Shouxue, que ell creu que és un acte criminal, per tant. el seu odi pel primer Raven Consort. També explica les doloroses nits sense lluna: suposadament, la seva ànima està gairebé esquinçada pel corb que intenta escapar, i Shouxue està a mig camí per convertir-se en el corb sense que ella s'adoni. A més, les flors que oferia a Niao Lian són en realitat un verí. fent que s'embriagués a poc a poc, provocant el dolor que pateix durant la lluna nova (la mateixa Raven crida de dolor i ràbia). Quan Xiao Xue intenta executar de nou en Shouxue, Gaojun la salva de nou, mentre Xing-Xing, el niaobu de Shouxue, entra en escena. Prenent algunes de les seves plomes i convertint-les en fletxes, destrueix el recipient d'argila de Xiao Xue. Murmura alguna cosa mentre es converteix en plomes de mussol marrons.

13.- Encens de Xiangfu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada