Bloc personal,

dimarts, 27 de desembre del 2022

Mushi-Shi Zoku-Shō: Suzu no Shizuku (2015)
(Mushi-Shi -Next Passage-: Bell Droplets)

[1172]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroshi Nagahama
Guió: Hiroshi Nagahama, Yuki Urushibara (manga)
Música: Toshio Masuda
Estudi: Artland
Veus de doblatge: Yûto Nakano, Travis Willingham, Kôjun Itô
Emissió 16/05/15

[ Animació, drama, fantasia, aventura, iyashikei, sobrenatural, seinen ] 46 min

Sinopsi

IMDb (8,6):
“Una adaptació de l'últim arc del manga, Mushishi Zoku Shou: Suzu no Shizuku segueix el peculiar viatge de Ginko enmig de l'ocult per desentranyar el misteri darrere de l'enigmàtica noia anomenada Kaya i la muntanya que s'ha convertit en la seva llar.”

Crítica

Pel·lícula equivalent a la seva tercera temporada en sèrie?

Basat en un manga de Yuki Urushibara ja conclòs, publicat entre 1999 i 2008 amb un total de 10 volums.

També es pot trobar sota el títol Mushishi Zoku Shou: Suzu no Shizuku. Té una primera temporada de 26 capítols (2005-2006) + 1 OVA (Mushishi Tokubetsu-hen: Hihamukage de 2014) amb el títol lleugerament canviat: Mushi-Shi (2005-2006) S01 i una segona temporada de 20 capítols (2014) + 1 OVA (Odoro no Michi): Mushi-Shi: Zoku-Shō (2014) S02 (Mushi-Shi -Next Passage-). També té un live-action: Mushishi (2006) (Mushi-Shi: The Movie).

És un capítol doble més, com qualsevol altre. En un altre moment l’haurien qualificat d’OVA i no sé perquè l’estan anomenant pel·lícula. No té res d’especial i la història tampoc és especialment rellevant com perquè tingui aquesta qualificació…

Resum (amb espòilers)

Mushishi està ambientat en un temps imaginari entre els períodes Edo i Meiji, amb una mica de tecnologia del segle XIX però amb el Japó encara com un "país tancat". La història presenta criatures omnipresents anomenades Mushi que sovint mostren el que semblen poders sobrenaturals. S'implica que hi ha moltes més formes de vida primitives que els éssers vius "normals" com ara animals, plantes, fongs i bacteris, i Mushi és el més primitiu de tots. A causa de la seva naturalesa eteri, la majoria dels humans són incapaços de percebre Mushi i són aliens a la seva existència, però hi ha uns quants que posseeixen la capacitat de veure i interactuar amb Mushi. Una d'aquestes persones és Ginko, el personatge principal de la sèrie amb la veu de Yuto Nakano a la versió original i de Travis Willingham al doblatge en anglès. S'empra com a Mestre Mushi (mushi-shi), viatjant d'un lloc a un altre per investigar Mushi i ajudar les persones que pateixen els problemes causats per ells.

La sèrie és una antologia episòdica sense una trama global en la qual els únics elements comuns són Ginko i Mushi. Ginko és un home amb un ull verd, que no només pot veure diversos tipus de mushi, sinó que també els atreu. A causa d'aquesta habilitat, vaga constantment i fuma per tal d'allunyar el mushi. Sembla que té una personalitat generalment relaxada, però pot ser molt seriós i centrat en la seva feina quan es tracta de protegir la gent del mushi. Subratlla que els mushi no són dolents, sinó que simplement intenten sobreviure com tots els altres. La majoria de les històries no se centren en Ginko, sinó que confien en ell com a catalitzador per tirar endavant la història diagnosticant o curant malalties i fenòmens relacionats amb el mushi.

==

Una nena, Kaya, neix amb plantes que li creixen del cap i acompanyades pel so de les campanes. Es converteix en senyora d'una muntanya i Ginko es troba amb ella quan era adolescent, tot i que li resulta estrany que un humà hagi estat escollit com a senyor de la muntanya. Coneix el seu germà gran que la busca des que va desaparèixer anys abans. Ginko ofereix a Kaya l'oportunitat de tornar-se a ser humana i unir-se a la seva família, però en risc per a la seva pròpia vida. Kaya intervé mentre Ginko està sent jutjada per la llei de la muntanya i ella es consumeix en lloc de Ginko. El seu germà finalment accepta el seu destí, però manté viva la seva memòria posant ofrenes al bosc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada