Bloc personal,

dissabte, 31 de desembre del 2022

Udon no Kuni no Kin-iro Kemari (2016) S01
(Poco's Udon World)

[317]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Seiki Takuno
Guió: Natsuko Takahashi, Nodoka Shinomaru (manga)
Música: Yukari Hashimoto
Estudi: Liden Films
Veus de doblatge: Yuichi Nakamura, Shiho Kokido, Tomokazu Sugita
Emissió 09/10/16 - 25/12/16
Títol original: うどんの国の金色毛鞠

[ Animació, comèdia dramàtica, fantasia, slice of life, iyashikei, seinen ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Souta Tawara, un jove dissenyador web arriba a la seva ciutat natal per escapar de la vida ocupada de la ciutat. Aleshores ensopega amb un nen petit només per ser sorprès pel fet que és un tanuki (una criatura màgica) i després es converteix en un viatge de redescobriment per a Souta.”

Crítica

Una història molt tendra amb un tanuki…

Basada en un manga de Nodoka Shinomaru ja finalitzat, publicat entre 2012 i 2019 amb un total de 12 volums. També se la pot trobar amb els títols Udon no Kuni no Kin'iro Kemari o The Golden Furball of Udon Country, que literalment vol dir La Pilota d'Or del país d’udon, en anglès El món d’udon de Poco.

Un tanuki màgic pren la forma d’un nen petit per fer-li recordar al Souta els moments difícils i els més macos amb la seva família, especialment amb el seu pare quan regentava el restaurant d’udon i que, quan era jove, en va renegar per anar a viure a Tòquio.

Resum (amb espòilers)

La sèrie gira al voltant de la vida complicada però normal de Souta Tawara, un jove dissenyador web de Tòquio que decideix tornar a la seva ciutat natal de Kagawa després de la mort del seu pare i fer un descans de la ciutat. Al seu retorn, s'assabenta tristament que el restaurant de la família havia quedat fora del negoci durant la seva absència; mentre recorda la seva infància, Souta entra al restaurant tancat i descobreix un nen de cabells ros amb draps dormint dins d'una olla. Aleshores, Souta s'adona que aquest nen és un tanuki que canvia de forma que ha estat habitant Kagawa durant molts anys. Pensant que el nen porta una vida solitari, decideix adoptar-lo i posar-li el nom de Poco.

Cada episodi segueix la commovedora relació entre Souta i Poco, i a través del temps que passen junts, Souta recorda el seu propi passat, el lloc que va deixar a la ciutat i la relació que va mantenir amb el seu pare.

==

1.- Bukkake Udon. Souta Tawara torna a casa a la prefectura de Kagawa i troba un nen adormit dins del restaurant udon tancat Tawara Udon, propietat de la seva família. Souta decideix portar-lo a una comissaria, però durant la seva trobada amb clients que busquen Tawara Udon, el nen es transforma en un tanuki que canvia de forma.
Gaogao-chan i el cel blau # 1 - Gaogao-chan i el planeta blau: l'aliení Ipalnemoani Gaogao fa que la seva nau espacial s'estavella a la Terra a prop de la botiga mecànica propietat de la Mimi i la Momo.

2.- Kotoden. Souta torna a casa espantat després d'haver deixat el tanuki, però l'endemà, el salva d'una vella del seu barri que s'ha enfadat a causa dels camps que ha destruït. Souta i el tanuki, que es revela que és un nen, després es relacionen per menjar shoyumame. Souta el porta a una botiga de roba prop de Kotoden i es troba amb la seva antiga companya de classe i primer amor Mai Manabe amb els seus dos fills. Aleshores, Souta presenta el nen com a Poco. Dinen en una botiga de dolços, on la filla de Manabe, Nozomi i Poco es fan amics.
Gaogao-chan i el cel blau #2 - Gaogao-chan i la mecànica amable: Mimi i Momo arreglen la nau espacial trencada de Gaogao i comencen a cridar l'alienígena "Gaogao-chan".

3.- El Far Roig. L'amic de la infància de Souta, Shinobu Nakajima, l'arrossega a ell i en Poco a una excursió de pesca a primera hora del matí prop del far. En Nakajima esmenta que la seva mare li molestava per casar-se, mentre que Souta planteja els plans per vendre la casa i el restaurant de la seva família. Aleshores, Nakajima suggereix a Souta que lideri el negoci de l'udon, fet que li va fer recordar el passat quan va dir al seu pare que anava a Tòquio en lloc de fer-se càrrec del restaurant. El seu viatge de pesca acaba quan han agafat un pop.
Gaogao-chan i el cel blau #3 - Gaogao-chan i la Terra en perill: Mimi i Momo porten Gaogao-chan al costat del mar per persuadir-lo de reconsiderar el seu pla per conquerir la Terra. De sobte, Octopus segresta els dos mecànics però més tard és derrotat per l'extraterrestre.

4.- Yashima. La germana gran de Souta, Rinko, visita el seu germà per ajudar-lo a netejar la casa abans que surti a la venda i es presenta a en Poco, que després li té por. Els porta a Yashima, on els germans solien visitar el seu pare durant la seva infantesa. La cama d'en Poco rellisca en una esquerda en un pont de vinya, però Rinko el salva, guanyant-se la seva confiança.
Gaogao-chan i el cel blau #4 - Gaogao-chan i el gust del primer amor: la Mimi i la Momo ajuden a Timid Flower-san i Gaogao-chan a la seva primera cita.

5.- Pollastre a l'os. Souta demana a Nakajima que l'etiquetin amb ell i en Poco a la seva antiga escola secundària després d'acceptar la petició de Manabe de crear una pel·lícula per als professors que no poden assistir a la reunió de classe. Després de la reunió amb el clàssic professor japonès Sonezaki i un client habitual de Tawara Udon anomenat Sae Fujiyama, Souta i Poco acompanyen Nakajima a casa dels seus pares. En Nakajima i el seu pare es discuteixen i la seva mare els convida a un bany a l'aire lliure. Souta convenç a Nakajima de reconciliar-se amb el seu pare. De tornada a la residència dels seus pares, Nakajima troba l'hivernacle del seu pare cultivant pinyes, la seva fruita preferida. Més tard, Souta rep una trucada telefònica del seu company de Tòquio que l'informa dels problemes que van trobar a la feina.
Gaogao-chan i el cel blau # 5 - Gaogao-chan i la màgia dels amics de nou: Mimi i Momo es discuteixen perquè Gaogao-chan excava una font termal com una manera de reconciliar els dos.

6.- Torre de Tòquio. Souta torna a la seva empresa de disseny web a Tòquio juntament amb Poco. Demana al seu supervisor Gorou Hamada un permís prolongat, mentre que el seu col·lega Hiroshi Nagatsuma coneix en Poco. Més tard a la nit, en Poco se sent malalt quan Nagatsuma de sobte fa una visita a l'apartament de Souta. Nagatsuma descobreix la forma tanuki d'en Poco, però Souta la descarta com la seva al·lucinació. L'endemà, Souta decideix quedar-se a Kagawa i ofereix la seva renúncia, però decideix acabar el projecte que li ha estat assignat a ell i a Nagatsuma. Llavors Hamada convida a Souta, Poco i Nagatsuma a la Torre de Tòquio. L'Hamada li diu a Souta que té un amic a Shōdoshima amb qui es pot posar en contacte.
Gaogao-chan i el cel blau # 6 - Gaogao-chan i la dimissió: Gaogao-chan torna al seu planeta natal i ofereix al seu pare la renúncia a conquerir la Terra.

7.- Jardí Ritsurin.

8.- Illa Shoudo.

9.- Sardines seques.

10.- Embassament.

11.- Festival Takamatsu.

12.- Kakeudon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada