Bloc personal,

divendres, 16 de desembre del 2022

Ajin Part 1: Shōdō (2015)
(Ajin: Impulse)

[1171]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroyuki Seshita, Hiroaki Andō
Guió: Hiroshi Seko, Gamon Sakurai (manga)
Música: Yugo Kanno
Estudi: Polygon Pictures
Veus de doblatge: Mamoru Miyano, Yoshimasa Hosoya, Jun Fukuyama
Emissió 27/11/15

[ Animació, aventura, terror, acció, fantasia fosca, thriller sobrenatural, seinen ] 1h 46min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Per a l'estudiant de secundària Kei, i per a almenys quaranta-sis persones més, la immortalitat és la sorpresa més desagradable de sempre. Malauradament per a Kei, aquesta gesta no el converteix en un superheroi. Tant als ulls del públic en general com dels governs, és un exemplar rar que ha de ser caçat i lliurat a científics per experimentar-hi de per vida: un semihumà que ha de morir mil morts en benefici de la humanitat.”

Crítica

La part més interessant de la trilogia…

Basat en un manga de Hiroaki Andō ja conclòs, publicat entre 2012 i 2021 amb un total de 17 volums. La pel·lícula és una adaptació del manga i forma part d’una trilogia:
  • Ajin Part 1: Shōdō (2015) (Ajin: Impulse)
  • Ajin Part 2: Shōtotsu (2016) (Ajin: Collision)
  • Ajin Part 3: Shōgeki (2016) (Ajin: Clash)
Després d’emetre la primera de les pel·lícules, va començar l’emissió de la primera temporada l’anime (Ajin: Demi-Human (2016) S01) i, abans que acabés la tercera pel·lícula, ja havien acabat la segona temporada de l’anime (Ajin: Demi-Human (2016) S02).

A part de la trilogia de pel·lícules i de les dues temporades de l’anime, hi han tres OVA’s i una pel·lícula live-action (2017).

亜人 (pronunciat Ajin) en japonès vol dir semi-humans; d’aquí la traducció anglesa a Ajin: Demi-Human. Shōdo, el títol d’aquesta primera part, vol dir Primera vegada.

En aquesta pel·lícula se’ns presenten els personatges principals i les regles del joc d’aquesta nova espècie amb super poders que són els ajin. La història ens porta fins que el protagonista aconsegueix escapar dels humans amb ganes d’experimentació.

Pel que vaig veure i ja gairebé he oblidat de l’anime, després la història es complica bastant amb algunes banalitats que, penso, no li calien. De totes maneres, a IMDb aquesta primera part té una puntuació de 7,6, però la segona un 7,8 i la tercera 7,7, per tant han de ser bones.

El que no sé és si hi ha més història inèdita que no surt a les dues temporades de la sèrie o senzillament el que manava era la trilogia de pel·lícules i la sèrie només va ser un encàrrec “menor” de Netflix d’adaptació del material realitzat.

No trobo per enlloc la segona i tercera part de la trilogia…

Resum (amb espòilers)

Ajin presenta la història d'un estudiant anomenat Nagai Kei, que descobreix que és un "Ajin" quan resulta ferit de mort en un accident de trànsit. Al món d'Ajin, un petit nombre d'humans (anomenats "Ajin") posseeixen immortalitat i habilitats regeneratives extremes que es desencadenen a la mort, cosa que els permet recuperar-se completament de qualsevol ferida mortal en qüestió de segons. Ajin també pot crear "fantasmes negres", entitats molt perilloses orientades al combat que només són visibles per a altres Ajin. Els "fantasmes negres" són resistents a les lesions físiques, presenten una força física extraordinària i tenen dents i urpes afilades. Els diferents "fantasmes negres" tenen diferents graus d'intel·ligència: la majoria depenen completament del seu Ajin per a les indicacions, i d'altres, com el de Kei, són més independents i propensos a participar en accions autoiniciades.

En conseqüència, els Ajin són considerats perillosos i inhumans pel públic, i la majoria són capturats pels governs. Els governs afirmen protegir Ajin, però en realitat, la majoria els utilitzen com a subjectes per a experiments cruels i inhumans, ja que la seva capacitat per recuperar-se completament de ferides mortals proporciona una font il·limitada d'òrgans i cossos en proves perilloses (com ara proves d'armes de foc real) . Com a resultat, els Ajin que han fugit de la custòdia del govern (com Satou, el principal antagonista) estan decidits a venjar-se dels governs. Kei, però, no vol participar en l'emergent conflicte humà-Ajin, però forma un acord amb agents governamentals japonesos per lluitar contra Satou a canvi de la seva llibertat de l'experimentació governamental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada