Bloc personal,

dijous, 15 de desembre del 2022

Tengoku Daimakyō, vol. 8 (2022) (Heavenly Delusion)

[380]

Valoració



Fitxa tècnica

Masakazu Ishiguro (guió, dibuix, tinta i color)
(Tengoku Daimakyō - Heavenly Delusion)

[ Manga seinen, aventura, misteri, ciència ficció ]
Tu manga online
Norma Editorial (sense data prevista)
Afternoon KC (ed. Kodansha) (22/11/22)
6 capítols (44-49) - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
”El Japó del futur s’ha convertit en ruïnes. El Maru i la Kiruko continuen el seu viatge cap a un Cel desconegut. Els dos persegueixen la marca del raig de mort, que sembla ser la clau per trobar el Cel i abandonen les instal·lacions d'Ibaraki Kogen Gakuen i apunten a les instal·lacions de Nara. Tanmateix, encara no saben que hi ha un perseguidor persistent i cruel… D'altra banda, al Cel (a Kougen Gakuen), les lluites de poder s'intensifiquen sobre el nen que Tòquio va donar a llum. I finalment… s'avisa als nens de l'escola de la posada en marxa de la ‘prova’. Un drama de supervivència per a nens i nenes que revela gradualment tota la imatge del món!”

Crítica

Amb l’anunci de l’anime per 2023, l’interès pel manga queda en segon terme…

Anunciat anime per 2023. Els monstres tenen bona pinta. Espero que la història sigui més aclaridora i tingui millor ritme que el manga. Producció a càrrec de Production I.G. amb direcció de Hirotaka Mori.

En el manga se’ns presenten nous personatges infantils resultat de l’experimentació genètica, un tema que sembla voler evitar parlar-ne massa obertament, però que és el que vertebra tota la història.

En aquest volum, el catàleg de monstres menja-persones es va ampliant. Els talls per explicar diferentes històries dels diferents protagonistes, en diferents espais i temps, entorpeix la fluidesa de la lectura. Així ho penso…

Les voltes de guió que dona per explicar com la doctora Frankenstein (per anomenar-la d’alguna manera) –directora del Cel fins que ha estat destruït– va sobrevivint de contenidor en contenidor, són massa rocambolesques.
Spoiler: el meteorit anunciat per la IA fa 40 anys causant de l’apocalipsis (en cap moment explicat explícitament al llarg de la història), motiu pel qual es fan els experiments genètics i es construeix el Cel, cau enmig de França.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada