Bloc personal,

dimarts, 20 de desembre del 2022

Shinobi no Ittoki (2022) S01
(Ninja Ittoki)

[304]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shuu Watanabe
Guió: Minato Takano
Música: TOMISIRO
Estudi: Troyca
Veus de doblatge: Ryōta Ōsaka, Katsuyuki Konishi, Haruka Shiraishi
Emissió 04/10/22 - 20/12/22

[ Animació, acció ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Després de sobreviure a un atac del clan rival Kōga, Ittoki Sakuraba, un nen normal, descobreix que és el 19è hereu del ninja Iga. Ittoki aprèn a convertir-se en un ninja del clan Iga i s'uneix a la guerra entre els clans Iga i Kōga.”

Crítica

Desconcertantment bona… amb altibaixos…

Sense manga ni novel·la lleugera previs. Producció a “palo seco” de DMM Pictures i Troyca.

Per moments sembla un slice of life escolar normal, però de seguida contrasta amb un shōnen d’acció. En cap dels dos casos és especialment destacable, però el conjunt m’ha agradat força. També és veritat que el tema de l’ending, Oboetate de Hockrockb, que res té a veure aparentment amb la sèrie, és més bo que la mateixa sèrie.



El final una mica precipitat i sense sentit per deixar la sèrie tancada amb només 12 capítols. Podria haver-hi una segona temporada, però per resolució d’història no sembla el cas.

==

A part de les sèries que vaig seguint per referències o tastets, aquests són els animes seguits durant la temporada de tardor 2022 (els he intentat posar per ordre de preferència, però és terriblement injust veure sèries tan diferentes una davant de l’altra…):

Haig de matitzar que, en línies generals, ha estat una molt bona temporada, per sobre de l’habitual, i, si no fos perquè hi han sèries que m’han agradat moltíssim, per la injusta comparació, algunes que he puntuat amb 3/5 segurament haurien estat puntuades també amb 4/5.

Resum (amb espòilers)

Al Japó actual, després d'un intent de matar-lo, Ittoki Sakaruba s'assabenta que és un descendent directe i hereu legítim del clan Iga Ninja. La seva mare l'envia a Ninjutsu Gakuen, l'única escola nacional ninja del Japó, per estudiar i entrenar com a ninja mentre es fan investigacions per descobrir qui intenta matar-lo i per què. A l'escola, l'Ittoki s'involucra amb els seus nous companys de classe, que inclouen algunes noies ninja precioses però mortals, però el perill sempre és present... sobretot quan hi ha un presumpte traïdor a l'escola.

==

1.- Un raig de blau. Ittoki Sakuraba és un estudiant habitual de secundària juntament amb el seu amic de la infància Kosetsu. La seva família té un supermercat local i amb el seu pare mort, la seva mare Yumika l'anima a fer nombroses activitats extraescolars per preparar-se per al futur. Un dia, una noia anomenada Satomi Tsubaki s'acosta a Ittokki i li demana sortir a una cita amb ell. Sorpresa per la sobtada confessió, Ittoki accepta, però es sorprèn quan Satomi el porta directament a casa seva. Tanmateix, un cop arriba, Satomi i un equip de ninjas l'ataquen. És rescatat per Kosetsu, el seu oncle Tokisada i els empleats del supermercat que també són ninjas. A continuació, Yumika explica que els shinobi s'han adaptat als temps moderns i encara existeixen fins als nostres dies. Amb la mort del seu pare, Ittoki és el seu successor per ser el 19è cap del Clan Shinobi Iga, la qual cosa el converteix en un objectiu per al Clan Shinobi Koga rival. Mentrestant, l'actual cap dels Koga, Kidou, declara al seu clan que es venjaran dels Iga per la mort del seu cap anterior, Kishinmaru.

2.- Opcions sense pietat. Amb el Koga ara conscient de la identitat d'Ittoki, la Yumika exposa les opcions que té Ittoki. Ha de convertir-se en un ninja i succeir al seu pare com a cap del clan Iga, o intentar tornar a la seva vida normal i ser assassinat inevitablement pels Koga. No obstant això, Tokisada pren l'Ittoki a un costat i li diu que Yumika està disposada a concedir una tercera opció secreta, on Ittoki pot anar a viure amagat. No disposat a deixar la seva mare per dirigir el Clan Iga sola, Ittoki decideix de mala gana convertir-se en un ninja. Per tal de mantenir-lo a salvo, Yumika decideix inscriure Ittoki a l'Acadèmia Ninja Kokuten, que està controlada pel Comitè Nacional de Mesures de Seguretat (NSC), fent que l'acadèmia sigui un territori neutral que el Koga no pot atacar obertament. Kosetsu i Tokisada acompanyen l'Ittoki a l'examen d'accés, situat en un supermercat controlat per Koga. Satomi també s'infiltra a l'examen, però Ittoki és capaç de superar-la. Els ninjas de l'NSC arresten Satomi i els seus còmplices per infringir la llei, i Ittoki aconsegueix aprovar l'examen. L'NSC s'enfronta als Koga, però Kidou afirma que Satomi i els seus homes es van convertir en canalla, i Satomi es troba més tard morta a la seva cel·la. Mentrestant, Tokisada parla amb Yumika i expressa la seva sospita que els Koga ja s'han infiltrat en Kokuten, l'NSC i fins i tot el mateix Clan Iga.

3.- Les peculiaritats del destí. Ittoki i Kousetsu es traslladen a la Kokuten Ninja Academy per començar la seva educació ninja. No obstant això, ràpidament descobreixen que els Koga tenen una gran influència a l'escola, ja que la majoria dels estudiants són del Clan Koga. Malgrat això, Ittoki és capaç de fer-se amiga de dues estudiants, Ryoko i Kirei. Kirei aconsella a Ittoki que no s'oposi als estudiants d'elit de Koga, que buscaran qualsevol oportunitat per intimidar-lo. A la seva primera classe de ninja, l'Ittoki té l'encàrrec d'utilitzar un Ninja Core i Ninja Suit per escalar una torre, reunir un manjuu i tornar amb ell al punt de partida. Tanmateix, tenen un límit de temps abans que el director mengi tot el manjuu. Malauradament, l'Ittoki té poca experiència utilitzant un vestit ninja i li costa moure's fins que Ryoko, que és d'una família que fabrica equipament ninja, ajuda a ajustar el vestit a la seva mida. Mentre es dirigeix cap a la torre, descobreix que els estudiants de Koga han robat el manjuu de Kirei. Enfadat, s'enfronta als matons Koga i és colpejat per ells fins que el director intervé, però Ittoki va poder robar un dels seus manju i se'l dóna a Kirei. Tanmateix, el mateix Ittoki triga massa a completar la seva tasca, ja que el director es menja l'últim manjuu. Després de l'encàrrec, Ittoki descobreix que a causa de la pressió dels estudiants de Koga, cap dels altres estudiants vol associar-se amb ell, però es reconforta en el fet que pot comptar amb en Kousetsu, Ryoko i Kirei per donar-li suport. Mentrestant, Tokisada rep una missió per infiltrar-se al Clan Koga.

4.- Artesans i usuaris. El NSC continua investigant la mort de Kishinmaru, amb el principal sospitós en Tokisada. L'investigador novell Shione Kouzuki és assignat per seguir-lo. Mentrestant, a la classe d'Ittoki se li assigna una prova d'eines ninja, on l'objectiu és robar les respostes de la prova sense que els professors ho sàpiguen. Ryoko dóna a Ittoki una mica d'entrenament i revela que el seu pare vol que faci una vida normal en comptes de succeir-lo. L'Ittoki i els seus amics tenen un pla per robar les respostes, però la inexperiència d'Ittoki amb l'ús d'eines ninja fa avisar al professor de la seva presència, obligant a Kirei a actuar com una distracció mentre Ryoko treu el pany de la caixa forta. En un altre lloc, Tokisada es troba amb el pare de Ryoko, Gantetsu, que esmenta que el Koga es va acostar a ell per treballar en un projecte secret. En Tokisada s'endinsa a la fàbrica Koga buscant els plans del projecte, però no els troba. No obstant això, utilitza Shione com a distracció per escapar, i forja una gran comanda de joguines ninja del clan Saiga. L'endemà, en Gantetsu deixa escapar a la Tokisada que en Kidou està buscant un poderós Nucli Ninja. Li informa d'això a Yumika, que s'adona que els Koga volen robar el nucli secret de Ninja de l'Iga per començar una guerra. A Kokuten, l'Ittoki i els seus amics descobreixen per sorpresa que els matons de Koga havien intercanviat en secret les respostes de la prova abans de robar-les, tot i que Ryoko és capaç de superar la prova independentment. En Kousetsu adverteix a l'Ittoki que un dels seus amics ha de ser un traïdor, ja que no hi ha cap altra manera que els Koga poguessin saber sobre el seu pla. Més tard, el NSC completa la seva autòpsia del cadàver de Satomi i troba un microxip incrustat al seu cervell.

5.- Cicle del dolor. L'estudiant de Koga Suzaku Ban recorda una conversa amb Kishinmaru, que volia forjar la pau entre tots els clans ninja, promet venjar-se d'Ittoki. Kidou parla amb el pare d'en Suzaku i considera designar a Suzaku com el seu successor. Mentrestant, la classe d'Ittoki s'informa que l'examen pràctic de l'acadèmia tindrà lloc aviat. Per tal d'evitar qualsevol sabotatge del potencial traïdor, Ittoki decideix preparar-se per a l'examen sol, tot i que accepta una eina especial de disfressa de Ryoko. En Kousetsu s'ofereix a atacar a la Suzaku durant l'examen, però l'Ittoki es nega perquè no vol que mati a la Suzaku ni arriscar-se a matar-la. Aquella nit, l'Ittoki es troba amb el director, que comenta que tant en Kishinmaru com el pare d'Ittoki, Hidetoki, volien crear un món pacífic per als ninja. Kousetsu comença a entrenar en Ittoki per a l'examen, on ha de robar un nucli Ninja a un altre ninja per aprovar-lo. No obstant això, en Suzaku també té la mateixa eina de disfressa, i l'utilitza per atraure en Kousetsu a una trampa mentre persegueix a Ittoki. Durant la seva baralla, Ittoki abraça els seus ideals pacifistes a Suzaku i sobreviu fins que acaba l'examen, fent que en Suzaku dubti sobre les seves conviccions. Mentrestant, la Shione continua seguint la Tokisada, que la porta a una instal·lació secreta de Koga on s'està experimentant el cos de Kishinmaru, informant l'NSC de la seva mala conducta. De tornada a l'escola, Ittoki i Kousetsu es recuperen de les seves ferides i es revela que Kirei és un traïdor que treballa per a Suzaku.

6.- Ombra i calidesa. En els flashbacks, Kirei rep un dur entrenament del seu pare per convertir-se en el proper cap del clan Ninja Fuma, i se li ensenya a actuar sempre i no confiar mai en ningú. En el present, els Iga accepten deixar que Ryoko i Kirei es quedin al seu poble durant les vacances d'estiu, sobretot perquè el clan Saiga es veu obligat a treballar per als Koga després que la seva fàbrica sigui sabotejada. La Shione revela les seves troballes als seus superiors, però de moment es neguen a investigar el Koga. No obstant això, Kirei aprofita l'oportunitat per explorar les defenses del poble i transmetre informació a Suzaku. En Suzaku demana al seu pare que participi en l'assalt previst de Koga a l'Iga, però el seu pare es mostra reticent. Al poble, Ittoki es diverteix pescant peixos dolços amb els seus amics i descobreix que tot el poble està preparant la seva celebració anual per honrar la memòria d'Hidetaki. Tokisada revela a Ittoki que en Kousetsu era un orfe que va ser acollit per Yumika, i va ser Yumika qui va mantenir el clan unit després de la mort d'Hidetaki. Mentrestant, Kirei és tractada amb afecte pels Iga, que li expliquen com Ittoki la considera una veritable amiga en qui pot confiar, sembrant dubtes en la seva missió. Aleshores envia un missatge críptic a Suzaku que hi ha "Un altre dia pacífic a Iga". En un altre lloc, l'investigador de l'NSC Goshogawara parla amb el director, dient que convocarà un Gran Consell Ninja.

7.- On rau la justícia? Yumika explica a Ittoki sobre l'existència del nucli secret de Ninja d'Iga, i li informa que només se li dirà la seva ubicació si es converteix en un ninja de registre del Clan Iga. El NSC envia de manera encoberta un missatge als 13 principals clans ninja perquè es reuneixin per al Gran Consell Ninja, el primer en més de 70 anys. Ittoki es queda al poble mentre Yumika va a assistir a la reunió. Goshogawara acusa les seves acusacions contra els Koga que han estat violant les Ordenances Ninja en suprimir o absorbir il·legalment clans ninja més petits, citant la misteriosa desaparició dels Saiga i molts altres clans. Aleshores, demana als altres caps ninja que testifiquen contra el Koga, però cap s'aixeca, excepte Yumika, que admet l'existència del nucli secret de Ninja d'Iga i assenyala que en Koga està buscant un pretext per robar-lo. Ella declara que està disposada a destruir el nucli per mantenir-lo fora de les mans equivocades, i recorda als altres clans que el seu propòsit és mantenir la pau del Japó, no lluitar entre ells. Això inspira als altres clans a admetre que els Koga també els han anat invadint lentament. Kidou és arrestat, però el capità Karajishi descobreix proves recentment descobertes que implicaven l'Iga en la mort d'en Kishinmaru, la qual cosa va provocar també l'arrest de Yumika. Sospitós, Goshogawara realitza la seva pròpia investigació i descobreix alguna cosa dolenta amb les proves, però és assassinat per Karajishi, que es revela que treballa per a Koga. Al poble Iga, Ittoki decideix assumir el paper de cap en funcions del clan. Mentrestant, culpant a Iga de l'arrest d'en Kidou, els Koga declaren la guerra i es preparen per atacar els Iga. A la seu del NSC, Karajishi condemna Yumika a mort.

8.- El capvespre porta una tempesta. Kidou recorda com va néixer malalt i va passar per herència dels Koga a favor de Kishinmaru, fet que va fer que es molestés amb tots els ninja. Amb Goshogawara desaparegut, Karajishi pren el control del NSC, allibera en Kidou i programa l'execució de Yumika per al dia següent. Sabent que Karajishi és corrupte, la Shione i el seu equip intenten esbrinar com resoldre la situació a la seva manera. La notícia arriba a l'Iga, i l'Ittoki decideix enviar en Kousetsu i en Tokisada per rescatar la Yumika mentre la resta del clan treballa per demostrar la seva innocència. Amb Kidou lliure, fa els preparatius per a un assalt al poble Iga, utilitzant ninjas robòtics Asura a més de les seves pròpies forces. En Suzaku s'ofereix per unir-se a les unitats d'assalt, però el seu pare Housen s'oposa, assenyalant que aquest atac arruïnarà el Koga a la llarga. Kidou executa Housen i els seus partidaris pel seu desafiament i ordena l'atac. En adonar-se que els Koga tenen la intenció d'atacar, el clan Iga prepara les seves defenses de pressa, però els Koga són capaços de trencar el poble. Kousetsu i Tokisada rescaten a Yumika, però en Karajishi els embosca durant la seva fugida. Mentrestant, Suzaku escolta la notícia de l'assassinat del seu pare just quan està a punt d'atacar el poble Iga.

9.- A la llum de l'alba. Els Koga comencen el seu assalt al mateix poble Iga, però són repel·lits contínuament malgrat el seu nombre superior. En observar el comportament dels ninjas Asura, Ryoko suposa que només tenen una durada de bateria molt curta i que s'han de recarregar constantment. L'Ittoki i la Ryoko decideixen anar a buscar una estació de recàrrega mentre en Kirei es queda enrere i, de mala gana, envia un avís a Suzaku. Mentrestant, a la seu del NSC, Tokisada és capaç de derrotar en Karajishi i els seus homes mentre Kousetsu escorta a Yumika de tornada al poble. La Shione i el seu equip arriben i arresten en Karajishi, després d'haver atrapat un equip de ninja Koga que intentava disposar del cos d'en Goshgawara sota les seves ordres. De tornada al poble, Ittoki i Ryoko intenten sabotejar l'estació de recàrrega, però Himura els atura, només perquè Kirei intervingui i destrueixi ella mateixa, després d'haver decidit finalment fer costat a Ittoki. Amb l'estació de càrrega destruïda, els Koga no tenen més remei que retirar-se. Tanmateix, Karajishi activa un sistema secret implantat dins de Kousetsu per controlar-la mentalment i prendre com a ostatge a Yumika en un intent de trobar el nucli secret Iga Ninja. Yumika intenta parlar en Kousetsu, però aparentment és apunyalada i assassinada per ella. Ittoki i els seus amics arriben massa tard i troben a Yumika morta mentre un Kousetsu catatònic és detingut.

10.- Els presos, els trets. Mentre que l'Iga va aconseguir sobreviure a l'assalt de Koga, molts altres clans ninja són atacats i destruïts. Amb la mort d'en Yumika, el clan Iga es queda en convulsions, ja que Ittoki la succeeix oficialment com a 19è cap del clan. Amb molts membres de l'Iga demanant represàlies, Ittoki decideix esperar fins que el funeral de la Yumika s'acabi. Ryoko i Kirei tornen als seus pobles, però Ryoko va trobar que el seu pare havia estat tallat la mà pels Koga i Kirei amb prou feines escapava d'un intent d'assassinat de Koga gràcies al sacrifici del seu pare. Shione passa informació a Tokisada revelant que el NSC està planejant fer el seu moviment contra en Koga i que en Kousetsu tenia un xip de control mental implantat en ella com a agent dormidor. Tokisada revela que sabia que en Kousetsu és en realitat un dels fills il·legítims d'en Kidou, però Yumika va decidir adoptar-la de totes maneres. També li diu a l'Ittoki que la Kousetsu es va resistir al control mental per la qual cosa no podria haver matat a Yumika, el que significa que encara hi ha un traïdor a Iga. Mentrestant, Suzaku assisteix al funeral d'en Yumika i li presenta els seus respectes mentre discuteix en Ittoki sobre la necessitat de venjar-se. Després, Suzaku torna a casa seva on troba una gravació deixada pel seu pare, que demostra que Kidou va assassinar Kishinmaru com a part d'un complot per eliminar tots els ninjas del Japó. Llavors en Ittoki li diu a Yumika que ha decidit que liderarà l'Iga a la seva manera, i li demana ajuda a Tokisada.

11.- El camí sense penediments. Ittoki pren la decisió de negociar amb el Koga, oferint-se a lliurar l'Iga Ninja Core a canvi de les garanties d'autonomia d'Iga, així com la condició de no utilitzar-lo amb finalitats militars. En adonar-se que el tractat de pau els impediria utilitzar el Nucli als Asuras, Kidou autoritza un segon atac a Iga per prendre-lo per la força. Mentrestant, Kirei admet que estava treballant per a la Suzaku tant a Ryoko com a Tokisada, però la perdonen perquè finalment va acabar ajudant a defensar l'Iga. En Suzaku s'ofereix a intercanviar el vídeo del seu pare amb Kidou, però ell envia assassins després d'ell. Derrota fàcilment els assassins i lliura el vídeo a Tokisada, indicant-li que no s'interposi en el seu camí. Insatisfet amb la negativa d'Ittoki a lluitar, en Kozo convenç als altres ninjas Iga de revoltar-se contra Ittoki, però tot és una estratagema tant per ell com per Ittoki per treure el veritable traïdor, Reiha, al descobert. Reiha afirma que va seguir les ordres de Kidou per tenir l'oportunitat de salvar el seu marit en coma abans d'intentar enverinar-se. Ittoki deixa enrere una nota explicant que ha pres el Nucli i se n'ha anat amb Tokisada i Kousetsu per enfrontar-se a Kidou directament després d'expulsar-se del clan Iga.

12.- Ittoki el Ninja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada