Bloc personal,

dijous, 11 d’agost del 2022

Mob Psycho 100 (2016) S01

[273]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yuzuru Tachikawa
Guió: Hiroshi Seko, One (manga)
Música: Kenji Kawai
Estudi: Bones
Veus de doblatge: Setsuo Itōs, Takahiro Sakurai, Akio Ōtsuka

[ Animació, acció, comèdia, sobrenatural, shōnen ] 12 capítols de 22 min. + 1 especial de 60 min. de 2018

Sinopsi

IMDb (8,6):
“Un noi de secundària psíquic intenta viure una vida normal i mantenir els seus poders creixents sota control, tot i que constantment es fica en problemes.”

Crítica

Una absoluta genialitat!

Basat en un manga de One, ja finalitzat, amb 16 volums des de 2012 fins 2017. Hi ha live-action, OVAs i spin-off en el manga (Reigen).

Em recorda tantíssim One-Punch Man… ara resulta que, no és per res, és del mateix creador: One.

Em sobra la segona part del capítol 12 i l’especial d’una hora que no deixa de ser un recopilatori dels millors moments i resum de la sèrie, aprofitant que tenien tancada la producció de la segona temporada.

Resum (amb espòilers)

El Shigeo Kageyama és un noi d'edat mitjana, de malnom Mob (Mobu, wasei eigo per "personatge de fons") per mancar de sentit de presència. Tot i que sembla una persona discreta, de fet és un esperit poderós amb un poder psíquic immens. Per evitar perdre el control d'aquest poder, viu constantment una vida sota una cadena emocional. Per tal d'ajudar a aprendre a controlar les seves habilitats, Mob treballa com a assistent de l’estafador Reigen Arataka, un autoproclamat mèdium espiritual. El Mob vol viure una vida normal com els que l'envolten, però una pluja de problemes segueix vinent després d'ell. Amb les seves emocions reprimides creixent dins del Mob a poc a poc, el seu poder amenaça de trencar els seus límits mentre finalment es troba amb altres psíquics com els Claws.

==

1.- Psíquic autoproclamat: Arataka Reigen ~I Mob~. Un autoproclamat exorcista i estafador anomenat Arataka Reigen intenta exorcitzar un esperit maligne, tot i haver-hi ensopegat per accident. Per a sorpresa de Reigen, l'esperit sembla que només es molesta pels seus atacs ineficaços, que consisteixen a llençar un grapat de sal de taula a l'esperit (en realitat vol ser sal purificada). Aleshores, Reigen allibera la seva arma secreta: crida a un psíquic real (també conegut com a esper), Shigeo Kageyama (també conegut com "Mob") per desterrar l'esperit amb els seus poders psicocinètics. Mob és un psíquic extremadament poderós, tot i ser només a l'escola secundària. Un temps després, Reigen és contractat per desfer-se dels esperits malignes que habiten un túnel. Una vegada més, Reigen aconsegueix enganyar a Mob perquè faci la major part de la feina per ell. Un dels fantasmes, el líder difunt d'una banda de motoristes, adverteix d'un monstre encara més poderós situat més endins del túnel, i demana a Reigen i Mob que no hi lluitin. Tanmateix, Mob aconsegueix eliminar-lo de totes maneres. Els esperits del líder i la seva colla finalment es troben en pau i passen al més enllà.

2.- Dubtes sobre la Joventut ~Apareix el Club de Telepatia~. El "Club de Telepatia" de l'escola de Mob corre el perill de dissoldre's després de caure per sota del nombre mínim de membres. El grup intenta desesperadament convèncer altres estudiants de l'escola perquè s'uneixin al seu club, i arrossega a Mob a la sala del club per intentar convèncer Mob perquè s'hi uneixi. El líder del Club de Telepatia, Kurata, discuteix amb Reigen per telèfon, ja que Reigen vol que Mob es concentri en la seva feina en lloc del club. Més tard, Reigen agafa Mob amb un contracte per exorcitzar un esperit en una escola secundària privada de noies. Tant ell com la Mob intenten travestir-se per infiltrar-se a l'escola, però en Reigen és immediatament aturat per la seguretat mentre Mob es troba amb els seus clients sol. Els clients, un parell d'escolars, el condueixen per l'escola fins que troba el gran fantasma d'un escolar mort observant la pràctica de bàsquet al campus. Després de derrotar el fantasma, el fantasma li suplica que gaudeixi de la seva joventut abans que desaparegui. L'endemà, el consell d'estudiants de l'escola de Mob amenaça de lliurar l'habitació del Club de Telepatia al recentment creat Body Improvement Club quan Mob està a punt d'unir-se. Després de tenir un flashback on Mob recorda les seves pobres habilitats físiques, Mob decideix unir-se al Club de millora corporal.

3.- Una invitació a una reunió ~En poques paraules, només vull ser popular~. Durant la pràctica del club de millora corporal, Mob es desmaia i es deixa a la sala del club per recuperar-se. El Telepathy Club, al qual se li permet romandre a l'habitació que ara s'utilitza per emmagatzemar l'equip de culturisme, comenta que Mob mai serà popular fins i tot si entrena el seu cos. Consternat, és interceptat de camí a casa per una dona amb una màscara somrient, que li informa que pot ajudar-lo a fer-se popular. La segueix fins a una àrea de reunió subterrània on s'ha format un culte conegut com (LOL) al servei d'un home amb el poder de fer riure i somriure a qualsevol. Un periodista de l'escola de Mob, Mezato Ichi, es converteix a la força, però fins i tot el líder del culte Dimple és incapaç de convertir Mob. Es revela que Dimple és un esperit d'alt nivell que posseeix un home, i l'esperit emergeix per matar a Mob. La tensió fa que Mob arribi al 100% i "exploti", alliberant una quantitat terrible de poder psíquic i exorcitzant a Dimple. Això allibera els conversos del culte.

4.- Esdeveniment només idiots ~Kin~. Durant el fred obert, els delinqüents de l'escola de Mob (Salt Middle School) es troben en una guerra territorial amb una escola rival (Black Vinegar Middle School). Quan els delinqüents rivals no poden guanyar, criden al seu líder, Teruki "Teru" Hanazawa. Tot i ser físicament poc imponent, Teru elimina els delinqüents de Salt amb facilitat. En un intent de venjança, el líder delinqüent Tenga Onigawara intenta reclutar el Body Improvement Club per a la guerra territorial. Quan el rebutgen, idea un pla per aconseguir que Mob segresti per l'escola rival per forçar el Body Improvement Club a atacar el Black Vinegar Middle School. Mentrestant, Mob ha estat perseguit durant tot el dia per l'esperit debilitat de Dimple, que afirma haver-se reformat. Segons el pla dels delinqüents de Salt, Mob és capturat pels delinqüents del vinagre negre i es nega a utilitzar els seus poders per escapar malgrat l'impuls de Dimple. Els membres del Body Improvement Club derroten a un exèrcit de delinqüents en un intent de rescatar en Mob, però igualment són incapaços de derrotar a Teru una vegada que apareix, mostrant les seves pròpies habilitats psíquiques.

5.- Ochimusha ~Poders Psíquics i Jo~. Després de reconèixer les habilitats psíquiques de Mob, en Teru intenta forçar-lo a un duel psíquic atacant-lo, però Mob es nega malgrat els atacs cada cop més brutals a causa dels seus ideals de no utilitzar mai poders psíquics en una persona humana. Dimple intenta defensar en Mob, però en Teru ràpidament l'exorcitza. A mesura que en Mob s'acorrala dins de l'escola, el seny d'en Teru comença a deteriorar-se després que Mob desvia els seus ganivets en defensa pròpia, cosa que va fer que el cabell d'en Teru fos tallat. Això és perquè els cabells d'en Teru són motiu d'orgull per a ell mateix. A mesura que en Teru es va frustrant cada cop més amb Mob i el seu seny es debilita, en Mob s'adona que l'odi d'en Teru cap a ell és perquè els dos psíquics no tenen confiança i saben que no són res sense els seus poders psíquics. Teru ofega a Mob contra la paret amb força bruta, on es revela que, a diferència d'ell, l'ús freqüent de les seves habilitats psíquiques en la seva vida diària va establir ràpidament la seva popularitat dins de la seva escola i li va donar un complex de superioritat, proclamant-se com un "escollit". ". Malgrat que la mafia frena els seus poders psíquics a mesura que és estrangulat, es desmaia per asfíxia abans d'arribar al 100%. Despertant-se inconscientment en forma de "???%", Mob destrossa l'escola i llança els enderrocs a un Teru nu, que és llançat al cel mentre demana disculpes i accepta els ideals de Mob. Com a conseqüència, Mob's s'adona que ha utilitzat els seus poders contra una altra persona, la qual cosa resulta en "tristesa al 100%", on utilitza els seus poders per reconstruir l'escola.

6.- Discòrdia ~Per Esdevenir Un~. Després de l'incident a l'escola secundària de vinagre negre, tot el poble escolta rumors que apunten a les habilitats de Mob i la seva lluita amb Teru. El germà de Mob, Ritsu Kageyama, és seguit per diverses persones interessades en ell i els poders del seu germà. En Ritsu no està content amb això perquè maleeix la seva pròpia manca d'habilitat per utilitzar l'ESP. El líder del Club de Telepatia, Tome Kurata, s'interessa per la lluita psíquica i intenta que Mob identifiqui altres Espers en públic. El president del Consell d'Estudiants de la Salt Middle School, Shinji Kamuro, confia en Ritsu per incriminar al líder de la banda local Tenga Onigawara per robar i ser un pervertit. Més tard, Ritsu recorre un institut d'investigació psíquica conegut com el Laboratori del Despertar, però tots els subjectes tenen habilitats ESP mínimes i febles. Al final de l'episodi, Ritsu accidentalment doblega una cullera psíquicament i veu el fantasma de Dimple que aparentment encara està "viu" d'alguna manera. Aquests incidents revelen que en Ritsu, de fet, té una habilitat psíquica oculta, igual que el seu germà gran Mob.

7.- Exaltació ~He obtingut pèrdua~. Mentre els matons d'altres colles de secundària senten parlar de White T-Poison i fan moviments per derrotar-lo, en Ritsu coneix Dimple i a poc a poc aprèn i millora els seus poders psíquics. A causa del seu nou poder, acaba fent que Kamuro pagui les seves accions dubtoses. Mentrestant, Mob es troba amb dos estafadors que intenten estafar-lo per diners per un gerro "car" que va fer malbé. No obstant això, Reigen arriba i rescata a Mob girant les taules contra els estafadors. Amb els seus poders psíquics creixents i la guia de Dimple, Ritsu desenvolupa un complex de superioritat. Ritsu finalment es troba amb Teru i intenta lluitar contra ell malgrat les advertències de Dimple. L'experiència d'en Teru i els ja forts poders psíquics gairebé aclaparan en Ritsu, ja que es veu obligat a fugir. Aleshores, Ritsu s'enfronta als altres matones de les bandes de l'escola secundària en un carreró i utilitza els seus poders psíquics per sotmetre'ls fàcilment. Quan Ritsu derrota els matons, arriba Mob.

8.- El germà gran s'inclina ~Intenció destructiva~. Mob és dirigit per Teru a Ritsu i els matons de les escoles secundàries. La mafia està contenta de veure que en Ritsu finalment ha desenvolupat poders psíquics. Ritsu, encara gaudint dels seus poders, intenta posar fi a la seva relació amb Mob, però es sorprèn de veure que Mob el protegia disculpant-se en nom seu als matons. Els matons fan que Mob es posin de genolls i s'arrosseguen cap a ells. A prop, un Esper adult anomenat Cadre Koyama està mirant això. Koyama intervé i intenta segrestar en Ritsu després de confondre'l amb Shigeo. Quan en Ritsu es fa mal amb Koyama, Mob s'enfada i s'enfada al 100%, aclaparant en Koyama. Koyama utilitza un esprai maleït a la Mob per noquejar-lo i escapar amb Ritsu. En un altre lloc, Yusuke Sakurai, un altre Esper adult que treballa amb Koyama, s'infiltra al Laboratori del Despertar i segresta els subjectes. Teru i Dimple rescaten Mob i el porten a l'apartament d'en Teru per recuperar-se. Teru revela a Mob i Dimple que Ritsu va ser segrestat per un membre (Koyama) de Claw, una organització criminal d'espers decidits a dominar el món que han segrestat a altres joves espers adolescents per rentar-los el cervell i utilitzar-los per als seus nefasts plans. Dimple informa a la Mob i la Teru que en Koyama podria haver descobert els germans Kageyama al Laboratori del Despertar. El trio arriba al laboratori i pregunta al seu fundador, Kenji Mitsuura, sobre el que va passar. Mentrestant, Koyama i Sakurai porten en Ritsu i els súbdits del Despertar a un amagatall de Claw, anomenat Setena Divisió.

9.- Claw ~7a Divisió~. La Terada escolta en Sakurai i en Koyama quan porten els nens que en Koyama no va poder portar a Mob. Terada va a matar en Mob, però és atrapat per Teruki, Mob i Mitsuura, i acaba renunciant a tota la informació. Ritsu i els altres nens són guardats en una cel·la i interrogats. Quan Ritsu demana que els nens no tenen cap poder, Muto agafa en Kaito i el fereix greument i els dóna un ultimàtum: per parlar dels seus poders o enfrontar-se al mateix destí. Mob i Teruki porten en Terada a l'amagatall de la colla mentre tots els alts superiors tenen una reunió on el cap els informa que el cap podria portar-ne un parell a la seu. Terada s'escapa i ataca a Mob i Teruki, però és fàcilment derrotat per Mob. Els nens empresonats s'adonen que era hipnotisme. Comencen una escapada just quan Mob i Teruki s'infiltren, però són detectats per les Cicatrius. Koyama surt per aturar-los, però Mob el derrota i la resta dels Scars es despleguen.

10.- L'Aura Atroç ~Cerva~. Els nens aconsegueixen unir-se amb Kaito per escapar. Dimple, que ara posseeix un dels subalterns, atura alguns dels subalterns quan Matuso s'enfronta a ell. Un dels subordinats li diu a Teruki que els nens s'han escapat sols, i s'enfronta a Miyagawa, però l'enganya posant els seus propis poders contra ell, però és derrotat pel combo de Muto i Sakurai. La mafia es veu envoltada per les nines d'en Mukai, però les trenca totes, només per enfrontar-se a una Tsuchiya enfadada. Ella observa que la Mob no li està colpejant l'esquena i li diu que no s'aturi perquè és una dona quan busca una baralla total. Ell la derrota a ella i també a Takeuchi. Els nens que escapen es troben amb Shou i Ritsu els diu que fugin sense ell. Més tard, Mob el troba colpejat i inconscient. En Muto va intentar desordenar-lo encara més, però en Mob arriba a un estat de rebuig del 100% que desordena la ment d'en Muto i els deixa inconscients a tots dos. Dimple intenta enganyar en Matsuo, però és capturat per ell.

11.- Mestre ~Líder~. eigen, rastrejant el mòbil de Mob, arriba a la Setena Divisió. Els lacais de Claw que guarden l'entrada intenten aturar en Reigen, però el deixen entrar quan creuen erròniament que és el líder de Claw. Reigen utilitza aquesta façana per ajudar els subjectes del Despertar a escapar i intentar convèncer els lacais de l'error dels seus camins. En un altre lloc, Mob, Teru i Ritsu es troben atrapats en una habitació maleïda que els impedeix utilitzar els seus poders psíquics. Reigen finalment arriba i és capaç d'alliberar els tres joves espers. Mentre intenten marxar, Mob, Reigen, Teru i Ritsu s'enfronten al líder de la Setena Divisió, Ishiguro, i als tres Scars restants, Sakurai, Matsuo i Muraki. Reigen convenç els lacais de deixar Claw i fer alguna cosa de les seves vides. Reigen finalment s'assabenta que Mob va incomplir de mala gana la seva promesa de no utilitzar els poders psíquics contra les persones. Mentre en Teru i en Ritsu lluiten contra les cicatrius, en Mob està estressat si ha d'utilitzar els seus poders psíquics per salvar els seus amics o per fugir tal com li va aconsellar Reigen. Quan Mob està a punt d'anar al 100% amb Murderous Intent, Reigen el treu i li diu a Mob que acabarà patint les seves accions i que està bé fugir i salvar-se. Es mostra un breu flashback de quan Mob quan era un nen va conèixer Reigen per ajudar-lo a controlar els seus poders psíquics incipients. Sakurai s'acosta darrere de Reigen i el talla davant de Mob. Això fa que Mob vagi al 100%.

12.- Mob i Reigen ~Apareix un Tsuchinoko gegant~. Reigen està miraculosament il·lès de l'atac d'en Sakurai i passa a enfrontar-se a les Cicatrius. Els atacs psíquics dels Scars no tenen cap efecte contra Reigen. Es revela que les paraules de saviesa de Reigen a Mob just quan estava a punt d'anar-se van canviar al 100% el flux de la seva energia psíquica. La màfia va enviar inconscientment la seva energia psíquica a Reigen, per la qual cosa va "fugir". L'energia psíquica a Reigen va al 1000% amb Gratitud. Un cop incapacita a Ishiguro, Reigen castiga els Scars pels seus deliris de grandesa, dient que fins i tot amb poders psíquics encara són humans. Les paraules de Reigen arrosseguen Sakurai i Muraki a la realitat. Ishiguro, recuperat, rebutja les opinions filosòfiques de Reigen afirmant que els psíquics són d'elit i superiors a la resta de la humanitat i haurien de ser adorats. La mafia contraresta l'Ishiguro dient que tenir poders psíquics no el fa popular. L'Ishiguro trenca i comença a reunir energia psíquica per destruir la Setena Divisió i tots els que hi són. Aleshores Reigen perd l'energia psíquica de Mob. Shou arriba i procedeix a enderrocar Ishiguro i la Setena Divisió. Shou expressa la seva decepció en Mob abans de marxar. Dimple finalment escapa del pot d'esperits malignes d'en Matsuo i el noqueja. La baralla acaba i Mob, Reigen, Ritsu, Teru i Dimple continuen amb la seva vida quotidiana. Una escena posterior als crèdits mostra a Mob i Reigen intentant caçar un mític Tsuchinoko, però Reigen acaba recollint molts bolets. Mob exorcitza un esperit que podria haver estat un Tsuchinoko, però Reigen li diu que no existeixen.

SP.- Mob Psycho 100: Reigen ~The Miraculous Unknown Psychic~.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada