Bloc personal,

divendres, 12 d’agost del 2022

Ai no Utagoe o Kikasete (2021) (Sing a Bit of Harmony)

[1153]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yasuhiro Yoshiura
Guió: Yasuhiro Yoshiura (història), Ichirô Ôkouchi
Música: Ryo Takahashi
Estudi: J.C.Staff
Veus de doblatge: Tao Tsuchiya, Haruka Fukuhara, Asuka Kudo

[ Animació, drama, música ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (7,1):
“La història d'una nova estudiant de transferència interessada pel seu entorn i una cançó que porta felicitat a ella i als seus companys.”

Crítica

A mi m’ha agradat moltíssim…

Sense les pretensions de Belle (2021) (Ryū to Sobakasu no Hime) i amb molts millors resultats i de millor manera.

En animació no és cap meravella especialment destacable, però, dintre dels estàndards habituals del sector, se li veu una intensa dedicació. La història està molt ben explicada i si m’hagués de quedar en un moment especial, escolliria el moment en que la Shion s’averia per primera vegada i tots els personatges principals que, fins el moment anaven per lliure, casualment s’agrupen per ajudar amb el problema.

El títol de la pel·lícula hi ha qui l’escriu Ai no Utagoe wo Kikasete. La traducció literal del títol en japonès vindria a significar Deixa'm sentir-te cantar d'amor.

Resum (amb espòilers)

La pel·lícula té lloc en un futur proper no especificat en una petita ciutat japonesa, que l'empresa tecnològica Hoshima utilitza com a lloc de prova per a múltiples sistemes i robots controlats per IA. La història segueix a l'estudiant de secundària Satomi Amano, que viu amb la seva mare, l'especialista en IA de Hoshima, Mitsuko Amano. Després d'un incident passat, Satomi està aïllada a l'escola, rebutjada pels seus companys de classe i allunyada de la seva amiga de la infància Toma. La seva mare està preparant una prova secreta d'un sistema d'IA recentment desenvolupat, que se suposa que no es pot distingir dels humans. En aquesta prova, l'IA és passar uns dies a la classe de Satomi en un cos robòtic d'aspecte realista com a estudiant d'intercanvi Shion Ashimori. Poc després d'haver-se presentat a la classe, en Shion sorprèn a tothom reconeixent en Satomi, preguntant-li si és feliç i començant a cantar. En els dies següents, Shion està decidit a fer feliç a Satomi. Ajuda a la Satomi a trobar amics, ajuda aquests amics amb els seus problemes i arregla la relació de Satomi amb la Toma, tot amb el poder de la cançó. Mentrestant, queda clar que algú manipula misteriosament les gravacions del sistema de seguretat de l'escola i els resultats de la telemetria de Shion per amagar el comportament no convencional de Shion a Hoshima. Quan l'empresa finalment s'adonen d'això, Shion és atrapat violentament i es prepara per a la seva eliminació. Però la Satomi i els seus amics decideixen rescatar-la, i es revela el misteriós vincle de Shion amb Satomi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada