Bloc personal,

diumenge, 14 d’agost del 2022

Mob Psycho 100 (2019) S02

[274]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yuzuru Tachikawa
Guió: Hiroshi Seko, One (manga)
Música: Kenji Kawai
Estudi: Bones
Veus de doblatge: Setsuo Itōs, Takahiro Sakurai, Akio Ōtsuka

[ Animació, acció, comèdia, sobrenatural, shōnen ] 13 capítols de 22 min. + 1 OVA

Sinopsi

IMDb (8,6):
“Un noi de secundària psíquic intenta viure una vida normal i mantenir els seus poders creixents sota control, tot i que constantment es fica en problemes.”

Crítica

De les millors sèries que es fan actualment…

Basat en un manga de One, ja finalitzat, amb 16 volums des de 2012 fins 2017. One-punch man, per contra, l’altra obra emblemàtica d’aquest autor, va començar el 2009 i encara continua en publicació en web comic autopublicant-se’l i el remake, amb Yusuke Murata d’il·lustrador, des de 2012 amb 26 volums.

La primera temporada de la sèrie (2016) l’he explicada aquí. A l’octubre d’aquest any (2022) hi prevista l’emisió de la tercera temporada. L’OVA d’aquesta segona temporada no l’he vist ni l’he sabut localitzar des d’on veure’l.

En un moment donat, semblava que la sèrie fluixejava respecte l’anterior temporada, cosa gens estranya veient al nivell que la van deixar. Però no ha estat així. Els personatges són tan bons, la història tan ben explicada que no pot donar lloc a dubtes: és el millor en sèries.

A meitat de la sèrie, aquesta es converteix en un anime estàndar de col·legials i aquesta normalització d’aquesta sèrie tan especial, ho agraeixo. Pensant que és una sèrie amb un públic majoritàriament adolescent –encara que només sigui de mentalitat adolescent– s’espera que les lluites siguin l’eix fonalment de la història i, tot i que sí és veritat que hi ha un punt que abruma, té aquestes pauses agraïdes.

Quan hi ha aquesta pausa que agraeixo, moment en el què el Mob es prepara la carrera de l’escola –marató en diuen ells quan en realitat són cinc quilòmetres–, no és sinó l’excusa o pausa abans de la traca final de bufetades a tort i dret. És justament aquest punt quan ja no m’agrada tant, perquè em recorda X-Men i em sembla està revivient el mateix. La lluita final contra el dolent-dolentíssim havent-se desfet prèviament dels dolents que acaba convertint en bons com si fos un mesies.

Resum (amb espòilers)

1.- Esquinçat ~Algú està mirant~. Reigen accepta una feina d'exorcisme d'un granger i ràpidament dedueix que hi havia algun esperit implicat, Reigen convoca Mob, que exorcitza l'esperit d'alt nivell Wriggle Wriggle controlant les plantes utilitzant els seus poders psíquics. Mentrestant, Kamuro Shinji renuncia al seu càrrec de president del consell d'estudiants per enquadrar els seus companys d'estudis. Mezato aprofita l'oportunitat d'ajudar a Mob a desenvolupar-se i a convertir-se en el líder del Psycho Helmet Club i entrena a Mob per presentar-se a la presidència. Quan és el torn de la Mob de parlar, es passa els 5 minuts que li han assignat en silenci a l'escenari, sent massa por de dir res. Mob ocupa l'últim lloc, amb Kamuro reelegit com a president. Sentint-se abatut, el Club de millora corporal li diu a la Mob que torni a casa. Després de rebre una carta d'amor, Mob es troba amb l'Emi, que li demana sortir. La mafia comença a caminar cap a casa amb ella cada dia després de l'escola. L'Emi li diu a la Mob que li agraden els llibres i que està escrivint una novel·la, que Mob accepta llegir. Mob és més feliç a casa i a la feina. Una setmana després del dia de les eleccions, l'Emi revela que li va demanar una aventura i li pregunta si té els seus propis sentiments o opinions, ja que no el podia llegir. Ella demana perdó i marxa. Aparentment, Mob no està molest, però recorda el temps que va passar amb l'Emi durant la setmana. Els amics de l'Emi es burlen d'ella per haver escrit una novel·la i destrossen la seva obra. Mob s'enfronta a ells i recull els trossos trencats i diu que va prendre la decisió de considerar més els seus sentiments. Quan una ràfega de vent s'emporta les peces, en una rara mostra d'emoció, Mob utilitza els seus poders i torna a muntar el llibre i confessa que és un esperó. Mentre l'Emi li agraeix, la Tsubomi, que està mirant-ho sencera, diu que està molt impressionada. Dimple es sorprèn que la mafia hagi mostrat els seus poders a una altra persona i li pregunta si l'Emi s'ha enamorat d'ell. L'Emi té una idea per a una història pensant en Mob, un estudiant de secundària amb poders psíquics.

2.- Llegendes urbanes ~Trobada amb rumors~. Reigen i Mob són contractats per eradicar certes llegendes urbanes que han sorgit, però s'enfronten a la competència d'un psíquic rival. Reigen mostra ràpidament a Mob com les coses mitjanes s'interpreten malament i s'involucren en llegendes urbanes de por, com un gos de cara humana només resulta ser un gos la cara va ser dibuixada per alguns nens. Tanmateix, les coses empitjoren quan una de les llegendes urbanes resulta ser real. Mob destrueix ràpidament la llegenda del mal, i Reigen decideix iniciar un lloc web per al seu negoci psíquic.

3.- Un perill rere un altre ~Degeneració~. EEl lloc web de Reigen té èxit, però ell atreu una mala feina quan un home li demana a Reigen que maleeixi algú. Inicialment negant-se, Reigen finalment aplaca l'home, donant-li un encant fals i dient que alguna cosa dolenta acabarà succeint. Mob està lleugerament alterat; és incapaç d'entendre el desig de maleir algú i que l'home viurà la resta de la seva vida creient que havia maleït algú, per a sorpresa de Reigen. Aleshores són contractats per exorcitzar l'apartament d'una dona, on es revela que l'"Esperit Maligne" és un veí que es va enamorar de la dona i va utilitzar les seves experiències extracorpòries per espiar-la. La dona rebutja els seus sentiments amb fàstic, i és arrestat. La mafia està desconcertada pel seu canvi d'actitud, de la por al fàstic, en descobrir que només era humà. Diversos estudiants universitaris contracten Reigen i Mob per protegir-los d'un esperit maligne, mentre es fan una "foto de l'esperit" en una zona encantada. Es neguen a pagar a Reigen perquè no va passar res dolent. Més tard, alguns matones intenten assaltar a Mob, però Mob està protegit per Dimple, Ritsu i el Body Improvement Club, que l'adverteixen que ha de lluitar contra aquestes persones, pel seu bé i el bé de la societat. Els estudiants universitaris tornen, quan la seva "foto espiritual" era realment real. Li demanen a Reigen que exorcitzi l'esperit, prometent pagar aquesta vegada. Tornen a la zona embruixada, on Mob descobreix tres esperits; Una família morta, que va morir juntes, i només han volgut viure una mica més junts en pau. El pare assenyala que s'esvairan de manera natural quan el seu desig es compleixi, i Mob intenta suplicar per ells. Els estudiants universitaris es neguen a escoltar-lo, però Reigen està una mica més preocupat, no volia que la Mafia destruís els esperits innocents i pacífics, sinó que vol mantenir la seva reputació de psíquic fiable que escolta els clients. Dimple intenta provocar que el pare es converteixi en un esperit maligne i matar els estudiants universitaris, però el pare no canvia. Reigen i Dimple intenten dir-li a Mob que no els ha d'exorcitzar, però en Mob comença a tremolar, afirmant que si protegeix els esperits, llavors ha de fer mal als estudiants. Reigen s'adona ràpidament que els sentiments recents de Mob són el resultat de la seva visió del món única on els esperits i els humans són iguals i que assumir tantes feines, tan ràpidament, ha obligat a Mob a enfrontar-se a idees per a les quals no està preparat. Reigen fa ràpidament un exorcisme fals per aplacar els estudiants i consolar a Mob. Mob contempla què passaria si mai decidís maleir algú, i si algú l'aturaria, però s'adorm tal com pensa.

4.- Dins ~Esperit maligne~. Mob i Reigen són contractats per fer un exorcisme a un home ric anomenat Masashi Asagiri. En arribar, veuen que també ha contractat molts altres psíquics, inclosos Banshoumaru Shinra i Kirin Jodo, líder de la Sun Psychic Union. Asagiri va descriure com la seva filla, Minori, estava posseïda per un esperit maligne i s'havia vist obligat a tancar-la. Fan una pedra-paper-tisores per determinar en quin ordre arriben els psíquics per entrar i veure-la. Reigen guanya i entra a parlar amb Minori. Sembla com si ella no estigui en absolut posseïda, cosa que fa que molts dels psíquics creguin que l'Asagiri només estava abusant d'ella, però Reigen nota inconsistències en la conversa de Minori amb ell, fent que l'esperit es reveli. Dimple reconeix l'esperit com Keiji Mogami, un antic psíquic. Mentre els psíquics entren per exorcitzar l'esperit un per un, Dimple explica qui era Mogami, advertint a Mob i Reigen que no s'impliquin. No obstant això, Mob intenta exorcitzar en Mogami del cos de Minori de totes maneres. Finalment, la Mafia s'adona que Mogami està massa arrelat en Minori i decideix utilitzar una experiència fora del cos per entrar a Minori per perseguir l'esperit. Aconseguint sortir del seu cos, en Mogami intenta posseir el cos de Mob, però Dimple ja l'habita, permetent que Mob entri al cos de Minori mentre en Mogami es distreu. En Mogami explica a Mob com es troben en un món mental i ell pot doblegar-ho a la seva voluntat. Ho demostra fent pensar en Mob que el pot danyar mentre està allà, abans de treure els seus poders i derrotar a Mob. Mogami explica que els poders psíquics estan alimentats per les emocions i que les emocions negatives són més fortes. Construeix el món mental en una còpia exacta de la vida de Mob, excepte que no té poders, amics o família.

5.- Discòrdia ~Eleccions~. Keiji Mogami explica que era un psíquic com Mob. Quan era viu, la seva mare havia caigut malalta. Keiji va emprendre feines extremes (per exemple: no dormir prou per matar persones) per pagar el tractament de la seva mare. La seva mare va morir per motius desconeguts, però va culpar a Keiji de la seva mort. Aleshores, Keiji es va suïcidar i es va convertir en un esperit maligne. En Keiji, disfressat de Minori, també es trasllada a la seva classe i ella porta els seus companys en l'assetjament constant de Mob. Els estudiants de secundària que van intimidar a Mob abans també apareixen i Mob és impotent per aturar-los. Fins i tot en Ritsu és un estrany en aquest món i no fa res per ajudar a Mob. Al llarg de 30 minuts al món real, Mob viu 6 mesos al món mental amb totes les seves emocions negatives acumulant-se. Després d'un incident en què Mob no té poder per salvar un gat perdut de la Minori i els seus amics, Mogami explica la seva història de fons i per què menysprea les persones que fan servir els altres. Dimple aconsegueix utilitzar els poders de Mob per obrir la porta i deixar lliures els altres psíquics, però ell es queda i decideix entrar al cos de Minori i salvar en Mob. Mentrestant, la Mob és colpejada per la Minori i els seus amics, així que Mogami li retorna els seus poders. Mob de seguida gira les taules i està a punt de matar a un dels que tenen matones. Dimple apareix i torna la memòria de Mob. Aleshores, Mogami revela que les persones d'aquest món són en realitat tots els esperits que havia absorbit. Comencen a atacar a Mob, que està decidit a salvar la Minori almenys. Mob allibera el poder del seu coratge sobre Mogami i derrota l'exèrcit dels esperits. La derrota de Mogami allibera una massa d'esperits que ni tan sols ell va poder controlar, que procedeixen a destruir el cos de Mob. Mob es veu aclaparat pel monstruós conglomerat d'esperits, però arriba al ???% i destrueix tot el món mental. Mob es desperta en el seu propi cos. Mogami abandona el cos de Minori i intenta sortir de la residència d'Asagiri, però en Matsuo el captura en un matràs, rebatejant-lo Pudding-chan. La Minori es desperta i s'acosta a Mob. Va poder veure tot el que li passava al cap i va veure com la retratava Mogami. Mob li pregunta si realment va actuar així a la vida real, cosa que ella confirma. La Minori comença a plorar i a demanar disculpes una i altra vegada. Mob diu que estava bé perquè ara veu que la gent podria canviar.

6.- Pobre, sol, blanc. Amb Mob dividit entre els seus amics i la seva feina com a deixeble de Reigen, finalment s'adona que Reigen l'acaba d'utilitzar per als seus poders psíquics. Mentre Mob i Reigen van per camins separats, Reigen també s'adona, després d'una nit al bar, que no té amics i que la seva vida és una mica miserable. Tot i que Mob el va deixar, es recorda a si mateix que ell mateix va iniciar aquest negoci i que pot continuar sense l'ajuda de Mob. Com que està sol comença a canviar. Comença a filmar el procés d'exorcitzar i el penja a la xarxa, donant cursos gratuïts per evitar que la gent sigui enganyada per fraus i donant consells sobre la seva vida. La reputació de Reigen augmenta i aviat es coneix com "el germà de Seasoning City". Uns dies després Reigen és entrevistat per revistes i fins i tot se li ofereix per participar en un programa de televisió. Accepta amb molt de gust, ja que podria fer-lo encara més famós. No obstant això, l'espectacle és en realitat un muntatge de Kirin Jodo per explotar Reigen com un frau perquè Jodo tenia rancor després de descobrir que Reigen el va agenollar a la cara mentre estava posseït per Keiji Mogami.

7.- Acorralat ~Veritable identitat~. A causa de l'engany, es revela que Reigen és fraudulent i està completament humiliat. Augmenten els rumors sobre ell com un estafador i els seus antics clients fins i tot creen un grup de "víctimes" de Reigen. Mob finalment escolta la notícia, però no es preocupa. Creu que tot era el pla del seu mestre per fer-se encara més famós. Finalment, Reigen és perseguit per periodistes i detectius contractats per televisió i revistes, i es veu obligat a explicar-se en una roda de premsa. La nit abans de la conferència intenta construir un pla per enfrontar-se als mitjans. Tot i així, quan finalment s'inicia la conferència, es troba en un racó i comença a burlar-se dels mitjans, al·legant que no tenen proves que no fos un psíquic. Al cap d'un temps se li fa la pregunta de per què va entrar en el negoci sobrenatural. Reigen pensa enrere tres anys fins a quan va conèixer Mob per primera vegada, adonant-se que eren els poders psíquics de Mob els que el van inspirar. Lamentant-se que només havia utilitzat Mob, somriu a la càmera i diu "Has crescut", i tot l'edifici de conferències comença a tremolar i les càmeres comencen a moure's. Els mitjans estan espantats, creient que va ser fet de Reigen, i l'acusa. Després, Reigen es troba amb Mob i Dimple, preguntant per què van venir. La mafia respon que no hi havia cap motiu en particular, però Reigen encara li pregunta si ara coneix la seva veritable identitat, després del que van descobrir els mitjans. La mafia simplement respon que va conèixer la veritable identitat de Reigen tot el temps, que era una "bona persona".

8.- Fins i tot llavors ~Continua endavant~. Mob vol participar a la marató per impressionar el seu enamorat Tsubomi. Explica als seus amics que l'any passat va ocupar el lloc 291 de 300, i durant la marató es troba en el lloc 74 abans de desmaiar-se. Mentrestant, la Tsubomi i la seva amiga visiten Reigen per demanar-li consells de relació. Tsubomi menteix dient que està enamorada de la seva mateixa escola per provar si Reigen era un estafador. Mob es desperta, però se sent realitzat i se'n va cap a casa. En Ritsu i els seus pares són a casa quan en Ritsu sent trucar a la porta. Ritsu obre la porta per veure en Sho Suzuki, un dels espers de Claw. Quan Mob es dirigeix ​​cap a casa veu la seva casa cremada fins a terra i cossos cremats, cosa que fa que el seu estat emocional vagi al ???%

9.- Mostra'm el que tens ~Banda junts~. A punt d'explotar emocionalment, Dimple calma Mob i revela que els cossos eren falsos. La mafia comença a buscar espes, només per trobar dues cicatrius de la branca principal de Claw buscant-lo, cap dels quals sap què ha passat amb la seva família. Koyama i Sakurai apareixen de sobte per unir a Mob amb la resta de la colla, inclosos els nens Esper del Laboratori del Despertar, la majoria dels Scars i Reigen de l'antiga 7a Divisió. Resulta que Claw anava a fer un atac total contra la ciutat, mentre s'eliminava tots els obstacles que poguessin suposar una amenaça. Mob s'adorm després de la comoditat de Reigen. En un altre lloc, el cap de Claw es prepara per mobilitzar les seves forces amb Hatori of the Ultimate 5 segrestant el senyal per tal que el cap anunciï els plans de dominació mundial de Claw. Mentrestant, Sho i Ritsu planegen el seu moviment per acabar amb el cap de Claw, Toichiro Suzuki, que resulta ser el pare de Sho. Més tard, Toichiro ordena a Shimazaki de l'Ultimate 5 que capture el primer ministre, cosa que fa sense esforç. No obstant això, Teru l'intercepta i intenta salvar el primer ministre però, malgrat el gran progrés i el millor esforç de Teru, no és rival per a la capacitat de teletransportació de Shimazaki i finalment acaba sent derrotat.

10.- Col·lisió ~Tipus de potència~. Mentre la resta de la colla està en camí d'infiltrar-se a la torre que Claw s'havia fet càrrec, en Toichiro envia a Shibata de l'Ultimate 5 i un grup d'espers per trobar i eliminar en Mob, que encara està adormit. Reigen aconsegueix eliminar el grup d'espers, però també, sense voler, converteix en Shibata en un implacable i implacable infern decidit a aixafar Mob en el procés. Dimple s'apodera del cos de Mob i escapa, però es veu obligat a lluitar quan Shibata està a punt de ferir una multitud de persones, inclosa Tsubomi. Després que Shibata colpeja el cos de Mob al Body Improvement Club, intenten aturar-lo, però són dominats massivament, deixant només a Musashi per protegir en Mob. Musashi afirma que va ser la determinació i la tenacitat de Mob el que els va donar el coratge per continuar, i que ell protegirà a Mob. Dimple pren possessió de Musashi i allibera l'ús total dels seus músculs, superant la força muscular augmentada psíquicament de Shibata. Mob finalment es desperta i derrota a Shibata definitivament.

11.- Orientació ~Sensor psíquic~. Mob, de camí cap a la torre, es veu obligat a lluitar contra un grup d'esper de Claw, fins que arriba Minegishi de l'Ultimate 5 per aturar-lo. En Matsuo ve en ajuda de Mob, però perd el matràs que va utilitzar per segellar en Mogami al grup d'esper. Malgrat la seva advertència, els espers destrossen el matràs, alliberant un Mogami molt enfadat i aparentment imparable. Quan en Mogami està a punt d'aixafar en Minegishi, Mob li demana que el deixi viure perquè en Minegishi encara es pot convertir en una millor persona. Mogami se'n va, donant a Mob el consell de ser més estricte amb els altres, ja que això faria que Mob sigui immillorable. La resta de la colla és interceptada i ràpidament és derrotada per Shimazaki. En Shimazaki, que després intercepta Sho i Ritsu, deixa que Sho passi només per centrar-se en Ritsu, però abans que pugui donar el cop final, tot el grup apareix per ajudar en Ritsu. Malgrat el seu millor esforç, sembla impossible derrotar a Shimazaki. No obstant això, amb l'impuls d'en Teru, el grup agafa l'avantatge fins que Shimazaki fa tot i ràpidament els derriba a tots. En el seu estat més intens, Shimazaki s'adona de la presència de Mob i es prepara per enfrontar-se a ell, només per ser derrotat per Reigen.

12.- La batalla per la rehabilitació social ~Amistat~. Mentrestant, Sho elimina sense esforç en Hatori i finalment s'enfronta al seu pare, Toichiro Suzuki. La lluita no va com l'havia planejat Sho quan descobreix com funciona el poder del seu pare i Sho és derrotat. Abans de derrotar a Sho, Toichiro revela que quan era jove, els immensos poders ESP d'en Toichiro el feien superior a tots els altres. Toichiro explica els seus plans per apoderar-se del món, i revela la seva capacitat per emmagatzemar i transferir energia psíquica entre éssers, i ho demostra recuperant l'energia que va donar als soldats de Claw, ara derrotats, escampats per la zona. Mob allibera el primer ministre i es reuneix amb Serizawa, l'últim i més poderós dels Ultimate 5. Resulta que Serizawa era un tancat social a causa de la seva incontinència de poder, però Toichiro Suzuki li va oferir una feina i una manera de controlar el seu poder. . En Serizawa creu fermament en la ideologia del seu cap, però Mob el convenç mitjançant les seves pròpies emocions que Mob és com ell, i que Mob pot ser el seu amic. Mob finalment s'enfronta a Toichiro i veu el tipus de persona que és, començant la batalla entre el cap de Claw i el poderós estudiant de secundària. La mafia, malgrat els seus millors esforços, és incapaç de convèncer en Toichiro, que està completament obsessionat amb el poder i delirante. Abans que Toichiro pugui matar en Mob, en Reigen arriba i intenta donar un cop de puny a Toichiro, però Toichiro esquiva i es prepara per fer volar en Reigen, que amb prou feines és salvat per Serizawa. Mob arriba al 100% d'estat emocional, i durant el caos Reigen, Serizawa i Sho aterren a terra amb Ritsu i la resta de Claw. En Toichiro renya a la Mob com a un feble, però Mob afirma que ara que els seus amics i aliats estan fora, Mob finalment pot sortir de la seva ràbia.

13.- Lluita de caps ~La llum final~. A través d'un canvi gradual de diferents emocions al 100%, Mob obliga a Toichiro a anar al 100% amb el seu propi poder, que al seu torn li fa perdre el control, fent que Toichiro es converteixi en una bomba viva capaç d'esborrar tota la ciutat. Mob, mostrant la seva bondat amb Toichiro, redirigeix el poder al seu cos, donant lloc a una explosió aparentment més petita que manté la ciutat segura. Després, en Toichiro admet el seu error i es deixa detenir, després de demanar perdó a Sho. A la televisió, es mostra que l'aparent gran explosió va provocar el creixement sobtat de la llavor de bròquil que Mob guardava a la butxaca de la camisa, formant l'Arbre Diví.

OVA.- Mob Psycho 100: la primera sortida d'empresa de l'oficina d'esperits i tals consultes ~Un viatge de curació que escalfa el cor~.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada