Bloc personal,

dimecres, 17 d’agost del 2022

Go-Tōbun no Hanayome (2021) S02
(The Quintessential Quintuplets)

[276]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kaori
Guió: Keiichirō Ōchi, Negi Haruba (manga)
Música: Hanae Nakamura, Miki Sakurai
Estudi: Tezuka Productions
Veus de doblatge: Yoshitsugu Matsuoka, Kana Hanazawa, Ayana Taketatsu

[ Animació, harem, comèdia romàntica, shōnen ] 12 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (7,7):
“Un noi amb pocs recursos econòmics és contractat per tutoritzar cinc noies bessones de família rica. La història s'explica com un flashback d'un futur que mostra que s'acaba casant amb una d'elles.”

Crítica

Això ha afluixat bastant…

Basat en un manga de Negi Haruba finalitzat de 14 volums, publicat entre 2017 i 2020). De la primera temporada (2019) n’he parlat aquí. També té pel·lícula i vídeo jocs. Se la pot trobar sota els títols Go-Toubun no Hanayome o també Gotoubun no Hanayome. La traducció literal és, sorprenentment, Cinc núvies iguals. Aquí es coneix amb el títol de Las quintillizas.

Una segona temporada ben fluixeta. Ja vaig comentar en la primera temporada que semblava que havia de ser una bona sèrie, però, malgrat estar molt bé i ser prou entretinguda, no era el que semblava. En aquesta segona temporada, s’han deixat anar. L’únic que l’aguanta és l’interès de qui serà la gran afortunada de casar-se amb l’únic home sobre la terra… és ironia, òbviament.

Només torna a agafar una mica d’embranzida en l’interès cap al final, quan totes ja se li han declarat i es resolen les diferentes tensions entre elles.

En la meva porra personal, en la primera temporada, apostava que la noia amb la que es casava era una d’aquestes tres: la Nino (amb la que més discutia de bon començament), la Itsuki (la primera germana del grup que va conèixer i que té les estrelletes daurades al pèl) o la Miku (la més introvertida). En aquesta segona temporada, malgrat les moltes voltes que li donen, apostava per la Nino com única aspirant, tot i que en els últims capítols totes se li havien declarat, però al veure els últims segons de l’últim capítol, haig de tornar a posar-hi la Itsuki. Qui serà? En la pel·lícula quedarà explicat… això espero.

El que sí queda resolt en aquesta temporada és saber qui era la nena de la foto, la que anomenaven Rena: era la Yotsuba (la més curteta, però més oberta i atlètica de les bessones). Però la Ichika (la gran de les bessones que treballa d’actriu) és qui va acabar jugant a cartes esperant que vingués el seu pare a recollir-lo.

Resum (amb espòilers)

1.- Tot al cutre pantà de Kyoto. En Futaro acaba a l'hospital a causa del refredat que va passar durant el campament escolar. El metge que el visita li provoca alguns records de la noia que Futaro va conèixer durant el seu viatge escolar a Kyoto sis anys abans. Totes cinc bessones li fan una visita, i l'Itsuki li porta un amul de sort idèntic al que la noia dels seus records havia comprat a Kyoto. Després de ser donat d'alta de l'hospital, Futaro va a l'apartament de les cinc bessones, tocant-se amb un d'ells acabat de sortir de la dutxa. Incapaç de reconèixer-la, així com les proves de zero punts que li va llançar en el calor del moment, Futaro es repta a si mateix a reconèixer les cinc germanes amb pentinats idèntics, fracassant espectacularment. L'Itsuki es pregunta si en Futaro està intentant esbrinar la identitat de la noia del seu passat, però descarta la idea que sigui una de les cinc bessones, ja que la noia no s'hauria convertit en una estudiant tan pobre després de prometre estudiar molt.

2.- Set adéus, part 1.. Quan falta una setmana perquè comencin els exàmens finals, Futaro es queda despert tota la nit preparant les proves pràctiques per als quintillits, escrivint manualment guies d'estudi per a cadascun d'ells. La sessió baixa quan Nino comença a discutir amb en Miku i es nega a fer les proves simulades. Tant en Miku com en Itsuki defensen el treball dur d'en Futaro i demanen a Nino que compleixi. Nino ignora la feina d'en Futaro i colpeja els papers a terra. Enfurismat, l'Itsuki la dona una bufetada en represàlia. Encara més enfadat, Nino li dóna una bufetada a l'Itsuki i li suplica que abandoni l'apartament, cosa que tant ella com l'Itsuki fan aquesta mateixa nit. L'endemà, en Futaro i en Miku busquen a l'Itsuki i a la Nino per ells mateixos. Troben la Nino allotjada en un hotel de luxe i ella es nega a marxar. En Futaro descobreix que l'Itsuki va venir a casa seva per quedar-se després de la seva baralla amb Nino, apropant-se cada cop més a la Raiha i al seu pare. Aquella nit, Itsuki li diu a Futaro que les cinc bessones també vivien en la pobresa, ja que la seva mare era soltera fins que es va casar amb el seu pare, morint d'una malaltia sis anys abans. L'endemà, en Futaro descobreix que Yotsuba torna a ajudar el club d'atletisme per a una propera marató, malgrat els seus exàmens finals. En Futaro es queda preguntant-se si les cinc bessones realment el necessiten a les seves vides, quan apareix la noia que va conèixer fa anys a Kyoto.

3.- Set adéus, part 2. Després de la seva trobada amb la noia del seu passat, en Futaro cau al llac, i torna a l'hotel d'en Nino. Els dos parlen i en Nino li pregunta què ha passat. Un flashback mostra la trobada de Futaro amb la noia d'abans, que es diu Rena. La Rena afirma que potser hauria de desaparèixer perquè en Futaro ja no sigui encadenat pel passat. Ella pren la foto del seu manual amb ella, abans d'acomiadar-se d'ell. Tractant d'atrapar-la, en Futaro perd l'equilibri i cau a l'aigua. Nino intenta animar-lo, dient que hi deu haver algú al món que s'enamoraria d'un noi com ell. Aleshores, Futaro s'adona que la Nino va guardar la guia d'estudi que li havia fet, i des d'aleshores s'havia anat embotint sola. Nino es disculpa pel seu comportament, però ella es nega a disculpar-se amb l'Itsuki. En Futaro li diu a Nino que la seva trobada amb la Rena li va fer adonar-se de la necessitat de deixar enrere el passat. Nino admet que podria avançar després de veure Kintaro per última vegada per acomiadar-se. En Futaro s'ofereix a ajudar-la a retrobar-se amb ell, i encara que està en conflicte, visita en Nino disfressat de Kintarō. Quan arriba i es fa passar per Kintarō, en Nino s'escapa constantment i truca en Futaro al seu telèfon per demanar-li consell sobre com apropar-se a Kintarō. Sentint-se nerviós per demanar a Kintarō sortir, Nino convoca en Futaro a la cafeteria de l'hotel. Nino agraeix a Futaro, donant-li un got de te com a recompensa. No obstant això, de manera similar a la seva primera trobada, ha lligat el te amb ajudes per dormir, revelant que sabia de l'engany de Futaro des del principi. L'endemà a l'escola, Nino encara està absent. Un altre problema sorgeix quan Yotsuba accepta ajudar l'equip de pista en la seva propera marató. Finalment, Miku visita Nino a l'hotel.

4.- Set adéus, part 3. Mentre el Futaro, l'Ichika i l'Itsuki intenten trobar la manera de treure en Yotsuba del club de pista, en Nino i en Miku parlen del Futaro. Després que Itsuki no aconsegueix enganyar el capità del club de pista vestit de Yotsuba, Nino arriba per fer-ho, revelant que es va tallar els cabells. Yotsuba decideix enfrontar-se al club de pista ella mateixa, mentre que Nino i Itsuki es reconcilien. Amb les germanes finalment reunides, es reprenen les sessions d'estudi. Després de resultats infructuosos, en Futaro s'ofereix a donar-los alguns papers d'engany com a últim recurs. Arriba el dia dels exàmens. L'endemà, l'Ebata, el conductor personal dels Nakano, informa a les noies que en Futaro ha deixat la seva feina de tutor i té prohibit l'entrada a l'edifici, per la qual cosa se n'encarregarà temporalment. Les noies obren els papers de trampes que el Futaro els va deixar per descobrir un missatge de comiat. Les germanes s'adonen que no volen perdre Futaro i demanen ajuda a l'Ebata. Les noies sorprenen a Futaro amb la seva feina i revelen que s'han mudat a una residència modesta perquè Futaro els pugui tutoritzar fins al final. Després que les germanes llancen les targetes de l'apartament per un pont, en Futaro salta a l'aigua intentant atrapar-les. Les germanes salten per salvar-lo, encara que Nino fa que Futaro la rescati. Finalment, Futaro decideix tallar vincles amb el seu passat i amb la Rena, i accepta continuar donant tutories a les noies voluntàriament.

5.- Bona feina avui. Maruo recorda quan Futaro el va cridar per ser un pare negligent, el dia que va expressar la seva dimissió. En el present, Futaro i Raiha es reuneixen amb les germanes Nakano per l'Any Nou. Mentre discuteixen sobre com li pagaran, les germanes sorprenen a Futaro en haver acabat els deures d'hivern sense que se'ls demani. Nino revela que Ichika ha estat treballant en diversos papers d'actuació per tal de mantenir uns ingressos estables, i discuteix la possibilitat que tots ells mateixos tinguessin feina a temps parcial. No obstant això, Futaro suggereix que s'haurien de centrar a estudiar de moment. Mentre busca feina, Itsuki rep una trucada telefònica del seu pare. Futaro més tard acompanya Yotsuba i Nino a comprar queviures. Nino està en conflicte sobre els seus sentiments per Futaro. A la tornada, escolten el seu pare i l'Itsuki parlant en un cafè proper. Maruo vol que tornin al seu apartament, però Itsuki es nega. En Yotsuba intervé, i fan un tracte: si les noies aproven tots els exàmens finals, en Futaro se'ls permetrà tornar a l'apartament i tornarà a contractar-se com a tutor, però si no ho fan, es traslladaran de nou a les escoles.

6.- L'últim examen. Futaro està decidit que tots les cinc bessones aprovaran els exàmens finals. Per fi arriba el dia i les germanes recorden tot el que van passar al llarg de dos mesos per arribar a aquell dia. En Miku ha estat practicant la fabricació de xocolata pel dia de Sant Valentí per donar-li xocolata a Futaro, i l'Ichika convenç en Nino perquè l'ajudi. Mentre visita la tomba de la seva mare, Itsuki es troba amb Shimoda, una antiga alumna de Rena Nakano que va decidir seguir els seus passos. Shimoda explica que, malgrat les renyes implacables de la Rena a l'escola, tothom, inclosa ella mateixa, l'admirava molt. La Shimoda s'ofereix a donar suport a l'Itsuki si decideix seguir una carrera docent com va fer la seva mare. Més tard, l'Ichika enganya en Futaro perquè vagi a la biblioteca per mantenir-lo allunyat mentre en Miku i en Nino fan bombons. En Futaro decideix que haurien de prendre un dia lliure per anar a un parc d'atraccions. Yotsuba se separa del grup i en Futaro la troba intentant estudiar dins d'una cabana a la Noria. Yotsuba revela a Futaro que tots solien assistir a una escola de prestigi, però van ser delegats quan van començar a fracassar. Totes les germanes van fer els exàmens de recuperació, però només Yotsuba els va suspendre. Com a tal, totes les germanes van declinar el reingrés a l'escola per quedar-se amb ella. Futaro s'adona que les cinc bessones poden ajudar-se mútuament amb les seves àrees individuals d'experiència acadèmica i crea un nou pla d'estudis. Abans dels exàmens, Miku revela a Ichika que té la intenció de revelar els seus sentiments a Futaro si obté les puntuacions més altes. Tots les cinc bessones aproven els exàmens finals i es reuneixen a la fleca per revelar els seus resultats. La Miku està sorprès al saber que va ser Ichika qui va obtenir la puntuació més alta, dos punts per davant d'ella. En Futaro decideix buscar en Nino, que ha marxat, perquè puguin celebrar-ho tots junts.

7.- Començar l'ofensiva. Nino ha anat a parlar amb Maruo, que reconeix el seu èxit i accepta l'èxit de Futaro com a tutor, però també demana que les cinc bessones tornin a l'apartament, cosa que Nino es nega a fer. En Futaro arriba amb la moto del seu cap per recollir-la. En el viatge cap al restaurant, la Nino reuneix el seu coratge i li diu suaument a Futaro que l'estima. Després de la celebració, Nino parla amb Futaro sobre la seva trobada. Quan ella s'adona que ell no va sentir la seva confessió, en Nino, sense afectar-se, reitera a Futaro el seu afecte, sorprenent-lo. Ichika escolta accidentalment i s'adona que Nino està avançant en la "carrera" per l'amor d'en Futaro. En Futaro guanya un viatge a les aigües termals de Toraiwa, portant el seu pare i la Raiha. Ràpidament es troba amb les cinc bessones Nakano, que han vingut amb el seu pare a unes vacances familiars. En Futaro comença a veure l'Itsuki per tot arreu, encara que en realitat totes les germanes estan vestides com a Itsuki, sense que ell ho sap. En Futaro troba una nota que li diu que es trobi al jardí a mitjanit, que suposa que és d'Itsuki. Més tard, una de les germanes li diu a Futaro que haurien d'acabar amb la seva relació. Futaro s'assabenta que l'hostaler és l'avi de les noies. L'endemà al matí, l'Itsuki truca a en Futaro per preguntar-li per què no va aparèixer mai. Acorden reunir-se als banys mixtes per parlar. La seva xerrada és interrompuda per Nino, que vol unir-se a Futaro al bany, però marxa molest quan no la reconeix. Futaro parla de com han canviat tots des que el van conèixer. Itsuki li diu que ja no és només el seu tutor, sinó un amic.

8.- Ous remenats. En Futaro intenta endevinar la identitat del fals Itsuki des de la primera nit. No obstant això, no és capaç de diferenciar les germanes, així que parla en privat amb cadascuna, fins que la Yotsuba es lliura. Ella explica el xoc que li va causar al seu avi quan ella va ser la primera a començar a vestir-se d'una altra manera, de manera que les noies assumeixen l'aspecte de l'Itsuki sempre que el visiten, ja que ell preferia quan totes tenien el mateix aspecte. A les aigües termals, Nino li diu a l'Ichika que planeja fer tot el possible per guanyar-se l'amor d'en Futaro, encara que això signifiqui trepitjar els altres en el procés. Ichika, igualment enamorada de Futaro, intenta aturar-la, però està impotent davant la seva confiança. Futaro pregunta a l'hostaler com diferenciar les noies. Li diu que no hi ha cap truc, només amor. El seu avi simplement presta atenció a les veus i els gestos de les noies. Nino planeja reunir-se sola amb Futaro, i demana ajuda a Ichika per distreure el seu pare. Yotsuba troba l'Ichika plorant al terrat. Yotsuba li aconsella que faci el que vulgui i no es penedeixi. Ichika no aconsegueix distreure el seu pare, que descobreix en Nino al punt de trobada d'ella i Futaro. L'endemà al matí, en Futaro es troba amb en Miku, disfressat d'Itsuki. Primer l'identifica com Ichika, molestant-la profundament, fent-la girar per marxar. No obstant això, en Futaro l'identifica correctament com a Miku, després de notar la seva tancament de punys. Encantat, en Miku corre i abraça en Futaro. Quan acaben les vacances, l'hostaler demana a Futaro que digui a les seves nétes que siguin fidels a elles mateixes. En Futaro va a comprovar la Campana dels Vots, que, semblant a la foguera, té una llegenda que diu que les parelles que toquen la campana estaran juntes per sempre. De sobte, una noia invisible que corre cap a ell l'enfonsa a terra, fent sonar la campana.

9.- Benvinguts a la classe 3-1. les cinc bessones busquen feina per ajudar a donar suport a Ichika pel lloguer. Miku i Nino competeixen per una obertura a la fleca on treballa en Futaro. Ells decideixen mitjançant una cuina, que Nino guanya fàcilment. La Miku sol·licita treballar a la fleca veïna perquè simplement li agrada cuinar. A l'inici del tercer any, les cinc bessones es col·loquen a la mateixa classe que Futaro, on són qüestionats pels seus curiosos companys. Yotsuba s'ofereix a ella i en Futaro per ser representants de classe. Futaro, sense voler, ensenya als altres companys com diferenciar els germans, explicant-ne els accessoris que defineixen. Miku espera trobar en Futaro el regal d'aniversari perfecte. A la fleca, la Nino intenta adaptar-se a l'agitada càrrega de treball, mentre s'enfronta a la seva relació amb Futaro, que s'ha mantingut a distància, malgrat la seva recent amabilitat. En Futaro admet que el seu nerviosisme és perquè mai abans li havia confessat algú. Nino diu que farà qualsevol cosa que estigui al seu abast per demostrar el seu amor, anomenant-lo "Fu-kun", un sobrenom que Miku havia inventat anteriorment. Un Ichika gelós intenta passar més temps sol amb Futaro. Després de l'escola, l'Ichika porta els auriculars característics d'en Miku i en Futaro la confon amb Miku. Ichika aprofita aquesta oportunitat per dir-li en Futaro com a "Miku" que li agrada a l'Ichika i que serien una bona parella, per a la seva sorpresa.

10.- Cinc grues a canvi. El seu company de classe Takeda Yusuke s'acosta a Futaro, que revela que la classificació de la classe de Futaro va caure durant les finals de Futaro tutoritzant les cinc bessones. Takeda suggereix que Futaro deixi de fer tutories, però Futaro defensa la seva elecció, declarant que s'assegurarà que les germanes aproven i que passarà al Top 10 dels propers exàmens nacionals simulats. Ichika revela els seus sentiments per Futaro a Nino, i decideixen competir pel seu amor. Les germanes decideixen ajornar el regal d'aniversari d'en Futaro fins que acabin els exàmens, per no distreure'l. El dia de l'aniversari d'en Futaro, l'Itsuki li diu que ha començat a fer pràctiques en una escola de cram. Després de l'examen, Futaro supera a Takeda, quedant 3r a nivell nacional, guanyant-se la seva admiració. Les noies presenten els seus regals a Futaro. La Miku li diu a la Yotsuba que vol preparar un dinar per al Futaro en el seu proper viatge escolar. Yotsuba intenta ajudar-los a muntar-los junts, però Ichika interfereix. La Raiha li diu a la Futaro que li doni a Yotsuba un regal d'agraïment per la seva ajuda durant el campament escolar. Després de mirar coses com les seves germanes al centre comercial, en Futaro li pregunta a Yotsuba què vol. Van a un parc que freqüenta Yotsuba i es diverteixen parlant als gronxadors. Mentre neteja a casa, Ichika descobreix la foto d'en Futaro i "Rena", i finalment s'adona que "Rena" és una de les germanes. La Yotsuba, tot i no rebre físicament res del Futaro, li explica que ja va aconseguir el que volia, que era passar una estona amb ell i veure'l somriure.

11.- Guerra de germanes, part 1. La Raiha porta en Futaro a comprar i convida a l'Itsuki i la Yotsuba a unir-se a ells. Raiha esmenta la Rena, anomenant-la el "primer amor" de Futaro. A l'autobús, Yotsuba s'assabenta que en Miku va fer el dinar per a Futaro. Les noies decideixen jugar a un joc de cartes. Com a penalització, els perdedors han d'obeir al guanyador. Un cop arriben, les germanes segueixen en Futaro i els seus amics a la muntanya, i quan el camí es divideix, Yotsuba, després d'haver guanyat el joc de cartes, ordena a Itsuki, Ichika i Nino que pugin per un camí, mentre ella i Miku pugen pel camí. altres. L'Ichika, decidida a guanyar-se l'amor d'en Futaro a qualsevol preu, s'escapa per arribar primer a dalt mentre es disfressa de Miku per enganyar a Futaro. Tanmateix, tant la Yotsuba com la Miku arriben poc després i descobreixen què estava intentant fer. Yotsuba castiga a l'Ichika per interposar-se en la confessió d'en Miku. En Futaro escolta això i en Miku corre per la muntanya, plorant. Més tard, en Futaro admet a Yotsuba que ja era conscient dels sentiments d'en Miku. L'endemà, Itsuki intenta apropar-se a Futaro. Nino s'enfronta a la Miku, que s'ha deprimit a la seva habitació sola. Nino li diu a en Miku que aprofitarà aquesta oportunitat per fer seu en Futaro si en Miku es rendeix, però l'anima a no fer-ho si realment l'estima. Itsuki li diu a Yotsuba que li digui a Futaro la veritat, que Yotsuba és "Rena", la noia de la foto de Futaro.

12.- Guerra de germanes, part 2. La Miku admet a la Nino que té por que no sigui prou bona per a en Futaro, però diu que encara no s'ha rendit. L'Ichika, disfressat de Miku, li pregunta a Futaro sobre la trobada amb la Rena fa sis anys. Ella el convida a passejar pel mateix camí que ell i la "Rena" van fer fa tots aquests anys, però comença a ploure. Després de recordar, en Futaro l'atura, explicant-li que sap que ella és Ichika, i que també era la "Miku" d'abans. Admet que en realitat és "Rena", però en Futaro no s'ho creu, i se'n va enfadat, deixant a Ichika devastada per ella mateixa. L'endemà, tots els alumnes es dividiran en 5 activitats, i les noies es comprometen a realitzar diferents activitats, deixant a sort qui anirà a la mateixa que Futaro. Sabent quin curs està prenent Futaro, Ichika, amb ganes de redimir-se pel que va fer, aconsegueix que Miku ho prengui. Tanmateix, a mesura que arriben, tots s'adonen que van fer la mateixa activitat que en Futaro, per tal d'ajudar en Miku. Nino demana perdó a Ichika i els dos es reconcilien. En Futaro i en Miku s'asseuen sols en un banc, mentre les germanes s'amaguen darrere d'una paret darrere d'ells, escoltant el que diuen. La Miku comença a assenyalar diferents estructures històriques que els envolten, exclamant que els estima, abans de presumiblement assenyalar en Futaro i dir "t'estimo". L'Ichika, la Nino i l'Itsuki s'abracen mentre ploren, contents de veure que en Miku finalment ho aconsegueix. No obstant això, la Miku revela que en realitat no estava apuntant a Futaro, sinó a les seves germanes darrere. Massivament confós, Futaro marxa, preguntant-se què creure. Miku agraeix a les noies i es tornen a connectar. Més tard, quan Ichika es disculpa amb en Futaro, ella li fa un petó a la galta i li diu que tot era "una mentida". Cinc anys després, mentre les germanes miren un àlbum de fotos, Futaro i la núvia estan a punt de segellar els seus vots amb un petó. Una de les germanes revela que la parella es va fer el primer petó mentre s'allotjava a la fonda del seu avi. En privat, en Futaro recorda aquell mateix dia en què "ella" es va fer especial per a ell, revelant el moment en què un dels quint, vestit d'Itsuki, l'havia abordat i besat sota la Campana dels Vots, fent que sonés.

La continuació en “la pel·lícula”: Eiga Go-Toubun no Hanayome (2022) (The Quintessential Quintuplets Movie).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada