Bloc personal,

dimarts, 26 de juliol del 2022

Kujira no Kora wa Sajō ni Utau (2017) S01
(Children of the Whales)

[265]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kyōhei Ishiguro
Guió: Michiko Yokote, Kyōhei Ishiguro, Abi Umeda (manga)
Música: Hiroaki Tsutsumi
Estudi: J.C.Staff
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Manaka Iwami, Yuichiro Umehara

[ Animació, drama, fantasia científica, shōjo ] 12 capítols de 22 min.

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Com a armero màgic, el jove arxiver Chakuro sap que la seva vida serà curta, però tot canvia quan una misteriosa noia de fora arriba a la seva illa.”

Crítica

Començament dubitatiu, amb molt bona resolució i una incerta segona temporada del tot necessària…

Basat en un manga actualment encara en publicació des de 2013 d’Abi Umeda amb 21 volums editats a dia d’avui. El títol també pot aparèixer com a Kujira no Kora wa Sajou ni Utau i vol dir literalment “les cries de balena canten a la sorra” tot i que hagués estat més descriptiu i entenedor “els nens de la balena de fang”.

En el seu moment vaig intentar llegir el manga, però no em va atraure el suficient. Ara he rellegit el primer capítol i no em sembla tan dolent. En l’anime he tingut també els meus dubtes de seguir-lo, però finalment m’he quedat en el detall de com remarquen el dibuix en plumilla de les estructures de pedra sorrenca (estil Moebius) i el paper aquarel·la per mostrar els cels (ambdós detalls no surten en el manga), i m’ha acabat agradant.

El manga és clarament més shōjo que no pas ciència ficció en el sentit que se centra més en els personatges i les cares i posats estereotipats d’aquest target i deixa en segon terme els elements que defineixen la distopia, com ho són l’escenari on es produeixen els fets i els poders dels protagonistes.

Tot i aparèixer escenaris a cel obert i amb la llum del sol, tota la història respira un aroma depressiu i introvertit important. Ara bé, l’arc argumental es desenvolupa correctament, té un final feliç –malgrat la gran quantitat de morts– i els misteris queden explicats, tot i que ens obre nous mons i nous personatges que preveuen una segona temporada ben tèrbola.

Resum (amb espòilers)

La història se centra en un nen anomenat Chakuro, que viu en un vaixell gegant anomenat balena de fang que deriva sobre el mar de sorra. A la balena de fang, la societat es divideix en dos tipus de persones: els marcats, que poden moure objectes amb la ment utilitzant un estrany poder anomenat "sàimia", a costa d'escurçar la vida útil, i els no marcats, persones que no tenen sàimia però gaudeixen una vida útil més llarga. En Chakuro i els seus amics no han vist mai ningú del món exterior, i es passen els dies anhelant explorar-ho i aprendre sobre això. L'any 93 de l'exili del vaixell, la balena de fang es troba amb una illa solitària i Chakuro troba una noia a dins, començant una aventura que canvia la vida de tothom.

==

1.- Era el nostre món sencer.

2.- Pecadors de Falaina.

3.- N'he tingut prou d'aquest món.

4.- Suïcidim-nos a la sorra amb la balena de fang.

5.- No vull córrer.

6.- Demà, podria acabar havent de matar algú.

7.- Vull veure el teu futur.

8.- Desaparèixer d'aquest món.

9.- Vull veure on porta la teva elecció.

10.- Em poso en un nou viatge.

11.- Només és un somni.

12.- M'alegro d'haver nascut aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada