Bloc personal,

dilluns, 18 de juliol del 2022

Love Hina (2000-2001-2002) S01 + OVAs + Especials

[262]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yoshiaki Iwasaki
Guió: Kurō Hazuki, Ken Akamatsu (manga)
Música: Koichi Korenaga; Koichi Korenaga i Masaki Iwamoto (especials de televisió); Shinkichi Mitsumune (Love Hina Again)
Estudi: Xebec
Veus de doblatge: Yūji Ueda, Yui Horie, Satsuki Yukino

[ Animació, comèdia romàntica, drama, harem, slice of life, shōnen] 30 capítols (24 capítols S01 + OVA de 22 min. + 2 especials de televisió (2000-2001) de 45 min. + OVA Love Hina Again (2002) de 3 capítols de 30 min.)

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Quan Keitaro era petit, era amic d'una nena. Quan la noia es va haver d'allunyar, els dos van prometre trobar-se a la Universitat de Tòquio quan fossin grans. Anys després, Keitaro ha suspès l'examen d'accés dues vegades i els seus pares es neguen a donar-li suport. La seva àvia li dóna refugi i feina com a conserge de la seva fonda, que només serveix com a dormitori femení. L'eclèctic grup d'inquilins el burlen, el molesten i el renyen sense fi. Tot i així, Keitaro no renunciarà mai a la seva promesa de retrobar-se amb el seu amic de la infància, tot i que no recorda el seu nom.”

Crítica

Clàssic harem de manual…

Basat en un manga finalitzat de Ken Akamatsu de 14 volums publicat entre 1998 i 2001. Després de la sèrie de 24 capítols + 1 OVA del 2000, també n’han fet especials de televisió (2000 i 2001) i més un OVA de 3 capítols (2002). El podem trobar també sota el nom Rabu Hina.

He arribat a aquest anime perquè és un clàssic i tothom n’ha parlat en un moment o altre, però sobretot perquè l’autor del manga original acaba de ser escollit diputat pel conservador (feixista) Partit Lliberal Democràtic del que també en formava part el recentment assassinat Shinzo Abe.

El boom del manga i l’anime em va agafar, en el seu moment, a contrapeu i no vaig seguir ni estar al cas de tot el que va anar sortint, especialment a partir de la dècada dels anys noranta. Aquesta sèrie és un clàssic de l’anime que cal veure o haver vist en algun moment si t’agrada mínimament l’anime. Jo, a dia d’avui, no l’havia vist. Ara n’he tingut l’oportunitat i haig de dir que, en molts aspectes, és bastant superior qualitativament a moltes produccions actuals.

També cal dir que és veritat que, en la versió que jo he vist, l’àudio no està massa ben gravat i la reproducció és bastant justeta, però l’animació val molt la pena i, tot i que en el disseny dels personatges s’aprecia clarament el pas dels anys, està molt i molt bé. Alguns personatges em recorden Doraemon i això que tampoc l’he vist més enllà del que en algun moment s’ha escapat per alguna televisió que hi tenia a la vora.

És una sèrie llarga (24 + 1 capítols) i densa: en els capítols hi passen moltes coses diferents i no eternitzen la buidor de continguts com passa en moltes sèries actuals. Ara bé, justament perquè hi passen tantes coses en cada capítol, des de ben aviat estan totes les tensions resoltes i la sèrie es converteix en una més, com tantes d’altre molt similars, repitint-se i reiterant-se contínuament. Aquest fet no li treu que estigui molt ben feta.

L’OVA de final de temporada està més acurat qualitativament, ara bé, el fanservice és tan bèstia que es fa estrany i tot. En un sol capítol surten més calces i culs nus que en tota la sèrie junta, sense comptar els contrapicats de mig segon, gairebé imperceptibles, des de sota les cames amb l’única intenció de mostrar les calces de la protagonista.

En canvi, els especials de Nadal i primavera, amb el doble de duració del metratge, se m’han fet especialment pesats i els ha sobrat el musical inclòs.

L’OVA de 3 capítols de 2002 amb el nou personatge de la germana del Keitaro, té la seva gràcia, però és totalment prescindible.

Resum (amb espòilers)

La història és una comèdia shōnen que té lloc a la prefectura de Kanagawa i se centra en Keitarō Urashima i els seus intents de complir una promesa infantil que va fer amb una noia per entrar junts a la Universitat de Tòquio, la Todai. No obstant això, ha oblidat el nom de la noia a la qual va fer la promesa i espera ser acceptat a la universitat per trobar-la. Després d'haver suspès l'examen d'accés dues vegades i amb els seus pares ja no disposats a donar-li suport, se'n va a allotjar a l'hotel de la seva àvia, només per descobrir que s'ha convertit en un apartament només per a dones. Les llogateres estan a punt de fer-lo fora quan apareix la seva tia i li anuncia que la seva àvia li ha donat el títol dels pisos. Per a la seva consternació, el Keitarō es converteix en el nou gerent del dormitori familiar de noies de la casa Hinata i ara ha d’equilibrar les seves noves responsabilitats a més d'estudiar per a l'examen d'accés a la universitat.

A la casa Hinata, el Keitarō coneix la Naru Narusegawa, que també està estudiant per entrar a la universitat. La Naru ocupa el primer lloc de tot el Japó en els exàmens de pràctica, i el Keitarō la convenç perquè l'ajudi a estudiar. A mesura que els dos s'apropen a través dels seus estudis, i després que el Keitarō llegeix accidentalment una petita secció del diari de la Naru, es va convencent cada cop més que la Naru pot ser la noia amb qui va fer la promesa. El segon dia de l'examen universitari, el Keitarō li pregunta a la Naru sobre la promesa i es sorprèn quan ella li diu que s'equivoca. Malgrat els seus estudis i els resultats simulats de l'examen de la Naru, tots dos suspenen els exàmens. Aleshores, la parella té una discussió i van corrent de manera independent a Kyoto per aclarir-se el cap. Durant el seu viatge resolen les seves diferències i coneixen la Mutsumi Otohime, que viu a Okinawa i també estudia per als exàmens universitaris.

Després de tornar de Kyoto, el Keitarō i la Naru decideixen tornar a fer els exàmens. Al cap d'un temps, la Mutsumi es trasllada a Tòquio i els tres comencen a estudiar junts. Durant aquest període, la Naru es convenç que la Mutsumi és la noia promesa del Keitarō, però la Mutsumi afirma que va fer una promesa infantil amb la Naru, no amb el Keitarō. Durant la següent ronda d'exàmens universitaris, el Keitarō creu que els ha suspès una vegada més i fuig abans d'esbrinar els seus resultats. Després d'assabentar-se d'això, la Naru el persegueix sense comprovar tampoc els resultats dels seus exàmens, i són seguits per la resta de residents de la casa Hinata que anuncien que el Keitarō i la Naru van aprovar els exàmens juntament amb la Mutsumi. Malauradament per a ell, el Keitarō té un accident a la cerimònia d'obertura de la Universitat de Tòquio i no pot assistir a classes durant tres mesos. Després de recuperar-se de les seves ferides, el Keitarō decideix estudiar a l'estranger amb Noriyasu Seta. Quan el Keitarō està a punt de marxar, la Naru finalment li confessa els seus sentiments a l'aeroport i decideix esperar que torni.

Quan el Keitarō torna, ell i la Naru finalment comencen a expressar els seus sentiments l'un per l'altre. Després d'enfrontar-se a nous obstacles, l'àvia Hina torna a la casa Hinata i revela que la Naru és la noia de la promesa del Keitarō. Tres anys més tard, se celebra una cerimònia de casament (amb una nova noia, l’Ema Maeda, presentada) a la casa Hinata per a la Naru i el Keitarō, mentre finalment compleixen la seva promesa infantil.

==

1.- Dormitori per a noies amb bany exterior: aigües termals. Fa 15 anys, Keitaro Urashima va prometre a una noia, la cara i el nom de la qual no recorda, que anirien junts a la Tokyo U. Ara intenta complir aquesta promesa més que mai. Un dia va a visitar la seva àvia Hina i acaba dirigint els apartaments Hinata on tots els residents són noies exagerades.

2.- El nou resident de la Hinata, Shinobu: Arrow Signs. Shinobu Maehara és una noia que passa per moments difícils. Els seus pares estan passant per un divorci, ella no té amics i s'allunya d'Hinata. Ella té una trobada casual amb Keitaro i acaba amb el seu quadern de dibuixos on hi ha dibuixos d'ella, somrient. Després de saber el que estava passant en Shinobu, Keitaro la convida a l'apartament per a una festa especial de sortida. Quan els pares de Shinobu arriben a l'apartament, Keitaro i els altres l'amaguen. Després d'una breu xerrada al terrat on Keitaro va apreciar la cuina de Shinobu, va decidir dir-li als seus pares que es quedarà a l'apartament. Els pares d'en Shinobu la van deixar viure de mala gana als apartaments Hinata, on Shinobu es converteix en la cuinera.

3.- Kendo Girl in Love?: Joc d'espasa. La primera trobada de Keitaro amb Motoko Aoyama quan els seus amics intentaven coquetejar amb Motoko i els seus companys. Aleshores els ataca. Quan Keitaro torna als apartaments Hinata, troba en Motoko al safareig i es sorprèn de trobar un home al capdavant. Intenta atacar a Keitaro amb la seva espasa de fusta nombroses vegades, però finalment arriba a acceptar-lo més o menys com a gerent després de ser convençuda pels altres residents per acceptar-lo.

4.- La promesa U de Tòquio de fa 15 anys: Diari. Després de descobrir que Keitaro era en realitat un estudiant de preparació i no un estudiant de la Tokyo U, l'altre resident es va decebre perquè els mentís. Tot i així, encara deixen que Keitaro es quedi com a gerent mentre treballi a l'apartament. Quan Keitaro fa un cop d'ull al diari de la Naru i s'assabenta d'una promesa que aparentment va fer fa molts anys per anar a la Tokyo U, comença a pensar que la Naru podria ser la seva noia promesa. No obstant això, quan la Naru entra i va veure que Keitaro estava llegint el seu diari, es va decebre i comença a donar-li les espatlles fredes. Com a resultat, la promesa havia de ser a un home anomenat Seta, tot i que Keitaro encara no ho sap. Així que Keitaro intenta compensar la Naru impressionant-la en el seu darrer examen de preparació. Mentre puntua el seu propi examen, Keitaro veu que s'ha equivocat a les 3 primeres preguntes i pensant que no va fallar, va fugir de l'apartament.

5.- Vaja. Un viatge a Kyoto! Emocionant. Després que en Keitaro i en Naru es sentissin avergonyits de suspendre els exàmens d'accés, en Keitaro per tercera vegada i en Naru per primera vegada, tots dos van decidir separar-se i anar-se'n unes breus vacances a Kyoto. Són inconscients del fet que comparteixen el mateix seient al tren a causa del fet que les dues ulleres estan trencades. Passen un dia junts i tots dos creuen que han trobat una parella ideal. Llavors es van veure obligats a compartir una habitació d'hotel i finalment es van recuperar les ulleres i s'adonen que van passar el dia entre ells. Després d'un breu desacord, en Naru i en Keitaro es van reconciliar i decideixen anar a fer turisme junts.

6.- El primer petó del Keitaro és amb…? Viatge. Quan els residents dels apartaments Hinata van veure Keitaro a la televisió, decideixen muntar una missió de rescat. Però es desvien completament perquè ningú sembla saber on són. Mentrestant, en Keitaro i en Naru continuen les seves vacances compartides, per a disgust d'en Naru. Es troben amb Mutsumi Otohime, la noia que Keitaro va trobar en el seu segon examen, que té dificultats per tornar a casa a Okinawa. Keitaro s'ofereix a acompanyar en Mutsumi, i en Naru finalment s'acompanya, però a causa del mal sentit de la direcció d'en Mutsumi, acaben a diverses altres ciutats japoneses que no són Okinawa. En el camí només troben a faltar la resta de les noies, els esforços de les quals per trobar Keitaro i Naru els porten a experiències inusuals.

7.- Primera cita. Els veritables sentiments del Keitaro: avui en dia. La Su ha creat un nou dispositiu, Virtual-Kun, que us permet veure el que una persona desitja en el seu cor. Quan s'utilitza amb el Keitaro, revela el seu afecte per la Naru i la seva intenció de portar-la a una cita a un parc d'atraccions recentment obert. Però quan un dels companys de classe de la Naru, el calculador Kentaro, li ofereix el mateix tracte, els dos homes acaben en una competició pel seu afecte.

8.- La noi del kendo i la llegenda del palau del drac: això és un somni. El Keitaro ha obtingut un antic videojoc, 'La llegenda del palau del drac'. Al principi, la Motoko té ganes de descartar-ho, però aviat ella i les noies Hinata es veuen enganxades a la trama en un somni.

9.- El cas dels diners de l'apartament Hinata desaparegut: un misteri. El lloguer mensual es paga a la casa Hinata, però com que el Keitaro té massa pardals al cap per estar al cas, els diners desapareixen. Correspon a la Kitsune i la Su, els únics amb una coartada ferma, descobrir qui és el lladre.

10.- Qui són les dones boniques vagant a la lluna? Transformació. Mentre intenta guanyar el favor de la Naru (una vegada més), el Kentaro és emboscat per una noia que sembla una versió antiga de la Su. El Keitaro i la Naru lluiten per demostrar la innocència de la Su, especialment amb tots els homes que assenyalen el dit.

11.- La idol shooting per la Todai és una estudiant de preparatòria: canta. La Naru guanya un concurs de cant a Hinata, impulsant-la a l'estrellat del cant. Però amb una nova carrera per davant, pot tornar als seus estudis i apuntar una vegada més a la Todai?

12.- Canviar després del casament? El millor diumenge de la mestra d'espasa Motoko: femení. La Motoko té una por secreta: les tortugues. Així, quan la mascota de la Naru, la Tama-chan, cau a la bugaderia, la Motoko es troba demanant roba a tothom, fins i tot el Keitaro! L'únic problema és que, sense la seva pròpia roba, no pot convocar el seu ki i, per tant, no té cap habilitat amb l'espasa. I quan la Tama-chan robòtica de la Su s'estavella cap a la casa Hinata, els residents definitivament necessiten una espadatxina.

13.- El primer petó té gust de llimona? Marshmallow? Gran. Després d'espiar un dels intents fallits del Keitaro de petonejar a la Naru, la Shinobu acaba preocupant-se amb qui serà el seu primer petó. La seva ment diu el Keitaro, però amb la Su afegida a l'equació, qui sap qui serà?

14.- El crush de la Naru és ara un professor de la Todai: es converteix en amor? Hi ha una crisi financera a la casa Hinata: si els residents no arriben amb 67.000 iens en tres dies, les empreses de serveis públics tallaran tots els serveis. El Keitaro acaba treballant per a un dels científics de la Todai, per no parlar de la seva filla hiperactiva, però no sap de l'antiga connexió entre aquest home i la Naru.

15.- T'estimo!? Confessió romàntica dins d'una cova: gran conte. El Keitaro es veu obligat a tenir cura de la filla adoptiva del Seta, la Sarah, mentre l'arqueòleg està excavant. Una sèrie d'esdeveniments els condueixen a la part més fosca de la casa Hinata, on tothom fa un descobriment sorprenent.

16.- Actuació de mico a la teteria de la vora del mar Hinata: un petó? La Haruka obre una casa de te a la platja durant l'estiu, i els residents han de muntar una obra de teatre per atraure clients. Però quan la Su destrueix l'edifici principal, el Seta apareix amb un lloc alternatiu. El preu d'aquest local, però, és un canvi en els càstings.

17.- Hipnotitzat per la Naru a l'illa encantada! Alguna cosa és peix! El Shirai i el Haitani s'ofereixen a ajudar al Keitaro a guanyar-se el cor de la Naru, amb un aterridor passeig en vaixell que la porta als seus braços. Els seus plans es van trencant, però, quan un autèntic fantasma s'apodera de la Naru i la Motoko ha de lluitar en nom seu.

18.- Noies vestides de yukata per al festival d'estiu: anem-hi! Just abans que els veïns tornin de les vacances d'estiu, assisteixen a la festa major d'estiu al municipi, vestits amb vestits tradicionals. La Kitsune, però, sembla decidida a forçar la Naru i el Seta a allunyar-se l'un de l'altre pel seu bé. Podria tenir un motiu ocult?

19.- Casar-se per diners? Un príncep de l'altra banda del mar: càlid. Apareix un home que s'assembla exactament al Keitaro quan porta ulleres i més tard es descobreix que és del país d'origen de la Kaolla. Ell és aquí per casar-se amb la Kaolla, però ella decideix que encara no està del tot preparada, però la tradició diu que ho ha de fer.

20.- Una promesa de color sèpia amb una noia adormida: un truc? El Keitaro descobreix una nina que es pot moure sola. Tothom n'està sorprès, però el Keitaro i la Mutsumi sembla que també poden escoltar-la parlar. El Keitaro s'assabenta per la nina que el seu besavi va prometre arreglar-li les cames però mai ho va fer i com el bon noi que és, el Keitaro decideix complir la promesa del seu avantpassat amb l'ajuda de les noies, és clar.

21.- Esclat de gelosia? Dos enamorats en un vaixell: tremolor. La Naru i el Keitaro decideixen sortir a celebrar les últimes notes i mentre tots dos es pregunten si és una cita o no, apareix una misteriosa nena. La Mutsumi també afirma que està intentant entrar la Todai per una promesa que va fer quan encara era una nena petita, però no recorda el nom o la cara del nen, donant a entendre el fet que podria ser la noia a qui el Keitaro va fer la promesa.

22.- El maligne pla de la germana petita, la Mei: no pot ser!La Mei és la germanastra de la Naru i espera que la Naru torni a casa. Per aconseguir-ho, decideix que ha de connectar el Keitaro amb la Mutsumi i és en aquest episodi on la Naru descobreix alguna cosa impactant.

23.- Naru Narusegawa - El seu cor indecís i el Keitaro: crushed. Ara la Naru es pregunta què hauria de fer amb els seus nous coneixements i sembla que el Keitaro tornarà a casa des que la seva àvia ha tornat per recuperar la fonda. Per fer més gran l'embolic, no sembla que els estudis del Keitaro siguin suficients per ajudar-lo a entrar a la Universitat de Tòquio.

24.- Celebra! Les flors en flor són Tokyo U? Amor? Tothom. Tothom ha d'abandonar la casa Hinata durant un dia perquè la fonda s'està fent reparacions i renovacions. També es fa evident que el Keitaro no tornarà a Hinata Inn i la Naru ha renunciat completament al Keitaro. Qui decidirà el Keitaro que sigui la seva ànima bessona, la Naru o la Mutsumi?

OVA.- L'elecció de la Motoko, l'amor o l'espasa: no ploris. Del no-res, apareix la germana de la Motoko i està preparada per passar al dojo. Tanmateix, la Motoko encara no és tan forta com la seva germana i quan la seva germana s'assabenta d'això, li dona un ultimàtum a la Motoko: la Motoko ha de vèncer a la seva germana o casar-se amb el Keitaro.

==

Especials de televisió (2001)

1.- Especial de Nadal Love Hina - Eva silenciosa. El Keitaro, la Naru i tota la colla es veuen atrapats en l'agitació de la nit llegendàriament romàntica de la nit de Nadal.

2.- Love Hina Spring Special - Desitjo el teu somni. El Keitaro, convençut que ha suspès una altra vegada l'examen d'accés a la Todai, acaba en una aventura salvatge als mars del sud. I la Naru es disposa a buscar-lo.

==

OVA (2002)
Love Hina Again

1.- Kanako. Després de decidir sortir el semestre de la Todai, Keitaro va a Amèrica amb Seta per explorar diferents jaciments arqueològics. La Kanako, la germanastra d'en Keitaro, arriba als apartaments de Hinata i es designa com a nova propietària en absència del Keitaro, per a molèstia de tots els residents. La Kanako fa moltes regles noves, una que els residents intenten trencar per trobar la seva debilitat. El que no sabien és que tenia a veure amb una certa promesa que el Keitaro va fer amb la seva "germana petita". Tot i que, la Naru recordant la seva germana intenta ajudar i defensar la Kanako, sense saber que planeja expulsar-la. Al final de l'episodi, el Keitaro torna.

2.- Keitaro. Habitants de Hinata. Després de veure en Kanako, Keitaro creu que és una nova resident, però després la reconeix com la nena que el va seguir. Kanako planeja quedar-se sols a ella i en Keitaro, enviant els residents del dormitori a "encàrrecs" que resulten ser falsos. La tensió augmenta molt entre Kanako i Naru. Keitaro demana a la Naru que es trobi amb ell a l'annex abandonat. Com que la llegenda de l'annex diu que si una parella s'hi passa la nit, viuran feliços per sempre. En Naru, una vegada més intentant ajudar en Kanako i en Keitaro, envia en Kanako a l'annex, però ho lamenta després que en Haruka expliqués la llegenda i la poderosa que era la seva màgia. Per descomptat, Keitaro encara no recorda que li va prometre a Kanako que anirien a l'annex de petits! A la foscor va agafar la Kanako pensant que era la Naru, i la Kanako pensant que l'estimava realment. Quan Keitaro s'adona del seu Kanako, Naru arriba. Era massa tard! La màgia forma un camp al voltant de Kanako i Keitaro. Kanako encara pensant que Keitaro l'estima i diu que l'anell que va deixar caure era una prova. Keitaro llavors diu el seu regal per a la Naru. La Naru intenta posar-se l'anell, però se li escapa de les mans.

3.- Naru. Les coses són una mica estranyes després que Kanako, Keitaro i Naru estiguessin a l'annex. Tots dos semblen tenir somnis amb Moe com a guia mostrant els seus veritables sentiments i promeses passades. La Naru encara no pot mostrar els seus sentiments per Keitaro, causant en Shinobu, Matoko i Kanako en particular molta frustració. Kanako intenta esbrinar els seus dos sentiments utilitzant el seu mètode habitual de disfressa. Per a la seva decepció, la Naru sembla massa confús. Tots dos estan enamorats, per descomptat, però en Naru té massa por d'enfrontar-se a Shinobu i Motoko. Kanako intenta atraure Keitaro de nou com a Naru. Sabent que és realment la seva, Keitaro la persegueix per explicar com l'estimava quan era una germana petita. Els sentiments de Keitaro van en contra de l'encanteri de l'annex abandonat. Ell i la seva germana són portats al pis superior. Naru en un esforç per trobar l'anell de la Keitaro per confessar i demostrar el seu amor intenta anar al rellotge del pis superior. Però ha de passar pels seus propis amics, els residents d'Hinata. Mentre la Naru avança, Keitaro es disculpa per haver oblidat la seva promesa annex a Kanako, però explica com l'estimarà com a germana. Naru recupera l'anell i finalment confessa el seu amor a Keitaro Urishima. Sent una de les seves noies promesa, Moe va ajudar a Naru i Keitaro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada