Bloc personal,

dissabte, 30 de juliol del 2022

Totsukuni no Shōjo: Siúil, a Rún (2022) OVA
(The Girl from the Other Side: Siúil, a Rún)

[267]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yūtarō Kubo, Satomi Maiya
Guió: Yūtarō Kubo, Satomi Maiya
Música: Schroeder-Headz
Estudi: Wit Studio
Veus de doblatge: Jun Fukuyama, Rie Takahashi

[ Animació, curt, fantasia fosca, gòtic, misteri, shōnen ] OVA de 69 min

Sinopsi

IMDb (6,6):
“Hi havia una vegada, en un lloc llunyà, llunyà, hi havia dues terres. El món estava dividit en una terra interior i una terra exterior. La gent tenia por de la terra exterior. Habitat per éssers estranys, portadors de malediccions. Un dia, a la frontera amb la terra interior habitada per humans, un d'aquests éssers va trobar una noia sobre un munt de cadàvers abandonats. La noia diu que es diu Shiva i mostra afecte al "ésser" que la va trobar, anomenant-lo "Mestre". Aquesta és una història de dues persones; un humà, un altre inhumà, que s'atreveix al crepuscle boig que separa la nit del dia.”

Crítica

Tendra i delicada… gràficament una obra mestra!

Basat en un manga shōnen de Nagabe ja conclòs, editat entre 2015 i 2021 amb 11 volums i un més d’extra. Hi han 2 OVAs: un de 2019 i de 10 minuts de durada i aquest de 2022 de 69 minuts. L’OVA de 2019 no té diàlegs, és mut. Aquest sí en té.

També se la pot trobar amb el títol Totsukuni no Shoujo, Totsukuni no shôjo, en castellà La pequeña forastera i en anglès The Girl from the Other Side, tots amb o sense el “Siúil, a Rúin” final.

Té pitjor valoració a IMDb aquest OVA que el de 2019: jo no puc estar-hi més en desacord!

És molt possible que no hagi entés gaires coses del què vol dir cada cosa, però només pel fet de gaudir-la gràficament val molt la pena.

Resum (amb espòilers)

Shiva, una nena petita, és abandonada en un bosc ple de bèsties que poden infligir fortes malediccions amb un sol toc. Shiva coneix una bèstia que és molt més amable que les altres que anomena Sensei. El Sensei li diu a la Shiva que la seva tia vindrà a buscar-la, mentre que en realitat, la tia de la Shiva, va ser la que la va abandonar. La Shiva s'escapa per trobar la seva tia, però els soldats de l'àrea habitada per humans fora del bosc la troben i assumeixen que la Shiva és un monstre disfressat. El Sensei salva la Shiva, però encara té moltes preguntes. Al mig de la nit, la Shiva es desperta i descobreix que una bèstia, amb l'esperança de maleir la Shiva, s'ha colat a la casa. La bèstia toca la Shiva, infligint-li la seva maledicció. El Sensei troba la bèstia i se'n desfà, però aquella nit, la Shiva somia que està buscant la seva tia. En el somni de la Shiva, el seu braç es converteix lentament en una arpa negra i palmada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada