Bloc personal,

diumenge, 11 de juny del 2017

Star Trek: The Original Series (1966-67) S01




[25]

Un abans i un després de…

Molt interessant el capítol pilot (oficialment no emés fins el 1988) que després, en els capítols partits 14 i 15, reaprofiten donant-li un final diferent. Un capítol de prova on només hi sortia l’Spock. La mateixa nau, la USS Enterprise (NCC-1701), però un altre capità i una altra tripulació.

Els primers 10 capítols molt bé… originals… i a partir d’aquí, els típics capítols que, si fas una capcinada, és el més normal del món… ;-)

Lògicament, el que més sobte són els vestuaris, especialment de les dones amb la faldilla “arran de gespa” i sostenidor en forma de punxa. I tot i que volen donar imatge d’igualtat en el ficcionat futur, la dona és un element sexual sempre! Molt interessant també l’evolució dels decorats, el tractament de la il·luminació i el tipus de vida alienígena (gairebé sempre en forma humana) especialment en quan a les “disfresses”. Arqueologia pura.

En algun moment he vist tots els capítols perquè, d’una manera o d’una altra, els acabo recordant. Suposo que es devien emetre per TVE i els havia vist de petit en la tele de casa en blanc i negre. Però el record real que tinc són els capítols repetits una i mil vegades pel Canal 33 d’Star Trek: Next Generation (1987-94). I ara, amb la feina paleontològica d’estudi d’aquests capítols fosilitzats en el temps, no sé quina m’agrada més…

APUNTS: Aquests són la nau (USS Enterprise NCC-1701), la “jerarquia de colors“ de l’uniforme i les insígnies (que no comunicador encara) depenent de si són de comandament, ciència o enginyeria en aquesta sèrie i per les 3 temporades.



29 (+1) capítols de 50 minuts.



IMDb (8,4):
“El capità James T. Kirk i la tripulació de la nau estelar exploren la galàxia i defensen la Federació Unida de Planetes.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada