Bloc personal,

dijous, 2 de juny del 2022

Summer Time Render, vol. 6 (2019) (La noche sangrienta)

[350]

Valoració



Fitxa tècnica

Yasuki Tanaka (guió, dibuix i tinta)
(Summer Time Render - Summer Time Rendering)

[ Manga shōnen, misteri, sobrenatural, suspens ]
Tu manga online
Milky Way Ediciones

8 capítols (60-67) - 192 pàgines b/n - 130 x 180 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Mentre investiguen a l’antiga clínica Hishigata, un edifici abandonat en plena muntanya Takanosu des dels anys 60, el Shinpei, el Sou i la Ushio-ombra troben un passadís secret que porta al subsòl. El grup sembla haver trobat el lloc on surten les ombres! Tot i tenir la por al cos, decideixen endinsar-se en les profunditats de la terra per seguir obtenint respostes als secrets que amaga l'illa…”

Crítica

La Ushio és el Mortadelo!

Des d’ara mateix, ja aviso que vaig una mica liat amb l’assumpte dels capítols. Ara ho he arreglat, però els 13 volums del manga tenen un total de 139 capítols. No sé ben bé perquè, però havia asignat 10 capítols a cada volum, tot i que al final no quadrava… El que vull dir és que el resum amb espòilers que faig al final, s’adequa als capítols que en principi he calculat per aquest volum (10 per cada volum), però que, en la realitat, potser no és exactament així… dit queda!

El manga és la reòstia, però l’anime és magnífic. Si en algun moment la història detallada al manga pot arribar a semblar confusa, en l’anime l’arreglen, a més, que, amb el disseny, cura dels personatges i l’aplicació del color, ho milloren sobradament. Ja he dit que m’encanta l’ending, oi?



Kaika, by cadode.

L’anime està a punt d’agafar-me en el ritme de lectura del manga. Em continua interessant molt, però ja no aguanto el ritme de lectura desmesurat que portava fins ara.

En la història, a mida que va avançant, anem coneixent els poders de la Ushio. Un dels últims poders es prendre la forma que vulgui, fins i tot d’objecte. En aquest volum s’arribar a camuflar de rellotge de pulsera i això m’ha recordat el Mortadelo i Filemón… amb totes les diferències que vulguis, però la Ushio no deixa de ser un Mortadelo. Ha, ha!

Resum (amb espòilers)

(Resum des del capítol 51).

Tot i que tenen el nadó-ombra acorralat, sense oïdes ni vista, el Shinpei dubte en destruir-lo i tarda en disparar l’eina de de clavar. És el Sou que li ha de clavar un cop de bat de beisbol i la Ushio qui l’acabi destruint.

La Ushio encara nota la presència d’una ombra. Seguint les indicacions de la Ushio van a parar a un cova natural i senten un tiroteig de lluny. Tota la cova és un niu d’ombres. Estan rodejats, però el tiroteig que havien sentit era de la Nagumo i el Nezu que venien a ajudar-los.

Les ombres es dediquen a atacar únicament la Ushio. Malgrat tot, sembla que aconsegueixen sortir-se’n. Per altra banda, la Mio és ensarronada per la Shiori-ombra, però desapareix en el moment que arriba el policia. Una altra vegada torna a aparèixer i desapareix al clavegueram, aquest cop amb el policia de testimoni. Mentrestant, la Ushio ha d’esborrar temporalment el braç perquè ha estat danyat. En aquest moment apareix la Tokiko, la germana del Sou.

La Nagumo i el Nezu, que intentaven arribar al niu per una altra banda, es troben el pas barrat. Mentre discuteixen com seguir, apareixen la Mio i el policia perseguint una Shiori-ombra a la que, en cap moment, se li veu la cara i que té la capacitat d’esborrar les barres de ferro de les portes que tallen el pas.

La Tokiko, per la seva banda, és una ombra, pensen, que ve a arreglar l’ombra defectuosa de la Ushio, però quan el Shinpei dispara els claus a la seva ombra no li fa res i és quan confesa que és humana. La Tokiko ve acompanyada de dos nadons gegants amb el cap seccionat, com el que havien vist al principi i, al rendir-se el grup del Shinpei, agafen la Ushio. Qui hi ha darrera de tot el merder és el doctor, pare del Sou i la Tokiko.

La Tokiko està disposada a explicar la veritat darrera les ombres. Mentrestant la Nagumo i el Nezu, anant darrera la Mio i el policia, arriben al niu i es troben la Shiori que, per altra banda, segons les seves teories no pot estar viva perquè ja l’han matat. Darrera la Shiori apareix l’ombra de quatre braços. La doble personalitat de la Nagumo queda en entredit pel fet que el ser que viu en el seu interior, el seu germà mort, pot ser una ombra…

Intenten matar la Shiori i l’ombra, però són tan poderosos que és del tot impossible. L’ombra de quatre braços demana permís a la Shiori-ombra per matar-los. Endevinen per avançat els moviments de la Nagumo i el Nezu. El Nezu és mort i la Nagumo malferida.

Per la seva banda, la Tokiko ha portat el trio protagonista fins “la mare”, la noia del kimono vermell que baixava del cel el dia de l’apocalipsi, entubada pel braç a una via intravenosa “menjant” i amb la cara envenada per la manca d’un ull, el que té Shinpei. L’anomenen Haine, la primera còpia, la deesa de Hitogahima, Hiruko no Mikoto. És també la Shiori.

La Tokiko els fa saber que tota la seva família, durant generacions, han estat proporcionant “menjar” per les ombres. Davant seu veuen com “la mare” obre dos taüts per “menjar” i, en un d’ells, hi ha el cos inerte de la Ushio-real que, se suposa, havia de ser incinerada. La Tokiko s’excusa d’ajuda a les ombres, perquè si no salva la Haine, “la mare”, la seva pròpia mare també moriria. La seva mare és una ombra per “salvar-la” de la mort a petició del seu pare.

La Haine es “menja” el primer cadàver i, en el moment que està escanejant per menjar-se també el cadàver de la Ushio, breus segons en el que les ombres es queden inhabilitades, el Shinpei contraataca i la Ushio s’allibera i roba el cadàver d’ella mateixa a la Haine. La Ushio lluita amb l’ombra de la infermera assistent de la Haine. Per la seva banda, el Shinpei creu tenir acorralada la Haine.

(Resum fins capítol 60; i a partir d’aquí intento posar-me al dia amb els capítols actualitzats per volum).

L’ombra de quatre braços li talla la punta de les dues mans al Shinpei quan apuntava la Haine. L’ombra carrega sobre l’espatlla la Mio-real. Finalment la Tokiko desperta de l’engany al que ha estat sotmesa. L’ombra mata el Sou intentant protegir la Tokiko i adverteix que el seu pare està al corrent de tot.

Per la seva banda, una Nagumo agonitzant demana al policia que la porti al fons de la cova. Tornant a l’escena principal, l’ombra també mata la Tokiko i demana la Ushio que se li acosti o mata la Mio. El Shinpei, sense dits, s’ofereix a ser devorat per morir i reiniciar-se, per la Haine senzillament li arrenca l’ull que li serveix per això. En un estrany devenir dels aconteixements, l’ull arrencat de la cara del Shinpei desparaeix del palmell de la mà de la Haine i torna a aparèixer a la cara del Shinpei.

L’ombra de quatre braços agafa el Shinpei i, sabent com funciona tot, decideix mantenir-lo viu perquè no es pugui reiniciar. A continuació esclafa el cap de la Mio i la mata. La Ushio està desapareixent devorada per la Haine. I no pot fer res mantenint-se viu.

En aquest moment apareixen el policia i la Nagumo disparant l’ombra i alliberant el Shinpei. L’últim tret de la Nagumo, però, no encerta matar el Shinpei per reiniciar-se i, al mateix temps, és disparada al cap per l’ombra. El policia també és abatut. El Shinpei, malgrat tot, ha pogut ingerir una ampolleta de verí.

Mentre l’ombra observa el lent agonitzar del Shinpei, la Ushio està aconseguint revertir el devorament de la Haine i es recupera. Quan l’ombra intenta matar la Ushio, el Shinpei ja és mort i ha arrastrat la Ushio en un nou reinici. El cinquè.

Aquest cop, el reinici és davant la Nagumo i el Nezu –en el moment que el Nezu li presentava el Shinpei a la Nagumo i li demanava un autògraf–, amb la Ushio present i, fins que s’aclareixen les coses, el Nezu apuntant amb l’arma a la Ushio perquè és una ombra. Una vegada, entre tots analitzen la situació i avaluen les possibilitats de derrotar les ombres.

El Shinpei pensa anar directament a la cova, però sap que no té totes les de guanyar. En canvi, la Ushio proposa atrapar la Shiori de nou, com l’última vegada, però aquest cop esborrar-la. La Nagumo entra a la casa de la Shiori com l’última vegada i comença la lluita contra els pares. Mentrestant, a fora, el Shinpei, la Ushio i el Nezu estan fent proves amb la clonació i, quan esperen el missatge de la Nagumo per passar al plan B i atrapar la Shiori, la Nagumo surt llençada per la finestra amb el braç amputat. I just després, l’ombra de quatre braços li esclafa el cap amb el martell.

Les coses no han sortit com esperaven. La Shiori també apareix i confesa que la marca de la seva mà al braç del Shinpei és una marca per trobar-lo en qualsevol bucle. Han quedat amb el cul a l’aire. El Nezu s’intenta defensar, però és mort de seguida. El Shinpei és atrapat i immovilitzat per l’ombra. La Ushio, no sé com, s’escapa, s’emporta amb ella el Shinpei i aconsegueix un nou reinici. (El decapita).

En el sisè reinici, el punt d’inici del bucle canvia i estan en una posició que no han passat amb anterioritat. Viu un record de la Nagumo quan era joveneta i anava amb el seu germà.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada