Bloc personal,

dimecres, 29 de juny del 2022

Love, Death & Robots (2021) S02

[251]

Valoració



Fitxa tècnica

Creador: Tim Miller
Directors: Meat Dept (Kevin Van Der Meiren - David Nicolas - Laurent Nicolas), Robert Valley, Léon Bérelle - Dominique Boidin - Rémi Kozyra - Maxime Luère, Simon Otto, Elliot Dear, Alex Beaty, Tim Miller, Alberto Mielgo

[ Animació, curts, acció, antologia, ciència ficció ] 8 capítols de 7-18 min

Sinopsi

IMDb (8,4):
“Una col·lecció de contes animats que abasten diversos gèneres, com ara ciència ficció, fantasia, terror i comèdia.”

Crítica

La vaig veure quan va tocar, però no sé ben bé per què nassos no la tenia referenciada…

En teoria es va “alliberar” a Netflix el 14 de maig de 2021 i, molt probablement, pocs dies després l’hauria vist, com així demostren els records que he tingut ara tornant-la a veure… però encara no entenc com és possible que se m’escapés la corresponent anotació en aquest bloc.

Resum (amb espòilers)

1.- Atenció al client automatitzada. En una comunitat de jubilats futurista formada per ajudants robòtics, el "Vacuubot" de neteja de la casa d'una dona gran anomenada Jeanette funciona malament i es torna cada cop més agressiu. Es posa en contacte amb l'assistència al client automatitzada, però les solucions donades no són útils. Després de diverses instàncies per rendir-se per part del servei d'atenció al client, el seu veí Bill ve al seu rescat. Tot i que destrueixen el robot, el servei d'atenció al client els informa que tots els models de Vacuubot en funcionament els han afegit a una llista de terminació. La Jeanette rebutja l'oferta del servei d'atenció al client per a la llista blanca de rescissió mentre ella, en Bill i el seu gos marxen, perseguits per un exèrcit de Vacuubots.

2.- Gel. Els germans Sedgewick i Fletcher es traslladen a un planeta colònia cobert de gel on gairebé tota la població ha estat modificada genèticament per tenir habilitats sobrehumanes. Sedgewick, que no està "modificat", és qualificat d'"extro" pels seus companys. En contra del consell del seu germà, en Sedgewick l'acompanya a una cursa a través de bancs de gel amb altres joves modificats per entreveure les massives balenes gelades que s'obren a través del gel per respirar. Mentre tornen a la seguretat, Fletcher sembla ferir-se la cama, obligant en Sedgewick a portar-lo. Els germans amb prou feines sobreviuen a la bretxa, després d'haver tingut mala sort que les balenes gelades toquin el gel una vegada menys del que ho fan habitualment. Gaudeixen de la vista de les balenes de gel, després de la qual cosa en Sedgewick s'adona que Fletcher va fingir la seva lesió per ajudar el seu germà a guanyar-se el respecte dels altres.

3.- Pop Squad. En un futur distòpic, la humanitat ha guanyat la immortalitat biològica induïda per les drogues, donant lloc a la superpoblació. La cria queda estrictament prohibida i tots els nens trobats són executats sumariament per la policia mentre els seus pares són processats. Després de la seva darrera execució, el detectiu Briggs es posa nerviós per l'admissió casual de la seva amant Alice que el deixaria embarassada. Quan la seva feina comença a afectar-lo mentalment, Briggs decideix dur a terme una investigació personal. Es troba amb una dona, l'Eve, que compra un joc de tren de joguina antic i la segueix de tornada a la seva casa en ruïnes, on ha estat albergant la seva filla petita, Melanie. Li pregunta a l'Eve per què va triar criar un fill en aquestes condicions; explica com la seva filla li va canviar la vida. Briggs els simpatitza i els salva quan l'Eve intenta matar-lo preventivament. Quan surt de casa, es troba amb el seu company de policia Pentle, que s'adona del que ha fet. Els agents intercanvien trets, matant-se entre ells.

4.- Neu al desert. ara, un home albí, vaga per un planeta àrid. Està sent caçat pel comerciant Baris per la seva fisiologia única que li atorga una habilitat regenerativa que el fa pràcticament immortal. En un bar, tres caçarecompenses l'intercepten. Snow amb prou feines sobreviu a l'altercat després que una dona anomenada Hirald el salvi. Snow li agraeix i se'n va. A la nit, la Hirald visita el campament de la Snow per expressar la seva intenció de viatjar amb ell. Aleshores revela que és una agent enviada per la Intel·ligència Central de la Terra i demana a Snow que vingui de bon grat perquè puguin estudiar la seva fisiologia per al bé general. Hirald aviat s'assabenta que la dona de Snow es va suïcidar fa més d'un segle perquè no envelleix; llavors els dos fan l'amor. Els mates de Baris embosquen l'amagatall de Snow, però Snow els acaba amb l'ajuda d'Hirald. Llavors Baris dispara i sembla que mata a Hirald; tanmateix, ella es recupera i el mata. Aleshores, la Hirald danyada es revela com un cyborg. Després d'un accident passat, el seu cervell humà supervivent i el seu sistema nerviós es van fusionar amb un cos artificial, fent-la pràcticament immortal com Snow. Els dos s'uneixen per la seva solitud i el desig de trobar l'amor dins de la seva immortalitat.

5.- L'herba alta. De manera inesperada, un tren de vapor es trenca en un camp d'herba alta. Un passatger anomenat Laird surt en contra del consell del conductor. Mentre fuma, és testimoni d'una sèrie de llums estranyes i vaga per l'herba alta per investigar. Aviat es perd, i es revela que les llums són criatures brillants semblants a ghouls que emergeixen del terra. Les criatures l'ataquen i el persegueixen pel camp, però en l'últim moment, el director el salva. El conductor confia a Laird que el tren s'avaria en el mateix lloc de tant en tant. Creu que el camp d'herba alta obre una porta a un altre món, i les criatures van ser humans perduts que s'han transformat. El tren s'apaga mentre apareixen nombroses llums i rugits per tot el camp.

6.-Tot per la Casa. La vigília de Nadal, els germans Leah i Billy es desperten pel soroll del soroll de la planta baixa. Creient que és el Pare Noel, s'acosten per mirar. Estan horroritzats al descobrir que en realitat es tracta d'un monstre grotesc, que escolta el seu acostament i els arracona. Els identifica tots dos com a "bons" i regurgita un regal per a cadascun abans de sortir per la xemeneia. Estirats al llit, tots dos es pregunten què hauria passat si els haguessin trobat "dolents".

7.- Life Hutch. Un pilot anomenat Terence aterra en un planeta escarpat sota una batalla espacial contra una força alienígena hostil. Localitza un refugi proper, anomenat Life Hutch, que també s'ha estavellat anteriorment. A mesura que s'activen els sistemes automatitzats del Life Hutch, el robot de manteniment funciona malament i ataca qualsevol cosa que es mogui, trencant-li el costat i aixafant-li els dits. Perd la consciència i recorda moments de la batalla en què va pilotar una de les moltes naus d'atac abans de ser colpejat per les deixalles espacials. Quan es desperta, accedeix a la seva llanterna i enganya el robot perquè s'ataqui mentre segueix el raig de llum. Després de destruir el robot, activa una balisa de rescat i espera ajuda.

8.- El Gegant Ofegat. El gegantí i nu cadàver d'un home desconegut es renta a la riba. Els acadèmics venen a observar el gegant, muntant-lo i animant els espectadors a fer el mateix. Un dels acadèmics, Steven, queda fascinat pel gegant i decideix mirar des de lluny. A través de perspectives filosòfiques, narra la descomposició i la profanació del cadàver a mesura que passa el temps, juntament amb l'interès minvant de la gent del poble, que finalment oblida l'existència del gegant. Mesos després, les restes del gegant apareixen a diversos punts de la població.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada