Bloc personal,

dimecres, 1 de juny del 2022

Yuru Camp △ (2021) S02

[232]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yoshiaki Kyōgoku
Guió: Jin Tanaka, Afro (manga)
Música: Akiyuki Tateyama
Estudi: C-Station
Veus de doblatge: Yumiri Hanamori, Nao Tōyama, Sayuri Hara

[ Animació, aventura, comèdia, iyashikei, seinen ] 12 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (8,1):
“Nadeshiko, una estudiant de secundària que s'havia traslladat de Shizuoka a Yamanashi, decideix veure el famós Mont Fuji, amb un bitllet de 1.000 iens. Tot i que aconsegueix anar en bicicleta fins a Motosu, es veu obligada a tornar enrere a causa de l'empitjorament del temps. Incapaç de posar els ulls en el seu objectiu, es desmaia a mig camí cap al seu destí. Quan es desperta, és de nit, en un lloc on no havia estat mai, sense manera de saber com arribar a casa. Nadeshiko se salva quan es troba amb la Rin, una noia que està acampada sola. Aquesta història de noies a l'aire lliure comença amb aquesta primera trobada entre Nadeshiko i Rin.”

Crítica

Tot esperant la pel·lícula per aquest juliol…

Em passaria tots els dies veient iyashikeis… em relaxen tant… Aquest especialment està fet amb molt de “carinyu”, pels paisatges descrits i l’amor per la gastronomia. M’ha encantat!

Resum (amb espòilers)

1.- Els fideus al curry són el millor company de viatge. En els seus dies de secundària, Rin Shima va rebre el seu primer equip d'acampada del seu avi. Aleshores va viure el seu primer càmping al llac Motosu. La Rin va lluitar per encendre el foc i cuinar el menjar fins que la seva mare la va trucar sobre la ració d'emergència que va posar a la bossa, que va resultar ser una tassa de fideus instantanis amb gust de curri. De tornada al present, Nadeshiko Kagamihara accepta una feina a temps parcial en una oficina de correus amb Ena Saitō. La Rin comença a planificar el seu campament en solitari a Iwata, a la prefectura de Shizuoka, la nit de Cap d'Any. En el seu camí, es troba amb Nadeshiko a prop d'una botiga de conveniència i rep una tassa de fideus instantanis d'ella.

2.- Noia campista solista d’Any Nou. Després de visitar el mar a Omaezaki, Rin passa per una casa de te a Kakegawa. Per recomanació de la propietària, a qui va conèixer abans al pas de Yashajin Toge, [a] decideix visitar la platja de Fukuda el dia d'Any Nou. Aleshores, Rin visita el santuari Mitsuke Tenjin a Iwata per veure Shippeitaro i els campaments a Ryuyokaiyo Koen Auto Camping Ground més tard aquella nit. L'endemà al matí, la Chiaki Ohgaki, l'Aoi Inuyama i la seva germana petita Akari, i l'assessora del Club d'Activitats a l'aire lliure Minami Toba visiten el cim del mont Minobu per saludar la primera sortida del sol de l'any nou. La Rin veu la sortida del sol a la porta del torii a la platja, mentre que la Nadeshiko continua lliurant postals a la seva feina a temps parcial. Chiaki suggereix veure el "Diamond Fuji" al costat de Fujikawa per a la "segona sortida del sol", però el sol ja surt a la seva arribada. Mentrestant, la mare de Rin l'adverteix sobre les carreteres congelades en el camí de tornada a Minobu i li informa que el seu avi la recollirà d'aquí a dos dies.

3.- Càmping sorpresa i uns pensaments profunds. En assabentar-se de l'estada prolongada de la Rin a Shizuoka, Nadeshiko la convida a passar temps a casa de la seva àvia a Hamamatsu un cop arribi. Mentre espera la seva arribada, Rin acampa en un campament a Hamana i visita el mar al costat del pont de Hamana. L'endemà, Nadeshiko es troba amb Rin a l'estació de Sakume i la regala un unagi. Després porta a la Rin a casa de la seva àvia, on es troben amb el seu amic de la infància Ayano Toki que s'hi queda. Més tard a la nit, els tres visiten una plataforma d'observació per veure el llac Hamana, on Rin parla de trobar alegria acampant sol. L'endemà, l'avi de la Rin arriba a buscar-la.

4.- Què estàs comprant amb els diners del teu treball temporal? Després de muntar la lona hexagonal que va comprar en Chiaki, els membres del Club d'Activitats a l'Aire Libre discuteixen què compraran amb els diners que van guanyar amb els seus treballs de vacances d'hivern. Dins de la biblioteca, l'Ena li revela a la Rin sobre la comanda d'una tenda de campanya per a la seva mascota Chikuwa. Després de visitar la botiga d'esports a l'aire lliure Caribou, Nadeshiko reflexiona sobre l'experiència d'acampada en solitari de Rin. Comença a buscar una nova feina a temps parcial per estalviar diners per al proper viatge d'acampada. La germana gran de la Nadeshiko, Sakura, la regala una tempura de gambes i la presenta a la botiga que està contractant actualment. Finalment, Nadeshiko compra el llum de gas a Caribou i compra en secret un escalfador portàtil reutilitzable a base d'oli com a regal perquè la seva germana l'utilitzi en lloc dels escalfadors de butxaca d'un sol ús.

5.- Caribou-kun i el llac Yamanaka. Chiaki i Aoi conviden l'Ena a fer una excursió d'acampada al llac Yamanaka. Abans d'acampar, visiten una botiga de Caribou a prop de Mount Fuji Radar Dome per comprar material d'acampada, relaxar-se a una aigua termal i comprar ingredients per a kiritanpo i wakasagi, finalment arriben al llac, en Chiaki planeja que el grup acampi al centre a través de la seva capa, però el gerent del càmping els nega perquè és perillós.

6.- Cap Ohmama a l'hivern. El trio es relaxa a la capa del llac quan comencen a notar la baixada sobtada de la temperatura a la zona. Mentre la Chiaki es dirigeix ​​a una botiga de conveniència per comprar paquets de calor i caixes de cartró, l'Aoi i l'Ena lluiten per trobar llenya fins que els troba una companya de campista que van conèixer abans amb un corgi. El Sr. Īda els convida a la seva tenda amb una estufa de llenya, i Chiaki s'uneix a ells més tard al seu retorn. Decideixen fer una festa d'olla quan arriba la Sra Toba a buscar-los, ja que Rin li va avisar abans sobre la baixada de temperatura a la zona. En una escena posterior als crèdits, la Rin comença a netejar el seu ciclomotor quan Nadeshiko la truca sobre el seu desig d'intentar acampar en solitari.

7.- Planificació del campament en solitari de Nadeshiko. La Rin li dóna consells a Nadeshiko sobre què fer a l'acampada en solitari. El cap de setmana següent, Nadeshiko visita Fujinomiya per començar el seu primer viatge d'acampada en solitari, mentre que Rin arriba a Akasawa a Hayakawa i més tard a una font termal de Minami-Alps després de trobar-se amb Sakura i seguir-la allà. Mentrestant, Nadeshiko visita un restaurant okonomiyaki i demana la delicadesa local shigureyaki [ja]. La Sakura nota que Rin la segueix i la convida a relaxar-se amb ella mentre parla del campament en solitari de la seva germana petita.

8.- Càmping solitari. Nadeshiko arriba al càmping Fujikawa Health Ryokuchi Park a Fujinomiya. Mentrestant, la Rin i la Sakura es preocupen per la Nadeshiko perquè no poden rebre una actualització d'ella, així que decideixen comprovar-la. Més tard a la nit, Nadeshiko cuina verdures embolicades amb paper d'alumini i les comparteix amb els dos nens que també acampen amb el seu pare. A continuació, veu els llums de la ciutat i aconsegueix enviar-ne una foto als seus amics malgrat la mala recepció del senyal. Després de trobar-se i comprovar furtivament l'estat de la Nadeshiko, la Rin i la Sakura deixen el càmping.

9.- Fi d'hivern i dia de la sortida. Els membres del club d'activitats a l'aire lliure comencen a preparar-se per al proper viatge d'acampada grupal a Izu al març, durant el qual Nadeshiko i Aoi celebraran el seu aniversari. La Rin i l'Ena també decideixen unir-s'hi, amb aquesta última revelant el seu coneixement sobre la visita secreta de la Rin al viatge d'acampada en solitari de Nadeshiko. L'Akari també vol unir-se a ells per veure els capibares. La nit abans del viatge, el pare i l'avi de Rin l'ajuden a instal·lar peces de scooter. L'endemà al matí, el seu avi la acompanya per enviar-la abans de separar-se. En una escena post-crèdit que té lloc un mes abans del viatge d'acampada, la mare de la Nadeshiko li explica a l'Ena que treballa en una botiga de conveniència el que la Sakura li va dir sobre la visita secreta de la Rin al viatge d'acampada de la Nadeshiko.

10.- Comença el viatge del campament Izu! Els socis del Club d'Activitats A l'aire lliure, juntament amb l'Ena i l'Akari, comencen l'excursió d'acampada Izu, amb la visita de geoparcs com un dels temes del seu viatge. Davant d'ells, la Rin visita el cap Ose i la cova marina de Ryugu, mentre el grup passa pel mont Shiroyama. Rin arriba abans que el grup a Shimoda, el seu lloc de trobada, perquè es van quedar atrapats en el trànsit a Kawazu, però finalment es troben més tard i continuen amb el viatge junts. Després de comprar ingredients per als seus àpats d'acampada, el grup arriba al cap Tsumeki amb el pla de la senyora Toba d'acampar a la vora del mar, però el propietari els nega. Es posen en contacte amb el senyor Īda per demanar ajuda per trobar un nou càmping, que passa a ser propietat del seu amic a les costes de l'oest d'Izu. Més tard, el grup visita Hosono Highlands abans d'anar al càmping.

11.- Izu Camping!! De camí. El grup visita una font termal a Nishiizu després de la seva gira al Mont Misuji. La senyora Toba beu una cervesa per accident després de banyar-se, cosa que els obliga a prendre un servei de conductor designat per arribar al seu càmping al cap Kogane. La Nadeshiko i l'Aoi preparen gambas a l'ajillo [ast] i pasta de sopa d'orada com un dels seus sopars. Mentre tothom dorm, la Nadeshiko i l'Ena comparteixen la seva experiència i pla de futur a l'acampada. Despertant-se davant d'ells, Rin es pren el temps passejant pel cap, visitant el parc Sawada i banyant-se a una aigua termal.

12.- Izu Camping!!! Aniversaris! Després de menjar kaisendon per dinar, el grup visita Dogashima i el tòmbol de l'illa de Sanshiro. Després, visiten Darumayama Highlands i s'allotgen en un càmping situat a l'altiplà prop del mont Daruma. La senyora Toba i l'Akari porten la Nadeshiko i l'Aoi al cap Mihama, mentre que la resta es preparen per sopar. Més tard a la nit, celebren els aniversaris de Nadeshiko i Aoi. L'endemà al matí, el grup, excepte la senyora Toba i l'Akari, saluda la sortida del sol al cim del mont Daruma.

13.- Sóc a casa. El grup passa a la botiga de vins del Sr. Īda abans d'anar al mont Ōmuro. Després, visiten el zoo de cactus d'Izu perquè l'Akari vegi els capibares. Quan es dirigeixen a casa, en Rin es separa del grup de Shuzenji. El grup que va amb el cotxe de la senyora Toba aconsegueix tornar a les seves cases a la prefectura de Yamanashi més tard a la nit, mentre que la Rin encara és fora i torna a casa. Una Nadeshiko, preocupada, decideix trobar-se amb ella per sorpresa al llac Motosu, on discuteixen la conclusió del seu recent viatge d'acampada a Izu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada